Prime Minister's Office
Prime Minister’s Departure statement ahead of his visit to France and USA
10 FEB 2025 12:00PM by PIB Delhi
At the invitation of President Macron, I will be visiting France from 10 to 12 February. In Paris, I look forward to co-chairing the AI Action Summit, a gathering of the world leaders and global tech CEOs, where we will exchange views on collaborative approach to AI technology for innovation and larger public good in an inclusive, secure and trustworthy manner.
The bilateral segment of my visit will provide an opportunity to review the progress on 2047 Horizon Roadmap for India-France strategic partnership along with my friend President Macron. We will also travel to the historic French city of Marseille to inaugurate the first Indian Consulate in France and also visit the International Thermonuclear Experimental Reactor project, in which India is a member of the consortium of partner countries including France, to harness energy for the global good. I will also pay tribute to the Indian soldiers who laid down their lives during World Wars I and II at the Mazargues War Cemetery.
From France, I will proceed on a two day visit to the United States at the invitation of President Donald Trump. I look forward to meeting my friend, President Trump. Although this will be our first meeting following his historic electoral victory and inauguration in January, I have a very warm recollection of working together in his first term in building a Comprehensive Global Strategic Partnership between India and the US.
This visit will be an opportunity to build upon the successes of our collaboration in his first term and develop an agenda to further elevate and deepen our partnership, including in the areas of technology, trade, defence, energy, and supply chain resilience. We will work together for the mutual benefit of the people of our two countries and shape a better future for the world.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফ্রান্স অমদি USA খোঙচৎকী মাঙওইননা পীরমবা খোঙশাল্লমদাইগী ৱারোল
10 FEB 2025 12:00PM by PIB Imphal
রাস্ত্রপতি মেক্রোনগী পাউজেলদা, ঐহাক ফেব্রুৱারী ১০ দগী ১২ ফাওবা ফ্রান্সতা চৎকনি‍। পেরিসতা, ঐহাক মালেমগী লুচিংবশিং অমদি মালেমগী তেক CEO শিং পুনগদবা AI এক্সন সম্মিত কো-চেয়র তৌগনি, মফমদুদা ঐখোয়না পুম্নমক কোনশিনবা, সেক্যুর ওইবা, অমদি থাজনিংঙাই ওইবা মওং অমদা ইনোভেসন অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবগীদমক AI তেক্নোলোজীদা পুন্না চঙশিমিন্ননবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নগনি‍।
ঐগী খোঙচৎকী নাকল অনিগী ওইবা শরুক অসিনা ইন্দিয়া-ফ্রান্সকী স্ত্রেতেজিক ওইবা খোঙবুগী ২০৪৭ হোরাইজন রোদমেপগী লৈরিবা খোঙজেলল ঐগী মরুপ রাস্ত্রপতি মেক্রোনগা লোয়ননা নৈননবা তাঞ্জা অমা ফংহনগনি‍। ঐখোয়না ফ্রান্সতা অহানবা ইন্দিয়ন কোন্সুলেত শঙ্গানবা পুৱারীা শাগোন্নবা ফ্রেঞ্চ ময়োল্লম মার্সিলিদা চৎকনি, অমদি ফ্রান্স য়াওনা পার্ত্নর লৈবাকশিংগী কন্সোর্সিয়ম অসিগী ভারতনা মেম্বর অমা ওইরিবা, মালেমগী য়াইফনবগীদমক ইনর্জী লোকশিন্নবা লৈবা ইন্তরনেস্নেল থর্মোন্যুক্লিয়র এক্সপরিমেন্তেল রিএক্তর প্রোজেক্ততসু চৎকনি‍। মজারগ্স ৱার সিমিতরীদসু মালেমগী অহানবা অমদি অনিশুবা লাঞ্জাওদা মপুন্সি কত্থোকখ্রবা ভারতকী লান্মীশিংগী মফমদা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎকনি‍।
ফ্রান্সতগী, ঐহাক রাস্ত্রপতি দোনেল্দ ত্রম্পকী পাউজেলদা নুমিৎ নিনিগী খোঙচত্তা য়ুনাইতেদ স্তেতসতা চৎকনি‍। ঐহাক্না ঐগী মরুপ রাস্ত্রপতি ত্রম্পকা উনগনি‍। হন্দক্কী অসিনা মহাকনা পুৱারী ওইবা মওংদা মীখল মায় পাক্লকপা অমদি জনুৱারীদা লৈঙাক পায়বা হৌখিবা মতুংদা উনবা অহানবা ওইরবসু, মহাক্কী অহানবা তর্মদা ভারত অমসুং US কী মরক্তা কমপ্রিসেন্সিব গ্লোবেল স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ অমা শেমগৎনবগী মতাঙদা পুন্না থবক তৌমিন্নখিবা ঐ নিংশিংলি‍।
খোঙচৎ অসি মহাক্কী অহানবা তর্মদা ঐখোয় পুন্না থবক তৌমিন্নবদা মায় পাকখিবদুদা য়ুম্ফম ওইরগা, তেক্নোলোজী, ত্রেদ, দিফেন্স, ইনর্জী, অমসুং সপ্লাই চেন রেজিলিএন্স য়াওনা তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা ঐখোয়গী খোঙবু ওইবগী মরি ৱাংখৎহন্নবা অমসুং চেৎশিলহন্নবা তাঞ্জা অমা ওইগনি‍। ঐখোয়না লৈবাক অনিগী মীয়ামগী য়াইফনবা অমসুং মালেমগী হেন্না ফবা তুংলমচৎ অমা শেম্নবা পুন্না থবক পায়খৎমিন্নগনি‍।