Ministry of Information & Broadcasting
PB-SHABD completes one year: Free subscription extended till March 2026 to support media organizations
PB-SHABD: A 24/7 news hub delivering over 1000 daily stories across more than 50 categories, supported by over 1500 reporters with live feeds and archival access
News portals can access DD & AIR’s trusted repository via PB-SHABD
Logo free content in text, video, picture and audio form made accessible across India in all major language
13 MAR 2025 3:00PM by PIB Delhi
Prasar Bharati-Shared Audio-Visuals for Broadcast and Dissemination (PB-SHABD) was launched in March, 2024 as a shared feed service to provide access to logo free, daily news items across various formats including video, audio, text, and photos to media organizations. Prasar Bharati is pleased to announce that free access to SHABD will remain free till March 2026. This will help the media organization, especially the smaller ones, immensely.
Extensive network for comprehensive coverage
Leveraging a robust network of over 1500 reporters, correspondents, and stringers, supported by 60 dedicated edit desks operating round the clock, PB-SHABD offers the latest news from every corner of India. More than 1000 stories, covering over 50 news categories such as agriculture, technology, foreign affairs and political developments, are uploaded daily in all major Indian languages from the Regional News Units (RNUs) and headquarters combined.
Main features of PB-SHABD
The content provided through PB-SHABD is logo-free, and no credit is required on using content from this platform. Additionally, the service includes a Live Feed feature, offering exclusive coverage of live events such as events of national importance as well as various press briefings, all without logo.
To further enhance access, a Media Repository is available as an archival library, allowing subscribers to easily access archival footage, along with special curated packages.
Special packages, interviews, daily weather updates from across India, and editorial pieces are regularly updated on PBSHABD ensuring that content may be readily used by media outlets thereby saving time.
Media organizations can sign up for PBSHABD by visiting shabd.prasarbharati.org and following simple steps.
Follow PB-SHABD on X and Instagram for the latest updates
For more updates, PB-SHABD is available on X (former Twitter) at https://x.com/PBSHABD and on Instagram at https://www.instagram.com/pbshabd/

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
পি বি-শব্দৰ এটা বছৰ সম্পূৰ্ণ : সংবাদ মাধ্যম সংস্থাসমূহক সমৰ্থন কৰিবলৈ বিনামূলীয়া সদস্যতাৰ সময়সীমা ২০২৫ চনৰ মাৰ্চলৈকে বৃদ্ধি
পি বি – শব্দ হৈছে অহৰ্নিশে ৫০ৰো অধিক শিতানত দৈনিক এহেজাৰৰো অধিক বাতৰি যোগান ধৰা এটা বাতৰিৰ উৎস, যাক লাইভ ফিড আৰু আৰ্কাইভেল সুবিধাৰ সৈতে ১৫০০ৰো অধিক সংবাদদাতাই সমৰ্থন কৰে।
নিউজ প'ৰ্টেলসমূহে পি. বি.-শব্দৰ জৰিয়তে দূৰদৰ্শন আৰু আকাশবাণীৰ বিশ্বস্ত ভাণ্ডাৰত প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে
তথ্য, ভিডিঅ', ছবি আৰু অডিঅ' ৰ ৰূপত প্ৰতীকমুক্ত সমল সমগ্ৰ ভাৰততে সকলো মুখ্য ভাষাত উপলব্ধ কৰা হৈছে
13 MAR 2025 3:00PM by PIB Guwahati
প্ৰচাৰ ভাৰতী-সম্প্ৰচাৰ আৰু বিতৰণৰ বাবে শ্বেয়াৰ কৰা অডিঅ '-ভিজুৱেলছ (পি. বি.-শব্দ) ২০২৪ চনৰ মাৰ্চ মাহত ভিডিঅ', অডিঅ ', তথ্য আৰু আলোকচিত্ৰকে ধৰি বিভিন্ন ৰূপত প্ৰতীকমুক্ত, দৈনিক বাতৰি লাভৰ সুবিধা প্ৰদান কৰাৰ বাবে এক উমৈহতীয়া ফীড সেৱা হিচাপে মুকলি কৰা হয়। প্ৰচাৰ ভাৰতীয়ে আনন্দৰে ঘোষণা কৰিছে যে ২০২৬ চনৰ মাৰ্চ মাহলৈকে শব্দত বিনামূলীয়া প্ৰৱেশাধিকাৰৰ সুবিধা অব্যাহত থাকিব। ই সংবাদ মাধ্যম সংস্থাসমূহক, বিশেষকৈ ক্ষুদ্ৰ সংস্থাসমূহক যথেষ্ট সহায় কৰিব।
ব্যাপক কভাৰেজৰ বাবে বিস্তৃত নেটৱৰ্ক
১৫০০ৰো অধিক সাংবাদিক, সংবাদদাতা আৰু অংশকালীন সংবাদদাতাৰ এক শক্তিশালী নেটৱৰ্ক ব্যৱহাৰ কৰি, ৬০খন বিশেষ সম্পাদনা মেজৰ দ্বাৰা সমৰ্থিত হৈ, পি. বি.-শব্দই ভাৰতৰ প্ৰতিটো কোণৰ পৰা শেহতীয়া বাতৰি প্ৰদান কৰে। কৃষি, প্ৰযুক্তি, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা আৰু ৰাজনৈতিক উন্নয়নৰ দৰে ৫০টাতকৈও অধিক শিতান সামৰি লোৱা ১০০০ তকৈও অধিক বাতৰি দৈনিক আঞ্চলিক বাতৰি গোট (আৰএনইউ) আৰু মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ পৰা সকলো মুখ্য ভাৰতীয় ভাষাত আপলোড কৰা হয়।
পি. বি.-শব্দৰ মুখ্য বৈশিষ্ট্যসমূহ
পি. বি.-শব্দৰ জৰিয়তে প্ৰদান কৰা সমলসমূহ প্ৰতীক-মুক্ত, আৰু এই মঞ্চৰ সমলসমূহ ব্যৱহাৰ কৰাৰ বাবে কোনো কৃতিত্বৰ প্ৰয়োজন নাই। ইয়াৰ উপৰি, এই সেৱাত এটা লাইভ ফীড বৈশিষ্ট্য অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে, যিয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় গুৰুত্বপূৰ্ণ অনুষ্ঠানৰ লগতে বিভিন্ন সংবাদ মেলৰ দৰে লাইভ ইভেণ্টৰ একচেটিয়া কভাৰেজ প্ৰদান কৰে। এই সকলোবোৰ প্ৰতীক অবিহনে উপলব্ধ হব।
প্ৰৱেশাধিকাৰ অধিক বৃদ্ধি কৰিবলৈ, এটা মিডিয়া ৰিপজিটৰী আৰ্কাইভেল লাইব্ৰেৰী হিচাপে উপলব্ধ, যাৰ ফলত গ্ৰাহকসকলে বিশেষ সমলৰ লগতে আৰ্কাইভেল ফুটেজ সহজে লাভ কৰিব পাৰে।
সংবাদ মাধ্যমসমূহে সমলসমূহ সহজে ব্যৱহাৰ কৰিব পৰাকৈ তথা সময় ৰাহি হোৱাটো নিশ্চিত কৰিব পৰাকৈ বিশেষ পেকেজ, সাক্ষাৎকাৰ, সমগ্ৰ ভাৰতৰ পৰা দৈনিক বতৰৰ বতৰা, আৰু সম্পাদকীয়সমূহ পি. বি.-শব্দত নিয়মীয়াভাৱে আপডেট কৰা হয়।
সংবাদ মাধ্যম সংস্থাসমূহে shabd.prasarbharati.orgত গৈ সৰল পদক্ষেপ অনুসৰণ কৰি PBSHABD-ৰ বাবে ছাইন আপ কৰিব পাৰে।
শেহতীয়া আপডেটৰ বাবে এক্স আৰু ইনষ্টাগ্ৰামত পিবি-শব্দক ফলো কৰক
অধিক আপডেটৰ বাবে, PB-SHABD X (পূৰ্বৰ টুইটাৰ) ত https://x.com/PBSHABD আৰু ইনষ্টাগ্ৰামত https://www.instagram.com/pbshabd ত উপলব্ধ।