Ministry of Finance
DGGI cracks down on offshore Online Money Gaming firms to curb tax evasion
DGGI blocks 357 websites/URLs of illegal/non-compliant offshore online money gaming entities
In two other separate cases, DGGI collectively blocks nearly 2,400 bank accounts and freezes nearly Rs. 126 crore
DGGI advises public to remain cautious and not engage with offshore online money gaming platforms
22 MAR 2025 2:38PM by PIB Delhi
The Directorate General of Goods and Services Tax Intelligence (DGGI) has intensified its enforcement actions against offshore online gaming entities. The online money gaming industry comprises both domestic and foreign operators.
Under GST law, ‘Online Money Gaming’ , being actionable claim, is classified as a supply of ‘Goods’ and is subject to a 28% tax. Entities operating in this sector are required to register under GST.
Around 700 offshore entities involved in the supply of online money gaming/betting/gambling are under DGGI’s scanner. It has been noticed that these entities are evading GST by failing to register, concealing taxable pay-ins, and bypassing tax obligations. So far, 357 websites/URLs of illegal/non-compliant offshore online money gaming entities have been blocked by the DGGI, in coordination with Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), under Section 69 of IT Act, 2000.
In a recent operation against some of the illegal gaming platforms, DGGI targeted and blocked bank accounts that were being used to collect money from participants, attaching nearly 2,000 bank accounts and Rs. 4 crore, in coordination with the I4C and the National Payments Corporation of India (NPCI). In another action, 392 bank accounts linked to UPI IDs found on websites of some of these offshore entities have been put on debit freeze and sum totalling Rs. 122.05 crore has been provisionally attached in these accounts.
Another operation against a few Indian nationals, who were running Online Money Gaming Platforms from outside India, was conducted by DGGI. It revealed that these individuals were facilitating online money gaming to Indian customers through various such online platforms including Satguru Online Money Gaming Platform, Mahakaal Online Money Gaming Platform and Abhi247 Online Money Gaming Platform and are using mule bank accounts to collect money from Indian customers. DGGI has so far blocked 166 mule accounts linked with these platforms. Three such persons have been arrested till now and investigation against more such individuals is under progress.
Non-compliance by foreign entities distorts fair competition, harms local businesses, and skews the market. These unscrupulous foreign entities circumvent restrictions by creating new web addresses. Investigations also revealed that these companies operated through ‘mule’ bank accounts to process transactions. Funds collected through mule accounts leave the potential to be funneled into illicit activities which may also be dangerous for the national security point of view.
It has been observed that many Bollywood celebrities and cricketers along with YouTube, WhatsApp, and Instagram influencers, are found endorsing these platforms, and therefore the public is advised to remain cautious and not engage with offshore online money gaming platforms as it may jeopardise their personal finances and indirectly support activities that undermine financial integrity and national security.
DGGI remains committed to proactively tackle the menace of illegal offshore gaming entities. With the upcoming IPL season, enforcement actions will be more stringent to curb illicit gaming operations. Staying informed and choosing regulated platforms is crucial for responsible gaming.

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଟିକସ ଚୋରି ରୋକିବା ପାଇଁ ବିଦେଶୀ ଅନଲାଇନ ମନି ଗେମିଂ ସଂସ୍ଥା ଉପରେ ଡିଜିଜିଆଇର କଡ଼ା କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ
ଡିଜିଜିଆଇ ବେଆଇନ ଅନଲାଇନ ମନି ଗେମିଂ ସଂସ୍ଥାମାନଙ୍କ ୩୫୭ଟି ୱେବସାଇଟ୍/ୟୁଆରଏଲକୁ ବ୍ଲକ କରିଛି
ଅନ୍ୟ ଦୁଇଟି ପୃଥକ ମାମଲାରେ ଡିଜିଜିଆଇ ମୋଟ ପ୍ରାୟ ୨୪୦୦ ବ୍ୟାଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟକୁ ବ୍ଲକ କରିବା ସହ ପ୍ରାୟ ୧୨୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ଅଚଳ କରିଛି
ଡିଜିଜିଆଇ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ଏବଂ ବିଦେଶୀ ଅନଲାଇନ୍ ମନି ଗେମିଂ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ସହିତ ଜଡିତ ନ ହେବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛି
22 MAR 2025 2:38PM by PIB Bhubaneswar
ବସ୍ତୁ ଓ ସେବା ଟିକସ ଗୁଇନ୍ଦା ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ (ଡିଜିଜିଆଇ) ବିଦେଶୀ ଅନଲାଇନ୍ ଗେମିଂ ସଂସ୍ଥା ଗୁଡ଼ିକ ବିରୋଧରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନକୁ ଜୋରଦାର କରିଛି। ଅନଲାଇନ୍ ମନି ଗେମିଂ ଶିଳ୍ପରେ ଉଭୟ ଦେଶୀ ଏବଂ ବିଦେଶୀ ଅପରେଟର ରହିଛନ୍ତି।
ଜିଏସଟି ଆଇନ ଅନୁଯାୟୀ, 'ଅନଲାଇନ୍ ମନି ଗେମିଂ' କାର୍ଯ୍ୟକାରୀଯୋଗ୍ୟ ଦାବି ହୋଇଥିବାରୁ ଏହାକୁ 'ସାମଗ୍ରୀ'ର ଯୋଗାଣ ଭାବରେ ବର୍ଗୀକୃତ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏହା ଉପରେ ୨୮% ଟିକସ ଲାଗୁ କରାଯାଇଛି। ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକ ଜିଏସଟି ଅଧୀନରେ ପଞ୍ଜୀକରଣ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ।
ଅନଲାଇନ୍ ମନି ଗେମିଂ/ବେଟିଂ/ଜୁଆରେ ସମ୍ପୃକ୍ତ ପ୍ରାୟ ୭୦୦ ବିଦେଶୀ ସଂସ୍ଥା ଡିଜିଜିଆଇର ନଜରରେ ଅଛନ୍ତି। ପଞ୍ଜୀକରଣ କରିବାରେ ବିଫଳ ହେବା, ଟିକସଯୋଗ୍ୟ ଦେୟ ଲୁଚାଇବା ଏବଂ ଟିକସ ଦାୟିତ୍ୱକୁ ଅଣଦେଖା କରି ଏହି ସଂସ୍ଥାମାନେ ଜିଏସଟିରୁ ବର୍ତ୍ତି ଯାଉଥିବା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି। ଆଇଟି ଆକ୍ଟ -୨୦୦୦ର ଧାରା ୬୯ ଅନୁଯାୟୀ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଏବଂ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ (ଏମଇଆଇଟିୱାଇ) ସହ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା କରି ଡିଜିଜିଆଇ ଦ୍ୱାରା ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ବେଆଇନ/ଅଣଅନୁପାଳନକାରୀ ଅନଲାଇନ ମନି ଗେମିଂ ସଂସ୍ଥାର ୩୫୭ଟି ୱେବସାଇଟ/ୟୁଆରଏଲକୁ ଅଚଳ କରାଯାଇଛି ।
ନିକଟରେ କେତେକ ବେଆଇନ ଗେମିଂ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ବିରୋଧରେ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ଅପରେସନରେ ଡିଜିଜିଆଇ ଆଇ୪ସି ଏବଂ ନ୍ୟାସନାଲ ପେମେଣ୍ଟ କର୍ପୋରେସନ୍ ଅଫ୍ ଇଣ୍ଡିଆ (ଏନପିସିଆଇ) ସହ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା କରି ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କଠାରୁ ଟଙ୍କା ଆଦାୟ କରିବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହେଉଥିବା ପ୍ରାୟ ୨୦୦୦ଟି ବ୍ୟାଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟକୁ ଟାର୍ଗେଟ କରି ଅଚଳ କରିଥିଲା ଓ ୪ କୋଟି ଜବତ କରିଥିଲା। ଅନ୍ୟ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନରେ ଏହି ଅଫସୋର ସଂସ୍ଥାର ୱେବସାଇଟରେ ଥିବା ୟୁପିଆଇ ଆଇଡି ସହ ଜଡିତ ୩୯୨ଟି ବ୍ୟାଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟକୁ ଡେବିଟ୍ ଫ୍ରିଜ୍ ରଖାଯାଇଛି ଏବଂ ଏହି ଆକାଉଣ୍ଟରେ ମୋଟ ୧୨୨.୦୫ କୋଟି ଟଙ୍କା ଅସ୍ଥାୟୀ ଭାବେ ଜବତ କରାଯାଇଛି।
ଭାରତ ବାହାରୁ ଅନଲାଇନ୍ ମନି ଗେମିଂ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଚଳାଉଥିବା କିଛି ଭାରତୀୟ ନାଗରିକଙ୍କ ବିରୋଧରେ ଡିଜିଜିଆଇ ପକ୍ଷରୁ ଆଉ ଏକ ଅପରେସନ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହି ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ସତଗୁରୁ ଅନଲାଇନ ମନି ଗେମିଂ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ, ମହାକାଳ ଅନଲାଇନ ମନି ଗେମିଂ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଏବଂ ଅଭି୨୪୭ ଅନଲାଇନ ମନି ଗେମିଂ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ସମେତ ବିଭିନ୍ନ ଅନଲାଇନ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତୀୟ ଗ୍ରାହକଙ୍କୁ ଅନଲାଇନ ମନି ଗେମିଂ ସୁବିଧା ଦେଉଥିଲେ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଗ୍ରାହକଙ୍କଠାରୁ ଟଙ୍କା ଆଦାୟ କରିବା ପାଇଁ ମ୍ୟୁଲ ବ୍ୟାଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି । ଡିଜିଜିଆଇ ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ଏହି ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ସହ ଲିଙ୍କ୍ ହୋଇଥିବା ୧୬୬ଟି ଖଚର ଆକାଉଣ୍ଟକୁ ବ୍ଲକ୍ କରିଛି। ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ଏଭଳି ୩ ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏଭଳି ଆଉ କିଛି ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ବିରୋଧରେ ତଦନ୍ତ ଜାରି ରହିଛି।
ବିଦେଶୀ ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକର ନିୟମ ଅନୁପାଳନ ନ କରିବା ନିରପେକ୍ଷ ପ୍ରତିଯୋଗିତାକୁ ବ୍ୟାହତ କରିଥାଏ, ସ୍ଥାନୀୟ ବ୍ୟବସାୟକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇଥାଏ ଏବଂ ବଜାରକୁ ଦୁର୍ବଳ କରିଥାଏ। ଏହି ଅସାଧୁ ବିଦେଶୀ ସଂସ୍ଥା ନୂଆ ୱେବ ଆଡ୍ରେସ୍ ତିଆରି କରି କଟକଣାକୁ ଏଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତି। ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଏହା ମଧ୍ୟ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଏହି କମ୍ପାନୀଗୁଡିକ କାରବାର ପ୍ରକ୍ରିୟା କରିବା ପାଇଁ 'ମ୍ୟୁଲ' ବ୍ୟାଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ ମାଧ୍ୟମରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲେ । ମ୍ୟୁଲ ଆକାଉଣ୍ଟ ଜରିଆରେ ଆଦାୟ ହେଉଥିବା ପାଣ୍ଠି ବେଆଇନ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପରେ ପରିଣତ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି ଯାହା ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ ବିପଜ୍ଜନକ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ।
ଏହା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ଯେ ୟୁଟ୍ୟୁବ୍, ହ୍ୱାଟ୍ସଆପ୍ ଏବଂ ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମ ଇନଫ୍ଲୁଏନ୍ସରଙ୍କ ସମେତ କେତେକ ବଲିଉଡ୍ ସେଲିବ୍ରିଟି ଏବଂ କ୍ରିକେଟର ଏହି ପ୍ଲାଟଫର୍ମଗୁଡିକର ପ୍ରଚାର କରୁଛନ୍ତି । ତେଣୁ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି ଏବଂ ଅଫସୋର ଅନଲାଇନ୍ ମନି ଗେମିଂ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ସହିତ ଜଡିତ ନ ହେବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି କାରଣ ଏହା ସେମାନଙ୍କ ନିଜସ୍ବ ଅର୍ଥକୁ ବିପଦରେ ପକାଇପାରେ ଏବଂ ପରୋକ୍ଷରେ ଦେଶର ଆର୍ଥିକ ଅଖଣ୍ଡତା ଏବଂ ଜାତୀୟ ନିରାପତ୍ତାକୁ ଦୁର୍ବଳ କରୁଥିବା କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ସମର୍ଥନ କରିପାରେ ।
ବେଆଇନ ଅଫସୋର ଗେମିଂ ସଂସ୍ଥାର ବିପଦର ସକ୍ରିୟ ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ଡିଜିଜିଆଇ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ । ଆଗାମୀ ଆଇପିଏଲ୍ ଋତୁରେ ବେଆଇନ ଗେମିଂ ଅପରେସନକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ ପଦକ୍ଷେପ ଅଧିକ କଠୋର ହେବ। ଦାୟିତ୍ୱବାନ ଗେମିଂ ପାଇଁ ସଚେତନ ରହିବା ଏବଂ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଚୟନ କରିବା ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ।