Prime Minister's Office
PM’s Departure Statement on the eve of his visit to the Kingdom of Saudi Arabia
22 APR 2025 8:30AM by PIB Delhi
Today, I embark on a two-day State visit to the Kingdom of Saudi at the invitation of Crown Prince and Prime Minister, His Royal Highness Prince Mohammed bin Salman.
India deeply values its long and historic ties with Saudi Arabia that have acquired strategic depth and momentum in recent years. Together, we have developed a mutually beneficial and substantive partnership including in the domains of defence, trade, investment, energy and people to people ties. We have shared interest and commitment to promote regional peace, prosperity, security and stability.
This will be my third visit to Saudi Arabia over the past decade and a first one to the historic city of Jeddah. I look forward to participating in the 2nd Meeting of the Strategic Partnership Council and build upon the highly successful State visit of my brother His Royal Highness Prince Mohammed bin Salman to India in 2023.
I am also eager to connect with the vibrant Indian community in Saudi Arabia that continues to serve as the living bridge between our nations and making immense contribution to strengthening the cultural and human ties.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কিংদম ওফ সাউদী অরাবিয়াগী মহাক্কী খোংচৎকী মমাংদা থমখিবা পি.এম.গী চৎলমদাইগী ৱারোল
22 APR 2025 8:30AM by PIB Imphal
ঙসি, ঐহাক্না ক্রাউন প্রিন্স অমসুং প্রধান মন্ত্রী, হিজ রোয়েল হাইনেস প্রিন্স মোহম্মদ বিন সলমাননা কৌবদগী কিংদম ওফ সাউদীদা নুমিৎ নিনিগী ওইবা স্তেৎ ভিজিৎ অমা চৎলি।
চহি খরা অসিদা স্ত্রেতেজিক ওইবা মরু ওইবা অমসুং খোঙজেল হেনগৎলক্লিবা সাউদী অরাবিয়াগা লোইননা লৈনরিবা মাগী শাংলবা অমসুং পুৱারী ওইরবা মরীশিং অদু ভারতনা থম্মোয় শেংনা থাগৎলি। ঐখোয় পুন্না, ঙাকশেল, ললোন-ইতিক, ইনভেস্তমেন্ত, ইনর্জী অমসুং মীয়ামগা মীয়ামগা লৈনরিবা মরি য়াওনা নাকল অনিমক্তা কান্নবা অমসুং মগুন লৈবা পার্তনরশিপ অমা শেমগৎলে। ঐখোয়না রিজনেল শান্তি, নুংঙাই-য়াইফবা, সেক্যুরিতী অমসুং স্তেবিলিতী প্রমোৎ তৌবদা মান্নবা ইন্তরেস্ত অমসুং কম্মিৎমেন্ত লৈ।
হৌখিবা চহি তরাগী মনুংদা মসি সাউদী অরাবিয়াদা চৎপা ঐহাক্কী অহুমশুবা খোংচৎনি অমসুং মসি পুৱারী ওইরবা জেদ্দাহ সহরদা ঐহাক্কী অহানবা খোংচৎনি। স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ কাউন্সিলগী অনিশুবা মীফমদা শরুক য়ানবা খৌরাংনা ঙাইরি অমসুং 2023দা ঐহাক্কী ইনাও হিস রোয়ল হাইনেস প্রিন্স মোহম্মদ বিন সলমানগী ভারতকী য়াম্না মাই পাক্লবা স্তেৎ ভিজিৎ অদুদা মসি য়ুম্ফম ওইরি।
ঐহাক্না ঐখোয়গী লৈবাকশিংগী মরক্তা অহিংবা থোং অমা ওইনা থবক তৌরি অমসুং নাৎকী অমসুং মীওইবগী মরী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অচৌবা থৌদাং লৌরিবা সাউদী অরাবিয়াদা লৈরিবা য়াম্লবা ভারত মচাশিংগা কন্নেক্ত তৌনবসু খৌরাংনা ঙাইজরি।