UPSC
Union Public Service Commission Announces Final Results of Civil Services Exam 2024
22 APR 2025 2:25PM by PIB Delhi
Based on the result of the written part of Civil Services Examination, 2024 held by the Union Public Service Commission in September, 2024 and the interviews for Personality Test held in January-April, 2025, following is the list, in order of merit, of candidates who have been recommended for appointment to:
(i) Indian Administrative Service;
(ii) Indian Foreign Service;
(iii) Indian Police Service; and
(iv) Central Services, Group ‘A’ and Group ‘B’.
2. A total number of 1009 candidates have been recommended for appointment as per following break-up:
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
TOTAL
335
(incl.
10 PwBD-1,
05 PwBD-2,
11 PwBD-3 & 05 PwBD-5)
109
(incl.
Nil PwBD-1,
01 PwBD-2,
Nil PwBD-3 &
Nil PwBD-5)
318
(incl.
02 PwBD-1,
02 PwBD-2,
03 PwBD-3 &
03 PwBD-5)
160
(incl.
Nil PwBD-1,
Nil PwBD-2,
Nil PwBD-3 & 01 PwBD-5)
87
(incl.
Nil PwBD-1,
Nil PwBD-2, 02 PwBD-3 & Nil
PwBD-5)
1009
(incl.
12 PwBD-1,
08 PwBD-2,
16 PwBD-3 & 09 PwBD-5)
3. In accordance with Rule 20 (4) & (5) of the Civil Services Examination Rules 2024, the Commission is maintaining a consolidated Reserve List of candidates as under:
GENERAL EWS OBC SC ST PwBD-1 TOTAL 115 35 59 14 06 01 230
4. Appointment to the various Services will be made according to the number of vacancies available with due consideration to the provisions contained in the Rules for the Examination. The number of vacancies reported by the Government to be filled is as under:
SERVICES GEN EWS OBC SC ST Total
I.A.S. 73 18 52 24 13 180
I.F.S. 23 05 13 09 05 55
I.P.S. 60 14 41 22 10 147
Central Services Group ‘A’ 244 57 168 90 46 605
Group ‘B’ Services 55 15 44 15 13 142
Total 455 109 318 160 87 1129*
* includes 50 PwBD vacancies (12 PwBD-1, 08 PwBD-2, 16 PwBD-3 & 14 PwBD-5)
5. The candidature of 241 recommended candidates has been kept provisional.
6. Result of 01 candidate has been kept withheld.
7. UPSC has a “Facilitation Counter” near Examination Hall in its campus. Candidates can obtain any information / clarification regarding their examinations / recruitments on the working days between 10:00 hours to 17:00 hours in person or over telephone Nos. 23385271 / 23381125 / 23098543. Result will also be available on the U.P.S.C. website i.e. http//www.upsc.gov.in. Marks will be available on the website within 15 days from the date of declaration of result.
Highlights
The final result of Civil Services Examination (CSE), 2024 has been declared today, the 22 nd April, 2025.
Highlights of the result are following:
The Civil Services (Preliminary) Examination, 2024 was conducted on 16th June, 2024. A total of 9,92,599 candidates applied for this examination, out of which 5,83,213 candidates actually appeared in the examination.
A total of 14,627 candidates qualified for appearance in the Written (Main) Examination which was held in September, 2024. Out of these, 2,845 candidates qualified for the Personality Test of the examination.
Eventually, a total of 1009 candidates (725 men and 284 women) have been recommended by the Commission for appointment to various Services.
Among the finally qualified candidates, the top five comprise three women and two men. Ms. Shakti Dubey (Roll No. 0240782) has secured the first position in the Civil Services Examination, 2024. She qualified the examination with Political Science & International Relations as her optional subject. She has done her graduation (B.Sc.) in Biochemistry from the University of Allahabad.
Ms. Harshita Goyal (Roll No. 0101571), a graduate (B.Com.) from MS University of Baroda, secured second rank with Political Science & International Relations as her optional subject.
Sh. Dongre Archit Parag (Roll No. 0867282), a graduate (B.Tech.) in Electrical & Electronics Engineering from VIT, Vellore stood third in the rank with Philosophy as his optional subject.
Ms. Shah Margi Chirag (Roll No. 0108110), B.E. in Computer Engineering from Gujarat Technological University, Ahmedabad, secured fourth rank with Sociology as her optional subject.
Sh. Aakash Garg (Roll No. 0833621), B.Tech. in Computer Science and Engineering from Guru Gobind Singh Indraprastha University, Delhi, secured fifth rank with Sociology as his optional subject.
The top 25 candidates comprise 11 women and 14 men. Their educational qualifications range from graduation in Engineering, Humanities, Science, Commerce, Medical Science, and Architecture from premier institutions of the country such as IIT, NIT, VIT, JNU, University of Delhi, and University of Allahabad.
The top 25 successful candidates have opted for a wide range of optional subjects in the Written (Main) Examination, including Anthropology, Commerce & Accountancy, Geography, Mathematics, Philosophy, Physics, Political Science & International Relations, Public Administration, Sociology, and Literature of Tamil Language.
The recommended candidates also include 45 Persons with Benchmark Disability, comprising 12 Orthopedically Handicapped, 08 Visually Challenged, 16 Hearing Impaired, and 09 with Multiple Disabilities.
Click here to see Result in English
Click here to see Result in Hindi

য়ু.পি.এস.সি.
য়ুনিয়ন পব্লিক সর্ভিস কম্মিসন্না সিভিল সর্ভিসেস একজাম 2024গী অরোইবা ফলশিং লাউথোকখ্রে
22 APR 2025 2:25PM by PIB Imphal
সেপ্তেম্বর, 2024দা য়ুনিয়ন পব্লিক সর্ভিস কম্মিসন্না পাংথোকখিবা সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন, 2024গী অইবা শরুক অমসুং জনুৱারী-এপ্রিল, 2025দা পাংথোকখিবা পর্সনেলিতী তেস্তকী ইন্তর্ভিয়ুগী ফলশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মেরিতকী মতুং ইন্না পীরিবা অসিগীদমক রিকম্মেন্দ তৌরবা কেন্দিদেৎশিংগী লিস্ত মখাদা পীরি:
(i) ইন্দিয়ন এদমিনিস্ত্রেতিব সর্ভিসেস;
(ii) ইন্দিয়ন ফোরেন সর্ভিসেস;
(iii) ইন্দিয়ন পুলিস সর্ভিসেস; অমসুং
(iv) সেন্ত্রেল সর্ভিসেস, গ্রুপ ‘A’ অমসুং গ্রুপ ‘B’.
2. মখাদা পীরিবা ব্রেক-অপ অসিগী মতুং ইন্না পুন্না কেন্দিদেৎ 1009 এপ্পোইন্তমেন্তগীদমক রিকম্মেন্দ তৌখ্রে:
জেনরেল
EWS
OBC
SC
ST
অপুনবা
335
(10 PwBD-1,
05 PwBD-2,
11 PwBD-3 & 05 PwBD-5 য়াওরগা)
109
(নিল PwBD-1,
01 PwBD-2,
নিল PwBD-3 &
নিল PwBD-5 য়াওরগা)
318
(02 PwBD-1,
02 PwBD-2,
03 PwBD-3 &
03 PwBD-5 য়াওরগা)
160
(নিল PwBD-1,
নিল PwBD-2,
নিল PwBD-3 & 01 PwBD-5 য়াওরগা)
87
(নিল PwBD-1,
নিল PwBD-2, 02 PwBD-3 & নিল
PwBD-5 য়াওরগা)
1009
(12 PwBD-1,
08 PwBD-2,
16 PwBD-3 & 09 PwBD-5 য়াওরগা)
3. সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন রুল্স 2024গী রুল 20(4) অমসুং (5)গী মতুং ইন্না কম্মিসন অসিনা মখাদা পীরিবা অসিগুম্না কেন্দিদেৎশিংগী কনসোলিদেতেদ রিজর্ব লিস্ত অম শেম্মি:
জেনরেল EWS OBC SC ST PwBD-1 পুন্না 115 35 59 14 06 01 230
4. তোঙান তোঙানবা সর্ভিসশিংদা এপ্পোইন্তমেন্ত তৌবসি রুলস ফোর দি একজামিনেসনদা য়াওরিবা প্রোভিজনশিং অদু য়েংলগা শোয়দনা ফংগদবা পোজিসনশিংগী মশিংগী মতুং ইন্না তৌগনি। সরকারনা পীরক্লিবা অহাংবশিংগী মশিং অদু মখাদা পীরি:
সর্ভিসেস GEN EWS OBC SC ST অপুনবা
I.A.S. 73 18 52 24 13 180
I.F.S. 23 05 13 09 05 55
I.P.S. 60 14 41 22 10 147
সেন্ত্রেল সর্ভিসেস গ্রুপ ‘A’ 244 57 168 90 46 605
গ্রুপ ‘B’ সর্ভিসেস 55 15 44 15 13 142
অপুনবা 455 109 318 160 87 1129*
* মসিদা অহাংবা PwBD 50 য়াওরি (12 PwBD-1, 08 PwBD-2, 16 PwBD-3 & 14 PwBD-5)
5. রিকম্মেন্দ তৌরবা কেন্দিদেৎ 241গী কেন্দিদেচর অসি প্রোভিজনেল ওইনা থম্মি।
6. কেন্দিদেৎ 01গী ফল ৱিথহেল্দ ওইনা থম্মি।
7. UPSCগী মাগী কেম্পসকী একজামিনেসন হোল মনাক্তা “ফেসিলিতেসন সেন্তর” অমা লৈ। কেন্দিদেৎশিংনা হকথেংননা লাক্তুনা নত্ত্রগা তেলিফোন নম্বরশিং23385271 / 23381125 / 23098543 অসিদা ৱার্কিং দেশিংদা পুং 10:00দগী পুং 17:00 ফাওবা ই-পাউ/ মখোয়গী একজামিনেসনশিংগী/রিক্রুৎমেন্তশিংগী মতাংদা ক্লেরিফিকেসন অমা হেক্তা লৌবা য়াগনি। ফল অসি U.P.S.C.গী ৱেবসাইৎ হায়বদি http//www.upsc.gov.in দসু ফংগনি। মার্কশিং অসি ফল হায়দোকপগী তাংদগী নুমিৎ 15গী মনুংদা ৱেবসাইৎতা ফংগনি।
হায়লাইৎশিং
সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন (CSE), 2024গী অরোইবা ফল ঙসি, 2025গী এপ্রিল 22দা লাউথোকখ্রে।
ফলশিংগী মরুওইবা ৱাফমশিং মখাদা পীরি:
সিভিল সর্ভিসেস (প্রিলিমিনরী) একজামিনেসন, 2024 অসি জুন 16, 2024দা পাংথোকখি। মসিগী চাংয়েং অসিদা অপুনবা ওইনা কেন্দিদেৎ 9,92,599না এপ্লাই তৌখি। মসিগী মনুংদা কেন্দিদেৎ 5,83,213না চাংয়েং অদুদা য়াওখি।
সেপ্তেম্বর, 2024দা পাংথোকখিবা অইবা (মেন) একজামিনেসনদা শরুক য়ানবা অপুনবা কেন্দিদেৎ 14,627না ক্বালিফাই তৌখি। মসিগী মনুংদা, কেন্দিদেৎ 2,845না পরিক্ষা অসিগী পর্সনেলিতী তেস্তকীদমক ক্বালিফাই তৌখি।
অরোইবদা, কম্মিসন্না তোঙান তোঙানবা সর্ভিসশিংদা এপ্পোইন্ত তৌনবগীদমক্তা অপুনবা কেন্দিদেৎ 1009 (নুপা 725 অমসুং নুপী 284) রোম রিকম্মেন্দ তৌখি।
অরোইবদা ক্বালিফাই তৌরবা কেন্দিদেৎশিংগী মকোক থংবা মঙাগী মনুংদা নুপী অহুম অমসুং নুপা অনি য়াওরি। মিস শক্তি দুবে (রোল নম্বর 0240782) না সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন, 2024দা অহানবা পোজিসন লৌখ্রে। মহাক্না পোলিতিকেল সাইন্স অমসুং ইন্তর্নেস্নেল রিলেসন্স অসি মহাক্কী ওপ্সনেল সবজেক্ত ওইনা ক্বালিফাই তৌখি। মহাক্না এলাহাবাদ য়ুনিভর্সিতীদগী বাইওকেমিস্ত্রিদা গ্রেজুএসন (B.Sc.) তৌখ্রে।
MS য়ুনিভর্সিতী ওফ বরোদাদগী গ্রেজুএৎ (B.Com.), মিস হর্শিতা গোয়ল (রোল নম্বর 0101571) না পোলিতিকেল সাইন্স অমসুং ইন্তর্নেস্নেল রিলেসন্স অসি মহাক্কী ওপ্সনেল সবজেক্ত ওইবগা লোয়ননা অনিশুবা রেঙ্ক লৌখি।
VIT, ভেল্লোরদগী ইলেক্ত্রিকল অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স ইঞ্জিনীয়রিংদা গ্রেজুএৎ (B.Tech) লোইরবা দোংগ্রে আর্চিৎ পরাগ (রোল নম্বর 0867282) না ফিলোসোফী অসি মহাক্কী ‌ওপ্সনেল সবজেক্ত ওইনা লৌদুনা অহুমশুবদা লৌখি।
গুজরাত তেক্নোলোজিকেল য়ুনিভর্সিতী, অহমদাবাদতগী কম্প্যুতর ইঞ্জিনীয়রিংদা B.E. লোইরবা, সোসিওলোজী অসি মহাক্কী ওপ্সনেল সবজেক্ত অমা ওইনা লৌবা শ্রীমতী শাহ মর্গী চিরাগ (রোল নম্বর: 0108110)না মরিশুবা রেঙ্ক লৌখি।
গুরু গোবিন্দ সিংহ ইন্দ্রপ্রস্থা য়ুনিভর্সিতী, দিল্লীদগী কম্প্যুতর সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনীয়রিংদা B.Tech লোইরবা অকাস গার্গ (রোল নম্বর: 0833621)না সোসিওলোজী অসি মহাক্কী ওপ্সনেল সবজেক্ত ওইনা লৌবগা লোয়ননা মঙাশুবা রেঙ্ক লৌখি।
মকোক থোংবা কেন্দিদেৎ 25 অসিদা নুপী 11 অমসুং নুপা 14 য়াওরি। মখোয়গী এজুকেস্নেল ক্বালিফিকেসন অসি IIT, NIT, VIT, JNU , দিল্লী য়ুনিভর্সিতী, অমসুং এলাহাবাদ য়ুনিভর্সিতীগুম্বা লৈবাক অসিগী প্রিমিয়র ইন্সতিত্যুসনশিংদগী ইঞ্জিনীয়রিং, হ্যুমেনিতিজ, সাইন্স, কম্মর্স, মেদিকেল সাইন্স, অমসুং আর্কিতেকচরদা গ্রেজুএসন তৌবা ফাওবা ওইরি।
মায় পাক্লবা কেন্দিদেৎ 25না অইবা (মেন্) একজামিনেসন্দা এন্থ্রোপোলোজী, কম্মর্স অমসুং একাউন্তেন্সি, জিওগ্রাফি, মেথমেতিক্স, ফিলোসোফি, ফিজিক্স, পোলিতিকেল সাইন্স অমসুং ইন্তর্নেস্নেল রিলেসনস, পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন, সোসিওলোজী অমসুং তামিল লোলগী লিতরেচর য়াওনা ওপ্সনেল সবজেক্তশিংগী পাক-চাউরবা রেঞ্জ অমা খনখ্রে।
রিকম্মেন্দ তৌরবা কেন্দিদেৎশিংগী মনুংদা বেঞ্চমার্ক দিসএবিলিতী লৈবা মীওই 45সু য়াওরি। মসিগী মনুংদা ওর্থোপেদিক হেন্দিকেপ ওইবা মীওই 12, ভিজুএল্লি চেলেঞ্জ ওইরবা মীওই 8, হিয়রিং ইমপিয়র ওইরবা মীওই 16 অমসুং মলতিপল দিসএবিলিতীশিং ওইবা মীওই 9 য়াওরি।
ইংলিশতা ফল য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
হিন্দীদা ফল য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু