Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah says, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Bharat is axing down drug cartels with ruthless aggression
Amritsar Zonal Unit of the NCB axed a drug diversion cartel through a 4-month-long operation across 4 states, seizing drugs worth ₹547 crore and arresting 15
It is a giant stride towards building a drug-free Bharat under the vision of PM Shri Narendra Modi Ji, Congratulations to Team NCB
02 MAY 2025 9:14PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah has said that, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Bharat is axing down drug cartels with ruthless aggression.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah said that “The Amritsar Zonal Unit of the NCB axed a drug diversion cartel through a 4-month-long operation across 4 states, seizing drugs worth ₹547 crore and arresting 15. It is a giant stride towards building a drug-free Bharat under the vision of PM Shri Narendra Modi Ji. Congratulations to Team NCB.”
In a major step towards Government’s zero tolerance approach against drugs under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Narcotics Control Bureau (NCB) has seized 1.36 crore psychotropic tablets from a distributor in Himachal Pradesh and Delhi. NCB has also seized 11,693 CBCS bottles & 2.9 kg of Tramadol powder from a manufacture in Haridwar, Uttarakhand. The total value of seized drugs is around Rs. 547 crores.
In pursuance of Prime Minister Shri Narendra Modi's vision of Nasha Mukt Bharat, Amritsar Zonal Unit of NCB has busted major networks involved in illegal diversion and distribution of pharmaceutical medicines for non-medical use across Punjab, Uttarakhand, Himachal Pradesh, and Delhi.
Under the guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, a sustained intelligence-driven operation and Top to Bottom and Bottom to Top approach in investigation of cases from December 2024 to April 2025 led to significant seizures and arrests, exposing a complex nexus between manufacturers, stockist, and front operators.
On April 20-21, 2025, the raids were conducted in Uttarakhand, Himachal Pradesh and Delhi. The search in Uttarakhand resulted in seizure of 11,693 CBCS bottles and 2.9 kg of Tramadol powder from J R Pharmaceuticals. The search at the premises of key distributor, Embit Bio Medix, Himachal Pradesh, resulted in the seizure of 19,25,200 tablets and the search at the premise of Aashi pharmaceutical, Bawana, Delhi resulted in the seizure of 1.17 crore tablets of Tramadol and Alprazolam indicating massive unauthorized possession and illegal distribution of pharmaceuticals medicine. The proprietor of Embit Bio Medix was arrested earlier, while attempting to flee to Vietnam on 18th April at Indira Gandhi Airport, Delhi.
The investigation revealed that proprietor of Embit Bio Medix, Himachal Pradesh had previously operated in Delhi, where his drug license was cancelled in December 2022. Concealing this, he obtained a new license in Himachal Pradesh and also launched another firm in Delhi, registered under an associate’s Aashi Pharmaceutical.
The investigation started four months ago when a person impersonating a medical professional was intercepted at Amritsar with 2,280 Alprazolam and 1,220 Tramadol tablets. Further investigation uncovered a local distribution chain, leading to several arrests and follow-up searches that resulted in the recovery of 21,400 more Tramadol tablets and 43,000 Alprazolam tablets.
In another case in February 2025, a separate seizure of 5,000 Tramadol Hydrochloride (Trekm-100) tablets in Amritsar led investigators to a chain extending into Tarn Taran, Dehradun, and Manawala. The source trail pointed toward the illegal supply of pharmaceutical medicines by individuals operating without valid licenses, supported by dummy medical setups.
Investigations in both cases revealed involvement of same pharmaceutical manufacturing company that is J R pharmaceutical based in Haridwar, Uttarakhand which led to suspicion and through investigation conducted so far, has disclosed large-scale diversion of pharmaceuticals medicine by M/s J R Pharmaceuticals, Haridwar and others.
The follow up raids conducted in the month of February, 2025 at J R Pharmaceuticals led to seizures of 16,860 Tramadol tablets, 327 bottles of Codeine-based cough syrup, and 2.55 lakh loose Tramadol tablets (80.7 kg) hidden in drums. Further raids in the same month, based on information provided during interrogation, led to the seizure of 8,89,064 CBCS bottles held without valid documentation purportedly for diversion.
Investigation further revealed that several front stockist firms were found to be fake or non-operational and diversions of the drugs were carried out using them. One such firm, M/s Tiwari Medical Agency, Dehradun was found upon verification to be a sweet/tailor shop and proprietor of firm was found to be working as a maid, while other firms, M/s Kavati Health Care Pvt Ltd, Dehradun, and M/s Life Care Pharma, Kolkata found to be non-existent at declared address. The mastermind behind the dummy stockist M/s Tiwari Medical Agency was arrested, leading to the seizure of 1.24 lakh Alprazolam tablets from a roadside dhaba in Dehradun. The investigation revealed that he was getting the pharmaceutical drugs from other firms as well.
The NCB is actively coordinating with the GST Department, State Drug Controllers, Income Tax Authorities, CBN, and financial institutions to uncover the full extent of the drug diversion network.
Investigation conducted so far led to cumulative seizure of over 1.42 crore of Tramadol & Alprazolam tablets, 2.9 kg tramadol powder, & 9,01,084 CBCS bottles (approx. 135 tons), and arrest of 15 accused from 04 different states in last four months. Leads about involement of others, have also been revealed during investigation and more siezure are expeted in next few weeks .
The seizure exemplifies the NCB’s commitment to successfully dismantle drug networks. To fight against drug trafficking, NCB seeks support of the citizens. Any person can share information related to sale of narcotics by calling on MANAS- National Narcotics Helpline Toll Free Number-1933.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଭାରତ ଆକ୍ରମଣାତ୍ମକ ଢଙ୍ଗରେ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାର କରୁଥିବା ଗୋଷ୍ଠୀଗୁଡ଼ିକୁ ଦମନ କରୁଥିବା କହିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ଏନସିବି ର ଅମୃତସର ଜୋନାଲ ୟୁନିଟ୍ ୪ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୪ ମାସ ଧରି ଚାଲିଥିବା ଅପରେସନ ମାଧ୍ୟମରେ ୫୪୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ଡ୍ରଗ୍ସ ଜବତ କରିବା ସହ ୧୫ ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିଛି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ଅଧୀନରେ ଏକ ନିଶାମୁକ୍ତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ଦିଗରେ ଏହା ଏକ ବିରାଟ ପଦକ୍ଷେପ, ଏନସିବି ଟିମକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ
02 MAY 2025 9:14PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଭାରତ କଠୋର ଆକ୍ରମଣ ଦ୍ୱାରା ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାରକାରୀ ଗୋଷ୍ଠୀଗୁଡ଼ିକୁ ଦମନ କରୁଛି।
ଏକ୍ସ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ, "ଏନସିବି ର ଅମୃତସର ଜୋନାଲ ୟୁନିଟ୍ ଦ୍ବାରା ୪ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୪ ମାସ ଧରି ଚାଲିଥିବା ଅପରେସନ ମାଧ୍ୟମରେ ୫୪୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ଡ୍ରଗ୍ସ ଜବତ କରିବା ସହ ୧୫ ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ଅଧୀନରେ ଏକ ନିଶାମୁକ୍ତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ଦିଗରେ ଏହା ଏକ ବିରାଟ ପଦକ୍ଷେପ। ଟିମ୍ ଏନସିବିକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ।’’
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ବିରୋଧରେ ସରକାରଙ୍କ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ଆଭିମୁଖ୍ୟ ଦିଗରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ପଦକ୍ଷେପ ସ୍ୱରୂପ, ନାର୍କୋଟିକ୍ସ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ବ୍ୟୁରୋ (ଏନସିବି) ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀର ଜଣେ ବିତରକଙ୍କଠାରୁ ୧.୩୬ କୋଟି ସାଇକୋଟ୍ରୋପିକ୍ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ କରିଛି। ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡର ହରିଦ୍ୱାରର ଏକ ଉତ୍ପାଦରୁ ଏନସିବି ୧୧,୬୯୩ ସିବିସିଏସ୍ ବୋତଲ ଏବଂ ୨.୯ କିଲୋଗ୍ରାମ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ପାଉଡର ମଧ୍ୟ ଜବତ କରିଛି। ଜବତ ହୋଇଥିବା ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟର ମୋଟ ମୂଲ୍ୟ ପାଖାପାଖି ୫୪୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ହେବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ 'ନିଶା ମୁକ୍ତ ଭାରତ "ଲକ୍ଷ୍ୟକୁ ଅନୁସରଣ କରି, ଏନସିବି ର ଅମୃତସର ଜୋନାଲ ୟୁନିଟ୍ ପଞ୍ଜାବ, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ ଅଣ-ଡାକ୍ତରୀ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ ଔଷଧର ବେଆଇନ ଚାଲାଣ ଏବଂ ବିତରଣରେ ଜଡିତ ପ୍ରମୁଖ ନେଟୱାର୍କକୁ ଠାବ କରିଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ବରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ଡିସେମ୍ବର ୨୦୨୪ ରୁ ଏପ୍ରିଲ ୨୦୨୫ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗୁଇନ୍ଦା ଆଧାରିତ ଅପରେସନ ଏବଂ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର ଅନୁସନ୍ଧାନରେ 'ଉପ ରୁ ତଳ' ଏବଂ 'ତଳୁ ଉପର' ଆଭିମୁଖ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଜବତ ଏବଂ ଗିରଫଦାରୀରେ ପରିଣତ ହୋଇଥିଲା, ଯାହା ଉତ୍ପାଦନକାରୀ, ମହଜୁଦକାରୀ ଏବଂ ଆଗଧାଡିର ଚାଲାଣକାରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ଗଭୀର ସମ୍ପର୍କକୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଥିଲା।
୨୦୨୫ ମସିହା ଏପ୍ରିଲ ୧ ତାରିଖରେ ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ ଚଢ଼ାଉ କରାଯାଇଥିଲା। ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡରେ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଫଳରେ ଜେ. ଆର. ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ସରୁ ୧୧,୬୯୩ଟି ସିବିସିଏସ ବୋତଲ ଏବଂ ୨.୯ କିଲୋଗ୍ରାମ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ପାଉଡର ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା। ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ପ୍ରମୁଖ ବିତରକ ଏମ୍ବିଟ୍ ବାୟୋ ମେଡିକ୍ସଙ୍କ ପରିସରରେ ଯାଞ୍ଚ କରାଯିବା ଫଳରେ ୧୫,୨୫,୨୦୦ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ ହୋଇଛି ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀର ବାୱାନା ସ୍ଥିତ 'ଆଶୀ ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍' ପରିସରରେ ଯାଞ୍ଚ କରାଯିବା ଫଳରେ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ଏବଂ ଆଲପ୍ରାଜୋଲାମ୍ର ୧.୧୭ କୋଟି ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ ହୋଇଛି, ଯାହା ବ୍ୟାପକ ଅନଧିକୃତ ଭାବେ ଔଷଧ ରଖିବା ଏବଂ ବେଆଇନ ଭାବେ ଔଷଧ ବଣ୍ଟନ କରାଯାଉଥିବା ସୂଚାଇ ଦେଉଛି। ଏମ୍ବିଟ୍ ବାୟୋ ମେଡିକ୍ସର ମାଲିକଙ୍କୁ ପୂର୍ବରୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଥିଲା, ଯେତେବେଳେ ସେ ୧୮ ଏପ୍ରିଲରେ ଦିଲ୍ଲୀର ଇନ୍ଦିରା ଗାନ୍ଧୀ ବିମାନବନ୍ଦରରେ ଭିଏତନାମ ପଳାଇବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରୁଥିଲେ।
ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ଏମ୍ବିଟ୍ ବାୟୋ ମେଡିକ୍ସର ମାଲିକ ପୂର୍ବରୁ ଦିଲ୍ଲୀରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲେ, ଯେଉଁଠାରେ ଡିସେମ୍ବର ୨୦୨୨ ରେ ତାଙ୍କ ଔଷଧ ଲାଇସେନ୍ସ ବାତିଲ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହାକୁ ଲୁଚାଇ ସେ ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶରେ ଏକ ନୂତନ ଲାଇସେନ୍ସ ହାସଲ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ ଅନ୍ୟ ଏକ ଫାର୍ମ ମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ, ଯାହା ଜଣେ ସହଯୋଗୀଙ୍କ ଆଶୀ ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ ଅଧୀନରେ ପଞ୍ଜୀକୃତ ହୋଇଥିଲା।
ଚାରି ମାସ ପୂର୍ବରୁ ତଦନ୍ତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା ଯେତେବେଳେ ଜଣେ ଡାକ୍ତରୀ ବୃତ୍ତିଧାରୀ ଛଦ୍ମବେଶ ଧାରଣ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଅମୃତସରରେ ୨୨୮୦ ଆଲପ୍ରାଜୋଲମ୍ ଏବଂ ୧୨୨୦ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ଟାବଲେଟ୍ ସହିତ ଅଟକାଯାଇଥିଲା। ଅଧିକ ଅନୁସନ୍ଧାନରେ ଏକ ସ୍ଥାନୀୟ ବିତରଣ ଶୃଙ୍ଖଳା ଉନ୍ମୋଚିତ ହୋଇଥିଲା, ଯାହା ଅନେକ ଗିରଫ ଏବଂ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଅନୁସନ୍ଧାନର କାରଣ ହୋଇଥିଲା ଯାହାର ଫଳସ୍ୱରୂପ ଆହୁରି ୨୧,୪୦୦ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ଟାବଲେଟ୍ ଏବଂ ୪୩,୦୦୦ ଆଲପ୍ରାଜୋଲାମ ଟାବଲେଟ୍ ଉଦ୍ଧାର କରାଯାଇଥିଲା।
ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୫ ରେ ଅନ୍ୟ ଏକ ମାମଲାରେ, ଅମୃତସରରେ ୫୦୦୦ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ହାଇଡ୍ରୋକ୍ଲୋରାଇଡ୍ (ଟ୍ରେକମ୍‍-୧୦୦) ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ ହେବା ପରେ ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀମାନେ ତରନ ତରାନ, ଡେରାଡୁନ ଏବଂ ମାନାୱାଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏକ ଶୃଙ୍ଖଳା ବିସ୍ତାର କରିଥିଲେ। ଡମ୍ମି ମେଡିକାଲ୍ ସେଟ୍ଅପ୍ ଦ୍ୱାରା ସମର୍ଥିତ ବୈଧ ଲାଇସେନ୍ସ ବିନା କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ ଔଷଧର ବେଆଇନ ଯୋଗାଣ ପ୍ରତି ସୂଚିତ କରିଥିଲା
ଉଭୟ ମାମଲାର ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡର ହରିଦ୍ୱାରରେ ଅବସ୍ଥିତ ଜେ. ଆର. ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ ନାମକ ସେହି ଏକା ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ ଉତ୍ପାଦନ କମ୍ପାନୀର ସମ୍ପୃକ୍ତି ଯାହା ସନ୍ଦେହ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିଲା ଏବଂ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କରାଯାଇଥିବା ଅନୁସନ୍ଧାନ ମାଧ୍ୟମରେ ମେସର୍ସ ଜେ. ଆର. ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ସ, ହରିଦ୍ୱାର ଏବଂ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ ଔଷଧର ବଡ଼ ଧରଣର ଚାଲାଣ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି।
ଫେବୃଆରୀ, ୨୦୨୫ରେ ଜେ. ଆର. ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ସରେ କରାଯାଇଥିବା ପରବର୍ତ୍ତୀ ଚଢ଼ାଉରେ ୧୬,୮୬୦ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ଟାବଲେଟ୍, ୩୨୭ ବୋତଲ କୋଡ଼ିନ୍-ଆଧାରିତ କାଶ ସିରପ୍ ଏବଂ ଡ୍ରମ୍ ଭିତରେ ଲୁଚାଇ ରଖାଯାଇଥିବା ୨.୫ ଲକ୍ଷ ଆଲଗା ଟ୍ରାମାଡୋଲ ଟାବଲେଟ୍ (୮୦.୭ କିଲୋଗ୍ରାମ) ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା। ସେହି ମାସରେ ଅଧିକ ଚଢ଼ାଉ, ପଚରାଉଚରା ସମୟରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସୂଚନା ଆଧାରରେ, ବୈଧ ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟେସନ୍ ବିନା କଥିତ ଭାବରେ ଚାଲାଣ ପାଇଁ ରଖାଯାଇଥିବା ୮,୮୯,୦୬୪ ସିବିସିଏସ୍‍ ବୋତଲ ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା।
ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଆହୁରି ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ଅନେକ ଆଗଧାଡିର ମହଜୁଦକାରୀ ଫାର୍ମ ନକଲି କିମ୍ବା ଅଣ-କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି ଏବଂ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ବ୍ୟବହାର କରି ଔଷଧର ଚାଲାଣ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହିପରି ଏକ ଫାର୍ମ, ମେସର୍ସ ତିୱାରୀ ମେଡିକାଲ୍ ଏଜେନ୍ସି, ଡେରାଡୁନ ଯାଞ୍ଚ ପରେ ଏକ ମିଠା/ଦର୍ଜି ଦୋକାନ ଏବଂ ଫାର୍ମର ମାଲିକ ଜଣେ ପରିଚାରିକା ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଥିଲା, ଯେତେବେଳେ ଅନ୍ୟ ସଂସ୍ଥା, ମେସର୍ସ କାବତି ହେଲଥ୍‍ କେୟାର୍ ପ୍ରାଇଭେଟ୍ ଲିମିଟେଡ୍, ଡେରାଡୁନ, ଏବଂ ମେସର୍ସ ଲାଇଫ୍ କେୟାର୍ ଫାର୍ମା, କୋଲକାତା ଘୋଷିତ ଠିକଣାରେ ଅସ୍ତିତ୍ୱ ନଥିବା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଥିଲା। ଡମ୍ମି ଷ୍ଟକିଷ୍ଟ ମେସର୍ସ ତିୱାରୀ ମେଡିକାଲ ଏଜେନ୍ସି ପଛରେ ଥିବା ମାଷ୍ଟରମାଇଣ୍ଡଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ଡେରାଡୁନର ରାସ୍ତା ପାର୍ଶ୍ୱ ଢାବାରୁ ୧.୨୪ ଲକ୍ଷ ଆଲପ୍ରାଜୋଲାମ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ କରିଥିଲା। ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ସେ ଅନ୍ୟ କମ୍ପାନୀରୁ ମଧ୍ୟ ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ ଔଷଧ ପାଉଥିଲେ।
ଡ୍ରଗ୍ ଡାଇଭର୍ସନ ନେଟୱାର୍କର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିସ୍ତାରକୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବା ପାଇଁ ଏନସିବି ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଜିଏସଟି ବିଭାଗ, ରାଜ୍ୟ ଡ୍ରଗ୍ କଣ୍ଟ୍ରୋଲର୍, ଆୟକର କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ, ସିବିଏନ୍ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ଅନୁଷ୍ଠାନ ସହିତ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା କରୁଛି।
ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କରାଯାଇଥିବା ଅନୁସନ୍ଧାନରେ ସମୁଦାୟ ୧.୪୨ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ଏବଂ ଆଲପ୍ରାଜୋଲାମ ଟାବଲେଟ୍, ୨.୯ କିଲୋଗ୍ରାମ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ପାଉଡର, ଏବଂ ୯,୦୧,୦୮୪ ସିବିସିଏସ୍ ବୋତଲ (ପାଖାପାଖି ୧୩୫ ଟନ୍) ) ଜବତ ହୋଇଛି ଏବଂ ଗତ ଚାରି ମାସ ମଧ୍ୟରେ ୪ଟି ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟରୁ ୧୫ ଜଣ ଅଭିଯୁକ୍ତଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଛି। ଅନୁସନ୍ଧାନ ସମୟରେ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ଚାଲାନ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ମଧ୍ୟ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି ଏବଂ ଆଗାମୀ କିଛି ସପ୍ତାହ ମଧ୍ୟରେ ଅଧିକ ଜବତ କରାଯିବ।
ଏହି ଜବତ ଡ୍ରଗ୍ସ ନେଟୱାର୍କକୁ ସଫଳତାର ସହ ଭାଙ୍ଗିବା ପାଇଁ ଏନସିବିର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଉଦାହରଣ। ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାର ବିରୋଧରେ ଲଢ଼ିବା ପାଇଁ, ଏନସିବି ନାଗରିକମାନଙ୍କ ସମର୍ଥନ ଚାହେଁ। ଯେ କୌଣସି ବ୍ୟକ୍ତି ମାନସ-ନ୍ୟାସନାଲ ନାର୍କୋଟିକ୍ସ ହେଲ୍ପଲାଇନ୍ ଟୋଲ୍ ଫ୍ରି ନମ୍ବର-୧୯୩୩ ରେ କଲ କରି ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ବିକ୍ରୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସୂଚନା ଅଂଶୀଦାର କରିପାରିବେ।