Ministry of Defence
Through Operation Sindoor, India used its ‘Right to Respond’ to the attack on its soil: Raksha Mantri
“Armed Forces scripted history by acting with precision, precaution and compassion to destroy terror camps in Pakistan & PoK”
Shri Rajnath Singh virtually dedicates 50 infrastructure projects of BRO to the nation
The projects in eight border States/UTs, constructed at a total cost of Rs 1,879 crore, to enhance connectivity, strengthen national security & promote economic prosperity
07 MAY 2025 5:50PM by PIB Delhi
“Through Operation Sindoor, India has used its ‘Right to Respond’ to the attack on its soil, and the Armed Forces scripted history by acting with precision, precaution & compassion to destroy the camps used to train terrorists in Pakistan and PoK,” said Raksha Mantri Shri Rajnath Singh while addressing the 66th Raising Day event of Border Roads Organisation (BRO) at Manekshaw Centre, Delhi Cantt on May 07, 2025. Raksha Mantri asserted that, as per the plan, the targets were destroyed and no civilian population was harmed. He commended the Armed Forces by giving a befitting reply under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi.
“The whole world has witnessed what our Armed Forces have done today. The action was carried out very thoughtfully and in a measured manner. It was limited only to the camps and other infrastructure used for training terrorists, with the aim of breaking their morale. I congratulate the Armed Forces on behalf of the whole country. I also congratulate Prime Minister Shri Narendra Modi for providing complete support to the forces,” added Shri Rajnath Singh.
The event also witnessed the virtual dedication of 50 strategically-significant infrastructure projects of BRO – 30 bridges, 17 roads and three other works - to the nation by Raksha Mantri. These projects, constructed at a total cost of Rs 1,879 crore, are spread across six border States and two Union Territories – Jammu & Kashmir, Ladakh, Arunachal Pradesh, Himachal Pradesh, Sikkim, Mizoram, West Bengal & Rajasthan - reinforcing India’s security, connectivity and development in remote regions. In the last two years alone, BRO has completed a record 161 infrastructure projects worth Rs 5,600 crore, including 111 projects last year. In the last four years, BRO has completed 456 infrastructure projects with a total expenditure of Rs 13,743 crore.
Shri Rajnath Singh exuded confidence that the projects e-inaugurated today will enhance connectivity, strengthen national security and promote economic prosperity of all these regions. “These projects will enhance defence preparedness and boost transportation, tourism & economic activity in these areas. These are not just infrastructure assets; they are pathways to a brighter future,” he added.
Underlining the strategic importance of BRO’s work, Raksha Mantri stated that modern defence capability depends not just on weaponry but also on the infrastructure that supports it. “You can have the fastest tank or the most advanced aircraft, but if they can’t reach where they are needed on time, they serve no purpose. BRO plays a critical role in making sure our military is always ready and well-positioned,” he said, commending BRO Karmayogis who work behind the scenes and contribute to national security.
Shri Rajnath Singh emphasised on the need to build new generation infrastructure for the Armed Forces in view of the current geopolitical scenario. BRO must ensure that the preparations are at war-level, he said.
Raksha Mantri reiterated the Government’s commitment to ensure border area development, making special mention of Sela Tunnel which has become a symbol of this resolve to enhance connectivity in strategically-important areas. He highlighted the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi to revitalise border villages, stating that initiatives like the Vibrant Villages Programme under which the Government is increasing connectivity by building about 35 kilometers of roads every day.
In his address, Director General Border Roads (DGBR) Lt Gen Raghu Srinivasan highlighted the growing national importance of BRO, stating that the organisation has emerged as the agency of choice for key central ministries for executing infrastructure projects in the most challenging terrains. He reaffirmed the BRO’s commitment to the well-being and dignity of its workforce, including GREF personnel and Casual Paid Labourers.
Minister of Parliamentary Affairs and Minister of Minority Affairs Shri Kiran Rijiju, Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; Earth Sciences, MoS PMO, PP/DoPT, Atomic Energy and Space Dr Jitendra Singh, Chief of the Army Staff Gen Upendra Dwivedi, Defence Secretary Shri Rajesh Kumar Singh and other senior officials of Ministry of Defence were present at the venue.
Himachal Pradesh Governor Shri Shiv Pratap Shukla, Arunachal Pradesh Governor Lt Gen Kaiwalya Trivikram Parnaik, Rajasthan Governor Shri Haribhau Kisanrao Bagde, Arunachal Pradesh Chief Minister Shri Pema Khandu, Mizoram Chief Minister Shri Lalduhoma, Jammu & Kashmir Lt Governor Shri Manoj Sinha, Lt Governor Ladakh Brig. (Dr) BD Mishra (Retd) joined the event virtually.

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁର ଜରିଆରେ, ଭାରତ ନିଜ ମାଟିରେ ଆକ୍ରମଣର ‘ଜବାବୀ ଅଧିକାର’କୁ ଉପଯୋଗ କରିଛି : ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ
‘‘ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପାକିସ୍ତାନ ଏବଂ ପାକ ଅଧିକୃତ କାଶ୍ମୀରରେ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଶିବିରଗୁଡ଼ିକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିବାରେ ସଠିକତା, ସତର୍କତା ଏବଂ ଚେତନାପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟ କରି ଇତିହାସ ରଚିଛି’’
ସୀମା ସଡ଼କ ସଂଗଠନର ୫୦ଟି ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ଭର୍ଚୁଆଲ୍ ଭାବରେ ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କଲେ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ
ଆଠଟି ସୀମାନ୍ତ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ୧୮୭୯ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ସଡ଼କ ସଂଯୋଗ ଏବଂ ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷାକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବା ସହିତ ଆର୍ଥିକ ସମୃଦ୍ଧିକୁ ବଢ଼ାଇବ
07 MAY 2025 5:50PM by PIB Bhubaneswar
‘‘ଅପରେସନ୍ ସିନ୍ଦୁର ମାଧ୍ୟମରେ, ଭାରତ ନିଜ ମାଟିରେ ଆକ୍ରମଣର ଜବାବ ଦେବାକୁ ନିଜର ଅଧିକାର ପ୍ରୟୋଗ କରିଛି ଏବଂ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପାକିସ୍ତାନ ଏବଂ ପାକ୍ ଅଧିକୃତ କାଶ୍ମୀରରେ ଆତଙ୍କବାଦୀ ତାଲିମ କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ଶିବିରଗୁଡ଼ିକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିବାରେ ସଠିକତା, ସତର୍କତା ଏବଂ ଚେତନାପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟ କରି ଇତିହାସ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି,’’ ବୋଲି ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂ କହିଛନ୍ତି। ଆଜି ଦିଲ୍ଲୀ କ୍ୟାଣ୍ଟର ମାନେକଶା ସେଣ୍ଟରରେ ସୀମା ସଡ଼କ ସଂଗଠନର ୬୬ତମ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ ସମାରୋହରେ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ ସେ ଜୋର ଦେଇ କହିଛନ୍ତି, ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କୁ କ୍ଷତି ନ ପହଞ୍ଚାଇ ଯୋଜନାବଦ୍ଧ ଭାବରେ ଟାର୍ଗେଟଗୁଡ଼ିକୁ ଧ୍ୱଂସ କରାଯାଇଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣର ଉପଯୁକ୍ତ ଜବାବ ଦେବା ପାଇଁ ସେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି
ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ଆମ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନକୁ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଦେଖିଛି। ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଯୋଜନାବଦ୍ଧ ଏବଂ ସଠିକ୍ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହୋଇଥିଲା। ତେବେ, ଏହି କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ କେବଳ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନଙ୍କୁ ତାଲିମ ଦେବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ଶିବିର ଏବଂ ସମ୍ପୃକ୍ତ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିବା ମଧ୍ୟରେ ସୀମିତ ଥିଲା। ଏହାର ମୁଖ୍ୟ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଥିଲା ଆତଙ୍କବାଦୀ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ମୁନିବମାନଙ୍କର ମନୋବଳ ଭାଙ୍ଗିବା। ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସମଗ୍ର ଦେଶ ପକ୍ଷରୁ ସେ ଏହି ଅଭିଯାନ ପାଇଁ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛନ୍ତି। ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛନ୍ତି, ଯିଏ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ବାହିନୀକୁ ପୂର୍ଣ୍ଣ ସମର୍ଥନ ଦେଇଛନ୍ତି।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ସୀମା ସଡ଼କ ସଂଗଠନ(ବିଆରଓ)୫୦ଟି ରଣନୀତିକ ଭାବରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ଆଭାସୀ ମାଧ୍ୟମରେ ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ। ଏଥିରେ ୩୦ଟି ସେତୁ, ୧୭ଟି ରାସ୍ତା ଏବଂ ଅନ୍ୟ ତିନୋଟି ଭିତ୍ତିଭୂମି କାର୍ଯ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ମୋଟ ୧୮୭୯ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ଛଅଟି ସୀମାନ୍ତ ରାଜ୍ୟ ଏବଂ ଦୁଇଟି କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ - ଜମ୍ମୁକାଶ୍ମୀର, ଲଦାଖ, ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ, ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ, ସିକିମ, ମିଜୋରାମ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ରାଜସ୍ଥାନରେ ରହିଛି। ଏଗୁଡ଼ିକ ଦୁର୍ଗମ ଅଞ୍ଚଳରେ ଦେଶର ସୁରକ୍ଷା, ସଂଯୋଗୀକରଣ ଏବଂ ବିକାଶକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବେ। ସୀମା ସଡ଼କ ସଂଗଠନ ଗତ ଦୁଇ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ୫,୬୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ୧୬୧ଟି ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପ ସମାପ୍ତ କରିଛି, ଯାହା ଏକ ରେକର୍ଡ। ଏଥିରେ ଗତ ବର୍ଷର ୧୧୧ଟି ପ୍ରକଳ୍ପ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ଗତ ଚାରି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ସଂଗଠନ ମୋଟ ୧୩,୭୪୩ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ୪୫୬ଟି ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପ ସମାପ୍ତ କରିଛି।
ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ ବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକଟ କରି ହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ଇ-ଉଦଘାଟିତ ହୋଇଥିବା ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ସଡ଼କ ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ, ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷାକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବ ଏବଂ ସମ୍ପୃକ୍ତ ଅଞ୍ଚଳର ଆର୍ଥିକ ସମୃଦ୍ଧିରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ। ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରସ୍ତୁତିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ ଏବଂ ପ୍ରକଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିବହନ, ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଆର୍ଥିକ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ। ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ କହିଥିଲେ ଯେ ଏଗୁଡ଼ିକ କେବଳ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସମ୍ପତ୍ତି ନୁହେଁ ବରଂ ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତର ପଥ।
ସୀମା ସଡ଼କ ସଂଗଠନର କାର୍ଯ୍ୟ ରଣନୀତିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ବହନ କରିଥାଏ ବୋଲି ଉଲ୍ଲେଖ କରି ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଧୁନିକ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷମତା କେବଳ ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର ଉପରେ ନୁହେଁ ବରଂ ଏହାକୁ ସମର୍ଥନ କରୁଥିବା ଭିତ୍ତିଭୂମି ଉପରେ ମଧ୍ୟ ନିର୍ଭର କରେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆପଣ ଦ୍ରୁତତମ ଟ୍ୟାଙ୍କ କିମ୍ବା ସବୁଠାରୁ ଉନ୍ନତ ବିମାନ ପାଇପାରିବେ, କିନ୍ତୁ ଯଦି ସେଗୁଡ଼ିକ ଆବଶ୍ୟକ ସମୟରେ ଠିକ୍ ସ୍ଥାନରେ ନ ପହଞ୍ଚନ୍ତି, ତେବେ ସେଗୁଡ଼ିକର କୌଣସି ମୂଲ୍ୟ ନାହିଁ। ଆମର ସେନାବାହିନୀ ପେଯରି ସର୍ବଦା ପ୍ରସ୍ତୁତ ଏବଂ ପରିଚାଳନା ସୁବିଧାଯୁକ୍ତ ରହିବ ତାହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାରେ ସୀମା ସଡ଼କ ସଂଗଠନ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରୁଛି। ସେ ସୀମା ସଡ଼କ ସଂଗଠନର କର୍ମୀମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ, ଯେଉଁମାନେ ପରଦା ପଛରେ ରହି ମଧ୍ୟ ଦେଶର ସୁରକ୍ଷାରେ ଅବଦାନ ରଖିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ ବର୍ତ୍ତମାନର ଭୂରାଜନୈତିକ ପରିସ୍ଥିତିକୁ ବିଚାରକୁ ନେଇ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପାଇଁ ଏକ ନୂତନ ପିଢ଼ିର ଆଧୁନିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସୀମା ସଡ଼କ ସଂଗଠନକୁ ନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ପଡିବ ଯେ ଏହାର ପ୍ରସ୍ତୁତି ଯୁଦ୍ଧକାଳୀନ ଭିତ୍ତିରେ ଅଛି।
ସୀମାନ୍ତ ଅଞ୍ଚଳରେ ବିକାଶ କାର୍ଯ୍ୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଦୋହରାଇଥିଲେ। ସେଲା ସୁଡ଼ଙ୍ଗ ବିଷୟରେ ସେ ବିଶେଷ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ, ଯାହା ରଣନୀତିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକରେ ଯୋଗାଯୋଗ ବିସ୍ତାର କରିବାର ସଂକଳ୍ପର ପ୍ରତୀକ ପାଲଟିଛି। ସୀମାନ୍ତ ଗ୍ରାମଗୁଡ଼ିକର ପୁନରୁଦ୍ଧାର ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ବିଷୟରେ ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାଇବ୍ରାଣ୍ଟ ଗ୍ରାମ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ଅଧୀନରେ, ସରକାର ପ୍ରତିଦିନ ପ୍ରାୟ ୩୫ କିଲୋମିଟର ରାସ୍ତା ନିର୍ମାଣ କରି ସଡ଼କ ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ବିସ୍ତାର କରୁଛନ୍ତି।
ସୀମା ସଡ଼କ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ (ଡିଜିବିଆର) ଲେଫ୍ଟନାଣ୍ଟ ଜେନେରାଲ ରଘୁ ଶ୍ରୀନିବାସନ ସୀମା ସଡ଼କ ସଂଗଠନ (ବିଆରଓ)ର ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଜାତୀୟ ଗୁରୁତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଏବଂ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସଂଗଠନ ସବୁଠାରୁ ଆହ୍ୱାନପୂର୍ଣ୍ଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟଗୁଡ଼ିକର ପସନ୍ଦଯୋଗ୍ୟ ସଂସ୍ଥା ଭାବରେ ଉଭା ହୋଇଛି। ସେ ଜେନେରାଲ ରିଜର୍ଭ ଇଞ୍ଜିନିୟର ଫୋର୍ସ (ଜିଆରଇଏଫ) ଏବଂ ବେତନଭୋଗୀ ଶ୍ରମିକଙ୍କ ସମେତ ଏହାର କର୍ମଚାରୀଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ଏବଂ ମର୍ଯ୍ୟାଦା ପ୍ରତି ବିଆରଓର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପୁନଃଦୋହରାଇଥିଲେ।
ଏହି ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ସଂସଦୀୟ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ ସଂଖ୍ୟାଲଘୁ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ କିରେନ ରିଜିଜୁ, ବିଜ୍ଞାନ କାରିଗରୀ, ଭୂବିଜ୍ଞାନ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ (ସ୍ୱାଧୀନ ଦାୟିତ୍ୱ), ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ, କାର୍ମିକ, ସାଧାରଣ ଅଭିଯୋଗ ଏବଂ ପେନସନ ତଥା ପରମାଣୁ ଶକ୍ତି ଏବଂ ମହାକାଶ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ, ସେନାଧ୍ୟକ୍ଷ ଜେନେରାଲ ଉପେନ୍ଦ୍ର ଦ୍ୱିବେଦୀ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସଚିବ ଶ୍ରୀ ରାଜେଶ କୁମାର ସିଂହ ଏବଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ଏତଦ୍‌ବ୍ୟତୀତ ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ଶିବ ପ୍ରତାପ ଶୁକ୍ଲା, ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ରାଜ୍ୟପାଳ ଲେଫ୍ଟ ଜେନେରାଲ କୈବଲ୍ୟ ତ୍ରିବିକ୍ରମ ପରନାୟକ, ରାଜସ୍ଥାନର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ହରିଭାଉ କିସାନରାଓ ବାଗଡେ, ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପେମା ଖାଣ୍ଡୁ, ମିଜୋରାମ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଲାଲଦୁହୋମା, ଜାମ୍ମୁକାଶ୍ମୀର ଉପରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ମନୋଜ ସିହ୍ନା, ଲଦାଖ ଉପରାଜ୍ୟପାଳ ବ୍ରିଗେଡିୟର ଡକ୍ଟର ବିଡି ମିଶ୍ରା (ଅବସରପ୍ରାପ୍ତ) କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଆଭାସୀ ମାଧ୍ୟମରେ ସାମିଲ ହୋଇଥିଲେ।