Prime Minister's Office
PM Modi Chairs High-Level Meeting with Secretaries of Government of India
08 MAY 2025 2:17PM by PIB Delhi
The Prime Minister today chaired a high-level meeting with Secretaries of various Ministries and Departments of the Government of India to review national preparedness and inter-ministerial coordination in light of recent developments concerning national security.
PM Modi stressed the need for seamless coordination among ministries and agencies to uphold operational continuity and institutional resilience.
PM reviewed the planning and preparation by ministries to deal with the current situation.
Secretaries have been directed to undertake a comprehensive review of their respective ministry’s operations and to ensure fool-proof functioning of essential systems, with special focus on readiness, emergency response, and internal communication protocols.
Secretaries detailed their planning with a Whole of Government approach in the current situation.
All ministries have identified their actionables in relation to the conflict and are strengthening processes. Ministries are ready to deal with all kinds of emerging situations.
A range of issues were discussed during the meeting. These included, among others, strengthening of civil defence mechanisms, efforts to counter misinformation and fake news, and ensuring the security of critical infrastructure. Ministries were also advised to maintain close coordination with state authorities and ground-level institutions.
The meeting was attended by the Cabinet Secretary, senior officials from the Prime Minister’s Office, and Secretaries from key ministries including Defence, Home Affairs, External Affairs, Information & Broadcasting, Power, Health, and Telecommunications.
The Prime Minister called for continued alertness, institutional synergy, and clear communication as the nation navigates a sensitive period. He reaffirmed the government’s commitment to national security, operational preparedness, and citizen safety.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰত চৰকাৰৰ সচিবসকলৰ সৈতে উচ্চ পৰ্যায়ৰ বৈঠকত অধ্যক্ষতা প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ
08 MAY 2025 2:17PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত চৰকাৰৰ বিভিন্ন মন্ত্ৰালয় আৰু বিভাগৰ সচিবসকলৰ সৈতে ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা সম্পৰ্কীয় শেহতীয়া ঘটনাৱলীক লৈ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰস্তুতি আৰু আন্তঃমন্ত্ৰালয় সমন্বয় সম্পৰ্কে পৰ্যালোচনা কৰাৰ বাবে আজি এখন বৈঠকত অধ্যক্ষতা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কাৰ্যকৰী ধাৰাবাহিকতা আৰু প্ৰতিষ্ঠানিক সুস্থিৰতা বজাই ৰাখিবলৈ মন্ত্ৰালয় আৰু সংস্থাসমূহৰ মাজত নিৰৱচ্ছিন্ন সমন্বয়ৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সাম্প্ৰতিক পৰিস্থিতি মোকাবিলা কৰিবলৈ মন্ত্ৰালয়সমূহে কৰা পৰিকল্পনা আৰু প্ৰস্তুতিৰো পৰ্যালোচনা কৰে।
সচিবসকলক নিজ নিজ মন্ত্ৰালয়ৰ কাৰ্য্যকলাপৰ বিস্তৃত পৰ্যালোচনা কৰিবলৈ আৰু অত্যাৱশ্যকীয় ব্যৱস্থাসমূহৰ নিখুঁত কাৰ্য্যকলাপ নিশ্চিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছে, য’ত প্ৰস্তুতি, জৰুৰীকালীন সঁহাৰি আৰু আভ্যন্তৰীণ যোগাযোগ প্ৰট’কলৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব দিয়া হৈছে।
সচিবসকলে সাম্প্ৰতিক পৰিস্থিতিত সমগ্ৰ চৰকাৰৰ দৃষ্টিভংগীৰে তেওঁলোকৰ পৰিকল্পনাৰ বিশদ বিৱৰণ দাঙি ধৰে।
সকলো মন্ত্ৰালয়ে সংঘাতৰ সম্পৰ্কত নিজৰ কাৰ্য্যকৰীতা চিনাক্ত কৰাৰ লগতে প্ৰক্ৰিয়াসমূহ শক্তিশালী কৰি তুলিছে। সকলো ধৰণৰ পৰিস্থিতি মোকাবিলা কৰিবলৈ মন্ত্ৰালয়সমূহ সাজু বুলি বৈঠকত সদৰি কৰে।
বৈঠকত একাধিক বিষয়ৰ ওপৰত আলোচনা কৰা হয়। ইয়াৰ ভিতৰত অন্যান্য বিষয়ৰ লগতে নাগৰিক প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা শক্তিশালী কৰা, ভুল তথ্য আৰু ভুৱা বাতৰি প্ৰতিহত কৰাৰ প্ৰচেষ্টা আৰু জটিল আন্তঃগাঁথনিৰ সুৰক্ষা নিশ্চিত কৰা উল্লেখযোগ্য। মন্ত্ৰালয়সমূহক ৰাজ্যিক কৰ্তৃপক্ষ আৰু তৃণমূল পৰ্যায়ৰ প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ সৈতে ঘনিষ্ঠ সমন্বয় বজাই ৰাখিবলৈও পৰামৰ্শ দিয়া হয়।
বৈঠকত কেবিনেট সচিব, প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়ৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়া আৰু প্ৰতিৰক্ষা, গৃহ পৰিক্ৰমা, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা, তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ, শক্তি, স্বাস্থ্য আৰু দূৰসংযোগকে ধৰি গুৰুত্বপূৰ্ণ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিবসকল উপস্থিত থাকে।
দেশে স্পৰ্শকাতৰ সময়ছোৱাত আগবাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সজাগতা, প্ৰতিষ্ঠানিক সহযোগিতা, আৰু স্পষ্ট যোগাযোগ অব্যাহত ৰখাৰ আহ্বান জনায়। তেওঁ ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা, ফলপ্ৰসূ প্ৰস্তুতি আৰু নাগৰিক সুৰক্ষাৰ প্ৰতি চৰকাৰৰ দায়বদ্ধতাৰ কথা দৃঢ়তাৰে কয়।