Prime Minister's Office
English rendering of PM’s interaction with the brave air warriors and soldiers at the Adampur Air Base
13 MAY 2025 5:38PM by PIB Delhi
Bharat Mata ki Jai!
Bharat Mata ki Jai!
Bharat Mata ki Jai!
The world has just witnessed the power of this slogan. Bharat Mata Ki Jai is not just a slogan, it is the oath of every soldier of the country who puts his life at stake for the honour and dignity of Maa Bharati. It is the voice of every citizen of the country who wants to live for the country, wants to achieve something. Bharat Mata Ki Jai resonates in the field as well as in the mission. When the soldiers of India chant Maa Bharati Ki Jai, the enemy's heart trembles. When our drones destroy the walls of the enemy's fort, when our missiles reach the target with a whizzing sound, the enemy hears - Bharat Mata Ki Jai! When we make the sun rise even in the darkness of the night, the enemy sees - Bharat Mata Ki Jai! When our forces foil the threat of nuclear blackmail, only one thing resounds from the sky to the underworld - Bharat Mata Ki Jai!
Friends,
Indeed, all of you have made millions of Indians proud, made every Indian proud. You have created history. And I have come among you early in the morning to see you. When the feet of the brave fall on the earth, the earth becomes blessed, when one gets the opportunity to see the brave, life becomes blessed. And that is why I have come here early in the morning to see you. Even after many decades from today, when this valour of India will be discussed, its most important chapter will be you and your companions. All of you have become a new inspiration for the present as well as the future generations of the country. From this land of heroes, today I salute all the brave soldiers of the Air Force, Navy and Army, our brave soldiers of the BSF. Because of your valour, the echo of Operation Sindoor is being heard in every corner. During this entire operation, every Indian stood with you, every Indian's prayer is for you. Today every citizen of the country is grateful to its soldiers and their families, and is indebted to them.
Friends,
Operation Sindoor is not an ordinary military operation. It is the confluence of India's policy, intentions and decisiveness. India is the land of Buddha as well as Guru Gobind Singh Ji. Guru Gobind Singh Ji had said -सवा लाख सेएक लड़ाऊं , चि ड़ि यन तेमबाज़ तड़ुाऊं , तबैगु गोबि दं सि हं नाम कहाऊं ।” It is our tradition to take up arms to destroy evil and establish righteousness. That is why when the vermilion (sindoor) of our sisters and daughters was snatched away, we crushed the terrorists' fangs by entering their homes. They had come hiding like cowards, but they forgot that the one they had challenged was the Indian Army. You attacked them from the front and killed them, you destroyed all the big bases of terror, 9 terrorist hideouts were destroyed, more than 100 terrorists were killed, the masters of terror have now understood that there will be only one result of raising an eye towards India - destruction! There will be only one result of shedding the blood of innocent people in India - destruction and great devastation! The Indian Army, the Indian Air Force and the Indian Navy have defeated the Pakistani Army on which these terrorists were relying. You have also told the Pakistani Army that there is no such place in Pakistan where terrorists can sit and breathe in peace. We will enter their homes and kill them and will not give them even a chance to escape. And our drones, our missiles, Pakistan will not be able to sleep for many days thinking about them. कौशल दि खलाया चाल म, उड़ गया भयानक भाल म। नि र्भी क गया वह ढाल म, सरपट दौड़ा करवाल म। These lines are written on Maharana Pratap's famous horse Chetak, but these lines also fit today's modern Indian weapons.
My brave friends,
With Operation Sindoor, you have boosted the self-confidence of the country, tied the country in the thread of unity, and you have protected the borders of India, given new heights to the self-respect of India.
Friends,
You did something that is unprecedented, unimaginable, amazing. Our Air Force targeted the terror bases so deep in Pakistan. Only a professional force equipped with modern technology can do this, to penetrate the targets across the border, to hit the pin-point targets within just 20-25 minutes. Your speed and precision were of such a level that the enemy was stunned. He did not even realize when his heart was pierced.
Friends,
Our target was to hit the terror headquarters inside Pakistan, to hit the terrorists. But the conspiracy hatched by Pakistan by using its passenger planes, I can imagine how difficult that moment would be, when the civilian aircraft is visible, and I am proud that you very carefully, very cautiously destroyed the targets without harming civilian aircraft, you gave a befitting reply to it. I can say with pride that all of you have lived up to your targets. Not only were the terrorist hideouts and their air bases destroyed in Pakistan, but their evil intentions and their audacity, both have been defeated.
Friends,
The enemy, frustrated by Operation Sindoor, tried several times to attack this airbase as well as many of our airbases. It targeted us again and again, but Pakistan's evil intentions failed every time. Pakistan's drones, its UAVs, Pakistan's aircraft and its missiles, all were destroyed in front of our strong air defense. I heartily appreciate the leadership associated with all the airbases of the country, every air-warrior of the Indian Air Force, you have really done a great job.
Friends,
India's Laxman Rekha against terrorism is now very clear. Now if there is any terror attack again, India will give a befitting reply. We have seen this during the surgical strike, during the air strike, and now Operation Sindoor is India's new normal. And as I said yesterday, India has now decided three principles, first - if there is a terrorist attack on India, we will respond in our own way, on our own terms, at our own time. Second - India will not tolerate any nuclear blackmail. Third, we will not see the government that patronizes terror and the masters of terror separately. The world is also moving forward by understanding this new form of India, this new system.
Friends,
Each and every moment of Operation Sindoor testifies to the strength of the Indian forces. During this time, the coordination of our forces, I would really say, was excellent. Be it the Army, Navy or the Air Force, the coordination of all was tremendous. The Navy established its dominance on the sea. The Army strengthened the border. And the Indian Air Force attacked as well as defended. The BSF and other forces have also demonstrated amazing capabilities. Integrated air and land combat systems have done a great job. And this is what unity is, it has now become a strong identity of the strength of the Indian forces.
Friends,
In Operation Sindoor, along with manpower, the coordination of machines has also been amazing. Whether it is India's traditional air defence systems, which have seen many wars, or our Made in India platforms like Akash, modern and strong defence systems like S-400 have given them unprecedented strength. A strong security shield has become the identity of India. Despite Pakistan's many efforts, our airbases, or our other defence infrastructure, have not been harmed. And the credit for this goes to all of you, and I am proud of all of you, every soldier deployed on the border, every person associated with this operation deserves credit for this.
Friends,
Today we have such a capability of new and cutting edge technology that Pakistan cannot compete with. In the last decade, all our forces, including the Air Force, have received the best technology in the world. But we all know that with new technology, challenges are equally big. Maintaining complicated and sophisticated systems, operating them with efficiency, is a great skill. You have shown by connecting tech with tactics. You have proved that you are the best in this game, in the world. The Indian Air Force has now become expert at defeating the enemy not only with weapons but also with data and drones.
Friends,
India has only suspended its military action after Pakistan's request. If Pakistan again shows terrorist activity or military audacity, we will give it a befitting reply. We will give this reply on our own terms, in our own way. And the foundation of this decision, the belief hidden behind it, is the patience, bravery, courage and alertness of all of you. You have to maintain this courage, this passion, this spirit. We have to remain constantly alert, we have to be prepared. We have to keep reminding the enemy that this is a new India. This India wants peace, but, if humanity is attacked, then this India also knows very well how to destroy the enemy on the war front. With this resolve, let us say once again
Bharat Mata ki Jai.
Bharat Mata ki Jai.
Bharat Mata ki Jai.
Vande Mataram. Vande Mataram.
Vande Mataram. Vande Mataram.
Vande Mataram. Vande Mataram.
Vande Mataram. Vande Mataram.
Vande Mataram.
Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না অদমপুর এয়র বেজতা থৌনা ফরবা নোংথক্কী লান্মীশিং অমসুং লান্মীশিংগা লোয়ননা ৱারী শাবদা থমখিবা ৱারোল
13 MAY 2025 5:38PM by PIB Imphal
ভারত ইমানা য়াইফরে!
ভারত ইমানা য়াইফরে!
ভারত ইমানা য়াইফরে!
মালেম অসিনা স্লোগান অসিগী শক্তি অদু উবা ফংলি। ভারত ইমানা য়াইফরে হায়বা অসি স্লোগান অমা খক্তা নত্তে, মসি ভারতকী ইমাগী ইকাই খুম্নবা ঙাক্নবগীদমক মহাক্কী পুন্সি থাদোক্লিবা লৈবাক অসিগী লান্মী খুদিংমক্কী অচেৎপা ৱাশকনি। মসি লৈবাক অসিগীদমক হিংবা পাম্বা, করিগুম্বা খরা ফংবা পাম্বা লৈবাক অসিগী নাগরিক খুদিংমক্কী খোঞ্জেলনি। ভারত ইমানা য়াইফরে হায়বা অসি লমদমসিদা অমসুং মিসনসিদা ময়েক শেংনা ফোংদোক্লি। ভারতকী লান্মীশিংনা ভারত ইমানা য়াইফরে হায়রবদি, য়েক্নবশিংগী থম্মোয় থক-থক নীকই। ঐখোয়গী দ্রোনশিংনা য়েক্নবগী লাবনশিং থুগাইরকপা মতমদা, ঐখোয়গী মিসাইলশিংনা তার্গেৎ অদু অঙংবা মখোলগা লোয়ননা য়ৌবা মতমদা, য়েক্নবশিংনা তাবা ফংই - ভারত ইমানা য়াইফরে! ঐখোয়না নুমিদাংগী অমমবদা মঙাল পীবা মতমদা, য়েক্নবশিংনা উবা ফংই – ভারত ইমানা য়াইফরে! ঐখোয়গী লান্মীশিংনা ন্যুক্লিয়র ব্লেকমেলগী অকিবা অদু মায়পাকহনদবা মতমদা, অমত্তা ঙাইরবা ৱাফম অমখক্তনা নোংথক্তগী লৈখা ফাওবা শন্দোক্কনি - ভারত ইমানা য়াইফরে!
মরুপশিং,
তশেংনমক, অদোম পুম্নমক্না ভারত মচা মিলিয়ন কয়াবু চাউথোকচবা পোকহল্লে, ভারত মচা খুদিংমকপু চাউথোকচবা পোকহল্লে। অদোম্না পুৱারী শেমখ্রে। অমসুং ঐহাক্না নখোয়বু উনবা অয়ুক অঙনবদগী নখোয়গী মরক্তা লাক্লি। থৌনা লৈবশিংগী খোঙচৎনা পৃথিবীবু শোকহল্লকপা মতমদা, পৃথিবী অসি লাইবক ফবা ওইরকই, থৌনা লৈবশিংবু উনবগী খুদোংচাবা ফংলকপা মতমদা, পুন্সি অসি লাইবক ফবা ওইরকই। মরম অদুনা ঐহাক্না নখোয়গা উননবা অয়ুক অঙনবদা মফমসিদা লাকখি। ঙসিদগী দিকেদ কয়াগী মতুংদা, ভারতকী থৌনা অসি খন্ন-নৈনরকপা মতমদা, মসিগী খ্বাইদগী মরুওইবা চেপ্তর অসি অদোম অমসুং অদোমগী মরুপশিং ওইগনি। অদোম পুম্নমক্না লৈবাক অসিগী হৌজিক্কী অমদি তুংগী মীরোনগীদমক অনৌবা ইথিল অমা ওইরক্লি। অথৌবশিংগী লমদম অসিদগী ঙসি ঐহাক্না এয়র ফোর্স, নেভী অমসুং আর্মীগী থৌনা ফরবা লান্মীশিং, BSFকী ঐখোয়গী থৌনা ফরবা লান্মীশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎচরি। অদোমগী থৌনাগীদমক, ওপরেসন সিন্দুরগী খোন্থাং অসি মফম খুদিংমক্তা শন্দোরক্লি। ওপরেসন অসিগী মনুংদা ভারত মচা খুদিংমক্না অদোমগা লোয়ননা লেপখি। ভারত মচা খুদিংমক্কী থৌনা অদোমগা লোয়ননা লৈখি। ঙসি লৈবাক অসিগী নাগরিক খুদিংমক্না মাগী লান্মীশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগী মফমদা থাগৎপা ফোংদোক্লি।
মরুপশিং,
ওপরেসন সিন্দুর অসি মহৌশাগা মান্নবা মিলিতরী ওপরেসন নত্তে। মসি ভারতকী পোলিসী, ইন্তেন্সন অমসুং ৱারেপ লৌবগী থৌনাগী অপুনবনি। ভারত অসি গুরু গোবিন্দ সিংহজীগী লম অদুগুম্না বুদ্ধগী লমসু ওইরি। গুরু গোবিন্দ সিংহজীনা হায়রম্মি - করিগুম্বা ঐহাক্না মীওই অমবু মীওই লাখ অমগা লিশিং কুনমঙাগী মরক্তা লান্থেংনহল্লবদি, করিগুম্বা ঐহাক্না উচেক অম‌গা উমাইবী অমগী মরক্তা লান্থেংনহল্লবদি, ঐহাকপু গুরু গবিন্দ সিংহ কৌবা য়াই। ঐখোয়গী চৎনবীনা ফত্তববু মুত্থৎনবা অমসুং অচুম্বা পুথোক্নবগীদমক খুৎলায় পায়খৎলি। মরম অসিনা ঐখোয়গী ইচে-ইচল অমসুং ইচানুপীশিংগী সিন্দুর মুথৎখিবা মতমদা, ঐখোয়না মখোয়গী য়ুমশিংদা চঙদুনা তেরোরিস্তশিংগী মহুশিং অদু মাংহনখি। মখোয়না মীতমবালগুম্না লোৎখি, অদুবু মখোয়না শিংনরকখিবা অদুদি ভারতকী লান্মীনি হায়বসি মখোয়না খল্লমদে। অদোম্না মখোয়বু মাংদগী লান্দাখি অমসুং মখোয়বু হাৎখি, অদোম্না তেরোরিস্তশিংগী অচৌবা বেজ পুম্নমক মাংহনখি, তেরোরিস্তশিংগী লৈফম 9 মাংহনখি, তেরোরিস্ত 100 হেন্না শিহনখি, তেরোরিস্তশিংগী মাস্তরশিংনা হৌজিক্তি খঙলে মদুদি ভারতকী মায়োক্তা চৎলবদি মহৈ অমখক্তমক ফংগনি – অমাং অতা! ভারত্তা মীচম মীয়ামগী ঈখেং তাহনবগী মহৈ অমখক্তমক লৈগনি - অমাং অতা অমসুং অচৌবা অমাং অতা! ইন্দিয়ন আর্মী, ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স অমসুং ইন্দিয়ন নেভীনা হায়রিবা তেরোরিস্তশিংনা থাজবা থম্লিবা পাকিস্তানি আর্মীবু মায়থীবা পীখ্রে। পাকিস্তানগী লান্মীদা অদোম্না হায়খি মদুদি পাকিস্তানদা তেরোরিস্তশিংনা ফমদুনা চাদুনা লৈমিন্নবা য়াবা মফম অমত্তা লৈতে। ঐখোয়না মখোয়গী য়ুমদা চঙগনি অমসুং মখোয়বু হাৎকনি অমসুং মখোয়বু নান্থোক্নবগী খুদোংচাবা অমত্তা পীরোই। অমসুং ঐখোয়গী দ্রোনশিং, ঐখোয়গী মিসাইলশিং, পাকিস্তাননা নুমিৎ কয়ামরুম মখোয়শিং অদুগী মতাংদা খল্লবদি তুম্বা ঙম্লরোই। মহাক্না থৌনা ফবা খোঙথাংশিং উৎখি। মহাক্না অকিবা লৈতনা চংশিনখি। হায়রিবা লাইনশিং অসি মহারানা প্রতাপকী মমিং চৎলবা শগোল চেতাকতা ইবনি, অদুবু হায়রিবা লাইনশিং অসি ঙসিগী মোদর্ন ইন্দিয়ন খুৎলাইশিংদসু চপ মান্নৈ।
ঐগী থৌনা ফরবা মরুপশিং,
ওপরেসন সিন্দুরগী খুত্থাংদা, অদোম্না লৈবাক অসিগী মোরেল হেনগৎহনখ্রে, লৈবাক অসিবু অমত্তা ওইবগী লিপুন অমদা শম্নহনখ্রে, অমসুং ভারতকী ঙমখৈশিং অদোম্না ঙাক-শেনখ্রে, ভারতকী মশাগী ইকাই খুম্নবা অসি অনৌবা থাক্তা পুখৎলে।
মরুপশিং,
অদোম্না মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা, ৱাখলনা খল্লুদবা, শিংথানিংঙাই ওইবা অমা তৌখি। ঐখোয়গী এয়র ফোর্সনা পাকিস্তানগী মনুং চন্না লৈবা তেরোরিস্ত কেম্পশিংবু তার্গেৎ তৌখি। হৌজিক মতমগী তেক্নোলোজীগা লোয়নবা প্রোফেস্নেল ফোর্স খক্তনা ঙমখৈগী ৱাংমদা লৈবা তার্গেৎশিং চঙশিনবা ঙম্মী অমসুং মিনিত 20-25গী মনুংদা পিন পোইন্ত তার্গেৎশিংদা চঙশিনবা ঙম্মী। অদোমগী খোঙজেল অমসুং প্রিসিজনগী থবকশিং অদুনা য়েক্নববু থোইদোক হেন্দোক্না অঙকপা পোকহনখি। মহাক্কী থবাক্তা খুৎ থাখিবদু মহাক্না খঙলমদে।
মরুপশিং,
ঐখোয়গী পান্দমদি পাকিস্তানগী মনুং চন্না লৈবা তেরোরিস্তশিংগী হেদক্বার্তরশিং, তেরোরিস্তশিংদা খুদোংথিবা পীবনি। অদুম ওইনমক, পাকিস্তাননা মাগী পেসেঞ্জর প্লেনশিং মাগী মাংদা শিজিন্নদুনা থৌরাং তৌখিবা অদুগী মতাংদা, সিভিল এয়রক্রাফ্ত অদু উবা মতম অদু কয়া য়াম্না অরুবা ওইগনি হায়বদু ঐনা খঙই। অমসুং অদোম্না য়াম্না চেকশিন্না, য়াম্না চেকশিন্না, সিভিল এয়রক্রাফ্ত অদু শোকহন্দনা, অদোম্না মসিবু থুগাইখি অমসুং মতিক চাবা পাউখুম অমা পীখি হায়বসিদা ঐনা চাউথোকচৈ। অদোম পুম্নমক্না অদোমগী পান্দমশিং অদু ফংবা ঙম্লে হায়না ঐহাক্না চাউথোকচবা পোকচৈ। পাকিস্তানদা তেরোরিস্তশিংগী মফম অমসুং মখোয়গী এয়রবেজশিং থুগাইবতা নত্তনা মখোয়গী ফত্তবা ৱাখল্লোন অমসুং মখোয়গী থৌনাদুসু মায়থিবা পীখ্রে।
মরুপশিং,
ওপরেসন সিন্দুরনা মরম ওইদুনা মাইয়োক্নরিবা য়েক্নবশিংনা ঐখোয়গী এয়রবেজশিংগা লোয়ননা এয়রবেজ অসিদা লান্দারক্নবা কয়ারক হন্না হোৎনখি। ঐখোয়বু হন্না হন্না তার্গেৎ তৌখি, অদুবু পাকিস্তা্নগী ফত্তবা ৱাখল্লোনশিং অদু মতম খুদিংদা মায় পাকখিদে। পাকিস্তানগী দ্রোনশিং, মসিগী য়ু.এ.ভি.শিং, পাকিস্তানগী এয়রক্রাফ্ত অমসুং মাগী মিসাইলশিং, পুম্নমক অসি ঐখোয়গী মপাঙ্গল কনবা এয়র দিফেন্সকী মমাংদা মাংখি। লৈবাক অসিগী এয়রবেজ পুম্নমক্কা মরী লৈনবা লুচিংবশিং, ভারতকী এয়র ফোর্সকী এয়র ৱারিয়র খুদিংমকপু ঐহাক্না থাগৎপা ফোংদোকচরি। অদোম্না তশেংনা অফবা থবক অমা তৌরি।
মরুপশিং,
তেরোরিজমগী মায়োক্তা ভারতকী লক্ষ্মন রেখা অসি হৌজিক য়াম্না ময়েক শেংলে। করিগুম্বা তেরোরিস্তকী থৌওং অমা অমুক হন্না তৌরকপা তারবদি, ভারতনা অকনবা পাউখুম পীরগনি। ঐখোয়না মসিবু সর্জিকেল স্ত্রাইককী মতমদা, এয়র স্ত্রাইককী মতমদা উখি, অমসুং হৌজিক ওপরেসন সিন্দুর অসি ভারতকী অনৌবা নোর্মেল ওইরে। অমসুং ঐহাক্না ঙরাং হায়খিবগুম্না, ভারতনা হৌজিত্তি প্রিন্সিপল অহুমগী মতাংদা ৱারেপ লৌরে। অহানবা- করিগুম্বা ভারত্তা তেরোরিস্ত এতেক অমা থোক্লবদি, ঐখোয়না ঐখোয়গী মওং মতৌদা, ঐখোয়গী তর্মদা, ঐখোয়গী মতম অদুদা পাউখুম পীরগনি। অনিশুবদা - ভারতনা ন্যুক্লিয়র ব্লাকমেল অমত্তা খাংদদুনা লৈরোই। অহুমশুবদা - ঐখোয়না তেরোরিজমবু শৌগৎলিবা সরকার অমসুং তেরোরিজমগী মাস্তরশিংবু তোখাইনা উররোই। মালেম অসিনা ভারতকী অনৌবা মওং, অনৌবা সিস্তেম অসিবু খঙমিন্নদুনা মাংলোমদা চংশিল্লি।
মরুপশিং,
ওপরেসন সিন্দুরগী মীকুপ খুদিংমক্না ভারতকী লান্মীশিংগী মপাঙ্গল অদু উৎলি। মতম অসিগী মনুংদা, ঐখোয়গী ফোর্সশিংগী কোওর্দিনেসন অসি, ঐহাক্না তশেংনা হায়গনি, য়াম্না ফজনা ওইখি। আর্মী, নেভী নৎত্রগা এয়র ফোর্স ওইগেরা, মীপুম খুদিংমক্কী কোওর্দিনেসন অসি য়াম্না মপাঙ্গল কনবা ওইখি। নেভীনা সমুদ্রদা মাগী নিংথৌ ওইরকখি। লান্মীনা ঙমখৈ অদু মপাঙ্গল কনখৎহনখি। অমসুং ভারতকী এয়র ফোর্সনা লান্দারকপগা লোয়ননা ঙাকথোকখি। বি.এস.এফ. অমসুং অতৈ ফোর্সশিংনসু অঙকপা তৌবা ঙম্বশিং উৎখ্রে। ইন্তিগ্রেতেদ এয়র অমসুং লেন্দ কোম্বেৎ সিস্তেমশিংনা অচৌবা থবক অমা পাংথোকখ্রে। অমসুং মসিমক্নি জোইন্তনেস হায়বদু, মসি হৌজিক্তি ভারতকী ফোর্সশিংগী মপাঙ্গলগী মপাঙ্গল লৈবা মশক অমা ওইরে।
মরুপশিং,
ওপরেসন সিন্দুরদা, মেনপাৱর অমসুং মেছিনশিংগী কোওর্দিনেসন অসি য়াম্না ফজৈ। লান কয়া থেংনখিবা ভারতকী অরিবা এয়র দিফেন্স সিস্তেম ওইগেরা, নত্রগা ভারতনা শেম্বা অকাসগুম্বা প্লেৎফোর্ম ওইগেরা, S-400 গুম্বা মোদর্ন অমসুং শক্তি লৈরবা দিফেন্স সিস্তেমশিংনা মখোয়বু মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মপাঙ্গল পীরি। মপাঙ্গল কনবা সেক্যুরিতী শিল্দ অসি ভারতকী মশক ওইরক্লি। পাকিস্তানগী কন্না হোৎনরবসু, ঐখোয়গী এয়রবেজশিং নৎত্রগা ঐখোয়গী অতোপ্পা ঙাকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অকায়বা অমত্তা পীবা ঙমখিদে। মসিগী ক্রেদিৎ অসি অদোম পুম্নমক্তা পীজরি, অমসুং ঐহাক্না অদোম পুম্নমক্তা চাউথোকচরি। ঙমখৈদা থবক তৌরিবা লান্মী খুদিংমক, মসিগী ওপরেসন অসিগা মরী লৈনবা মীওই খুদিংমক্না মসিগী ক্রেদিৎ অসি ফংফম থোকই।
মরুপশিং,
ঙসিদি ঐখোয়না অনৌবা অমসুং অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজীগী খুদোংচাবা ফংলি, মসিদা পাকিস্তান্না চাংদম্নবা ঙম্লোই। হৌখিবা চহি তরা অসিদা, এয়র ফোর্স য়াওনা ঐখোয়গী ফোর্স পুম্নমক্না মালেমগী খ্বাইদগী ফবা তেক্নোলোজী ফংলে। অদুবু অনৌবা তেক্নোলোজীগা লোয়ননা, শিংনবশিং অসিসু চপ মান্ননা চাউই হায়বসি ঐখোয় পুম্নমক্না খঙই। কমপ্লেক্স ওইরবা অমসুং সোফিস্তিকেতেদ ওইরবা সিস্তেমশিং য়েংশিনবা, মখোয়বু ইফিসিএন্সীগা লোয়ননা চলাইবা অসি অচৌবা স্কিল অমনি। নহাক্না তেক্কা তেক্তিক্সকা শম্নদুনা উৎলি। অদোম্না গেম অসিদা মালেমগী খ্বাইদগী ফবা শান্নরোইনি হায়বা উৎখ্রে। ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা হৌজিক্তি খুৎলাইশিংখক্তা নত্তনা দেতা অমসুং দ্রোনশিংগা লোয়ননা য়েক্নবশিংবু মায়থিবা পীনবদা হৈ-শিংলক্লে।
মরুপশিং,
ভারতনা মসিগী লানগী থবকশিং অসি পাকিস্তানগী হায়জবা মতুং ইন্না লেপহনখি। করিগুম্বা পাকিস্তান্না অমুক্কা হন্না তেরোরিস্তকী থবক থৌরমশিং নৎত্রগা লানগী থৌওং উৎলবদি, ঐখোয়না মদুগী মতিক চাবা পাউখুম পীরগনি। ঐখোয়না মসিগী পাউখুম অসি ঐখোয়গী ৱাহন্থোক্তা, ঐখোয়গী মওংদা পীগনি। অমসুং মসিগী ৱারেপ অসিগী য়ুম্ফম, মসিগী মখাদা লৈরিবা থাজবা অসি, অদোম পুম্নমক্কী অখাং কনবা, থৌনা, লিংজেল অমসুং চেকশিনবা অদুনি। অদোম্না মসিগী থৌনা, পুক্নিং থৌগৎপা অসি অসিগুম্বা মওংদা লেংদনা থম্বা তাই। ঐখোয়না লেপ্পা লৈতনা চেকশিন্না লৈগদবনি, ঐখোয়না শেম-শাদুনা লৈগদবনি। মসি অনৌবা ভারত অমনি হায়বসি ঐখোয়না য়েক্নবশিংদা নীংশিংহল্লি। ভারত অসিনা শান্তি পাম্মি, অদুবু, করিগুম্বা মীওইবা জাতিদা শীংনরকপা তারবদি, ভারত অসিনা লানগী ফ্রন্ততা করম্না য়েক্নববু মাংহনগদগে হায়বদুসু ফজনা খঙই। মসিগী ৱারেপ অসিগা লোয়ননা, ঐখোয়না অমুক্কা হন্না হায়জরি-
ভারত ইমানা য়াইফরে। ভারত ইমানা য়াইফরে।
ভারত ইমানা য়াইফরে।
বন্দে মাতরম। বন্দে মাতরম।
বন্দে মাতরম। বন্দে মাতরম।
বন্দে মাতরম। বন্দে মাতরম।
বন্দে মাতরম। বন্দে মাতরম।
বন্দে মাতরম।
হন্না-হন্না থাগৎচরি।