Ministry of Defence
PM Modi has redefined India’s policy against terrorism, any attack on Indian soil will be considered as an act of war: Raksha Mantri in Srinagar
Pakistan’s irresponsible nuclear threats could not deter India’s resolve to eliminate terrorism, says Shri Rajnath Singh; Calls for IAEA supervision of Pak’s nuclear weapons
“India prioritises peace, but any attack on its sovereignty will be responded to”
“Pakistan will pay a heavier price if it continues to support terrorism; It must stop sheltering anti-India & terrorist organisations”
“Terrorism & talks cannot go together; Talks with Pakistan will only be held on terrorism & PoK”
15 MAY 2025 3:32PM by PIB Delhi
“Prime Minister Shri Narendra Modi has redefined India’s policy against terrorism which now says that any attack on Indian soil will be considered as an act of war,” said Raksha Mantri Shri Rajnath Singh while addressing the brave Indian Army soldiers at Badami Bagh Cantt, Srinagar on May 15, 2025. Raksha Mantri emphasised that India has always prioritised peace and never supported war, however, when its sovereignty is attacked, it is necessary to respond. If Pakistan continues to support terrorism, it will pay a heavier price, he said.
Shri Rajnath Singh termed Operation Sindoor as the biggest action taken by India against terrorism in history, and a testament to the nation’s commitment to go to any extent to eliminate the menace. “Operation Sindoor was a commitment demonstrated by India of not just carrying out defence, but taking bold decisions whenever needed. It was a dream of every soldier that we will reach every terrorist hideout and destroy them. Terrorists killed Indians based on their religion, we killed them for their deeds. It was our dharma to eliminate them. Our forces gave the right direction to their anger and took revenge for Pahalgam with great courage & discretion,” he said.
Raksha Mantri added that Operation Sindoor has sent a loud and clear message to the terrorist organisations hiding in Pakistan and their masters that they are not safe anywhere. “Our forces have shown to the world that their aim is precise & pin-point and the task of counting is left to the enemies,” he said.
Shri Rajnath Singh added that India’s unwavering resolve against terrorism can be gauged from the fact that it was not deterred by Pakistan’s nuclear blackmail, pointing out that the world has witnessed how irresponsibly Islamabad has issued nuclear threats to New Delhi several times. “I raise this question before the world: Are nuclear weapons safe in the hands of such an irresponsible and rogue nation? Pakistan’s nuclear weapons should be taken under the supervision of the International Atomic Energy Agency (IAEA),” he said.
Shri Rajnath Singh stated that through the Pahalgam incident, an attempt was made to break the social unity of India, and the Armed Forces responded to the terror attack by hitting the heart of the adversary. He recalled Pakistan’s declaration about 21 years ago in front of the then Prime Minister late Atal Bihari Vajpayee that terrorism will no longer be exported from its land. Raksha Mantri said Pakistan has been deceiving India, and it must stop sheltering anti-India and terrorist organisations & not allow its land to be used against India, he said.
Raksha Mantri added that Pakistan has reached a state where it has sought loan from the International Monetary Fund (IMF), while India falls in the category of those countries which provide funds to IMF so that they can help poor countries.
Shri Rajnath Singh reasserted that no unwarranted action should be taken from across the border, which is the base of the understanding reached between the two countries. He reiterated Prime Minister Modi’s views that terrorism & talks cannot go together, and if talks are held, it will only be on terrorism and PoK.
Raksha Mantri paid homage to the innocent civilians who were killed in a terror attack in Pahalgam, and the soldiers who made the supreme sacrifice in the service of the motherland during Operation Sindoor. He commended the courage of the injured soldiers and wished for their speedy recovery.
Shri Rajnath Singh expressed gratitude to the brave soldiers who destroyed the Pakistani posts & bunkers across the border, sending a clear message to the enemy. “I come here today with a message from the people of India: ‘We are proud of our Forces’,” he added.
While Raksha Mantri praised the valour and dedication of the Armed Forces, he reiterated the Government’s commitment to continue equipping the soldiers with advanced weapons & platforms and modern infrastructure. “Our Government has ensured that our forces are prepared for every situation. Many new generation equipment like modern rifles, missile defence shields, and drones are being rapidly manufactured in India itself. Connectivity has been ensured along LoC and LAC like never before. The devotion and readiness with which our soldiers serve the country, the government is trying to serve you,” he said.
Shri Rajnath Singh added that the Government and the people of the country stand shoulder-to-shoulder with the Armed Forces at every step, in every situation. He exuded confidence that with the cooperation of the military, India will soon eradicate terrorism in the region, so that no one dares to cast an evil eye on the sovereignty of the nation.
Lieutenant Governor of Jammu & Kashmir Shri Manoj Sinha, J&K Chief Minister Shri Omar Abdullah, Chief of the Army Staff General Upendra Dwivedi and other senior officials of the Indian Army were present on the occasion.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
তেরোরিজমগী মায়োক্ত লৈবা ভারতকী থৌশিল প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অমুক হন্না মশক তাক্লে, ভারতকী লৈমায়দা খুৎ থারকপা অমা হেক্ত লান্দারকপগী থবক অমনি হায়না লৌগনি: শ্রীনগরদা রক্ষ মন্ত্রী
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি দাইত্ব য়াওদনা পাকিস্তান্না ন্যুক্লিয়ারগী কিহল্লকপা অসিনা তেরোরিজম মুৎথৎনবা ভারতকী ৱারেপ্ত অপনবা পীবা ঙম্লোই; পাকিস্তানগী ন্যুক্লিয়ার খুৎলায়শিং য়েংশিন্নবা আই.এ.ই.এদা তকশিনখ্রে
“ভারতনা শান্তি লৈহনবদা মরুওইনা লৌরি, লৈবাক অসিদা খুৎ থারকপা খুদিংমক পাউখুম পীগনি”
“করিগুম্বা মখা তানা তেরোরিজম শৌগৎলবদি পাকিস্তান্দা অকনবা চৈরাক অমা পীগনি; লৈবাক অসিনা ভারতকী মায়োক্ত লৈবা অমসুং তেরোরিস্ত লুপশিং চঙজফম পীবা লেপকদবনি”
“তেরোরিজম অমসুং ৱারি শানবা পুন্না চৎমিন্নবা য়ারোই; তেরোরিজম অমসুং পি.ও.কে খক্তদা পাকিস্তানগা ৱারি শানগনি”
15 MAY 2025 3:32PM by PIB Imphal
মে ১৫, ২০২৫ দা শ্রীনগরদা বাদামি বাঘ কেন্তদা থৌনা ফরবা ভারত লান্মীশিংদা ৱা ঙাংবদা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি তেরোরিজমগী মায়োক্ত লৈবা ভারতকী থৌশিল প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অমুক হন্না মশক তাক্লে, ভারতকী লৈমায়দা খুৎ থারকপা অমা হেক্ত লান্দারকপগী থবক অমনি হায়না লৌগনি। ভারতনা মতম পুম্নমক্ত শান্তি অসি মরুওইনা লৌরি অমসুং কৈদৌঙৈদা লান শৌগৎতে, অদুবু লৈবাক অসিদা খুৎ থারকপা খুদিংমক পাউখুম পীগনি। করিগুম্বা মখা তানা তেরোরিজম শৌগৎলবদি পাকিস্তান্দা অকনবা চৈরাক অমা পীগনি; লৈবাক অসিনা ভারতকী মায়োক্ত লৈবা অমসুং তেরোরিস্ত লুপশিং চঙজফম পীবা লেপকদবনি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি ওপরেসন সিন্দুর অসি পুৱারিদা তেরোরিজমগী মায়োক্ত লৌখৎপা খ্বাইদগী চাউবা থবকনি অমসুং ফত্তবা মাঙহন্নবা লৈবাক অসিনা কয়া য়াম্না থবক তৌবা ঙম্বগে হায়বগী খুদম অমনি। ওপরেসন সিন্দুরনা ভারতকী ঙাক-শেনগী তৌবা ঙম্বা উৎপা খক নত্তনা, দরকার ওইরকপা মতমদা অচৌবা ৱারেপশিং লৌবা অদু উৎলে। তেরোরিস্তকী লৈফম খুদিংমক য়ৌবা ঙম্বা অমসুং মখোয় থুগায়বা হায়বসি লান্মী খুদিংমক্কী মঙলান অমনি। তেরোরিস্তশিংনা ভারতমচাশিং মখোয়গী লাইনিংদা য়ুম্ফম ওইরগা হাৎখি, মখোয়গী থবকশিংগীদমক ঐখোয়না মখোয় হাৎলি। মখোয় হাৎপা হায়বসি ঐখোয়গী লাইনিংনি। ঐখোয়গী ফোর্সশিংনা মখোয়গী অশাওবা অদু অচুম্বা লম্বীদা চৎলে অমসুং থৌনাগা লোয়ননা পেহেলগামগী লমন শিংলে। পাকিস্তান্দা লোৎলিবা লুপশিং অমসুং মখোয়গী মপুশিং হৌজিক লোৎফম লৈত্রে হায়বা ময়েক শেংলবা পাউজেল অমা ওপরেসন সিন্দুরনা পীরে। মখোয় মখুৎ চুম্মী অমসুং চপ চানা থবক তৌবা ঙম্মী হায়বা মালেমগী লৈবাকশিংদা ঐখোয়গী ফোর্সশিংনা উৎলে অমসুং মশিং থিবগী থবক অসি য়েক্নবশিংদা শীন্নরে।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি দাইত্ব য়াওদনা পাকিস্তান্না ন্যুক্লিয়ারগী কিহল্লকপা অসিনা তেরোরিজম মুৎথৎনবা ভারতকী ৱারেপ্ত অপনবা পীবা ঙম্লোই। কমদৌনা দাইত্ব লৈতবা ইস্লামাবাদনা কয়ারক ন্যু দিল্লিদা ন্যুক্লিয়ারগী কিহল্লকপশিং অদু মালেম্না উরে। অসিগুম্বা দাইত্ব লৈতবা অমসুং ফত্তবা লৈবাক অমদা ন্যুক্লিয়ার খুৎলায়শিং ফজনা লৈরিবরা হায়বা ৱাহং অসি মালেমগী মমাঙদা ঐনা হংলি। পাকিস্তানগী ন্যুক্লিয়ার খুৎলায়শিং আই.এ.ই.এনা য়েংশিনগদবনি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি পেহেলগাম থৌদোক্কী খুৎথাংদা, ভারতকী অপুনবা শক্তম থুগায়নবা হোৎনখি অমসুং য়েক্নবগী ময়োন্দা লান্দাদুনা আর্মদ ফোর্সনা তেররদা পাউখুম পীখ্রে। চহি ২১ গী মমাঙদা মতম অদুগী প্রধান মন্ত্রী লৈখিদ্রবা অতল বিহারি বাজপায়গী মমাংদা লৈবাক অসিনা মখা তানা তেরোরিজমগী থবক মপান লৈবাকশিংদা চৎথররোই হায়না পাকিস্তান্না লাউথোকখ্রবনি। পাকিস্তান্না ভারত্ত মীনম্লে অমসুং লৈবাক অসিনা ভারতকী মায়োক্ত লৈবা অমসুং তেরোরিস্ত লুপশিং চঙজফম পীবা লেপকদবনি অমসুং লৈবাক অসি ভারতকী মায়োক্ত লৈনবা শীজিন্নবগী অয়াবা পীরোইদবনি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি পাকিস্তান অসি ইন্তরনেসনেল মোনিতরি ফন্দদগী শেন পুবা লৈবাক অমা ওইরে, অদুগা ভারতনা লায়রবা লৈবাকশিংদা মতেং পাংনবা ইন্তরনেসনেল মোনিতরি ফন্দদা শেন পীবা লৈবাকশিংগী মনুংদা য়াওরি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি লৈবাক অনিগী মরক্ত ৱাখল তামিন্নবদা য়ুম্ফম ওইরগা ঙমখৈ ৱাংমদগী ফত্তবা থবক অমা পায়খৎলোইদবনি। তেরোরিজম অমসুং ৱারি শানবা পুন্না চৎমিন্নবা য়ারোই হায়বসি প্রধান মন্ত্রী মোদীগী মীৎয়েংনি অমসুং করিগুম্বা ৱারি শানবা তারবদি তেরোরিজম অমসুং পি.ও.কে খক্তদা য়ুম্ফম ওইগনি।
পেহেলগামগী থৌদোক্ত লৈখিদ্রবা মীচমশিং অমসুং ওপরেসন সিন্দুর মনুংদা ইমা লৈবাক্কীদমক থৱায় কৎখ্রবা লান্মীশিংগী মফমদা শ্রী রাজনাথ সিংহনা ইকায়খুম্নবা উৎখি। মহাক্না অশোকপা লান্মীশিংগী থৌনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয় অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা থৌনিজখি।
পাকিস্তানগী পোস্তশিং অমসুং বঙ্করশিং থুগায়খিবা, য়েক্নবদা ময়েক শেংবা পাউজেল অমা থাখিবা থৌনা ফরবা লান্মীশিং শ্রী রাজনাথ সিংহনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। ভারতকী মীয়ামগী পাউজেল অমগা লোয়ননা ঙসি ঐ মফম অসিদা লাক্লিবনি। ঐখোয়গী ফোর্সশিংগীদমক ঐখোয় চাউথোকচরি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
আর্মদ ফোর্সশিংগী থৌনা অমসুং কৎথোকপা থাগৎলদুনা, শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি সরকারনা মখা তানা লান্মীশিংদা অফবা খুৎলায়শিং অমসুং প্লেতফোর্মশিং অমসুং অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহনগনি। ঐখোয়গী সরকারনা ঐখোয়গী ফোর্সশিং ফিবম খুদিংমক্কী থৌরাং তৌদুনা থম্লে। অনৌবা খুৎলায়শিং হায়বদি অনৌবা রাইফলশিং, মিসাইল দিফেন্স সিল্দশিং অমসুং দ্রোনশিং ভারত্ত শারে। এল.ও.সি অমসুং এল.এ.সিদা হান্নদগী হেন্না লম্বী-থোং লৈরে। ঐখোয়গী লান্মীশিংগী কৎথোকপা অমসুং শেম-শাদুনা লৈবনা লৈবাক অসিগী থবক তৌরি অমসুং সরকারনা অদোমগী থবক তৌরি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি খোঙথাং খুদিংদা, ফিবম খুদিংমক্ত সরকার অমসুং লৈবাক অসিগী মীয়াম আর্মদ ফোর্সশিংগীদমক লেপ্লি। মিলিতরিদা মতেং পাংগনি হায়বগী থাজবা থম্লি অমসুং ভারতনা অথুবা মতমদা লমদম অসিদগী তেরোরিজম মুৎথৎকনি, মরম অদুনা কনাগুম্বা অমতনা লৈবাক অসিগী মনিংতম্বদা ফত্তবা মীৎয়েং য়েংলকপা ঙম্লোই।
থৌরম অদুদা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী লেপ্তনেন্ত গভর্নর শ্রী মনোজ সিংহ, জম্মু অমসুং কাস্মিরগী চীফ মিনিস্তর শ্রী ওমর অবদুল্লাহ, চীফ ওফ আর্মি স্তাফ জেনেরেল উপেন্দ্র দ্বিবেদি অমসুং ভারত লান্মীগী অতোপ্পা সেনিয়ার ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।