Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses the 78th Session of the World Health Assembly in Geneva
The theme of the World Health Assembly this year is ‘One World for Health’, It resonates with India’s vision for global health: PM
The future of a healthy world depends on inclusion, integrated vision and collaboration: PM
The health of the world depends on how well we care for the most vulnerable: PM
The Global South is particularly impacted by health challenges, India’s approach offers replicable, scalable and sustainable models: PM
In June, the 11th International Day of Yoga is coming up, This year, the theme is ‘Yoga for One Earth, One Health’: PM
While building a healthy planet, let us ensure that no one is left behind: PM
20 MAY 2025 4:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the 78th Session of the World Health Assembly in Geneva today via videoconferencing. Addressing the gathering, he extended warm greetings to all attendees, highlighting this year’s theme, ‘One World for Health,’ and emphasized that it aligns with India’s vision for global health. He recalled his address at the 2023 World Health Assembly, where he had spoken about ‘One Earth, One Health.’ He remarked that the future of a healthy world depends on inclusion, an integrated vision, and collaboration.
Emphasizing that inclusion is at the core of India’s health reforms, Shri Modi highlighted Ayushman Bharat, the world’s largest health insurance scheme, which covers 580 million people and provides free treatment. The programme was recently expanded to cover all Indians above the age of 70 years. He noted India’s extensive network of thousands of health and wellness centers that facilitate early screening and detection of diseases such as cancer, diabetes, and hypertension. He also underlined the role of thousands of public pharmacies that provide high-quality medicines at significantly lower prices. Highlighting the role of technology in improving health outcomes, Shri Modi underscored India’s digital initiatives like the digital platform that tracks the vaccination of pregnant women and children and the unique digital health identity system, which is helping integrate benefits, insurance, records, and information. He remarked that with telemedicine, no one is too far from a doctor. He highlighted India’s free telemedicine service, which has enabled over 340 million consultations. Reflecting on the positive impact of India’s health initiatives, he noted a significant decline in Out-of-Pocket Expenditure as a percentage of Total Health Expenditure. Simultaneously, he emphasized that Government Health Expenditure has increased considerably.
“The health of the world depends on how well we care for the most vulnerable”, underlined the Prime Minister, highlighting that the Global South is particularly impacted by health challenges and stressed that India’s approach provides replicable, scalable, and sustainable models. He expressed India’s willingness to share its learnings and best practices with the world, especially with the Global South. Looking ahead to the 11th International Day of Yoga in June, the Prime Minister encouraged global participation. He highlighted this year’s theme, ‘Yoga for One Earth, One Health,’ and extended an invitation to all countries, emphasizing India’s role as the birthplace of Yoga.
Shri Modi extended his congratulations to the World Health Organization (WHO) and all member states on the successful negotiations of the INB treaty. He described it as a shared commitment to fighting future pandemics through greater global cooperation. He emphasized the importance of building a healthy planet while ensuring that no one is left behind. Concluding his address, the Prime Minister invoked a timeless prayer from the Vedas, he reflected on how, thousands of years ago, India's sages prayed for a world where all would be healthy, happy, and free from disease. He expressed hope that this vision would unite the world.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জেনেভাদা ৱর্ল্দ হেল্থ এসেমব্লীগী 78শুবা সেসনদা ৱা ঙাংখ্রে
চহি অসিগী ৱর্ল্দ হেল্থ এসেমব্লীগী থিম অসি “ৱান ৱর্ল্দ ফোর হেল্থ”নি, মসি ভারতকী গ্লোবেল হেল্থকী ভিজনগা চুনরি: পি.এম.
মশা-মউ ফবা মালেম অমগী তুংলমচৎ অসি ইনক্লুজন, ইন্তিগ্রেতেদ ভিজন অমসুং কোল্লাবোরেসনগী মখা পোল্লি: পি.এম.
মালেমগী হকশেল অসি ঐখোয়না খ্বাইদগী খুদোংথিনীংঙাই ওইবশিংগীদমক কয়া য়াম্না খনবগে হায়বগী মখা পোল্লি: পি.এম.
গ্লোবেল সাউথ অসি মরু ওইনা হকশেলগী শীংনবশিংনা শোকহল্লি, ভারতকী থৌশিল অসিনা রিপ্লিকেবল, স্কেলেবল অমসুং সস্তেনেবল মোদেলশিং পীরি: পি.এম.
জুনদা 11শুবা ইন্তরনেস্নেল দে ওফ য়োগ পাংথোক্কনি, চহি অসিগী থিম অসি ‘য়োগ ফোর ৱান আর্থ, ৱান হেল্থ’না ওইরি: পি.এম.
মশা-মউ ফবা গ্রহা অমা শেমগৎপগা লোয়ননা ঐখোয়না কনাগুম্বা অমত্তা চিত্থবা তৌদনবা হোৎনরি: পি.এম.
20 MAY 2025 4:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি জেনেভাদা ৱর্ল্দ হেল্থ এসেমব্লীগী 78শুবা সেসনদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না মীফম অদুদা শরুক য়াখিবা পুম্নমক্তা নুঙাইবা ফোংদোক্লদুনা মহাক্না চহি অসিগী থিম, "ৱান ৱর্ল্দ ফোর হেল্থ" অসি ভারতকী মালেম্গী হকশেলগীদমক লৈরিবা ভিজনগা চুনৈ ফোংদোকখি। মহাক্না 2023গী ৱর্ল্দ হেল্থ এসেমব্লীদা মহাক্কী ৱারোল অদু নীংশিংখি, মদুদা মহাক্না "ৱান আর্থ, ৱান হেল্থ"গী মতাংদা ৱা ঙাংখি। হকচাং ফনা লৈবা মালেম অমগী তুংলমচৎ অসি ইনক্লুজন, ইন্তিগ্রেতেদ ভিজন অমসুং কোল্লাবোরেসনগী মখা পোল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
ভারতকী হেল্থ রিফোর্মশিংগী মপুং ওইবা পান্দমদি ইনক্লুজননি হায়না ফোংদোক্লদুনা শ্রী মোদীনা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা হেল্থ ইন্সুরেন্স স্কিম ওইরিবা আয়ুশ্মান ভারতকী মতাংদা পনখি, মসিদা মীওই মিলিয়ন 580 কভর তৌরি অমসুং লেম্না লায়েংলি। প্রোগ্রাম অসি চহি 70গী মথক্তা লৈবা ভারত মচা পুম্নমক কোনশিন্নবা হন্দক্তা পাকথোক চাউথোকহনখ্রে। মহাক্না ভারতকী হেল্থ অমসুং ৱেলনেস সেন্তর লিশিং কয়াগী পাক চাউবা নেৎৱার্ক লৈরে হায়না পনখি, মসিনা কেন্সর, দাইবেতিস অমসুং হাইপরতেন্সনগুম্বা লায়নাশিং ঙন্না স্ক্রিনিং তৌবা অমসুং থেংনবদা মতেং পাংই। মহাক্না ক্বালিরী লৈবা হিদাক-লাংথকশিং য়াম্না হন্থবা মমলদা ফংহল্লিবা মীয়ামগী ফার্মাসী লিশিং কয়াগী থৌদাং অদুসু পনখি। হকশেলগী ফিবম ফগৎহনবদা তেক্নোলোজীনা লৌরিবা থৌদাং অদু পল্লদুনা শ্রী মোদীনা ভারতকী দিজিতেল ইনিসিএতিবশিং হায়বদি মীরোনবী নুপী অমসুং অঙাংশিংগী ভেক্সিনেসন ত্রেক তৌবা দিজিতেল প্লেৎফোর্ম অমসুং কান্নবা, ইন্সুরেন্স, রেকোর্দ অমসুং ইনফোর্মেসন পুনশিন্নবদা মতেং পাংলিবা অখন্নবা দিজিতেল হেল্থ আইদেন্তিতী সিস্তেম অসিনচিংবশিং অদু পনখি। তেলিমেদিসিনগা লোয়ননা দোক্তর অমদগী কনাগুম্বা অমত্তা লাপ্না লৈতে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না ভারতকী ফ্রী তেলিমেদিসিন সর্ভিসকী মতাংদা পনখি, মসিনা কন্সল্তেসন মিলিয়ন 340 হেন্না পাংথোকহল্লে। ভারতকী হেল্থ ইনিসিএতিবশিংগী পোজিতিব ওইবা ইম্পেক্তকী মতাংদা পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি অপুনবা হেল্থ এক্সপেন্দিচরগী পর্সেন্তেজ অসিদা আউৎ-ওফ-পোকেৎ এক্সপেন্দিচর য়াম্না হন্থরে। মসিগা লোয়ননা, সরকারগী হকশেলগী শেনফম অসি য়াম্না হেনগৎলে হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "মালেমগী হকশেল অসি খ্বাইদগী খুদোংথীনীংঙাই ওইবা মীওইশিংগীদমক ঐখোয়না কয়া য়াম্না খনবগে হায়বগী মখা পোল্লি।" গ্লোবেল সাউথ অসি হকশেলগী শীংনবশিংনা অখন্ননা শোকহল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি অমসুং ভারতকী এপ্রোচ অসিনা রিপ্লিকেবল, স্কেলেবল অমসুং সস্তেনেবল ওইবা মোদেলশিং পীরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না মালেম, মরুওইনা গ্লোবেল সাউথকা লোয়ননা ভারতনা লৌশিং অমসুং খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং শেয়র তৌনবা অপাম্বা ফোঙদোকখি। জুন থাদা পাংথোক্কদৌরিবা 11শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগগী মাংওইননা প্রধান মন্ত্রীনা মালেমনা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎখি। মহাক্না চহি অসিগী থিম, " য়োগ ফোর ৱান আর্থ, ৱান হেল্থ"গী মতাংদা পনখি। মহাক্না লৈবাক পুম্নমক্তা বর্তন তৌখি অমসুং য়োগগী হৌরকফম ওইরিবা ভারতকী থৌদাং অদু পনখি।
শ্রী মোদীনা INB ত্রিতীগী মায় পাক্না ৱারী শানবগীদমক ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গানাইজেসন (WHO) অমসুং মেম্বর স্তেত পুম্নমকপু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মসিবু মালেমগী ওইবা মতেং পীনবা হেনগৎহন্দুনা তুংলমচৎকী লাইনা-লাইচৎশিং লান্থেংননবা অপুনবা কম্মিৎমেন্ত অমনি হায়খি। মহাক্না কনা অমত্তবুসু চিথবা তৌদনবা হোৎনদুনা মশা-মউ ফবা গ্রহা অমা শেমগৎপগী মরুওইবা অদুদা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা বেদশিংদগী মমল নাইদ্রবা ৱারোল অমা পনখি। মহাক্না চহি লিশিং কয়াগী মমাংদা, ভারতকী মুনি-রৃশীশিংনা মালেম অসিদা মীপুম খুদিংমক হকচাং ফনা, নুংঙাইনা অমসুং অনাবা লৈতবা ওইরসনু হায়বগীদমক করম্না থৌনিখিবগে হায়বদু মহাক্না পনখি। ভিজন অসিনা মালেম অসিবু অমত্তা ওইনা পুনশিনগনি হায়না মহাক্না আশা তৌখি।