Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi congratulates Chancellor Friedrich Merz on assuming office
The leaders discussed ways to further strengthen the India-Germany Strategic Partnership
They discussed regional and global issues of mutual interest
The leaders reiterated their shared commitment to combating terrorism in all its forms
PM invited Chancellor Merz to visit India
20 MAY 2025 7:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a telephone conversation with Mr. Friedrich Merz today and congratulated him on assuming office as the Chancellor of the Federal Republic of Germany.
Noting the excellent progress in the India-Germany Strategic Partnership over the past 25 years, the two leaders agreed to work closely to further strengthen bilateral ties, including in the areas of trade and investment, defence and security, and innovation and technology. Both leaders noted the positive contribution made by the Indian diaspora in Germany.
They also exchanged views on regional and global issues of mutual interest. The leaders reiterated their shared commitment to combating terrorism in all its forms.
Prime Minister invited Chancellor Merz to visit India. The leaders agreed to remain in touch.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা চাঞ্চেল্লর ফ্রেদ্রিচ মর্জনা ওফিস পায়রকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
লুচিংবশিংনা ইন্দিয়া-জর্মনী স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লম্বীশিং খন্নখ্রে
মখোয়না ম্যুচুএল ইন্তরেস্তজী ওইবা রিজনেল অমসুং গ্লোবেল ইসুশিং খন্নখ্রে
লুচিংবশিংনা মখল পুম্নমক্তা তেরোরিজম থেংননবা মখোয়গী মান্নবা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে
পি.এম.না চাঞ্চেল্লর মর্জপু ভারত্তা লাক্নবা বর্তন তৌখ্রে
20 MAY 2025 7:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মিস্তর ফ্রেদ্রিচ মর্জগা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারী শাখ্রে অমসুং ফেদরেল রিপব্লিক ওফ জর্মনীগী চাঞ্চেল্লর ওইনা ওফিস পায়রকপদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
হৌখিবা চহি 25দা ইন্দিয়া-জর্মনী স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী অফবা খুমাং চাউশিনবা অদু পল্লদুনা লুচিংবা অনিমক্না ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী, অমসুং ইন্নোবেসন অমসুং তেক্নোলোজীগী লমশিং য়াওনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসি মখা তানা চেৎশিলহন্নবা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা য়ানখি। লুচিংবা অনিনা জর্মনীদা লৈরিবা ভারত মচাশিংনা পোজিতিব ওইবা শরুক তম্মিবা অদু খঙখি।
মখোয়না ম্যুচ্যুএল ইন্তরেস্তকী রিজনেল অমসুং গ্লোবেল ইসুশিংদা ৱাখল্লোনশিংসু ফোংদোক্নখি। লুচিংবশিংনা তেরোরিজমগী মওং খুদিংমক থেংননবা মখোয়গী মান্নবা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা চাঞ্চেল্লর মর্জবু ভারত্তা লাক্নবা কৌখি। লুচিংবশিংনা মখা তানা পাউ অদুমক ফাওনদুনা লৈনবা য়ানখি।