Prime Minister's Office
PM to visit Madhya Pradesh on 31st May
On the occasion of 300th birth anniversary of Lokmata Devi Ahilya Bai Holkar, PM to participate in Lokmata Devi Ahilyabai Mahila Sashaktikaran Mahasammelan in Bhopal
In a boost to last mile air connectivity in the region, PM to inaugurate Datia and Satna airports
PM to also inaugurate passenger services on Super Priority Corridor of the Yellow Line of Indore Metro
30 MAY 2025 11:15AM by PIB Delhi
On the occasion of 300th birth anniversary of Lokmata Devi Ahilya Bai Holkar, Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Madhya Pradesh on 31st May. He will participate in Lokmata Devi Ahilyabai Mahila Sashaktikaran Mahasammelan at around 11:15 AM in Bhopal. He will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects in Bhopal and address a public function.
Prime Minister will participate in Lokmata Devi Ahilyabai Mahila Sashaktikaran Mahasammelan. He will also release a commemorative postage stamp and a special coin dedicated to Lokmata Devi Ahilyabai. The Rs 300 coin will feature a portrait of Ahilyabai Holkar. Prime Minister will also present the National Devi Ahilyabai Award to a woman artist for contribution in tribal, folk, and traditional arts.
In a major boost to last mile air connectivity, Prime Minister will inaugurate Datia and Satna airports, opening new opportunities for industry, tourism, education, and healthcare in the Vindhya region.
In line with his commitment to improve travel infrastructure in the cities, Prime Minister will inaugurate passenger services on the Super Priority Corridor of the Yellow Line of Indore Metro. It is expected to reduce traffic and pollution while offering a comfortable commute to passengers.
Prime Minister will transfer the first installment for the construction of 1,271 Atal Gram Sushasan Bhawans worth over Rs 480 crore. These buildings will provide permanent infrastructure to gram panchayats, helping them manage administrative functions, conduct meetings, and maintain records more efficiently.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩১ মে'ত মধ্যপ্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
‘লোকমাতা’ দেৱী অহিল্যা বাঈ হোলকাৰৰ ৩০০ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে ভূপালত ‘লোকমাতা দেৱী অহিল্যবাঈ মহিলা সৱলীকৰণ মহাসন্মিলন’ত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ক্ষীপ্ৰা নৈত ৮৬০ কোটিৰো অধিক টকা ব্যয় সাপেক্ষ ঘাট নিৰ্মাণ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
অঞ্চলটোত অন্তিম পৰ্যায়ৰ বিমান সংযোগক উত্সাহ প্ৰদানৰ প্ৰয়াস হিচাপে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘দতিয়া’ আৰু ‘সতনা বিমানবন্দৰ’ উদ্বোধন কৰিব
‘ইন্দোৰ মেট্ৰ’ৰ ‘য়েল’ লাইন ছুপাৰ প্ৰায়ৰিটিী কৰিড’ৰ’ত যাত্ৰী সেৱাৰ শুভাৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
30 MAY 2025 11:15AM by PIB Guwahati
‘লোকমাতা’ দেৱী অহিল্যা বাই হোলকাৰৰ ৩০০ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ৩১ মে'ত মধ্যপ্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব। তেওঁ ভূপালত পুৱা প্ৰায় ১১:১৫ বজাত ‘লোকমাতা দেৱী অহিল্যবাঈ মহিলা সৱলীকৰণ মহাসন্মিলন’ত অংশগ্ৰহণ কৰিব। তেওঁ ভূপালত একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন তথা আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত ভাষণ দিব।
‘লোকমাতা দেৱী অহিল্যবাঈ মহিলা সৱলীকৰণ মহাসন্মিলন’ত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। লগতে তেওঁ মুকলি এই উপলক্ষে যুগুতাই উলিওৱা এটা ডাক টিকট আৰু ‘লোকমাতা’ দেৱী অহিল্যবাঈৰ প্ৰতি উৎসৰ্গিত এক বিশেষ মুদ্ৰাও তেওঁ আনুষ্ঠানিক ভাৱে মুকলি কৰিব। ৩০০ টকীয়া এই মুদ্ৰাটোত অহিল্যবাঈ হোলকাৰৰ প্ৰতিকৃতি থাকিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জনজাতীয়, লোক, আৰু পৰম্পৰাগত কলাৰ অৱদানৰ বাবে এগৰাকী মহিলা শিল্পীক ‘দেৱী অহিল্যাবাই ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা’ও প্ৰদান কৰিব।
উজ্জয়িনীত অনুষ্ঠিতব্য ‘সিংহস্থ মহাকুম্ভ ২০২৮’ৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ক্ষীপ্ৰা নদীত ৮৬০ কোটিৰো অধিক মূল্যৰ ঘাট নিৰ্মাণ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। নদীসমূহৰ পানীৰ প্ৰবাহ নিয়ন্ত্ৰণৰ বাবে বান্ধ, ‘ষ্টপ ডেম’, ‘ভেণ্টেড ক’জৱে’ আদি বিভিন্ন ধৰণৰ আন্তঃগাঁথনিও নিৰ্মাণ কৰা হ’ব।
অন্তিম পৰ্যায়ৰ বিমান সংযোগক এক বৃহৎ উত্সাহ প্ৰদানৰ প্ৰায়স হিচাপে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘দতিয়া’ আৰু ‘সতনা বিমানবন্দৰ’ উদ্বোধন কৰিব, যাৰ ফলত বিন্ধ্য অঞ্চলত উদ্যোগ, পৰ্যটন, শিক্ষা, আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ বাবে নতুন সুযোগ মুকলি হ’ব।
চহৰসমূহত ভ্ৰমণৰ আন্তঃগাঁথনি উন্নত কৰাৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰতিশ্ৰুতি অনুসৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘ইন্দোৰ মেট্ৰ’ৰ ‘য়েল’ লাইনত ছুপাৰ প্ৰায়ৰিটী কৰিডৰ’ত যাত্ৰী সেৱাৰ শুভাৰম্ভ কৰিব। ইয়াৰ জৰিয়তে যাত্ৰীসকলক আৰামদায়ক যাতায়তৰ সুবিধা প্ৰদান কৰাৰ লগতে যাতায়ত আৰু প্ৰদূষণ হ্ৰাস পাব বুলি আশা কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৪৮০ কোটিৰো অধিক মূল্যৰ ১২৭১টা ‘অটল গ্ৰাম সুশাসন ভৱন’ নিৰ্মাণৰ বাবে প্ৰথমটো কিস্তি হস্তান্তৰ কৰিব। এই ভৱনসমূহে গাঁও পঞ্চায়তসমূহক স্থায়ী আন্তঃগাঁথনি প্ৰদান কৰিব, যিয়ে তেওঁলোকক প্ৰশাসনিক কাম-কাজ পৰিচালনা কৰাত, সভা অনুষ্ঠিত কৰাত, আৰু নথি-পত্ৰ আদি অধিক দক্ষতাৰে ৰখাত সহায় কৰিব।