Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah distributes appointment letters for government jobs to the families affected by the cross-border attack in Poonch, Jammu and Kashmir
I express my condolences to the families affected by the cowardly attacks by Pakistan on residential areas, temples, gurudwaras, and madrasas in Poonch
The Modi government stands like a rock with the people of Jammu and Kashmir in these challenging times
In response to Pakistan's attacks on our residential areas and unarmed civilians, we have dealt a strong blow by damaging several of their airbases and surveillance systems
Over 9500 bunkers built by the Modi government in border areas have greatly helped in saving civilian lives during recent attacks
The spirit of patriotism shown by the citizens of Jammu and Kashmir after the Pahalgam terrorist attack has strengthened the resolve of the entire nation
Under Modi Ji's leadership, India's security policy is clear: our army will not tolerate any kind of interference on our civilians and borders
Due to Modi ji's firm resolve, the precise intelligence of our agencies, and the remarkable courage and impeccable striking capability of our army, hundreds of terrorists have been neutralized
Compensation and government jobs cannot fully make up for the losses, but they are a symbol of the sentiments of the government and the people of the country
For the damage caused to people's homes and commercial establishments in Poonch, the Government of India will bring a relief package in the coming days
30 MAY 2025 5:06PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah distributed appointment letters for government jobs to the families of people affected by the cross border attack in Poonch, Jammu and Kashmir. On this occasion, the Lieutenant Governor of Jammu and Kashmir Shri Manoj Sinha, along with several distinguished individuals, was present.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation expressed his condolences to the families affected by the cowardly attacks by Pakistan on residential areas, temples, gurudwaras, and madrasas in Poonch. He said that a program to provide government jobs to the families of those killed in the condemnable attack by Pakistan was organized here today. Shri Shah said that compensation and government jobs cannot fully compensate for the loss of life, but they are a symbol of the sentiments of the Jammu and Kashmir government, the Government of India, and people of the entire nation. He emphasized that the whole country stands with them like a rock at this time. Shri Shah added that the spirit of patriotism that emerged among the citizens of Jammu and Kashmir, from the valley to Poonch and Kathua, following the Pahalgam terrorist attack has strengthened the resolve of people the entire nation.
Shri Amit Shah said that a cowardly terrorist attack took place on innocent pilgrims in Pahalgam, and thereafter, under the policy of Prime Minister Shri Narendra Modi to respond to terrorist attacks with promptness and severity, we destroyed terrorist bases in Pakistan-Occupied Kashmir (PoK) and Pakistan. He stated that for the first time, Indian forces demolished the headquarters of terrorist organizations located within Pakistan's borders. He added that due to the resolute determination of Prime Minister Modi, the precise intelligence provided by our agencies, and the remarkable courage and pinpoint accuracy of the military, hundreds of terrorists were eliminated. Shri Shah remarked that India had attacked the terrorists, but Pakistan perceived it as an attack on itself, revealing to the entire world the truth that Pakistan is providing shelter to terrorists.
Union Home Minister stated that India did not attack any military or civilian institution in Pakistan and, with utmost precision and restraint, Indian forces completely destroyed Pakistan-sponsored terrorist bases. He said that following India’s attacks on terrorist bases in Pakistan, a rattled Pakistan resorted to firing in residential areas of Jammu and Kashmir, with Poonch suffering the most damage. He said Pakistan fired on all residential areas, temples, gurudwaras and madrasas in Poonch as well. Shri Shah said that the entire world is strongly condemning Pakistan’s attacks on civilians. He added that when Pakistan attacked our residential areas and unarmed civilians, the Indian Army responded robustly by damaging nine of their airbases and military capabilities, forcing Pakistan to come forward for a ceasefire agreement.
Shri Amit Shah said that under Modi Ji's leadership, India's security policy is clear: our army will not tolerate any kind of interference on our civilians and borders. He said that many homes and commercial establishments in Poonch have been damaged, and the Government of India will introduce a relief package for this in the coming days.
Union Home Minister and Minister of Cooperation stated that the development of Jammu and Kashmir will neither stop nor slow down, and the pace of development that began in 2014 will continue. He said that our armed forces and security personnel are fully capable of responding to every attack. He noted that during this period, the entire Jammu and Kashmir administration stood with the people at every moment. He added that the administration promptly worked to evacuate thousands of people to safe locations, which significantly reduced our losses.
Shri Amit Shah said that after becoming Prime Minister, Shri Narendra Modi immediately decided to construct bunkers, and over 9,500 bunkers were built in our border areas, which greatly helped in saving the lives of our citizens during recent attacks. Home Minister stated that the Government of India will build more bunkers to protect our citizens during disasters. He emphasized that the Government of India stands like a rock with the people of Jammu and Kashmir. Shri Shah said that Prime Minister Modi has made it very clear that terror and talks, or terror and trade, cannot coexist, and blood and water cannot flow together. He expressed confidence that the journey of development in Jammu and Kashmir, which began in 2014, will continue in the coming days.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ପୁଞ୍ଚରେ ସୀମାପାର ଆକ୍ରମଣରେ ପ୍ରଭାବିତ ପରିବାରଗୁଡ଼ିକୁ ସରକାରୀ ଚାକିରି ପାଇଁ ନିଯୁକ୍ତି ପତ୍ର ବଣ୍ଟନ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ପୁଞ୍ଚର ଆବାସିକ ଅଞ୍ଚଳ, ମନ୍ଦିର, ଗୁରୁଦ୍ୱାର ଏବଂ ମଦ୍ରାସା ଉପରେ ପାକିସ୍ତାନ ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିବା କାପୁରୁଷୋଚିତ ଆକ୍ରମଣରେ ପ୍ରଭାବିତ ପରିବାର ପ୍ରତି ମୁଁ ସମବେଦନା ଜଣାଉଛି
ମୋଦୀ ସରକାର ଏହି ଆହ୍ୱାନପୂର୍ଣ୍ଣ ସମୟରେ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ଲୋକମାନଙ୍କ ସହିତ ପଥର ଭଳି ଛିଡ଼ା ହୋଇଛନ୍ତି
ଆମର ଆବାସିକ ଅଞ୍ଚଳ ଏବଂ ନିରସ୍ତ୍ର ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଉପରେ ପାକିସ୍ତାନର ଆକ୍ରମଣର ଜବାବରେ, ଆମେ ସେମାନଙ୍କ ଅନେକ ଏୟାରବେସ୍ ଏବଂ ତଦାରଖ ପ୍ରଣାଳୀକୁ ନଷ୍ଟ କରି ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଜବାବ ଦେଇଛୁ
ସୀମାବର୍ତ୍ତୀ ଅଞ୍ଚଳରେ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ ୯୫୦୦ ରୁ ଅଧିକ ବଙ୍କରଗୁଡିକ ନିକଟରେ ହୋଇଥିବା ଆକ୍ରମଣ ସମୟରେ ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଜୀବନ ବଞ୍ଚାଇବାରେ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛି
ପହଲଗାମ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣ ପରେ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ନାଗରିକମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦର୍ଶିତ ଦେଶପ୍ରେମର ଭାବନା ସମଗ୍ର ଦେଶର ସଂକଳ୍ପକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଛି
ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଭାରତର ସୁରକ୍ଷା ନୀତି ସ୍ପଷ୍ଟ : ଆମ ସେନା ଆମ ନାଗରିକ ଏବଂ ସୀମାରେ କୌଣସି ପ୍ରକାରର ହସ୍ତକ୍ଷେପକୁ ବରଦାସ୍ତ କରିବ ନାହିଁ
ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପ, ଆମ ଏଜେନ୍ସିଗୁଡ଼ିକର ସଠିକ୍ ଗୁଇନ୍ଦା ତଥ୍ୟ ଏବଂ ଆମ ସେନାର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସାହସ ଏବଂ ତ୍ରୁଟିଶୂନ୍ୟ ଆକ୍ରମଣ କ୍ଷମତା କାରଣରୁ ଶହ ଶହ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କୁ ମାରି ଦିଆଯାଇଛି
କ୍ଷତିପୂରଣ ଏବଂ
30 MAY 2025 5:06PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ପୁଞ୍ଚରେ ସୀମାପାର ଆକ୍ରମଣ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଭାବିତ ଲୋକଙ୍କ ପରିବାରକୁ ସରକାରୀ ଚାକିରି ପାଇଁ ନିଯୁକ୍ତି ପତ୍ର ବଣ୍ଟନ କରିଥିଲେ। ଏହି ଅବସରରେ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ଉପରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ମନୋଜ ସିହ୍ନାଙ୍କ ସମେତ ଅନେକ ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତି ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ ପୁଞ୍ଚର ଆବାସିକ ଅଞ୍ଚଳ, ମନ୍ଦିର, ଗୁରୁଦ୍ୱାର ଏବଂ ମଦ୍ରାସା ଉପରେ ପାକିସ୍ତାନ ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିବା କାପୁରୁଷୋଚିତ ଆକ୍ରମଣରେ ପ୍ରଭାବିତ ପରିବାର ପ୍ରତି ସମବେଦନା ଜଣାଇଥିଲେ। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପାକିସ୍ତାନ ଦ୍ୱାରା ନିନ୍ଦନୀୟ ଆକ୍ରମଣରେ ପ୍ରାଣ ହରାଇଥିବା ପରିବାର ଲୋକଙ୍କୁ ସରକାରୀ ଚାକିରି ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ଆଜି ଏଠାରେ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଥିଲା। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ କ୍ଷତିପୂରଣ ଏବଂ ସରକାରୀ ଚାକିରି ଜୀବନହାନିର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭରଣା କରିପାରିବ ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ ଏହା ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀର ସରକାର, ଭାରତ ସରକାର ଏବଂ ସମଗ୍ର ଦେଶର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ଭାବନାର ପ୍ରତୀକ। ଏହି ସମୟରେ ସମଗ୍ର ଦେଶ ପଥର ଭଳି ସେମାନଙ୍କ ସହିତ ଛିଡା ହୋଇଛି ସେ ତାହାର ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ ପହଲଗାମ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣ ପରେ ଉପତ୍ୟକା ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ପୁଞ୍ଚ୍ ଏବଂ କଠୁଆ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ନାଗରିକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଯେଉଁ ଦେଶାତ୍ମବୋଧ ଜାଗ୍ରତ ହୋଇଥିଲା, ତାହା ସମଗ୍ର ଦେଶର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ସଂକଳ୍ପକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଛି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ପହଲଗାମରେ ନିର୍ଦ୍ଦୋଷ ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଉପରେ ଏକ କାପୁରୁଷୋଚିତ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ତା "ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନୀତି ଅନୁଯାୟୀ ଆମେ ପାକିସ୍ତାନ ଅଧିକୃତ କାଶ୍ମୀର (ପିଓକେ) ଏବଂ ପାକିସ୍ତାନରେ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଶିବିରଗୁଡ଼ିକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିଛୁ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ସେନା ପାକିସ୍ତାନ ସୀମା ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ଆତଙ୍କବାଦୀ ସଙ୍ଗଠନଗୁଡ଼ିକର ମୁଖ୍ୟାଳୟକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିଦେଇଛି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପ, ଆମର ଏଜେନ୍ସିଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ସଠିକ୍ ଗୁଇନ୍ଦା ସୂଚନା ଏବଂ ସେନାର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସାହସ ଏବଂ ସଠିକତା କାରଣରୁ ଶହ ଶହ ଆତଙ୍କବାଦୀ ନିହତ ହୋଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିଥିଲା, କିନ୍ତୁ ପାକିସ୍ତାନ ଏହାକୁ ନିଜ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ ବୋଲି ବିବେଚନା କରିଥିଲା ଏବଂ ପାକିସ୍ତାନ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନଙ୍କୁ ଆଶ୍ରୟ ଦେଉଥିବା ସତ୍ୟକୁ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ସମ୍ମୁଖରେ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲା।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ପାକିସ୍ତାନରେ କୌଣସି ସାମରିକ କିମ୍ବା ବେସାମରିକ ଅନୁଷ୍ଠାନ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିନାହିଁ ଏବଂ ଅତ୍ୟନ୍ତ ନିର୍ଭୁଲତା ଏବଂ ସଂଯମର ସହ ଭାରତୀୟ ସେନା ପାକିସ୍ତାନ ପ୍ରାୟୋଜିତ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଶିବିରଗୁଡ଼ିକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ଧ୍ୱଂସ କରିଦେଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପାକିସ୍ତାନରେ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଶିବିର ଉପରେ ଭାରତର ଆକ୍ରମଣ ପରେ ପାକିସ୍ତାନ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ଆବାସିକ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗୁଳି ଚାଳନା କରିଥିଲା, ଯେଉଁଥିରେ ପୁଞ୍ଚ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ କ୍ଷତିଗ୍ରସ୍ତ ହୋଇଥିଲା। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପାକିସ୍ତାନ ପୁଞ୍ଚର ସମସ୍ତ ଆବାସିକ ଅଞ୍ଚଳ, ମନ୍ଦିର, ଗୁରୁଦ୍ୱାର ଏବଂ ମଦ୍ରାସା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଗୁଳି ଚଳାଇଥିଲା। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଉପରେ ପାକିସ୍ତାନର ଆକ୍ରମଣକୁ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଦୃଢ଼ ଭାବେ ନିନ୍ଦା କରୁଛି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯେତେବେଳେ ପାକିସ୍ତାନ ଆମର ଆବାସିକ ଅଞ୍ଚଳ ଏବଂ ନିରସ୍ତ୍ର ନାଗରିକଙ୍କ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କଲା, ଭାରତୀୟ ସେନା ସେମାନଙ୍କ ନଅଟି ଏୟାରବେସ୍ ଏବଂ ସାମରିକ ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ନଷ୍ଟ କରି ଜୋରଦାର ଜବାବ ଦେଇଥିଲା, ଯାହା ପାକିସ୍ତାନକୁ ଅସ୍ତ୍ରବିରତି ଚୁକ୍ତି ପାଇଁ ଆଗକୁ ଆସିବାକୁ ବାଧ୍ୟ କରିଥିଲା।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଭାରତର ସୁରକ୍ଷା ନୀତି ସ୍ପଷ୍ଟ : ଆମ ସେନା ଆମ ନାଗରିକ ଏବଂ ସୀମାରେ କୌଣସି ପ୍ରକାରର ହସ୍ତକ୍ଷେପକୁ ବରଦାସ୍ତ କରିବ ନାହିଁ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପୁଞ୍ଚରେ ଅନେକ ଘର ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟିକ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ କ୍ଷତିଗ୍ରସ୍ତ ହୋଇଛି ଏବଂ ଭାରତ ସରକାର ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଏଥିପାଇଁ ଏକ ରିଲିଫ ପ୍ୟାକେଜ ଆଣିବେ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ବିକାଶ ବନ୍ଦ ହେବ ନାହିଁ କିମ୍ବା ମନ୍ଥର ହେବ ନାହିଁ ଏବଂ ୨୦୧୪ରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ବିକାଶର ଗତି ଜାରି ରହିବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆମର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା କର୍ମୀ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଆକ୍ରମଣର ଜବାବ ଦେବାକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସକ୍ଷମ। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ସମଗ୍ର ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀର ପ୍ରଶାସନ ପ୍ରତ୍ୟେକ ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ଲୋକଙ୍କ ସହିତ ଛିଡା ହୋଇଥିଲା। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଶାସନ ତୁରନ୍ତ ହଜାର ହଜାର ଲୋକଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷିତ ସ୍ଥାନକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲା, ଯାହା ଆମର କ୍ଷତିକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ହ୍ରାସ କରିଥିଲା।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହେବା ପରେ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ତୁରନ୍ତ ବଙ୍କର ନିର୍ମାଣ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଥିଲେ ଏବଂ ଆମ ସୀମାବର୍ତ୍ତୀ ଅଞ୍ଚଳରେ ୯୫୦୦ ରୁ ଅଧିକ ବଙ୍କର ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ସାମ୍ପ୍ରତିକ ଆକ୍ରମଣ ସମୟରେ ଆମ ନାଗରିକଙ୍କ ଜୀବନ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥିଲା। ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ସମୟରେ ଆମ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ଭାରତ ସରକାର ଅଧିକ ବଙ୍କର ନିର୍ମାଣ କରିବେ। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ସରକାର ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ଲୋକମାନଙ୍କ ସହିତ ଏକ ପଥର ଭଳି ଠିଆ ହୋଇଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏହା ସ୍ପଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଆତଙ୍କବାଦ ଏବଂ ଆଲୋଚନା, କିମ୍ବା ଆତଙ୍କବାଦ ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟ ସହାବସ୍ଥାନ କରିପାରିବ ନାହିଁ ଏବଂ ରକ୍ତ ଏବଂ ଜଳ ଏକାଠି ପ୍ରବାହିତ ହୋଇପାରିବ ନାହିଁ। ୨୦୧୪ ରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଜାମ୍ମୁ କାଶ୍ମୀରରେ ବିକାଶର ଯାତ୍ରା ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଜାରି ରହିବ ବୋଲି ସେ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ।