Prime Minister's Office
India reaffirms commitment to Global Disaster Resilience & Public Health at GPDRR 2025
Dr P K Mishra engages with G20, WHO & AU at GPDRR 2025
05 JUN 2025 8:27PM by PIB Delhi
Principal Secretary to the Prime Minister, Dr. P. K. Mishra, participated in the G20 Disaster Risk Reduction (DRR) Working Group Roundtable on the margins of the Global Platform for Disaster Risk Reduction (GPDRR) 2025 in Geneva today. During the discussions, he emphasized the G20's pivotal role in advancing global disaster risk reduction efforts by leveraging economic capacity alongside development imperatives. He called for strengthening international cooperation and building collective resilience against global challenges.
On the occasion of World Environment Day today, Dr. Mishra reaffirmed India's commitment to expanding international partnerships for resilient futures. He welcomed the African Union (AU) as a new member of the Coalition for Disaster Resilient Infrastructure (CDRI) in the presence of AU Commissioner Mr. Moses Vilakati and a CDRI co-Chair representative from France ONU Geneva. This milestone follows the AU's historic inclusion as a permanent G20 member during India’s presidency in 2023.
Dr. Mishra also met Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director-General of the World Health Organization (WHO) on the margins of GPDRR in Geneva. They discussed India’s collaboration with WHO on global public health matters. Shri Mishra reiterated India’s support for the Second WHO Global Traditional Medicine Summit, to be held in New Delhi in December 2025, and reaffirmed India's commitment to the WHO Global Traditional Medicine Centre in Jamnagar, Gujarat.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতনা GPDRR 2025দা গ্লোবেল দিজাস্তর রেজিলিয়ন্স অমসুং পব্লিক হেল্থকী ফিরেপ অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে
GPDRR 2025দা দা. পি.কে. মিশ্রানা G20, WHO & AUগা ৱারী শাখ্রে
05 JUN 2025 8:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী, দা. পি. কে. মিশ্রানা ঙসি জেনেভাদা গ্লোবেল প্লেৎফোর্ম ফোর দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন (GPDRR) 2025 মনুংদা G20 দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন (DRR) ৱার্কিং গ্রুপ রাউন্দ তেবলদা শরুক য়াখি। খন্ন-নৈনবগী মনুংদা মহাক্না দিবেলপমেন্তকী মথৌ তাবশিংগা লোয়ননা ইকনোমিক কেপাসিতী শীজিন্নদুনা মালেমগী দিজাস্তর রিস্ক হন্থহন্নবা হোৎনবদা G20গী মরুওইবা থৌদাং অদু ফোংদোকখি। মহাক্না মালেমগী ওইবা শীংনবশিংগী মায়োক্তা মালেমগী ওইবা তেংবাং পীনবা অমসুং অপুনবা রেসিলিয়েন্স শেমগৎনবা হায়খি।
ঙসি ৱার্ল্দ এনভাইরনমেন্ত দেগী থৌরমদা, দা. মিশ্রানা ভারতনা রেসিলিয়েন্ত ফ্যুচরগীদমক ইন্তর্নেস্নেল পার্তনরশিপশিং পাকথোক চাউথোকহন্নবগীদমক অচেৎপা ফিরেপ লৌরি হায়না অমুক হন্না ফোংদোকখি। AU কম্মিসনর শ্রী মোজেস ভিলাকতি অমসুং ফ্রান্সকী ONU জেনেভাদগী CDRIগী কো-চেয়র রিপ্রজেন্তেতিব অমা য়াওদুনা কোলিসন ফোর দিজাস্তর রেসিলিয়েন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর (CDRI) গী অনৌবা মেম্বর অমা ওইনা অফ্রিকন য়ুনিয়ন (AU) ওইরকপদা মহাক্না তরাম্না ওকখ্রে। অসিগুম্বা মাইলস্তোন অসি 2023দা ভারতনা প্রসিদেন্সী পায়রকপা মতমদা AUনা G20গী পর্মানেন্ত মেম্বর অমা ওইনা পুৱারী ওইরবা ইনক্লুজন অসিগী মতুংদা লাকখি।
দা. মিশ্রানা জেনেভাদা GPDRRগী নাকলদা ৱার্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন (WHO) গী দাইরেক্তর জেনরেল দা. তেদ্রোস অধানোম ঘেব্রিয়েসস। মালেমগী মীয়ামগী হকশেলগী হীরমশিংদা WHOগা লোয়ননা ভারতনা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মতাংদা মখোয়না খন্নখি। শ্রী মিশ্রানা 2025গী দিসেম্বরদা ন্যু দিল্লীদা পাংথোক্কদৌরিবা অনিশুবা WHO গ্লোবেল ত্রেদিস্নেল মেদিসিন সম্মিৎ অসিদা ভারতনা মতেং পাংলি হায়না অমুক হন্না ফোংদোকখি অমসুং গুজরাতকী জামনগরদা WHO গ্লোবেল ত্রেদিস্নেল মেদিসিন সেন্তরদা ভারতকী কম্মিৎমেন্ত হেন্না চেৎশিনহনগনি ফোংদোকখি।