Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses the International Conference on Disaster Resilient Infrastructure 2025
PM outlines 5 key global priorities to strengthen Disaster Resilience
India established a tsunami warning system benefiting 29 countries: PM
India recognises the Small Island Developing States as Large Ocean Countries and the need for special attention to their vulnerabilities: PM
Strengthening Early warning systems and coordination is crucial: PM
A global digital repository of learnings and best practices of building back from disasters would be beneficial for entire world: PM
07 JUN 2025 3:02PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the International Conference on Disaster Resilient Infrastructure 2025 via videoconferencing today. Addressing the gathering, he welcomed the participants to the International Conference on Disaster Resilient Infrastructure 2025, marking its first-ever hosting in Europe. He expressed gratitude to the President of France, H.E. Mr. Emmanuel Macron and the Government of France for their support in organizing the event. The Prime Minister also extended his best wishes for the upcoming United Nations Oceans Conference.
Highlighting the theme of the conference, ‘Shaping a Resilient Future for Coastal Regions,’ Shri Modi underscored the vulnerability of coastal regions and islands to natural disasters and climate change. He cited recent disasters, including Cyclone Remal in India and Bangladesh, Hurricane Beryl in the Caribbean, Typhoon Yagi in South-east Asia, Hurricane Helene in the United States, Typhoon Usagi in the Philippines, and Cyclone Chido in parts of Africa. Shri Modi emphasized that these disasters have caused significant damage to lives and property, reinforcing the need for resilient infrastructure and proactive disaster management.
Recalling India's past experiences with devastating disasters, including the super-cyclone of 1999 and the tsunami of 2004, the Prime Minister emphasized how India adapted and rebuilt with resilience, constructing cyclone shelters across vulnerable areas and contributing to the establishment of a tsunami warning system benefiting 29 countries.
Underlining the Coalition for Disaster Resilient Infrastructure’s (CDRI) ongoing work with 25 Small Island Developing States to build resilient homes, hospitals, schools, energy systems, water security measures, and early warning systems, Shri Modi expressed his appreciation for the presence of representatives from the Pacific Indian Ocean, and Caribbean regions, and welcomed the African Union’s participation in the coalition. Drawing attention to key global priorities, the Prime Minister outlined 5 key topics. First, the importance of integrating disaster resilience courses, modules, and skill development programs into higher education to build a skilled workforce equipped to tackle future challenges. Second, he stressed the need for a global digital repository to document best practices and learnings from countries that have faced disasters and rebuilt with resilience. Shri Modi underscored that disaster resilience requires innovative financing and called for the creation of actionable programs to ensure developing nations have access to necessary funds as the third priority. Fourthly, the Prime Minister reaffirmed India's recognition of Small Island Developing States as Large Ocean Countries and emphasized the need for special attention to their vulnerabilities. Mentioning the fifth priority, Shri Modi highlighted the necessity of strengthening early warning systems and coordination, noting their critical role in facilitating timely decision-making and effective last-mile communication. The Prime Minister expressed confidence that discussions at the conference would address these essential aspects.
Prime Minister called for the construction of infrastructure that remains steadfast against time and tide, emphasizing the need for resilience in development. He concluded by urging global efforts to build a strong and disaster-resilient future for the world.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী দিজাষ্টর রেসিলিয়েন্ত ইনফ্রাষ্ট্রকচর ২০২৫ গী মালেমগী মীফমদা ৱা ঙাংখ্রে
অমাং-অতা থেংনবা ঙম্নবা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মালেমগী মরুওইবা ৱাফম ৫ প্রধান মন্ত্রীনা পুথোকখ্রে
লৈবাক ২৯ কান্নবা ফংহনবা সুনামি ৱার্নিং সিষ্টেম অমা ভারতনা পুথোক্লে: প্রধান মন্ত্রী
চাউখৎলক্লিবা অপীকপা ইথৎ লৈবাকশিং অচৌবা সমুদ্রগী লৈবাকশিং ওইনা ভারতনা শক খঙলে অমসুং মখোয়গী খুদোংথিনিঙাই ওইবশিংগী অখন্নবা মীৎয়েং চঙবা দরকার ওইরে: প্রধান মন্ত্রী
ঙল্লিঙৈদা চেকশিনৱা পীরক্নবা থবকশিং ফগৎহনবা অমসুং মতেং পাংনবা অসি য়াম্না মরুওই: প্রধান মন্ত্রী
অমাং-অতাশিংদগী অমুক হন্না শেমজিন-শাজিন্নবা লৌশিং অমসুং অফবা থবকশিংগী মালেমগী দিজিতেলগী পুক্কৈ অমনা মালেম শীনবা থুংনা কান্নবা পীগনি: প্রধান মন্ত্রী
07 JUN 2025 3:02PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা দিজাষ্টর রেসিলিয়েন্ত ইনফ্রাষ্ট্রকচর ২০২৫ গী মালেমগী মীফমদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা মহাক্না দিজাষ্টর রেসিলিয়েন্ত ইনফ্রাষ্ট্রকচর ২০২৫ গী মালেমগী মীফমদা শরুক য়ারিবশিং তরাম্না ওকখি অমসুং মসি য়ুরোপ্ত অহানবা ওইনা য়ুম্বু ওইবনি হায়না ফোঙদোকখি। থৌরম অসি শীনবদা মখোয়না মতেং পাংবগীদমক মহাক্না ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি ইম্মান্যুয়েল মেক্রোন অমসুং ফ্রান্স সরকার থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। হন্দক পাংথোক্কদৌরিবা য়ুনাইতেদ নেসন্স ওসিন্স কনফরেন্সকীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী য়াইফ পাউজেলশু পীখি।
মীফম অসিগী থিম ‘সমুদ্র মপানগী লমদমশিংগীদমক অমাং-অতা মায়োক্নবা ঙম্বা তুংলমচৎ অমা শেমগৎপা’ হায়বসি পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সমুদ্র মপানগী লমদমশিং অমসুং ইথৎশিং অসি মহৌশাগী ওইবা অমাং-অতাশিংদগী য়াম্না খুদোংথিনিঙাই ওই। হন্দক ভারত অমসুং বাংলাদেসতা নোংলৈ নুংশিৎ রেমাল, কেরিব্বিয়ানদা হুরিকেন বেরিল, খা-নোংপোক এসিয়াদা তাইফুন য়াগি, য়ু.এস.এদা হুরিকেন হেলেন, ফিলিপ্পিন্সতা তাইফুন য়ুসাগী অমসুং অফ্রিকাগী শরুকশিংদা নোংলৈ নুংশিৎ চিদো মায়োক্নখ্রে। হায়রিবা অমাং-অতাশিং আসিনা মীওই কয়া শিহনখ্রে অমসুং লন-থুমশিং মাংহনখ্রে, অমাং-অতাশিং থেংনবা ঙম্বা ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎপা অমসুং অমাং-অতাশিং মপুংফানা থেংনবগী থবক হেন্না ফগৎহনবা দরকার ওইরে।
১৯৯৯ গী অকনবা নোংলৈ নুংশিৎ অমসুং ২০০৪ গী সুনামি য়াওনা ভারতনা মমাঙদা থেংনখ্রবা অচৌবা অমাং-অতাশিং নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহৌশাগী অমাং-অতাশিং থেংনবা ঙম্নবা ভারতনা অমুক হন্না শেমগৎলে, খুদোংথিনিঙাই ওইবা মফমশিংদা নোংলৈ নুংশিৎতগী চঙজফম লৌনবা মফমশিং শারে অমসুং লৈবাক ২৯ কান্নবা ফংহনবা সুনামি ৱার্নিং সিষ্টেম অমা ভারতনা পুথোক্লে।
অমাং-অতাশিং মায়োক্নবা ঙম্বা য়ুমশিং, হোস্পিতালশিং, স্কুলশিং, ইনর্জি সিষ্টেমশিং, ঈশিং থম্নবা সিষ্টেমশিং অমসুং মাংজৌননা চেকশিনৱা পীনবা থবকশিং অপীকপা চাউখৎলক্লিবা ইথৎ লৈবাক ২৫ দা হৌজিক কোলিএসন ফোর দিজাষ্টর রেসিলিয়েন্ত ইনফ্রাষ্ট্রকচরনা পায়খৎলিবা থবকশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চুংশিন্নবা অসিদা পেসিফিক ইন্দিয়ান ওসিন অমসুং কেরিব্বিয়ান লমদমগী মীহুৎশিং শরুক য়াবা অসিদা থাগৎলি অমসুং মসিদা অফ্রিকান য়ুনিন শরুক য়াবদা তরাম্না ওক্লি। মালেমগী মরুওইবা থবকশিংগী মতাংদা পুক্নিং চিংশিল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা হিরম ৫ পুথোকখি। অহানবদা, তুংদা লাক্কদবা শিংনবশিং থেংননবা হৈথোই-শিংথোইবা শীন্মী শেমগৎনবা অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং তম্বদা দিজাষ্টর রিসিলেয়েন্ত কোর্সশিং, মোদুলশিং অমসুং স্কিল দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামশিং য়াওহনবা। অনিশুবদা, অমাং-অতাশিংদগী অমুক হন্না শেমজিন-শাজিন্নবা লৌশিং অমসুং অফবা থবকশিংগী মালেমগী দিজিতেলগী পুক্কৈ অমনা মালেম শীনবা থুংনা কান্নবা পীগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অমাং-অতা মায়োক্নবা ঙম্নবা হোৎনবদা শেন থাদবা দরকার ওই অমসুং অহুমশুবা মরুওইবা ওইনা চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংনা দরকার ওইবা শেনফমশিং ফংনবা থবক ওইনা পায়খৎকদবা থৌরমশিং শেমগদবনি। মরিশুবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চাউখৎলক্লিবা অপীকপা ইথৎ লৈবাকশিং অচৌবা সমুদ্রগী লৈবাকশিং ওইনা ভারতনা শক খঙলে অমসুং মখোয়গী খুদোংথিনিঙাই ওইবশিংগী অখন্নবা মীৎয়েং চঙবা দরকার ওইরে। মঙাশুবা মরুওইবা থবক্কী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙল্লিঙৈদা চেকশিনৱা পীরক্নবা থবকশিং ফগৎহনবা অমসুং মতেং পাংনবা অসি য়াম্না মরুওই, মতম চানা ৱারেপ লৌবা অমসুং মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা মপুংফানা পাউ ফাওনবদা মখোয়না মরুওইবা থৌদাং লৌরি। মীফম অসিদা খন্নরিবা ৱাফমশিং অসিনা মখোয়গী তঙাইফদবা থবকশিং ফংহনবা ঙমগনি হায়বগী থাজবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
থিন্থবা তৌদনা য়াংনা মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী থবক্ত অমাং-অতা মায়োক্নবা ঙম্বা ওইহনবগী দরকার ওইবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। মালেমগীদমক মপাঙ্গল কনবা অমসুং অমাং-অতা মায়োক্নবা ঙম্বা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা মালেমগী থবকশিং পায়খৎনবা তকশিল্লদুনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি।