Prime Minister's Office
PM shares an article on how India's Technical Textiles Sector is witnessing rapid growth
10 JUN 2025 12:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article on how India's technical textiles sector is undergoing a transformative phase, propelled by key government initiatives such as the National Technical Textiles Mission (NTTM) and the Production Linked Incentive (PLI) scheme. These efforts are significantly enhancing domestic manufacturing, fostering innovation, and driving exports, positioning India as a global leader in technical textiles.
Responding to a post by Union Minister Shri Giriraj Singh on X, Shri Modi said:
“India's technical textiles sector is witnessing rapid growth, driven by key initiatives like the National Technical Textiles Mission and the PLI scheme. These efforts are boosting manufacturing, innovation and exports, positioning India as a global leader, writes Union Minister Shri @girirajsinghbjp.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ কাৰিকৰী বস্ত্ৰ খণ্ড কেনেকৈ দ্ৰুত বিকাশৰ সাক্ষী হৈছে সেই সম্পৰ্কে এটা প্ৰৱন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
10 JUN 2025 12:39PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ৰাষ্ট্ৰীয় কাৰিকৰী বস্ত্ৰশিল্প অভিযান (এনটিটিএম) আৰু উৎপাদন সংযুক্ত উদগনি (পিএলআই) আঁচনিৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ চৰকাৰী পদক্ষেপৰ দ্বাৰা পৰিচালিত ভাৰতৰ কাৰিকৰী বস্ত্ৰ খণ্ড কেনেকৈ পৰিৱৰ্তনশীল পৰ্যায়ত আগবাঢ়িছে সেই সম্পৰ্কে এটা প্ৰৱন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে। এই প্ৰচেষ্টাসমূহে ঘৰুৱা উৎপাদন যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে উদ্ভাৱনক লাভান্বিত কৰিছে আৰু ৰপ্তানিক আগুৱাই লৈ গৈ ভাৰতক কাৰিকৰী বস্ত্ৰশিল্পৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্বৰ অগ্ৰণী হিচাপে স্থান দিছে।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী গিৰিৰাজ সিঙে এক্সত দিয়া এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়:
"ৰাষ্ট্ৰীয় কাৰিকৰী বস্ত্ৰশিল্প অভিযান আৰু পিএলআই আঁচনিৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপৰ দ্বাৰা পৰিচালিত ভাৰতৰ কাৰিকৰী বস্ত্ৰ খণ্ডই দ্ৰুত বিকাশ প্ৰত্যক্ষ কৰিছে। এই প্ৰচেষ্টাসমূহে উৎপাদন, উদ্ভাৱন আৰু ৰপ্তানিৰ ক্ষেত্ৰত উত্থান ঘটাইছে, ভাৰতক বিশ্বৰ অগ্ৰণী হিচাপে স্থান দিছে," কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @girirajsinghbjp-এ লিখে।'