AYUSH
Stars Align for Wellness: Celebrities and Influencers Come forward to Promote the International Day of Yoga 2025
10 JUN 2025 4:43PM by PIB Delhi
As the International Day of Yoga- 2025 (IDY-2025) approaches, familiar faces from film, music, and public service are joining the momentum, reinforcing yoga’s place in everyday life. What began as a national observance has grown into a people’s movement, and now, celebrated names from across the country are becoming a part of it.
Former Governor of Puducherry and Retired IPS Officer, Dr. Kiran Bedi also expressed support, stating, “Yoga is another word for self-care and social care.” These messages, rooted in authenticity and lived experience, are motivating youngsters to rediscover India’s rich wellness traditions.
Eminent actor Anupam Kher shared a video message encouraging everyone to “Celebrate Yoga”.
Veteran actor Anil Kapoor took to the social media platform ‘X’ to share his thoughts, saying, “Yoga inspires, heals, and unites. Let's embrace a healthier today and tomorrow through the spirit of Yoga Mahotsav.”
Wrestler and motivational speaker Sangram Singh added, “Yoga means union — the connection of the soul with the Supreme. It aligns us with nature and bridges the gap between our physical and inner selves. By integrating body, mind, and spirit, yoga helps us stay free from stress, anxiety, and depression.”
Cultural luminaries also lent their voices wherein Kailash Kher reflected, “Among the many transformations in India, the world has acknowledged and embraced the timeless gift of Yoga,” while globally renowned classical dancer Sonal Mansingh noted, “Yoga has been a path to deep insight and spiritual elevation throughout my life’s journey.”
Eminent Actor Manoj Joshi stated that “In our modern, fast-paced lives, if we plan our daily routine according to Ayurvedic and yoga principles, it will be beneficial for both our physical and mental well-being. He also urged people to practice yoga daily.”
Echoing the sentiment, fitness icon Shilpa Shetty posted on ‘X’ “Yoga nurtures harmony—within and around us. As we mark IDY 2025 through the spirit of the Yoga Mahotsav [IDY], let us collectively promote this heritage of wellness for generations to come.”
Popular actor Rakul Preet Singh mentioned on her Instagram, “From ancient India to the global stage, yoga continues to inspire, heal, and unite.”
These influential voices have brought renewed energy to the movement, urging their millions of followers to adopt yoga not just as a practice, but as a way of life. Their vibrant social media messages and personal reflections have significantly amplified the campaign’s visibility across generations.
Their unified outreach is igniting a nationwide wave of enthusiasm, especially among digital natives and young audiences, building anticipation as the world prepares to celebrate International Day of Yoga on June 21. Their collective outreach is catalysing a national movement, especially among the youth and digital audiences, building excitement ahead of June 21.
As India celebrates a decade of IDY, the support of these icons reflects a growing nationwide sentiment: Yoga is not just an exercise, it's a celebration of life and balance.

ଆୟୁଷ
ସୁସ୍ଥତା ପାଇଁ ତାରକା ଏକଜୁଟ : ତାରକା ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ୨୦୨୫ କୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାକୁ ଆଗେଇ ଆସିଛନ୍ତି
10 JUN 2025 4:43PM by PIB Bhubaneswar
ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ-୨୦୨୫ (ଆଇଡିୱାଇ-୨୦୨୫) ଯେତିକି ପାଖେଇ ଆସୁଛି, ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର, ସଙ୍ଗୀତ ଏବଂ ଜନସେବା କ୍ଷେତ୍ରର ପରିଚିତ ଚେହେରା ସେହି ଗତିରେ ଆଗକୁ ଆସିବା ସହିତ ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ ଯୋଗର ସ୍ଥାନକୁ ମଜବୁତ କରୁଛନ୍ତି। ଯାହା ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା ତାହା ଏକ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ ହୋଇଛି, ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ, ସାରା ଦେଶରୁ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ନାମ ଗୁଡିକ ଏହାର ଅଂଶ ହେବାରେ ଲାଗିଛନ୍ତି ।
ପୁଡୁଚେରୀର ପୂର୍ବତନ ରାଜ୍ୟପାଳ ତଥା ଅବସରପ୍ରାପ୍ତ ଆଇ. ପି. ଏସ୍. ଅଧିକାରୀ ଡକ୍ଟର କିରଣ ବେଦୀ ମଧ୍ୟ ସମର୍ଥନ ଜଣାଇ କହିଛନ୍ତି, "ଯୋଗ ହେଉଛି ଆତ୍ମ-ଯତ୍ନ ଏବଂ ସାମାଜିକ ଯତ୍ନ ପାଇଁ ଏକ ଶବ୍ଦ।" ପ୍ରାମାଣିକତା ଏବଂ ଜୀବନ୍ତ ଅଭିଜ୍ଞତା ଉପରେ ଆଧାରିତ ଏହି ବାର୍ତ୍ତା ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ ସୁସ୍ଥତା ପରମ୍ପରାକୁ ପୁନର୍ବାର ଆବିଷ୍କାର କରିବାକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଉଛି।
ବିଶିଷ୍ଟ ଅଭିନେତା ଅନୁପମ୍ ଖେର୍ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଯୋଗ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରୁଥିବା ଏକ ଭିଡିଓ ବାର୍ତ୍ତା ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଭେଟେରାନ୍ ଅଭିନେତା ଅନୀଲ କପୁର ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ 'ଏକ୍ସ "ରେ ତାଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରା ସେୟାର କରି କହିଛନ୍ତି," ଯୋଗ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଥାଏ, ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ଏକତାର ଭାବନା ଦେଇଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଯୋଗ ମହୋତ୍ସବର ଭାବନା ମାଧ୍ୟମରେ ସୁସ୍ଥ ରହିବା "।
କୁସ୍ତିଯୋଦ୍ଧା ତଥା ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ବକ୍ତା ସଂଗ୍ରାମ ସିଂହ ଆହୁରି କହିଥିଲେ, "ଯୋଗର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ମିଳନ-ପରମାତ୍ମାଙ୍କ ସହ ଆତ୍ମାର ମିଳନ। ଏହା ଆମକୁ ପ୍ରକୃତି ସହିତ ଯୋଡ଼ିଥାଏ ଏବଂ ଆମର ଭୌତିକ ଏବଂ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ଆତ୍ମାମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ବ୍ୟବଧାନକୁ ଦୂର କରିଥାଏ। ଶରୀର, ମନ ଏବଂ ଆତ୍ମାକୁ ଏକୀକୃତ କରି ଯୋଗ ଆମକୁ ଚାପ, ଉଦବେଗ ଏବଂ ଅବସାଦରୁ ମୁକ୍ତ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
କଳା ସଂସ୍କୃତି ସହିତ ଜଡିତ ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ବ ମଧ୍ୟ ସେମାନଙ୍କ ସ୍ୱର ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ଯେଉଁଥିରେ କୈଳାଶ ଖେର ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥିଲେ, "ଭାରତର ଅନେକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ମଧ୍ୟରେ, ବିଶ୍ୱ ଯୋଗର କାଳଜୟୀ ଉପହାରକୁ ସ୍ୱୀକାର କରିଛି ଏବଂ ଗ୍ରହଣ କରିଛି", ଯେତେବେଳେ ବିଶ୍ୱ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଶାସ୍ତ୍ରୀୟ ନୃତ୍ୟଶିଳ୍ପୀ ସୋନାଲ ମାନସିଂହ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ, "ଯୋଗ ମୋ ଜୀବନର ଯାତ୍ରାରେ ଗଭୀର ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ଏବଂ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଉନ୍ନତିର ଏକ ପଥ ।"
ବିଶିଷ୍ଟ ଅଭିନେତା ମନୋଜ ଯୋଶୀ କହିଥିଲେ ଯେ, "ଆମର ଆଧୁନିକ, ଦ୍ରୁତଗତିର ଜୀବନରେ, ଯଦି ଆମେ ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଏବଂ ଯୋଗ ନୀତି ଅନୁଯାୟୀ ଆମର ଦୈନନ୍ଦିନ କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ ଯୋଜନା କରିବା, ତେବେ ଏହା ଆମର ଉଭୟ ଶାରୀରିକ ଏବଂ ମାନସିକ ସୁସ୍ଥତା ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହେବ। ସେ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ପ୍ରତିଦିନ ଯୋଗ ଅଭ୍ୟାସ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ।
ଏହି ଭାବନାକୁ ପ୍ରତିଧ୍ୱନିତ କରି ଫିଟନେସ ଆଇକନ୍ ଶିଳ୍ପା ସେଟ୍ଟୀ 'ଏକ୍ସ "ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଯୋଗ ଆମ ଭିତରେ ଏବଂ ଆଖପାଖରେ ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟ ପୋଷଣ କରେ। ଯୋଗ ମହୋତ୍ସବ (ଆଇଡିୱାଇ) ର ଭାବନା ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେ ଆଇଡିୱାଇ ୨୦୨୫ ପାଳନ କରୁଥିବାବେଳେ, ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ଆଗାମୀ ପିଢ଼ି ପାଇଁ ସୁସ୍ଥତାର ଏହି ଐତିହ୍ୟକୁ ସାମୂହିକ ଭାବରେ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା।
ଲୋକପ୍ରିୟ ଅଭିନେତ୍ରୀ ରାକୁଲ ପ୍ରୀତ ସିଂ ତାଙ୍କ ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି, "ପ୍ରାଚୀନ ଭାରତରୁ ବିଶ୍ୱ ମଞ୍ଚ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଯୋଗ ପ୍ରେରଣା, ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ଏକଜୁଟ ହୋଇ ରହିଛି"।
ଏହି ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ସ୍ୱର ଏହି ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ନୂତନ ଶକ୍ତି ଦେଇଛି, ଯୋଗକୁ କେବଳ ଏକ ଅଭ୍ୟାସ ଭାବରେ ନୁହେଁ, ବରଂ ଏକ ଜୀବନଶୈଳୀ ଭାବରେ ଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ସେମାନଙ୍କ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଅନୁଗାମୀଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛି। ସେମାନଙ୍କର ଜୀବନ୍ତ ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ ବାର୍ତ୍ତା ଏବଂ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ପ୍ରତିଫଳନ ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ଅଭିଯାନର ଦୃଶ୍ୟମାନତାକୁ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି ।
ସେମାନଙ୍କର ଏକୀକୃତ ପ୍ରସାର ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଉତ୍ସାହର ତରଙ୍ଗକୁ ପ୍ରଜ୍ୱଳିତ କରୁଛି, ବିଶେଷ କରି ଡିଜିଟାଲ୍ ସ୍ଥାନୀୟ ଏବଂ ଯୁବ ଦର୍ଶକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ, ଆଶା ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି ଯେହେତୁ ବିଶ୍ୱ ଜୁନ୍ ୨୧ ରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳନ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି । ସେମାନଙ୍କର ସାମୂହିକ ପ୍ରସାର ଏକ ଜାତୀୟ ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ଉତପ୍ରେରିତ କରୁଛି, ବିଶେଷ କରି ଯୁବ ଏବଂ ଡିଜିଟାଲ୍ ଦର୍ଶକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ, ଜୁନ୍ ୨୧ ପୂର୍ବରୁ ଉତ୍ସାହ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି ।
ଭାରତ ଆଇଡିୱାଇ ର ଏକ ଦଶନ୍ଧି ପାଳନ କରୁଥିବାବେଳେ, ଏହି ଆଇକନ୍‍ ମାନଙ୍କର ସମର୍ଥନ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଭାବନାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି : ଯୋଗ କେବଳ ଏକ ବ୍ୟାୟାମ ନୁହେଁ, ଏହା ଜୀବନ ଏବଂ ସନ୍ତୁଳନର ଏକ ଉତ୍ସବ।