AYUSH
Prime Minister to Lead 11th International Day of Yoga Celebrations from Visakhapatnam
More than 11 Lakh Events Registered for Yoga Sangam on 21st
Delhi to Host More than 100 events
Theme for IDY 2025 – “Yoga for One Earth, One Health” echoes India’s vision of global wellness
20 JUN 2025 5:40PM by PIB Delhi
The stage is set for the 11th International Day of Yoga (IDY) to be celebrated with grandeur on 21st June 2025, with the Prime Minister Shri Narendra Modi leading the national event from Visakhapatnam, Andhra Pradesh, performing the Common Yoga Protocol (CYP) alongside over 3 lakh participants at the main venue. He will be joined by Union Minister of State (IC) Ayush and Minister of State for Health & Family Welfare, Shri Prataprao Jadhav, and Andhra Pradesh Chief Minister Shri N. Chandrababu Naidu, in a massive demonstration of India’s global wellness vision.
The Prime Minister will perform the Common Yoga Protocol (CYP) with over 3 lakh participants at the Visakhapatnam venue, synchronised with over 10 lakh locations across the country under the ‘Yoga Sangam’ initiative. The mass demonstration will be held from 6:30 AM to 7:45 AM, and is expected to witness unprecedented participation from all corners of the country.
In an unprecedented mobilisation, more than 2 crore people are expected to participate in Yoga sessions at over 1 lakh locations across the state. The Government of Andhra Pradesh is also coordinating a Guinness World Record attempt to mark the occasion. Additionally, over 50 lakh yoga certificates will be awarded to registered participants by the AP Government, making this decadal edition of IDY a truly historic moment in India’s health and wellness journey.
As part of the celebrations in Visakhapatnam, a remarkable Surya Namaskar programme was organized at Andhra University today, where around 25,000 tribal children performed 108 Surya Namaskars in 108 minutes. This unique initiative highlighted the enthusiastic participation of tribal communities and reflected the deepening reach of yoga at the grassroots level.
Delhi, too, is all set to actively participate in the national celebration. On June 21st, yoga events will be held at 109 locations across the capital, including a grand program at the historic Red Fort. Organized by Brahma Kumaris in collaboration with the Ministry of Ayush, and supported by the Morarji Desai National Institute of Yoga and the Archaeological Survey of India, the Red Fort event will highlight the theme “Yoga for One Earth, One Health.”
This year’s IDY 2025, “Yoga for One Earth, One Health,” reflects the integrated vision of well-being. It emphasizes the interconnectedness of human and planetary health, drawing from the Indian ethos of “Sarve Santu Niramaya” (May all be free from disease).
To ensure the inclusive reach of yoga’s benefits, Prime Minister Shri Narendra Modi has addressed a letter to all Gram Pradhans, noting, “It is a matter of pride that yoga has positively transformed lives not only in India but across the world.” As in previous editions of IDY, the Prime Minister’s message has infused Gram Panchayats with renewed enthusiasm, resulting in a significant rise in yoga-related activities at the grassroots level, particularly in Panchayats, Anganwadis, and Community Health Centers.
The Introduction of 10 Signature events to garner public participation for IDY 2025 has resulted in unprecedented response from across the country and abroad. Against the target of 1 lakh registrations for the 21st June event in the country, more than 11 lakh organizations and groups have registered for the Yoga Sangam event at their respective places through the Yoga portal of the Ministry of Ayush. Rajasthan topped the list by registering 2.25 lakh plus registrations followed by three more states crossing the 1 lakh registration mark.
10 Signature Events Marked a decade of IDY Movement
To honour this milestone year, the Ministry of Ayush has conceptualised 10 Signature Events, rolled out over a span of 100 days. These events catered to different sections of society and showcase the evolving landscape of yoga in India and abroad. They include:
• Yoga Sangam: Mass yoga demonstrations across 1,00,000+ locations alongside the national event.
• Yoga Bandhan: International collaborations and exchange of yoga delegations.
• Harit Yoga: Integration of yoga with environmental actions like tree plantations and cleanliness drives.
• Yoga Park: Upgrading of public parks into dedicated yoga spaces.
• Yoga Samavesh: Inclusive yoga outreach with customized protocols for marginalised groups.
• Yoga Prabhava: A comprehensive 10-year impact report on IDY and its societal outcomes.
• Yoga Connect: A global online yoga summit held on 14th June, featuring global experts and policymakers.
• Yoga Unplugged: Youth-centric campaigns combining tech, trends, and traditional yoga.
• Yoga Maha Kumbh: Series of large-scale events celebrating yoga’s cultural and spiritual dimensions.
• Samyoga: Showcasing integration of yoga evidence with modern healthcare practices.
The decadal celebration is being coordinated through a Whole-of-Government approach, involving ministries, departments, state governments, urban local bodies, and Indian Missions abroad. Preparatory activities have been ongoing for weeks, with special drives, yoga camps, and competitions organized by various government bodies.
Globally, Indian Embassies and cultural centres are actively conducting yoga demonstrations and awareness campaigns, further strengthening India’s cultural diplomacy and leadership in wellness.
With its strong foundation over the past ten years and enthusiastic participation from across sectors, IDY 2025 is poised to be a landmark moment in India’s wellness journey. The message is clear—Yoga is not only a gift of India to the world, but also a pathway for a healthier, harmonious, and more sustainable future for all.

ଆୟୁଷ
ବିଶାଖାପାଟଣାରୁ ଏକାଦଶ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ସମାରୋହର ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
୨୧ ତାରିଖରେ ଯୋଗ ସଙ୍ଗମ ପାଇଁ ପଞ୍ଜୀକୃତ ହୋଇଛି ୧୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
ଦିଲ୍ଲୀରେ ୧୦୦ରୁ ଅଧିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଆୟୋଜନ କରାଯିବ
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ୨୦୨୫ର ବିଷୟବସ୍ତୁ - "ଏକ ପୃଥିବୀ, ଏକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଯୋଗ" ଭାରତର ବୈଶ୍ୱିକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି
20 JUN 2025 5:40PM by PIB Bhubaneswar
୨୧ ଜୁନ୍ ୨୦୨୫ ରେ ମହାସମାରୋହରେ ପାଳନ ହେବାକୁ ଥିବା ଏକାଦଶ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ (ଆଇଡିଓ୍ୱାଇ) ପାଇଁ ମଞ୍ଚ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶର ବିଶାଖାପାଟଣାରୁ ଜାତୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ନେତୃତ୍ୱ ନେଇ ମୁଖ୍ୟ ସ୍ଥାନରେ ୩ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କ ସହିତ ସାଧାରଣ ଯୋଗ ପ୍ରୋଟୋକଲ (ସିଓ୍ୱାଇପି) ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବେ । ତାଙ୍କ ସହିତ ଭାରତର ବିଶ୍ୱ ସୁସ୍ଥତା ଦୃଷ୍ଟିକୋଣର ଏହି ବିଶାଳ ପ୍ରଦର୍ଶନରେ କେନ୍ଦ୍ର ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ (ଆୟୁଷ) ଶ୍ରୀ ପ୍ରତାପରାଓ ଜାଧବ ଏବଂ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଏନ. ଚନ୍ଦ୍ରବାବୁ ନାଇଡୁ ଯୋଗଦେବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଶାଖାପାଟଣାର ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସ୍ଥାନରେ ୩ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କ ସହିତ ସାଧାରଣ ଯୋଗ ପ୍ରୋଟୋକଲ (ସିଓ୍ୱାଇପି) ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବେ, ଯାହା 'ଯୋଗ ସଙ୍ଗମ' ପଦକ୍ଷେପ ଅଧୀନରେ ଦେଶର ୧୦ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ସ୍ଥାନ ସହିତ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା କରିବ । ଏହି ସାମୂହିକ ପ୍ରଦର୍ଶନ ସକାଳ ୬ ଟା ୩୦ ମିନିଟ୍‌ରୁ ସକାଳ ୭ ଟା ୪୫ ମିନିଟ୍‌ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ ଏବଂ ଏଥିରେ ଦେଶର ସମସ୍ତ କୋଣ-ଅନୁକୋଣରୁ ଅଭୂତପୂର୍ବ ସମାବେଶର ଆଶା କରାଯାଉଛି ।
ଏକ ଅଭୂତପୂର୍ବ ସମାବେଶରେ, ରାଜ୍ୟର ୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ସ୍ଥାନରେ ୨ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଲୋକ ଯୋଗ ଅଧିବେଶନରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାର ଆଶା କରାଯାଉଛି । ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ସରକାର ଏହି ଉତ୍ସବକୁ ପାଳନ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ଗିନିଜ୍ ୱାର୍ଲ୍ଡ ରେକର୍ଡ ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ ମଧ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି । ଏହା ସହିତ, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ସରକାର ପଞ୍ଜୀକୃତ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କୁ ୫୦ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଯୋଗ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ପ୍ରଦାନ କରିବେ, ଯାହା ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସର ଏହି ଦଶନ୍ଧି ସଂସ୍କରଣକୁ ଭାରତର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସୁସ୍ଥତା ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ପ୍ରକୃତ ଐତିହାସିକ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ଭାବରେ ପରିଗଣିତ କରିବ ।
ବିଶାଖାପାଟଣାରେ ପାଳନର ଅଂଶ ସ୍ୱରୂପ, ଆଜି ଆନ୍ଧ୍ର ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରେ ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସୂର୍ଯ୍ୟ ନମସ୍କାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଥିଲା, ଯେଉଁଠାରେ ପ୍ରାୟ ୨୫,୦୦୦ ଆଦିବାସୀ ପିଲା ୧୦୮ ମିନିଟରେ ୧୦୮ଟି ସୂର୍ଯ୍ୟ ନମସ୍କାର ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ । ଏହି ଅନନ୍ୟ ପଦକ୍ଷେପ ଆଦିବାସୀ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ଉତ୍ସାହୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣକୁ ଉଜ୍ଜୀବିତ କରିଥିଲା ଏବଂ ତ୍ରୂଣମୂଳ ସ୍ତରରେ ଯୋଗର ଗଭୀର ବ୍ୟାପକତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥିଲା ।
ଦିଲ୍ଲୀ ମଧ୍ୟ ଏହି ଜାତୀୟ ଉତ୍ସବରେ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ । ଜୁନ୍ ମାସ ୨୧ ତାରିଖରେ, ରାଜଧାନୀର ୧୦୯ଟି ସ୍ଥାନରେ ଯୋଗ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ, ଯେଉଁଥିରେ ଐତିହାସିକ ଲାଲକିଲ୍ଲାରେ ଏକ ଭବ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସହଯୋଗରେ ବ୍ରହ୍ମକୁମାରୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ଏବଂ ମୋରାରଜୀ ଦେଶାଇ ଜାତୀୟ ଯୋଗ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଓ ଭାରତୀୟ ପ୍ରତ୍ନତତ୍ତ୍ୱ ସର୍ବେକ୍ଷଣ ସଂସ୍ଥା ଦ୍ୱାରା ଗୃହୀତ, ଲାଲକିଲ୍ଲା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ "ଏକ ପୃଥିବୀ, ଏକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଯୋଗ" ବିଷୟବସ୍ତୁକୁ ଉଜ୍ଜୀବିତ କରିବ ।
ଏହି ବର୍ଷର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ୨୦୨୫, "ଏକ ପୃଥିବୀ, ଏକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଯୋଗ," ବିକାଶର ସମନ୍ୱିତ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ । ଏହା "ସର୍ବେ ସନ୍ତୁ ନିରାମୟ" (ସମସ୍ତେ ରୋଗ ମୁକ୍ତ ହୁଅନ୍ତୁ)ର ଭାରତୀୟ ନୀତିରୁ ଆହରଣ କରି ମାନବ ଏବଂ ବୈଶ୍ୱିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଆନ୍ତଃସଂଯୁକ୍ତତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରେ ।
ଯୋଗର ଉପକାରିତାର ସାମଗ୍ରିକ ବ୍ୟାପକତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସମସ୍ତ ଗ୍ରାମ ସରପଞ୍ଚଙ୍କୁ ଏକ ଚିଠି ଲେଖି ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି, "ଏହା ଗର୍ବର ବିଷୟ ଯେ ଯୋଗ କେବଳ ଭାରତରେ ନୁହେଁ ବରଂ ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଜୀବନକୁ ସକାରାତ୍ମକ ଭାବରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିଛି ।" ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସର ପୂର୍ବ ସଂସ୍କରଣ ପରି, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତା ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତଗୁଡ଼ିକରେ ନୂତନ ଉତ୍ସାହର ସଞ୍ଚାର କରିଛି, ଯାହା ଫଳରେ ତ୍ରୂଣମୂଳ ସ୍ତରରେ, ବିଶେଷକରି ପଞ୍ଚାୟତ, ଅଙ୍ଗନୱାଡି ଏବଂ ସମ୍ପ୍ରଦାୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡ଼ିକରେ ଯୋଗ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି ।
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ୨୦୨୫ ପାଇଁ ସାଧାରଣ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ୧୦ ଟି ଦସ୍ତଖତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆରମ୍ଭ ହେବା ଫଳରେ ଦେଶ ଏବଂ ବିଦେଶରୁ ଅଭୂତପୂର୍ବ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ମିଳିଛି । ଦେଶରେ ଜୁନ୍ ମାସ ୨୧ ତାରିଖରେ ହେବାକୁ ଥିବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପାଇଁ ୧ ଲକ୍ଷ ପଞ୍ଜୀକରଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ ସତ୍ତ୍ୱେ, ୧୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ସଂଗଠନ ଏବଂ ଗୋଷ୍ଠୀ ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଯୋଗ ପୋର୍ଟାଲ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ନିଜ ନିଜ ସ୍ଥାନରେ ଯୋଗ ସଙ୍ଗମ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପାଇଁ ପଞ୍ଜୀକରଣ କରିଛନ୍ତି । ରାଜସ୍ଥାନ ୨.୨୫ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ପଞ୍ଜୀକରଣ କରି ତାଲିକାର ଶୀର୍ଷରେ ରହିଛି ଏବଂ ତା’ପରେ ଆଉ ତିନୋଟି ରାଜ୍ୟ ୧ ଲକ୍ଷ ପଞ୍ଜୀକରଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଅତିକ୍ରମ କରିପାରିଛନ୍ତି ।
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ଆନ୍ଦୋଳନର ଦଶନ୍ଧି ପାଳନ ପାଇଁ ୧୦ଟି ଦସ୍ତଖତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
ଏହି ବିଶେଷ ବର୍ଷ ପାଳନକୁ ସମ୍ମାନ ଜଣାଇବା ପାଇଁ, ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ୧୦୦ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ୧୦ଟି ଦସ୍ତଖତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ସଂକଳ୍ପ ନେଇଛି । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମଗୁଡ଼ିକ ସମାଜର ବିଭିନ୍ନ ବର୍ଗ ପାଇଁ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ଭାରତ ଓ ବିଦେଶରେ ଯୋଗର ବିକଶିତ ଦୃଶ୍ୟପଟକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରୁଛି ।
ଏଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ :
- ଯୋଗ ସଙ୍ଗମ : ଜାତୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସହିତ ୧,୦୦,୦୦୦ ରୁ ଅଧିକ ସ୍ଥାନରେ ସାମୂହିକ ଯୋଗ ପ୍ରଦର୍ଶନ ।
- ଯୋଗ ବନ୍ଧନ : ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସହଯୋଗ ଏବଂ ଯୋଗ ପ୍ରତିନିଧିମଣ୍ଡଳର ଆଦାନପ୍ରଦାନ ।
- ହରିତ ଯୋଗ : ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଅଭିଯାନ ଭଳି ପର୍ଯ୍ୟାବରଣ କାର୍ଯ୍ୟ ସହିତ ଯୋଗର ସମନ୍ୱୟ ।
- ଯୋଗ ପାର୍କ : ସାର୍ବଜନୀନ ପାର୍କଗୁଡ଼ିକୁ ସମର୍ପିତ ଯୋଗ ସ୍ଥାନକୁ ଉନ୍ନୀତ କରିବା ।
- ଯୋଗ ସମାବେଶ : ସୀମାନ୍ତ ଗୋଷ୍ଠୀ ପାଇଁ କଷ୍ଟମାଇଜ୍ ପ୍ରୋଟୋକଲ ସହିତ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଯୋଗର ପ୍ରସାର ।
- ଯୋଗ ପ୍ରଭାବ : ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ଏବଂ ଏହାର ସାମାଜିକ ଫଳାଫଳ ଉପରେ ଏକ ବ୍ୟାପକ ୧୦-ବର୍ଷୀୟ ପ୍ରଭାବ ରିପୋର୍ଟ ।
- ଯୋଗ କନେକ୍ଟ : ଜୁନ ମାସ ୧୪ ତାରିଖରେ ବିଶ୍ୱ ବିଶେଷଜ୍ଞ ଏବଂ ନୀତି ନିର୍ଦ୍ଧାରକମାନଙ୍କୁ ନେଇ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଅନଲାଇନ୍ ଯୋଗ ସମ୍ମିଳନୀ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା ।
- ଯୋଗ ଅନପ୍ଲଗ୍ଡ : ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ଧାରା ଏବଂ ପାରମ୍ପରିକ ଯୋଗକୁ ମିଶ୍ରଣ କରୁଥିବା ଯୁବ-କୈନ୍ଦ୍ରିକ ଅଭିଯାନ ।
- ଯୋଗ ମହାକୁମ୍ଭ : ଯୋଗର ସାଂସ୍କୃତିକ ଏବଂ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଦିଗକୁ ପାଳନ କରୁଥିବା ବଡ଼ ଧରଣର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଶୃଙ୍ଖଳା ।
- ସମ୍ୟଗ୍‌ : ଆଧୁନିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ଅଭ୍ୟାସ ସହିତ ଯୋଗ ପ୍ରମାଣର ସାମୂହିକ ପ୍ରଦର୍ଶନ ।
ଏହି ଦଶନ୍ଧି ପାଳନକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସରକାରୀ ପଦ୍ଧତି ମାଧ୍ୟମରେ ସମନ୍ୱିତ କରାଯାଉଛି, ଯେଉଁଥିରେ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ବିଭାଗ, ରାଜ୍ୟ ସରକାର, ସହରାଞ୍ଚଳ ସ୍ଥାନୀୟ ସଂସ୍ଥା ଏବଂ ବିଦେଶରେ ଥିବା ଭାରତୀୟ ମିଶନ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି । ବିଭିନ୍ନ ସରକାରୀ ସଂସ୍ଥା ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅଭିଯାନ, ଯୋଗ ଶିବିର ଏବଂ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ସହିତ ପ୍ରସ୍ତୁତି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମମାନ ସପ୍ତାହ ଧରି ଜାରି ରହିଛି ।
ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ, ଭାରତୀୟ ଦୂତାବାସ ଏବଂ ସାଂସ୍କୃତିକ କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡ଼ିକ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଯୋଗ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଏବଂ ସଚେତନତା ଅଭିଯାନ ପରିଚାଳନା କରୁଛନ୍ତି, ଯାହା ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ କୂଟନୀତି ଏବଂ ସୁସ୍ଥତା କ୍ଷେତ୍ରରେ ନେତୃତ୍ୱକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରୁଛି ।
ଗତ ଦଶ ବର୍ଷ ଧରି ଏହାର ଦୃଢ଼ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରୁ ଉତ୍ସାହୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ସହିତ, ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ୨୦୨୫ ଭାରତର ସୁସ୍ଥତା ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ଐତିହାସିକ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ହେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ । ବାର୍ତ୍ତା ସ୍ପଷ୍ଟ ପ୍ରମାଣିତ - ଯୋଗ କେବଳ ବିଶ୍ୱକୁ ଭାରତର ଏକ ଉପହାର ନୁହେଁ, ବରଂ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସୁସ୍ଥ, ସୁସଙ୍ଗତ ଏବଂ ଅଧିକ ସ୍ଥାୟୀ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଏକ ଉନ୍ମୁକ୍ତ ପଥ ।