Ministry of Railways
East Coast Railway Celebrates International Yoga Day at Bhubaneswar
21 JUN 2025 7:07PM by PIB Bhubaneshwar
East Coast Railway (ECoR) celebrated the International Day of Yoga with great enthusiasm and participation at the Railway Indoor Stadium in Bhubaneswar today. The event was led by Shri Parmeshwar Funkwal, General Manager of East Coast Railway, and witnessed active involvement from a large number of railway employees and senior officials.
The session focused on promoting the importance of yoga in everyday life and encouraging railway employees to incorporate its practice into their routines for better health, concentration, and workplace well-being.
Addressing the gathering, Shri Funkwal highlighted the benefits of yoga, emphasizing its role in enhancing mental clarity, reducing stress, and improving physical fitness. “Yoga brings inner peace and improves focus, which in turn supports productivity and well-being at the workplace. For railway employees, it offers a much-needed balance in today’s fast-paced work environment,” he said.
Participants performed a series of asanas and breathing exercises under the guidance of trained yoga instructors, marking the global occasion with energy and commitment.
The celebration reflects East Coast Railway’s continued efforts to promote wellness and mindfulness among its workforce as part of a healthy and productive organizational culture.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ପକ୍ଷରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱରସ୍ଥିତ ରେଳ ଇଣ୍ଡୋର ଷ୍ଟାଡିୟମ ଠାରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳନ
21 JUN 2025 7:07PM by PIB Bhubaneshwar
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ଆଜି ଭୁବନେଶ୍ୱରର ରେଳବାଇ ଇଣ୍ଡୋର ଷ୍ଟାଡିୟମରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ସହିତ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳନ କରିଛି | ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର ମହାପ୍ରବନ୍ଧକ ଶ୍ରୀ ପରମେଶ୍ୱର ଫୁଙ୍କୱାଲଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ଏଥିରେ ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ରେଳ କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ସକ୍ରିୟ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଥିଲା |
ଏହି ଅଧିବେଶନ ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ ଯୋଗର ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏବଂ ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ଏକାଗ୍ରତା ଏବଂ କର୍ମକ୍ଷେତ୍ରର ମଙ୍ଗଳ ପାଇଁ ରେଳ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଦିନଚର୍ଯ୍ୟାରେ ଏହାର ଅଭ୍ୟାସକୁ ସାମିଲ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଥିଲା |
ଏହି ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି ଶ୍ରୀ ଫୁଙ୍କୱାଲ ଯୋଗର ଉପକାରିତା ସମ୍ବନ୍ଧରେ ଆଲୋକପାତ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ମାନସିକ ସ୍ପଷ୍ଟତା ବୃଦ୍ଧି, ଚାପ ହ୍ରାସ ଏବଂ ଶାରୀରିକ ସୁସ୍ଥତାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବାରେ ଯୋଗର ଭୂମିକା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ | ଯୋଗ ଆନ୍ତରିକ ଶାନ୍ତି ଆଣିଥାଏ ଏବଂ ଧ୍ୟାନକୁ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ, ଯାହା ଫଳସ୍ୱରୂପ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷେତ୍ରରେ ଉତ୍ପାଦକତା ଏବଂ ମଙ୍ଗଳକୁ ସମର୍ଥନ କରେ | ରେଳବାଇ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ, ଏହା ଆଜିର ଦ୍ରୁତ ଗତିର କାର୍ଯ୍ୟ ପରିବେଶରେ ଏକ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସନ୍ତୁଳନ ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି |
ତାଲିମପ୍ରାପ୍ତ ଯୋଗ ପ୍ରଶିକ୍ଷକଙ୍କ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀ ରେଳବାଇ କର୍ମଚାରୀ ଓ ଅଧିକାରୀମାନେ ବିଭିନ୍ନ ଯୋଗ ଆସନ ଏବଂ ଶ୍ୱାସକ୍ରିୟା ବ୍ୟାୟାମର ଏକ ଶୃଙ୍ଖଳା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ ଯାହା ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ଏହି ଅବସରକୁ ଶକ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ସହିତ ଚିହ୍ନିତ କରିଥିଲା |
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ଅବସରରେ ରେଳ କର୍ମଚାରୀ ମାନଙ୍କ ଦୈନନ୍ଦିନ ଯୋଗ ଅଭ୍ୟାସ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର ଏକ ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ଉତ୍ପାଦନକ୍ଷମ ସାଂଗଠନିକ ସଂସ୍କୃତିର ଅଂଶ ଭାବରେ ଏହାର କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସୁସ୍ଥତା ଏବଂ ସଚେତନତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଅଛି |