Prime Minister's Office
PM to inaugurate Centenary Celebrations of Acharya Vidyanand Ji Maharaj on 28th June in New Delhi
27 JUN 2025 5:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Centenary Celebrations of Acharya Vidyanand Ji Maharaj on 28th June at around 11 AM in Vigyan Bhawan, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
The programme will mark the formal commencement of a year-long national tribute, being organised by Government of India, in collaboration with Bhagwan Mahaveer Ahimsa Bharti Trust to honour the 100th birth anniversary of Acharya Vidyanand Ji Maharaj, a revered Jain spiritual leader and social reformer. The year-long celebration will include cultural, literary, educational, and spiritual initiatives across the country, aimed at celebrating his life and legacy and spreading his message.
Acharya Vidyanand Ji Maharaj authored more than 50 works on Jain philosophy and ethics. He played an instrumental role in the restoration and revival of ancient Jain temples across India and worked for education, especially in Prakrit, Jain philosophy, and classical languages.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এন.না জুন 28দা নই দিল্লীদা আচার্য় বিদ্যানন্দ জী মহারাজকী চহি চামা শুবগী থৌরম হৌদোক্কনি
27 JUN 2025 5:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন 28গী অয়ুক পুং 11 রোম তাবদা নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবনদা আচার্য় বিদ্যানন্দ জী মহারাজকী চহি চামা শুবগী থৌরম হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
থৌরম অসিনা শক্নাইরবা জেনগী স্পিরিচুএল লিদর অমসুং সোসিএল রিফোর্মর, আচার্য় বিদ্যানন্দ জী মহারাজকী ১০০শুবা মপোক কুমওনগী ইকায় খুম্নবা উৎনবা ভগৱান মহাভির অহিমসা ভারতী ত্রস্তকা খুৎশম্নদুনা ভারত সরকারনা চহি অমা চুপ্না পাংথোক্কদবা নেস্নেল ত্রিব্যুতকী হৌনবী মতুং ইন্না হৌদোকপা ওইগনি। চহি অমা চুপ্না পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিদা মহাক্কী পুন্সি অমসুং লেগেসী নীংশিংনবা অমসুং মহাক্কী পাউজেল শন্দোক্নবা লৈবাক শিনবা থুংনা কলচরেল, লিতরেসী, এজুকেস্নেল অমসুং স্পিরিচুএল ইনিসিএতিবশিং পাংথোকপা য়াওগনি।
আচার্য় বিদ্যানন্দ জী মহারাজনা জেন ফিলোসোফী অমসুং ইথিক্সতা ৱার্ক 50 হেন্না ইখি। মহাক্না ভারত শিনবা থুংনা অরিবা জেন লাইশঙশিং অমুক হন্না শেমগৎপদা অমসুং নৌহৌননা শেমগৎপদা মরুওইবা থৌদাং লৌখি অমসুং মরুওইনা প্রাকৃত, জেন ফিলোসোফী অমসুং ক্লাসিকেল লোলশিংদা এজুকেসন ফংহন্নবগীদমক থবক তৌখি।