Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah says, Prime Minister Shri Narendra Modi-led Government is determined to saw off every drug cartel and protect our youth, no matter where they operate from
Union Home Minister Shri Amit Shah congratulates NCB and all agencies on busting a global drug cartel
The probe set a stellar example of multi-agency coordination, resulting in 8 arrests and seizures of 5 consignments while triggering crackdowns in the US and Australia against the ring that operates across 4 continents and 10+ nations
Drug Syndicate used Telegram, crypto-currency payments and anonymous drop shippers
02 JUL 2025 5:34PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah has congratulated NCB and all agencies on busting a global drug cartel. Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi-led Government is determined to saw off every drug cartel and protect our youth, no matter where they operate from.
In a post on X platform, Union Home Minister Shri Amit Shah said that “Congratulations to NCB and all agencies on busting a global drug cartel. The probe set a stellar example of multi-agency coordination, resulting in 8 arrests and seizures of 5 consignments while triggering crackdowns in the US and Australia against the ring that operates across 4 continents and 10+ nations. Our agencies are constantly monitoring the sophisticated modes like crypto payments and anonymous drop shippers used by these gangs. PM Shri Narendra Modi Ji-led govt is determined to saw off every drug cartel and protect our youth, no matter where they operate from.
OPERATION- MED MAX
In one of the most far-reaching crackdowns against the illegal pharmaceutical drug trade, the Narcotics Control Bureau (NCB), HQ Operations Unit, has successfully dismantled a transnational drug trafficking syndicate that used encrypted digital platforms, drop shipping models, and cryptocurrency to smuggle controlled medicines across four continents. What began with a routine vehicle interception near Bengali Market in New Delhi unravelled into a sophisticated criminal web operating across India, USA, Australia, and Europe — showcasing the global reach of illicit pharma networks and NCB’s capability to lead coordinated international enforcement actions. This operation uncovered a global network spanning 04 continents and more than 10 countries.
The Investigation Trail: From Delhi to Alabama
On 25th May 2025, acting on secret intelligence, the NCB HQ Ops team intercepted a car near Mandi House in Delhi. From the possession of its two occupants—both B. Pharma graduates from a reputed private university in Noida—3.7 kilograms of Tramadol tablets were seized.
The arrested individuals confessed to operating a vendor profile on a major Indian B2B platform, from where they sold pharmaceutical pills to clients across USA, Europe, and Australia. Leads from the interrogation led to a stockist in Roorkee, followed by the arrest of a key associate in Mayur Vihar, Delhi, who revealed connections with a contact in Udupi (Karnataka) responsible for organizing bulk orders for shipments to the USA.
From Udupi, NCB uncovered data on 50 international consignments, including:
• 29 packages from USA to USA
• 18 from Australia to Australia
• 1 each to Estonia, Spain and Switzerland
The above information was shared with global counterparts and Interpol, leading to the identification and arrest of a bulk re-shipper and money launderer in Alabama, USA by the US DEA, along with a massive haul of controlled medicines.
A Network Built for Secrecy
The syndicate operated on encrypted communication platforms like Telegram, relied on cryptocurrency payments, PayPal, Western Union and used anonymous international drop shippers to evade detection. Further digital forensics led to arrests of two more Indian nationals from New Delhi and Jaipur, who handled logistics and supply-side operations. The operators never shipped in their home countries and coordinated through Other Drop-shippers in network to avoid legal consequences.
The kingpin, who coordinated international linkages and finances, has been identified and located in the UAE. NCB is actively working in collaboration with UAE authorities.
Linked Illegal Factory in Australia
Investigations further revealed the existence of a clandestine pill manufacturing facility in Australia, directly tied to the syndicate. Law enforcement in Australia has successfully dismantled this unit. Operations in other jurisdictions are still ongoing.
Action in America
In a significant development stemming from intelligence shared by India’s Narcotics Control Bureau (NCB), the United States Drug Enforcement Administration (US DEA) has apprehended a key player in an international drug trafficking network. Joel Hall, a major re-shipper based in Alabama, was arrested following a coordinated operation, leading to the seizure of over 17,000 tablets of controlled medication.
During the crackdown, authorities also uncovered multiple cryptocurrency wallets and active parcels linked to the syndicate, indicating a sophisticated and tech-enabled trafficking operation. Investigative and enforcement actions concerning these digital assets and parcels are actively ongoing.
Adding to the breakthrough, an Indian-American individual identified as a key money launderer in the network is now facing indictment in the United States, marking a critical step in dismantling the financial backbone of this illegal enterprise.
In parallel, the US DEA has successfully intercepted five parcels, resulting in the recovery of approximately 700 grams of Zolpidem tablets, a commonly misused sedative.
The Modus Operandi: Sophisticated Global Network Uncovered
Investigations have revealed that the mastermind of this international drug trafficking network was operating out of the UAE, orchestrating both the orders and supply modules with a high level of coordination and compartmentalization.
The orders module functioned through a major B2B platform, where the handlers subscribed to premium vendor categories to enhance visibility and attract potential buyers. To manage incoming sales leads, the group ran a fully functional call center based in Udupi, employing around 10 staff members—many of whom were reportedly unaware of the illicit nature of the operation.
Once orders were confirmed, advance payments were collected in cryptocurrency, which were then routed to the supply module operators after deducting a 10–15% commission. The supply module, in turn, retained a further 10% before disbursing payments to re-shippers located in designated countries, who handled the final delivery of the controlled substances.
In a calculated move to expand operations, repeat buyers were groomed and recruited as re-shippers or stockists, helping the network grow organically across borders. Multiple such stockists have already been identified by our international counterparts, and actions against them are actively underway.
This intricate network showcases the growing convergence of digital platforms, cryptocurrency, and transnational logistics in modern illicit trade—and highlights the importance of global cooperation and intelligence-sharing in combating such operations.
Ongoing Financial and Cyber Probes
With 08 arrests so far, the financial trail involving crypto wallets and hawala channels is under investigation. NCB is also engaging with private sector platforms to counter the proliferation of illegal online pharmacies that openly advertise the sale of controlled medicines.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ସରକାର ପ୍ରତ୍ୟେକ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାର ବନ୍ଦ କରିବା ଏବଂ ଆମର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ: ଅମିତ ଶାହ
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଏନସିବି ଏବଂ ସମସ୍ତ ଏଜେନ୍ସିକୁ ଅର୍ନ୍ତଜାତୀୟ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାରର ପର୍ଦ୍ଦାଫାସ କରିଥିବାରୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି
ଏହି ତଦନ୍ତ ବହୁ-ଏଜେନ୍ସି ସମନ୍ୱୟର ଏକ ଚମତ୍କାର ଉଦାହରଣ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିଲା, ଯାହାର ଫଳସ୍ୱରୂପ ୮ ଜଣ ଗିରଫ ହୋଇଥିଲେ ଏବଂ ୫ ଟି ପରିବହନ ମାଲ ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା, ଯେତେବେଳେ କି ଆମେରିକା ଏବଂ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ ୪ ଟି ମହାଦେଶ ଏବଂ ୧୦ରୁ ଅଧିକ ଦେଶରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ଗୋଷ୍ଠୀ ବିରୋଧରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା
ଡ୍ରଗ୍ ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ଟେଲିଗ୍ରାମ, କ୍ରିପ୍ଟୋକରେନ୍ସି ପେମେଣ୍ଟ ଏବଂ ଅଜ୍ଞାତ ଡ୍ରପ୍ ସିପର୍ ବ୍ୟବହାର କରିଥିଲା
02 JUL 2025 5:34PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଏନସିବି ଏବଂ ସମସ୍ତ ସଂସ୍ଥାକୁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାରର ପର୍ଦ୍ଦାଫାସ କରିଥିବାରୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ସରକାର ଯେକୌଣସି ସ୍ଥାନରୁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାର ବନ୍ଦ କରିବା ଏବଂ ଆମ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ଲାଗି ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ ।
ଏକ୍ସ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ, "ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାରର ପର୍ଦ୍ଦାଫାସ କରିଥିବାରୁ ଏନସିବି ଏବଂ ସମସ୍ତ ସଂସ୍ଥାକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ। ଏହି ଅନୁସନ୍ଧାନ ବହୁ-ଏଜେନ୍ସି ସମନ୍ୱୟର ଏକ ଚମତ୍କାର ଉଦାହରଣ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିଲା, ଯାହାର ଫଳସ୍ୱରୂପ ୫ ଜଣ ଗିରଫ ହୋଇଥିଲେ ଏବଂ ୫ଟି ପରିବହନ ହୋଇଥିବା ମାଲ ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା, ଯେତେବେଳେ କି ଆମେରିକା ଏବଂ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ ୪ ଟି ମହାଦେଶ ଏବଂ ୧୦ରୁ ଅଧିକ ଦେଶରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ଗ୍ୟାଙ୍ଗ୍‍ ବିରୋଧରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା । ଆମର ଏଜେନ୍ସିମାନେ ଏହି ଗ୍ୟାଙ୍ଗମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ବ୍ୟବହୃତ କ୍ରିପ୍ଟୋକରେନ୍ସି ପେମେଣ୍ଟ ଏବଂ ଅଜ୍ଞାତ ଡ୍ରପ୍ ସିପର୍ ଭଳି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ କାରବାର ଉପରେ ନିରନ୍ତର ନଜର ରଖିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ସରକାର ଯେକୌଣସି ସ୍ଥାନରୁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାର ବନ୍ଦ କରିବା ଏବଂ ଆମର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ।
ଅପରେସନ – ମେଡ ମାକ୍ସ
ବେଆଇନ ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ ଡ୍ରଗ୍ କାରବାର ବିରୁଦ୍ଧରେ ସବୁଠାରୁ ସୁଦୂରପ୍ରସାରୀ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏରେ, ନାର୍କୋଟିକ୍ସ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ବ୍ୟୁରୋ (ଏନସିବି) ମୁଖ୍ୟାଳୟ ଅପରେସନ୍ ୟୁନିଟ୍, ଏକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଡ୍ରଗ୍ ଚାଲାଣ ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ କୁ ସଫଳତାର ସହ ଭାଙ୍ଗି ଦେଇଛି ଯାହା ଚାରିଟି ମହାଦେଶରେ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ଔଷଧ ଚୋରାଚାଲାଣ ପାଇଁ ଏନକ୍ରିପ୍ଟେଡ୍ ଡିଜିଟାଲ୍ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ, ଡ୍ରପ୍ ସିପିଂ ମଡେଲ୍ ଏବଂ କ୍ରିପ୍ଟୋକରେନ୍ସି ବ୍ୟବହାର କରିଥିଲା । ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ବେଙ୍ଗଲି ମାର୍କେଟ ନିକଟରେ ଏକ ନିୟମିତ ଯାନ ଅଟକାଇବା ସହିତ ଯାହା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା ତାହା ଭାରତ, ଆମେରିକା, ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ ଏବଂ ୟୁରୋପରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ଏକ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଅପରାଧିକ ୱେବରେ ଉନ୍ମୋଚିତ ହୋଇଥିଲା-ବେଆଇନ ନିଶା ଔଷଧ ନେଟୱାର୍କର ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ପ୍ରସାର ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନର ନେତୃତ୍ୱ ନେବାର ଏନସିବିର କ୍ଷମତାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରେ । ଏହି ଅପରେସନରେ ୪ଟି ମହାଦେଶ ଏବଂ ୧୦ରୁ ଅଧିକ ଦେଶରେ ବ୍ୟାପ୍ତ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ନେଟୱାର୍କର ପର୍ଦ୍ଦାଫାସ୍‍ ହୋଇଥିଲା।
ଅନୁସନ୍ଧାନ ଟ୍ରାଏଲ : ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଆଲାବାମା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ
୨୫ ମଇ ୨୦୨୫ ରେ, ଗୁପ୍ତ ଗୁଇନ୍ଦା ତଥ୍ୟ ଆଧାରରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଗ୍ରହଣ କରି, ଏନସିବି ମୁଖ୍ୟାଳୟ ଅପରେସନ୍ ଟିମ୍ ଦିଲ୍ଲୀର ମଣ୍ଡି ହାଉସ ନିକଟରେ ଏକ କାରକୁ ଅଟକାଇଥିଲା। ନୋଏଡାର ଏକ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ଘରୋଇ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରୁ ବି. ଫାର୍ମା ସ୍ନାତକ କରିଥିବା ଦୁଇ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଠାରୁ ୩.୭ କିଲୋଗ୍ରାମ ଟ୍ରାମାଡୋଲ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା।
ଗିରଫ ହୋଇଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଭାରତୀୟ ବି୨ବି ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଏକ ବିକ୍ରେତା ପ୍ରୋଫାଇଲ୍ ପରିଚାଳନା କରୁଥିବା ସ୍ୱୀକାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଠାରୁ ସେମାନେ ଆମେରିକା, ୟୁରୋପ ଏବଂ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ ଗ୍ରାହକମାନଙ୍କୁ ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ ବଟିକା ବିକ୍ରି କରିଥିଲେ। ପଚରାଉଚରା ପରେ ରୁର୍କିରେ ଜଣେ ଷ୍ଟକିଷ୍ଟଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ପରେ ଦିଲ୍ଲୀର ମୟୂର ବିହାରରେ ଜଣେ ପ୍ରମୁଖ ସହଯୋଗୀଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଥିଲା, ଯିଏ ଆମେରିକା ପଠାଇବା ପାଇଁ ବୃହତ୍ ଅର୍ଡର ଆୟୋଜନ କରିବା ପାଇଁ ଦାୟୀ ଉଡୁପି (କର୍ଣ୍ଣାଟକ) ରେ ଜଣେ ଚାଲାଣକାରୀଙ୍କ ସହିତ ସମ୍ପର୍କ ଥିବା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ।
ଉଡୁପିରୁ, ଏନସିବି ୫୦ ଟି ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମାଲ ଉପରେ ତଥ୍ୟ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଛି, ଯେଉଁଥିରେ ରହିଛି :
ଆମେରିକାରୁ ଆମେରିକାକୁ ୨୯ଟି ପ୍ୟାକେଜ
ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରୁ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆକୁ ୧୮ଟି
ଏସ୍ତୋନିଆ, ସ୍ପେନ ଏବଂ ସ୍ୱିଜରଲ୍ୟାଣ୍ଡକୁ ୧ଟି ଲେଖାଏଁ
ଉପରୋକ୍ତ ସୂଚନା ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ପ୍ରତିପକ୍ଷ ଏବଂ ଇଣ୍ଟରପୋଲ ସହିତ ସେୟାର କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହାଦ୍ୱାରା ୟୁ.ଏସ ଡିଇଏ ଦ୍ୱାରା ଆମେରିକାର ଆଲାବାମାରେ ଏକ ବୃହତ୍ ରି-ସିପର୍ ଏବଂ ଅର୍ଥ ନେଣ ଦେଣରେ ଚିହ୍ନଟ ଏବଂ ଗିରଫ କରାଯାଇଥିଲା, ଏବଂ ବିପୁଳ ପରିମାଣର ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ଔଷଧ ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା।
ଗୋପନୀୟତା ପାଇଁ ନିର୍ମିତ ଏକ ନେଟୱର୍କ
ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ଟେଲିଗ୍ରାମ ପରି ଏନକ୍ରିପ୍ଟେଡ୍ ଯୋଗାଯୋଗ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲା, କ୍ରିପ୍ଟୋକରେନ୍ସି ପେମେଣ୍ଟ, ପେପାଲ୍, ୱେଷ୍ଟର୍ଣ୍ଣ ୟୁନିଅନ୍ ଉପରେ ନିର୍ଭର କରୁଥିଲା ଏବଂ ଚିହ୍ନଟକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ ଅଜ୍ଞାତ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଡ୍ରପ୍ ସିପର୍ ବ୍ୟବହାର କରୁଥିଲା । ଆହୁରି ଡିଜିଟାଲ୍ ଫରେନସିକ୍ ଦ୍ୱାରା ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଏବଂ ଜୟପୁରରୁ ଆଉ ଦୁଇ ଜଣ ଭାରତୀୟ ନାଗରିକଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଥିଲା, ଯେଉଁମାନେ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଏବଂ ଯୋଗାଣ-ପାର୍ଶ୍ୱ କାର୍ଯ୍ୟ ପରିଚାଳନା କରୁଥିଲେ। ଅପରେଟରମାନେ ସେମାନଙ୍କ ନିଜ ଦେଶକୁ କେବେ ବି ପଠାଇନଥିଲେ ଏବଂ ଆଇନଗତ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନକୁ ଏଡ଼ାଇବା ପାଇଁ ନେଟୱାର୍କରେ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଡ୍ରପ-ସିପର୍ସ ମାଧ୍ୟମରେ ସମନ୍ୱୟ ରଖିଥିଲେ।
କିଙ୍ଗ୍ ପିନ୍, ଯିଏ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗାଯୋଗ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ସମନ୍ୱୟ କରିଥିଲେ, ୟୁଏଇ ରେ ଚିହ୍ନଟ ଏବଂ ଅବସ୍ଥିତ । ୟୁଏଇ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କ ସହଯୋଗରେ ଏନସିବି ସକ୍ରିୟ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି।
ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ ସଂଯୁକ୍ତ ବେଆଇନ କାରଖାନା
ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଆହୁରି ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ ଏକ ଗୁପ୍ତ ବଟିକା ଉତ୍ପାଦନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଅଛି, ଯାହା ସିଧାସଳଖ ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ସହିତ ଜଡିତ । ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ ଆଇନ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନକାରୀମାନେ ସଫଳତାର ସହ ଏହି ୟୁନିଟକୁ ଭାଙ୍ଗି ଦେଇଛନ୍ତି। ଅନ୍ୟ ନ୍ୟାୟିକ କାର୍ଯ୍ୟ ଏବେ ବି ଜାରି ରହିଛି।
ଆମେରିକାରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ
ଭାରତର ନାର୍କୋଟିକ୍ସ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ବ୍ୟୁରୋ (ଏନସିବି) ଦ୍ୱାରା ସେୟାର କରାଯାଇଥିବା ଗୁଇନ୍ଦା ତଥ୍ୟରୁ ମିଳିଥିବା ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବିକାଶରେ, ଆମେରିକାର ଡ୍ରଗ୍ ଏନଫୋର୍ସମେଣ୍ଟ ଆଡମିନିଷ୍ଟ୍ରେସନ୍ (ୟୁଏସ୍ ଡିଇଏ) ଏକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନିଶା କାରବାର ନେଟୱାର୍କର ଜଣେ ପ୍ରମୁଖ ଚାଲାଣକାରୀକୁ ଗିରଫ କରିଛି। ଆଲାବାମାରେ ଅବସ୍ଥିତ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ରି-ସିପର୍ ଜୋଏଲ୍ ହଲକୁ ଏକ ସମନ୍ୱିତ ଅପରେସନ ପରେ ଗିରଫ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ଔଷଧର ୧୭,୦୦୦ ରୁ ଅଧିକ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ କରିଥିଲା ।
କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ସମୟରେ, କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ସହିତ ଜଡିତ ଏକାଧିକ କ୍ରିପ୍ଟୋକରେନ୍ସି ୱାଲେଟ୍ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ପାର୍ସଲ୍ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଥିଲେ, ଯାହା ଏକ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଏବଂ ବୈଷୟିକ-ଆଧାରିତ ଚୋରାଚାଲାଣ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ସୂଚିତ କରେ । ଏହି ଡିଜିଟାଲ୍ ସମ୍ପତ୍ତି ଏବଂ ପାର୍ସଲ୍ ସମ୍ବନ୍ଧରେ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଏବଂ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ କାର୍ଯ୍ୟ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଜାରି ରହିଛି।
ଏହି ସଫଳତା ସହିତ ଯୋଡ଼ି ହୋଇ, ନେଟୱର୍କର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଅର୍ଥ ଠକେଇକାରୀ ଭାବରେ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ଜଣେ ଭାରତୀୟ-ଆମେରିକୀୟ ବ୍ୟକ୍ତି ବର୍ତ୍ତମାନ ଆମେରିକାରେ ଅଭିଯୋଗର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଛନ୍ତି, ଯାହା ଏହି ବେଆଇନ ଉଦ୍ୟୋଗର ଆର୍ଥିକ ମେରୁଦଣ୍ଡକୁ ଭାଙ୍ଗିବା ଦିଗରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପକୁ ଚିହ୍ନିତ କରେ ।
ସମାନ୍ତରାଳ ଭାବରେ, ୟୁଏସ୍ ଡିଇଏ ସଫଳତାର ସହ ପାଞ୍ଚଟି ପାର୍ସଲକୁ ଅଟକାଇଛି, ଯାହାର ଫଳସ୍ୱରୂପ ପ୍ରାୟ ୭୦୦ ଗ୍ରାମ ଜୋଲପିଡେମ୍ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ସାଧାରଣତଃ ଅପବ୍ୟବହାର କରାଯାଉଥିବା ଏକ ନିଶା ସାମଗ୍ରୀ ।
କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାର ପ୍ରଣାଳୀ : ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ନେଟୱାର୍କ ଉନ୍ମୋଚିତ
ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ଏହି ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନିଶା କାରବାର ନେଟୱାର୍କର ମାଷ୍ଟରମାଇଣ୍ଡ ୟୁଏଇ ରୁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲା, ଉଭୟ ବରାଦ ଏବଂ ଯୋଗାଣ ପ୍ରଣାଳୀକୁ ଉଚ୍ଚ ସ୍ତରର ସମନ୍ୱୟ ଏବଂ ଗୋପନୀୟତାର ସହିତ ଆୟୋଜନ କରୁଥିଲା।
ବରାଦ ମଡ୍ୟୁଲ୍ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ବି୨ବି ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ମାଧ୍ୟମରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲା, ଯେଉଁଠାରେ ପରିଚାଳନାକାରୀମାନେ ଦୃଶ୍ୟମାନତା ବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ସମ୍ଭାବ୍ୟ କ୍ରେତାମାନଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରିମିୟମ୍ ବିକ୍ରେତା ବର୍ଗରେ ସଦସ୍ୟତା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ। ଇନକମିଙ୍ଗ ସେଲ୍ସ ଲିଡ୍ ପରିଚାଳନା କରିବା ପାଇଁ, ଗ୍ରୁପ୍ ଉଡୁପିରେ ଅବସ୍ଥିତ ଏକ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ କଲ୍ ସେଣ୍ଟର ଚଳାଇଥିଲା, ଯେଉଁଥିରେ ପ୍ରାୟ ୧୦ ଜଣ କର୍ମଚାରୀ ନିଯୁକ୍ତ ହୋଇଥିଲେ-ଯେଉଁମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଅନେକ ଅପରେସନର ବେଆଇନ ପ୍ରକୃତି ବିଷୟରେ ଅବଗତ ନଥିଲେ।
ଥରେ ଅର୍ଡରଗୁଡିକ ନିଶ୍ଚିତ ହେବା ପରେ, କ୍ରିପ୍ଟୋକରେନ୍ସି ମାଧ୍ୟମରେ ଅଗ୍ରୀମ ଦେୟ ସଂଗ୍ରହ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ପରେ ଏକ ୧୦-୧୫% କମିଶନ କାଟିବା ପରେ ଯୋଗାଣ ମଡ୍ୟୁଲ୍ ଅପରେଟରମାନଙ୍କୁ ପଠାଯାଇଥିଲା। ପ୍ରତିବଦଳରେ, ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଦେଶରେ ଅବସ୍ଥିତ ପୁନଃ-ପରିବହନକାରୀମାନଙ୍କୁ ଦେୟ ବିତରଣ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଯୋଗାଣ ମଡ୍ୟୁଲ୍ ଆହୁରି ୧୦ ପ୍ରତିଶତ ପ୍ରଦାନ କରୁଥିଲା, ଯେଉଁମାନେ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ପଦାର୍ଥର ଚୂଡ଼ାନ୍ତ ବିତରଣ ପରିଚାଳନା କରିଥିଲେ।
କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ବିସ୍ତାର କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସୁଚିନ୍ତିତ ପଦକ୍ଷେପରେ, ପୁନରାବୃତ୍ତି କ୍ରେତାମାନଙ୍କୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ରି-ସିପର୍ କିମ୍ବା ଷ୍ଟକିଷ୍ଟ୍ ଭାବରେ ନିଯୁକ୍ତି ଦିଆଯାଇଥିଲା, ଯାହା ସୀମା ପାର ନେଟୱାର୍କକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥିଲା । ଏଭଳି ଅନେକ ଷ୍ଟକିଷ୍ଟଙ୍କୁ ଆମର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପ୍ରତିପକ୍ଷମାନେ ଚିହ୍ନଟ କରିସାରିଛନ୍ତି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ବିରୋଧରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ସକ୍ରିୟ ଭାବେ ଜାରି ରହିଛି।
ଏହି ଜଟିଳ ନେଟୱାର୍କ ଡିଜିଟାଲ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ, କ୍ରିପ୍ଟୋକରେନ୍ସି ଏବଂ ଆଧୁନିକ ବେଆଇନ ବାଣିଜ୍ୟରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଅଭିସରଣକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରେ-ଏବଂ ଏହିପରି କାର୍ଯ୍ୟକଳାପର ମୁକାବିଲା କରିବାରେ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସହଯୋଗ ଏବଂ ଗୁଇନ୍ଦା-ଅଂଶୀଦାରିର ଗୁରୁତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରେ ।
ଚାଲୁଥିବା ଆର୍ଥିକ ଏବଂ ସାଇବର ତଦନ୍ତ
ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୮ ଜଣ ଗିରଫ ହେବା ସହିତ, କ୍ରିପ୍ଟୋକରେନ୍ସି ୱାଲେଟ୍ ଏବଂ ହାୱାଲା ଚ୍ୟାନେଲ ସହିତ ଜଡିତ ଆର୍ଥିକ କାରବାରର ତଦନ୍ତ ଜାରି ରହିଛି। ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ଔଷଧର ବିକ୍ରୟକୁ ଖୋଲାଖୋଲି ଭାବରେ ବିଜ୍ଞାପନ ଦେଉଥିବା ବେଆଇନ ଅନଲାଇନ୍ ଔଷଧ ଦୋକାନଗୁଡ଼ିକର ବିସ୍ତାରକୁ ପ୍ରତିହତ କରିବା ପାଇଁ ଏନସିବି ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ରର ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ସହିତ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି।