Prime Minister's Office
Prime Minister receives the National Honour of Ghana
03 JUL 2025 2:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi was today conferred the national honour of Ghana - Officer of the Order of the Star of Ghana - by the President of Ghana, H.E. John Dramani Mahama in recognition of his distinguished statesmanship and influential global leadership. Accepting the award on behalf of 1.4 billion Indians, Prime Minister dedicated the honour to the aspirations of the youth of India, its cultural traditions and diversity, and to the historical ties between Ghana and India.
Prime Minister thanked the people and government of Ghana for this special gesture. Noting that the shared democratic values and traditions of the two countries would continue to nurture the partnership, Prime Minister stated that the award further deepens the friendship between the two countries and places new responsibility on him to embrace and advance bilateral ties. Prime Minister affirmed he was confident that his historic State Visit to Ghana would impart a new momentum to India-Ghana ties.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ঘনাগী জাতিগী মনা পীখ্রে
03 JUL 2025 2:12AM by PIB Imphal
মহাক্কী মশক থোকপা লুচিংবা ওইবগী গুন অমসুং শক্নাইরবা মালেমগী লুচিংবা ওইবদা শক খঙবা উত্তুনা ঘনাগী রাষ্ট্রপতি জোন দ্রামানি মাহামানা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা ঘনাগী জাতিগী মনা- ওফিসার ওফ দি ওর্দর ওফ দি ষ্টার ওফ ঘনা পীখ্রে। ভারতমচা বিল্লিয়ন ১.৪ গী মহুৎশীন্দুনা মনা অদু লৌরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মনা অসি ভারতকী নহারোলশিংগী অনিংবশিং, লৈবাক অসিগী চৎনবীশিং অমসুং খেন্নবশিং অমসুং ঘনা অমসুং ভারতকী মরক্ত লৈনরিবা পুৱারি ওইরবা মরীশিংদা কৎথোকখ্রে।
অখন্নবা থবক অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা ঘনাগী মীয়াম অমসুং ঘনা সরকার থাগৎপা ফোঙদোকখি। লৈবাক অনিগী শরুক য়ামিন্নরিবা গনতন্ত্রগী গুনশিং অমসুং চৎনবীশিংনা মখা তানা মরুপ-মপাংগী মরী ফগৎহনগনি হায়না পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মনা অসিনা মখা তানা লৈবাক অনিগী মরক্ত লৈনরিবা মরুপ-মপাংগী মরী চেৎশিনহল্লে অমসুং লৈবাক অনিগী মরীশিং খুমাংচাউশিনহন্নবা অনৌবা থৌদাং মহাক্কী মফমদা শীন্নরে। পুৱারি ওইরবা মহাক্কী ঘনাগী খোঙচৎ অসিনা ভারত-ঘনাগী মরীশিংদা অনৌবা ইনোৎ অমা পীরগনি।