Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of Prime Minister to Ghana
03 JUL 2025 4:01AM by PIB Delhi
I. Announcement
· Elevation of bilateral ties to a Comprehensive Partnership
II. List of MoUs
· MoU on Cultural Exchange Programme (CEP): To promote greater cultural understanding and exchanges in art, music, dance, literature, and heritage.
· MoU between Bureau of Indian Standards (BIS) & Ghana Standards Authority (GSA): Aimed at enhancing cooperation in standardization, certification, and conformity assessment.
· MoU between Institute of Traditional & Alternative Medicine (ITAM), Ghana and Institute of Teaching & Research in Ayurveda (ITRA), India: To collaborate in traditional medicine education, training, and research.
· MoU on Joint Commission Meeting: To institutionalize high-level dialogue and review bilateral cooperation mechanisms on a regular basis.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
থবক ওইনা পাংথোকখ্রবশিং: প্রধান মন্ত্রীগী ঘনা খোঙচৎ
03 JUL 2025 4:01AM by PIB Imphal
I. লাউথোকখিবা
· লৈবাক অনিগী মরীশিং কমপ্রেহেন্সিপ পার্তনরশিপ অমদা পুখৎপা
II. এম.ও.য়ুশিং
· কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম (সি ই পি) দা এম.ও.য়ু: কলা, ঈশৈ, জগোয়, সাহিত্য অমসুং হেরিতেচদা খঙবা অমসুং একচেঞ্জগী থবকশিং ফগৎনবা।
· ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ান ষ্টেন্দার্দস(বি এস আই) অমসুং ঘনা ষ্টেন্দার্দস ওথোরিতি ( জি এস এস) গী মরক্ত এম.ও.য়ু : ষ্টেন্দার্দ লৈহনবা, সর্তিফিগেত পীবা অমসুং এসেসমেন্তগী থবকশিংদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি।
· ইন্সতিতুৎ ওফ ত্রেদিসনেল এন্দ অলতর্নেতিপ মেদিসিন(আই তি এ এম), ঘনা অমসুং ইন্সতিতুৎ ওফ তিচিং এন্দ রিছার্স ইন অয়ুর্বেদা (আই তি আর এ), ইন্দিয়াগী মরক্ত এম.ও.য়ু: মমাঙঙৈগী লায়য়েং তাকপী-তম্বীবা, ত্রেনিং অমসুং থিজিনবগী লমদা পুন্না থবক তৌমিন্নবা।
· অপুনবা কম্মিসনগী মীফমগী এম.ও.য়ু: চাংনাইনা অৱাংবা থাক্কী মীফম পাংথোক্নবা অমসুং লৈবাক অনি মতেং পাংনবগী থবকশিং হন্না য়েংশিন্নবা।