Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates eminent personalities nominated to Rajya Sabha by the President of India
13 JUL 2025 10:47AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has extended heartfelt congratulations and best wishes to four distinguished individuals who have been nominated to the Rajya Sabha by the President of India.
In a series of posts on social media platform X, the Prime Minister highlighted the contributions of each nominee.
The Prime Minister lauded Shri Ujjwal Nikam for his exemplary devotion to the legal profession and unwavering commitment to constitutional values. He said Shri Nikam has been a successful lawyer who played a key role in important legal cases and consistently worked to uphold the dignity of common citizens. Shri Modi welcomed his nomination to the Rajya Sabha and wished him success in his parliamentary role.
The Prime Minister said;
“Shri Ujjwal Nikam’s devotion to the legal field and to our Constitution is exemplary. He has not only been a successful lawyer but also been at the forefront of seeking justice in important cases. During his entire legal career, he has always worked to strengthen Constitutional values and ensure common citizens are always treated with dignity. It’s gladdening that the President of India has nominated him to the Rajya Sabha. My best wishes for his Parliamentary innings.”
Regarding Shri C. Sadanandan Master, the Prime Minister described his life as a symbol of courage and resistance to injustice. He said that despite facing violence and intimidation, Shri Sadanandan Master remained committed to national development. The Prime Minister also praised his contributions as a teacher and social worker and noted his passion for youth empowerment. He congratulated him on being nominated to the Rajya Sabha by Rashtrapati Ji and wished him well in his new responsibilities.
The Prime Minister said;
“Shri C. Sadanandan Master’s life is the epitome of courage and refusal to bow to injustice. Violence and intimidation couldn’t deter his spirit towards national development. His efforts as a teacher and social worker are also commendable. He is extremely passionate towards youth empowerment. Congratulations to him for being nominated to the Rajya Sabha by Rahstrapati Ji. Best wishes for his role as MP.”
On the nomination of Shri Harsh Vardhan Shringla, the Prime Minister stated that he has distinguished himself as a diplomat, intellectual, and strategic thinker. He appreciated Shri Shringla’s contributions to India’s foreign policy and his role in India’s G20 Presidency. The Prime Minister said he is glad to see him nominated to the Rajya Sabha and expressed confidence that his insights will enrich parliamentary debates.
The Prime Minister said;
“Shri Harsh Vardhan Shringla Ji has excelled as a diplomat, intellectual and strategic thinker. Over the years, he’s made key contributions to India’s foreign policy and also contributed to our G20 Presidency. Glad that he’s been nominated to the Rajya Sabha by President of India. His unique perspectives will greatly enrich Parliamentary proceedings.
@harshvshringla”
Commenting on the nomination of Dr. Meenakshi Jain, the Prime Minister said it is a matter of immense joy. He acknowledged her distinguished work as a scholar, researcher, and historian, and noted her contributions to education, literature, history, and political science. He extended his best wishes for her tenure in the Rajya Sabha.
The Prime Minister said;
“It’s a matter of immense joy that Dr. Meenakshi Jain Ji has been nominated to the Rajya Sabha by Rashtrapati Ji. She has distinguished herself as a scholar, researcher and historian. Her work in the fields of education, literature, history and political science have enriched academic discourse significantly. Best wishes for her Parliamentary tenure.
@IndicMeenakshi”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে ৰাজ্যসভালৈ মনোনীত কৰা বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
13 JUL 2025 10:47AM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ দ্বাৰা ৰাজ্যসভালৈ মনোনীত হোৱা চাৰিগৰাকী বিশিষ্ট ব্যক্তিলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আন্তৰিক অভিনন্দন আৰু শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে।
ছ’চিয়েল মিডিয়া প্লেটফৰ্ম এক্সত কৰা ধাৰাবাহিক পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰতিগৰাকী মনোনীত ব্যক্তিৰ অৱদানৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰে।
আইনৰ বৃত্তিৰ প্ৰতি দৃষ্টান্তমূলক নিষ্ঠা তথা সাংবিধানিক মূল্যবোধৰ প্ৰতি অটল দায়বদ্ধতাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী উজ্জ্বল নিকামক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ কয় যে শ্ৰী নিকাম এগৰাকী সফল অধিবক্তা হিচাপে গুৰুত্বপূৰ্ণ আইনী গোচৰত মূল ভূমিকা পালন কৰি সাধাৰণ নাগৰিকৰ মৰ্যাদা ৰক্ষাৰ অৰ্থে অবিৰতভাৱে কাম কৰি আহিছে। শ্ৰী মোদীয়ে নিকামে ৰাজ্যসভালৈ মনোনয়ন লাভ কৰাক আদৰণি জনাই তেওঁৰ সংসদীয় ভূমিকাত সফলতা কামনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
‘শ্ৰী উজ্জ্বল নিকামৰ আইনৰ ক্ষেত্ৰখনৰ প্ৰতি আৰু আমাৰ সংবিধানৰ প্ৰতি থকা নিষ্ঠা আদৰ্শনীয়।তেওঁ কেৱল এগৰাকী সফল অধিবক্তাই নহয়, গুৰুত্বপূৰ্ণ গোচৰত ন্যায় প্ৰতিষ্ঠাৰ ক্ষেত্ৰতো আগৰণুৱা হৈ আহিছে।তেওঁৰ সমগ্ৰ আইনী জীৱনৰ সময়ছোৱাত তেওঁ সদায় সাংবিধানিক মূল্যবোধক শক্তিশালী কৰাৰ লগতে সাধাৰণ নাগৰিকৰ সদায় মৰ্যাদাৰ অক্ষুণ্ণ ৰখাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ কাম কৰি আহিছে।এয়া আনন্দৰ কথা যে ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে তেওঁক ৰাজ্যসভালৈ মনোনীত কৰিছে। তেওঁৰ সংসদীয় ইনিংছৰ বাবে মোৰ শুভেচ্ছা।”
শিক্ষক শ্ৰী চি সদানন্দন সন্দৰ্ভত মন্তব্য কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ জীৱনক সাহস আৰু অন্যায়ৰ প্ৰতিৰোধৰ প্ৰতীক বুলি অভিহিত কৰে। তেওঁ কয় যে হিংসা আৰু ভয়-ভাবুকিৰ সন্মুখীন হৈও শিক্ষক শ্ৰী সদানন্দনে ৰাষ্ট্ৰীয় উন্নয়নৰ প্ৰতি দায়বদ্ধ হৈ আহিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শিক্ষক আৰু সমাজকৰ্মী হিচাপে তেওঁৰ অৱদানক প্ৰশংসা কৰাৰ লগতে যুৱ সৱলীকৰণৰ প্ৰতি তেওঁৰ আগ্ৰহৰ কথাও উল্লেখ কৰে। ৰাষ্ট্ৰপতি জীয়ে ৰাজ্যসভালৈ মনোনীত কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে তেওঁৰ নতুন দায়িত্বৰ বাবে শুভেচ্ছা জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
‘শিক্ষক শ্ৰী চি সদানন্দনৰ জীৱনটো সাহস আৰু অন্যায়ৰ সন্মুখত নতশিৰ হ'বলৈ অস্বীকাৰ কৰাৰ প্ৰতিমূৰ্তি। হিংসা আৰু ভয়-ভাবুকিয়ে তেওঁৰ ৰাষ্ট্ৰীয় উন্নয়নৰ প্ৰতি থকা মনোভাৱক বাধা দিব পৰা নাছিল।এগৰাকী শিক্ষক আৰু সমাজকৰ্মী হিচাপে তেওঁৰ প্ৰচেষ্টা প্ৰশংসনীয়।যুৱ সবলীকৰণৰ প্ৰতি তেওঁ অত্যন্ত সংবেদনশীল। ৰাজ্যসভাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি জীয়ে তেওঁক মনোনীত কৰাৰ বাবে তেওঁক অভিনন্দন। সাংসদ হিচাপে তেওঁৰ নতুন ভূমিকাৰ বাবে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিলোঁ।”
শ্ৰী হৰ্ষ বৰ্ধন শ্ৰিংলাৰ মনোনয়ন সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁ এগৰাকী কূটনীতিবিদ, বৌদ্ধিক আৰু কৌশলগত চিন্তাবিদ হিচাপে নিজকে বিশিষ্ট কৰি তুলিছে। ভাৰতৰ বৈদেশিক নীতিত শ্ৰী শ্ৰিংলাৰ অৱদান আৰু ভাৰতৰ জি-২০ সভাপতিত্বত তেওঁৰ ভূমিকাৰো শ্ৰী মোদীয়ে শলাগ লয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক ৰাজ্যসভালৈ মনোনীত হোৱা বাবে আনন্দিত হোৱা বুলি কোৱাৰ লগতে তেওঁৰ অন্তৰ্দৃষ্টিয়ে সংসদীয় বিতৰ্কক সমৃদ্ধ কৰিব বুলি আশা প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
'শ্ৰী হৰ্ষ বৰ্ধন শ্ৰিংলা জীয়ে এজন কূটনীতিবিদ, বৌদ্ধিক আৰু কৌশলগত চিন্তাবিদ হিচাপে উৎকৃষ্টতা প্ৰদৰ্শন কৰিছে। বছৰ বছৰ ধৰি তেওঁ ভাৰতৰ বৈদেশিক নীতিত গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদান আগবঢ়াইছে আৰু আমাৰ জি-২০ সভাপতিত্বৰ সময়তো অৰিহণা যোগাইছে। ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে তেওঁক ৰাজ্যসভালৈ মনোনীত কৰাত আনন্দিত হৈছো।তেওঁৰ অনন্য দৃষ্টিভংগীয়ে সংসদীয় কাৰ্য্যবিধি বহু পৰিমাণে সমৃদ্ধ কৰি তুলিব ।
@harshvshringla”
ড° মীনাক্ষী জৈনৰ মনোনয়ন সন্দৰ্ভত মন্তব্য কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এয়া অপৰিসীম আনন্দৰ বিষয়। তেওঁ এগৰাকী পণ্ডিত, গৱেষক আৰু ইতিহাসবিদ হিচাপে তেওঁৰ বিশিষ্ট কামৰে স্বীকৃতি লভিছে । প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ শিক্ষা, সাহিত্য, ইতিহাস আৰু ৰাজনীতি বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত আগবঢ়োৱা অৱদানৰ কথা উল্লেখ কৰিছিল। ৰাজ্যসভাত তেওঁ মনোনয়ন লাভ কৰাৰ বাবে তেওঁক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
ড০ মীনাক্ষী জৈনক ৰাষ্ট্ৰপতি জীয়ে ৰাজ্যসভালৈ মনোনীত কৰাটো অপৰিসীম আনন্দৰ বিষয়।এগৰাকী পণ্ডিত, গৱেষক আৰু ইতিহাসবিদ হিচাপে তেওঁ নিজকে বিশিষ্ট কৰি তুলিছে।শিক্ষা, সাহিত্য, ইতিহাস আৰু ৰাজনীতি বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁ কৰা কামে শৈক্ষিক ক্ষেত্ৰ খনক যথেষ্ট সমৃদ্ধ কৰিছে।তেওঁৰ সংসদীয় কাৰ্যকালৰ বাবে শুভেচ্ছা জনালোঁ।
@IndiMeenakshi”