Ministry of Finance
Nationwide Financial Inclusion Saturation Campaign sees a Significant Progress
A Total 43,447 camps organized across various districts in the country since 1st July 2025
Nearly 1.4 lakh new PM Jan Dhan Yojana accounts opened; More than 5.4 lakh new enrollments under three Jan Suraksha Schemes
15 JUL 2025 8:03PM by PIB Delhi
The Department of Financial Services (DFS), Ministry of Finance, launched a three-month nationwide saturation campaign, effective from 1st July 2025 to 30th September 2025 to bolster the outreach of flagship schemes such as Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY), Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana (PMJJBY), Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY), and Atal Pension Yojana (APY). This campaign seeks to achieve comprehensive coverage across all Gram Panchayats (GPs) and Urban Local Bodies (ULBs), ensuring that every eligible citizen is able to avail the intended benefits of these transformative schemes.
In the two weeks since the launch of the campaign on 1st July 2025, a total of 43,447 camps have been conducted across various districts to facilitate beneficiary enrolment under key schemes and promote financial literacy. The progress reports have been compiled for 31,305 camps thus far.
Financial inclusion campaign at Balod Gram Panchayat, Chattisgarh
Key Activities Undertaken:
• Account Opening:
• New PMJDY Accounts: 1,39,291
• Re-verification of Know Your Customer (KYC) details for inactive accounts:
• PMJDY Accounts: 96,383
• Other Savings Accounts: 1,01,778
• Update of Nomination Details:
• PMJDY Accounts: 66,494
• Other Accounts: 63,489
• Enrolment under Social Security Schemes:
• Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana (PMJJBY): 1,83,225
• Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY): 2,88,714
• Atal Pension Yojana (APY): 67,668
• Claims settled under PMJJBY and PMSBY: 1,665
• Financial literacy programme on digital fraud awareness, access to unclaimed deposits & available Grievance redressal.
Financial inclusion campaign at Karbi Anglong, Assam
The campaign is scheduled to continue until 30th September 2025, covering approximately 2.70 lakh GPs and ULBs and embodies the Government’s commitment to ensuring last-mile financial empowerment and enhancing socio-economic inclusion through access to formal financial services.
The Government of India’s Financial Inclusion (FI) initiatives serve as a cornerstone for empowering economically and socially marginalized communities by facilitating equitable access to formal financial services. These initiatives are designed to bring unbanked individuals into the ambit of mainstream banking, thereby reinforcing inclusive and sustainable economic development.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
লৈবাক শীনবা থুংনা চৎথরিবা ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন সেচুরেসন কেম্পেন শিংথাবা য়ানা খুমাঙ চাউশিনবা উরে
জুলাই ১, ২০২৫ দগী হৌনা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা জিলাশিংদা অপুনবা কেম্প ৪৩,৪৪৭ পাংথোকখ্রে
অনৌবা পি.এম জন ধন য়োজনা একাউন্ত লাখ ১.৪ রোম হাংদোক্লে; জন সুরক্ষা স্কিম অহুমগী মখাদা অনৌবা মীওই লাখ ৫.৪ হেন্না মিং চল্লে
15 JUL 2025 8:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনা (পি এম জে দি ৱাই), প্রধান মন্ত্রী জিবন জয়তো বিমা য়োজনা (পি এম জে জে বি ৱাই), প্রধান মন্ত্রী সুরক্ষা বিমা য়োজনা ( পি এম এস বি ৱাই) অমসুং অতল পেন্সন য়োজনা (এ পি ৱাই) মীয়ামদা খঙহন্নবা ফাইনান্স মিনিস্ত্রিগী ফাইনান্সিএল সর্বিসেস দিপার্তমেন্তনা শীন্দুনা লৈবাক শীনবা থুংনা জুলাই ১, ২০২৫ দগী সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২৫ ফাওবা থা অহুমগী সেচুরেসন কেম্পেন অমা হৌদোকখ্রে। কেম্পেন অসিনা গ্রাম পঞ্চয়াতশিং অমসুং অর্বান লোকেল বোদিশিং শীনবা থুংনা মীয়ামদা হায়রিবা স্কিমশিং অসিগী কান্নবশিং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি।
কেম্পেন অসি জুলাই ১, ২০২৫ দা হৌদোকপদগী তোঙান তোঙানবা জিলাশিংদা অপুনবা কেম্প ৪৩,৪৪৭ পাংথোকখ্রে। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেম্প ৩১,৩০৫ রোমগী রিপোর্তশিং খোমজিল্লে।
ছতিসগরগী বালোদ গ্রাম পঞ্চয়াত্ত পাংথোকখিবা ফাইনান্সিএল ইনক্লুসন কেম্প
পায়খৎখিবা মরুওইবা থবকশিং:
· একাউন্ত হাংদোকপা :
o অনৌবা পি.এম.জে.দি.ৱাই একাউন্তশিং : ১,৩৯,২৯১
· মথৌ তৌদ্রবা একাউন্তশিংগী কে.ৱাই.সি অমুক হন্না লৌবা :
o .এম.জে.দি.ৱাই একাউন্তশিং : ৯৬,৩৮৩
o অতোপ্পা সেভিং একাউন্তশিং : ১,০১,৭৭৮
· নোমিনেসনগী অকুপ্পা মরোলশিং নৌথোকহনবা :
o .এম.জে.দি.ৱাই একাউন্তশিং: ৬৬,৪৯৪
o অতোপ্পা একাউন্তশিং : ৬৩,৪৮৯
· সোসিএল সেকুরিতি স্কিমশিংগী মখাদা শরুক য়াখিবশিং:
o প্রধান মন্ত্রী জিবন জয়তো বিমা য়োজনা (পি এম জে জে বি ৱাই): ১,৮৩,২২৫
o প্রধান মন্ত্রী সুরক্ষা বিমা য়োজনা ( পি এম এস বি ৱাই): ২,৮৮,৭১৪
o অতল পেন্সন য়োজনা (এ পি ৱাই): ৬৭,৬৮৮
· পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই অমসুং পি.এম.এস.বি.ৱাইগী মখাদা ক্লেম ফংখ্রবশিং: ১,৬৬৫
· দিজিতেলগী নমথাকশিং খঙনবা, ক্লেম তৌরক্ত্রবা দিপোজিৎশিং ফংনবা অমসুং খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা থৌরমশিং পাংথোক্লে।
অসামগী কার্বি অংলোংদা পাংথোকপা ফাইনান্সিএল ইনক্লুসন কেম্প
সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২৫ ফাওবা পাংথোক্কদবা কেম্পেন অসিনা জি.পি অমসুং য়ু.এল.বি লাখ ২.৭০ রোম কোনশিনগনি অমসুং মীয়ামদা শেন-থুমগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা থবক কয়া পায়খৎকনি।
ভারত সরকারগী ফাইনান্সিএল ইনক্লুসনগী থবকশিং অসিনা মীওই খুদিংমক্ত শেন-থুমগী কান্নবশিং ফংহন্দুনা খুন্নাইগী তোল্লবা কাংলুপশিংগী ফিবম ফগৎনবা থবক তৌরি। হায়রিবা থবকশিং অসিনা বেঙ্কগা শম্নদ্রিবা মীওইশিং বেঙ্কগী থবকশিংদা শরুক য়াহনগনি অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।