Ministry of Information & Broadcasting
Newspapers, Periodicals and TV Channels Urged to Register on PB-SHABD Platform for Free Access to Authentic News Content
23 JUL 2025 7:02PM by PIB Delhi
Prasar Bharati has extended an invitation to all newspapers, periodicals, and TV channels across India to register on its newswire platform, Prasar Bharati Shared Audio Visuals for Broadcast and Dissemination (PB-SHABD), to access high-quality news and multimedia content free of cost.
Launched in March 2024, PB-SHABD offers over 800 news stories daily in multiple Indian languages, covering more than 40 diverse categories. The platform also features live feeds of key national and international events, a rich archive of visual content, and regularly published explanatory and research-based articles. All content is made available in usable formats, ensuring ease of access for media organisations and content creators.
In a recent meeting chaired by the Secretary, Ministry of Information & Broadcasting Shri Sanjay Jaju , emphasis was laid on onboarding all credible media organisations to ensure authentic and comprehensible information is widely disseminated.
Media organisations can learn more about the platform at shabd.prasarbharati.org and view the official brochure here:
https://shabd.prasarbharati.org/public/assets/E-brochure_SHABD_balanced%20final_web.pdf
Registration is free and available at shabd.prasarbharati.org/register

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
পাউচেশিং, পেরিওদিকেলশিং অমসুং TV চেনেলশিংদা ওথেন্তিক ন্যুজ কন্তেন্তগী ফ্রী এক্সেস ফংহন্নবা PB-SHABD প্লেৎফোর্মদা রেজিস্তর তৌনবা খঙহনখ্রে
23 JUL 2025 7:02PM by PIB Imphal
ভারত শিনবা থুংনা লৈরিবা পাউচেশিং, পেরিওদিকেলশিং অমসুং TV চেনেল পুম্নমকপু প্রসার ভারতীনা শেল তিংদনা হায়-ক্বালিতী ন্যুজ অমসুং মলতিমেদিয়া কন্তেন্তগী এক্সেস ফংনবগীদমক মখোয়গী ন্যুজৱায়র প্লেৎফোর্ম, প্রসার ভারতী শেয়র্দ ওদিও ভিজুএলস ফোর ব্রোদকাস্ত এন্দ দিসসেমিনেসন (PB-SHABD) দা রেজিস্তর তৌনবা খঙহনখ্রে।
2024গী মার্চ থাদা হৌদোকখিবা, PB-SHABDনা তোঙান তোঙানবা কাংলুপ 40 হেন্না কোনশিন্দুনা নুমিৎ খুদিংগী ভারতকী লোন কয়াদা পাউ 800 হেন্না ফংহল্লি। প্লেৎফোর্ম অসিদা মরুওইবা নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল ইভেন্তশিংগী লাইব ফীদশিং, ভিজুএল কন্তেন্তকী মরাং কায়রবা আর্কাইব, অমসুং চাং নাইনা ফোঙবা এক্সপ্লেনেতরী অমসুং রিসর্চতা য়ুম্ফম ওইবা আর্তিকলশিংসু য়াওরি। কন্তেন্ত পুম্নমক অসি মেদিয়া ওর্গনাইজেসনশিং অমসুং কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংগীদমক্তা এক্সেস লায়না ফংহন্নবা শীজিন্নবা য়াবা ফোর্মেৎশিংদা ফংহল্লি।
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী সঞ্জয় জাজুনা লুচিংদুনা পাংথোকখিবা মীফম অমদা, ওথেন্তিক অমসুং কমপ্রিহেন্সিবল ওইবা পাউশিং পাক শন্না শন্দোকপা ঙম্নবা থাজবা য়াবা মেদিয়া ওর্গনাইজেসন পুম্নমকপু ওনবোর্দ তৌবদা মরুওইবা মীৎয়েং থমখি।
মেদিয়া ওর্গনাইজেসনশিংনা shabd.prasarbharati.orgদা প্লেৎফোর্ম অসিগী মরমদা হেন্না খঙবা য়াগনি অমসুং ওফিসিএল ব্রোচর অসি মফমসিদা য়েংবিয়ু:
https://shabd.prasarbharati.org/public/assets/E-brochure_SHABD_balanced%20final_web.pdf
রেজিস্ত্রেসন অসি শেল লৌদে অমসুং মসিদা ফংবিগনি shabd.prasarbharati.org/register