Prime Minister's Office
Release of Commemorative Stamps on the occasion of the 60th anniversary of establishment of India-Maldives diplomatic relations
25 JUL 2025 9:08PM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi and H. E. Dr. Mohamed Muizzu, President of the Republic of Maldives, released commemorative stamps on the occasion of the 60th anniversary of the establishment of India-Maldives diplomatic relations.
Reflecting the age-old bilateral ties between the two countries, the commemorative stamps depict the Indian boat Uru, a large wooden dhow handcrafted in the historic boatyards of Beypore, Kerala, and the traditional Maldivian fishing boat - Vadhu Dhoni. These boats have been part of the Indian Ocean trade for centuries. The traditional Maldivian fishing boat - Vadhu Dhoni - is used for reef and coastal fishing. It depicts Maldives's rich maritime heritage and the close bond between island life and the ocean.
India was one of the first countries to establish diplomatic relations with Maldives following its independence in 1965. The commemorative stamps release symbolizes the close and historical ties between the two countries.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত-মালদিবসকী মরক্তা দিপ্লোমেতিক্কী ওইবা মরীশিং থমখিবগী চহি ৬০শুবা কুমওন থৌরমদা কোমেমোরেতিব স্তাম্পশিং ফোংখ্রে
25 JUL 2025 9:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং রিপব্লিক ওফ মালদীবকী রাস্ত্রপতি< হিস ক্সেলেন্সি দোক্তর. মোহমদ মুইজজুনা ভারত-মালদীবসকি মরক্তা দিপ্লোমেতিক্কী ওইবা মরীশিং থমখিবগী চহি ৬০শুবা কুমওন থৌরমদা কোমেমোরেতিব স্তাম্পশিং ফোংখি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা চহী কয়াগী মমাংদগী লৈরক্লবা মরী অদু উৎলদুনা, কোমেমোরেতিব স্তাম্পশিং অসিনা ভারতকী হি উরু, কেরলাগী বেয়পুরগী পুৱারী ওইরবা বোতয়ার্দশিংদা খুৎনা শাবা অচৌবা উগী ধো অমসুং মালদীবকী নাৎকী ওইবা ঙা ফানবা হি - ভধু ধোনি উৎলি। হায়রিবা হিশিং অসি চহি চা কয়াদগী ভারত মহাসাগরগী ললোন-ইতিক্কী শরুক অমা ওইদুনা লাক্লি। মালদীবকী চৎনবীগী ওইবা ঙা ফানবা হি - ভাধু ধোনি - অসি রীফ অমসুং কোস্তেল ফিশিং তৌবদা শিজিন্নৈ। মসিনা মালদীবকী ফজরবা মেরিতাইম হেরিতেজ অমসুং ইথৎকী পুন্সি অমসুং সমুদ্রগী মরক্তা লৈনরিবা য়াম্না নক্নবা মরী অদু উৎলি।
ভারত অসি ১৯৬৫দা নীংতম্লবা মতুংদা মালদীবকা দিপ্লোমেতিক্কী ওইবা মরীশিং থমখিবা অহানবা লৈবাকশিংগী মনুংদা অমনি। কোমেমোরেতিব স্তাম্প ফোংখিবা অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা নক্নবা অমসুং পুৱারীগী ওইবা মরী অদুগী খুদম ওইরি।