Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of Prime Minister to Maldives
26 JUL 2025 7:19AM by PIB Delhi
SI No. Agreement/MoU
1.
Extension of Line of Credit (LoC) of INR 4,850 crores to Maldives
2.
Reduction of annual debt repayment obligations of Maldives on GoI-funded LoCs
3.
Launch of India-Maldives Free Trade Agreement (IMFTA) negotiations
4.
Joint issuance of commemorative stamp on 60th anniversary of establishment of India-Maldives diplomatic relations
SI No. Inauguration / Handing-over
1.
Handing-over of 3,300 social housing units in Hulhumale under India's Buyers' Credit facilities
2.
Inauguration of Roads and Drainage system project in Addu city
3.
Inauguration of 6 High Impact Community Development Projects in Maldives
4.
Handing-over of 72 vehicles and other equipment
5.
Handing-over of two BHISHM Health Cube sets
6.
Inauguration of the Ministry of Defence Building in Male
SI No. Exchange of MoUs / Agreements Representative from Maldivian side Representative from Indian side
1.
Agreement for an LoC of INR 4,850 crores to Maldives
Mr. Moosa Zameer, Minister of Finance and Planning
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
2.
Amendatory Agreement on reducing annual debt repayment obligations of Maldives on GoI-funded LoCs
Mr. Moosa Zameer, Minister of Finance and Planning
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
3.
Terms of Reference of the India-Maldives Free Trade Agreement (FTA)
Mr. Mohamed Saeed, Minister of Economic Development and Trade
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
4.
MoU on cooperation in the field of Fisheries & Aquaculture
Mr. Ahmed Shiyam, Minister of Fisheries and Ocean Resources
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
5.
MoU between the Indian Institute of Tropical Meteorology (IITM), Ministry of Earth Sciences and the Maldives Meteorological Services (MMS), Ministry of Tourism and Environment
Mr. Thoriq Ibrahim, Minister of Tourism and Environment
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
6.
MoU on cooperation in the field of sharing successful digital solutions implemented at population scale for Digital Transformation between Ministry of Electronics and IT of India and Ministry of Homeland Security and Technology of Maldives
Mr. Ali Ihusaan, Minister of Homeland Security and Technology
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
7.
MoU on recognition of Indian Pharmacopoeia (IP) by Maldives
Mr. Abdulla Nazim Ibrahim, Minister of Health
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
8.
Network-to-Network Agreement between India’s NPCI International Payment Limited (NIPL) and Maldives Monetary Authority (MMA) on UPI in Maldives
Dr. Abdulla Khaleel, Minister of Foreign Affairs
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকাঃ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মালদ্বীপ ভ্ৰমণ
26 JUL 2025 7:19AM by PIB Guwahati
ক্ৰ নং
চুক্তি/বুজাবুজি চুক্তি
1.
মালদ্বীপলৈ ৪,৮৫০ কোটি টকাৰ লাইন অৱ ক্ৰেডিট (এল অ’ চি) সম্প্ৰসাৰণ
2.
চৰকাৰী পুঁজিৰে চলি থকা এল অ’ চিৰ ওপৰত মালদ্বীপৰ বাৰ্ষিক ঋণ পৰিশোধৰ বাধ্যবাধকতা হ্ৰাস কৰা
3.
ভাৰত-মালদ্বীপ মুক্ত বাণিজ্য চুক্তি (আইএমএফটিএ) আলোচনাৰ শুভাৰম্ভ
4.
ভাৰত-মালদ্বীপৰ কূটনৈতিক সম্পৰ্ক স্থাপনৰ ৬০বছৰীয়া জয়ন্তী উপলক্ষে যুটীয়া স্মাৰক ডাকটিকট প্ৰদান
ক্ৰ নং.
উদ্বোধন/হস্তান্তৰ
1.
ভাৰতৰ ক্ৰেতা ঋণৰ সুবিধাৰ অধীনত হুলুমলেত ৩৩০০টা সমূহীয়া আৱাস হস্তান্তৰ
2.
আদ্দু চহৰত পথ আৰু নিষ্কাশন ব্যৱস্থা প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন
3.
মালদ্বীপত ৬টা উচ্চ প্ৰভাৱিত সমুহীয়া উন্নয়নমুলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন
4.
৭২খন বাহন আৰু অন্যান্য সা-সৰঞ্জাম হস্তান্তৰ
5.
দুটা ভীষ্ম হেল্থ কিউব ছেট হস্তান্তৰ
6.
মালেত প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ ভৱন উদ্বোধন
ক্ৰ. নং
বুজাবুজি চুক্তি বিনিময়/চুক্তি
মালদ্বীপৰ প্ৰতিনিধি
ভাৰতৰ প্ৰতিনিধি
1.
মালদ্বীপৰ সৈতে ৪,৮৫০ কোটি টকাৰ এঅ’চি চুক্তি
শ্ৰীযুত মোছা জমীৰ, বিত্ত আৰু পৰিকল্পনা মন্ত্ৰী
ড০ এছ জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
2.
চৰকাৰৰ পুঁজিৰে চলি থকা এলঅ’চিৰ সন্দৰ্ভত মালদ্বীপৰ বাৰ্ষিক ঋণ পৰিশোধৰ বাধ্যবাধকতা হ্ৰাস কৰাক লৈ সংশোধনী চুক্তি
শ্ৰীযুত মোছা জমীৰ, বিত্ত আৰু পৰিকল্পনা মন্ত্ৰী
ড০ এছ জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
3.
ভাৰত-মালদ্বীপ মুক্ত বাণিজ্য চুক্তি (এফটিএ)ৰ কাৰ্য্যসূচী
শ্ৰীযুত মহম্মদ ছয়ীদ, অৰ্থনৈতিক উন্নয়ন আৰু বাণিজ্য মন্ত্ৰী
ড০ এছ জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
4.
মীন আৰু জলজ কৃষিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি
শ্ৰীযুত আহমেদ ছিয়াম, মীন আৰু মহাসাগৰীয় সম্পদ মন্ত্ৰী
ড০ এছ জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
5.
ভাৰতীয় ক্ৰান্তীয় বতৰ বিজ্ঞান প্ৰতিষ্ঠান (আইআইটিএম), পৃথিৱী বিজ্ঞান মন্ত্ৰালয় আৰু মালদ্বীপ বতৰ বিজ্ঞান সেৱা (এমএমএছ), পৰ্যটন আৰু পৰিৱেশ মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
শ্ৰীযুত থৰিক ইব্ৰাহিম, পৰ্যটন আৰু পৰিৱেশ মন্ত্ৰী
ড০ এছ জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
6.
ভাৰতৰ ইলেক্ট্ৰনিকছ আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয় আৰু মালদ্বীপৰ গৃহ নিৰাপত্তা আৰু প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত ডিজিটেল ৰূপান্তৰৰ বাবে জনসংখ্যাৰ পৰিসৰত ৰূপায়িত সফল ডিজিটেল সমাধানৰ পাৰস্পৰিক সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি
শ্ৰীযুত আলী ইহুছান, গৃহ নিৰাপত্তা আৰু প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰী
ড০ এছ জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
7.
মালদ্বীপত ভাৰতীয় ফাৰ্মাকোপিয়া (আই পি) স্বীকৃতি দিয়াৰ বুজাবুজি চুক্তি
শ্ৰীযুত আব্দুল্লা নাজিম ইব্ৰাহিম, স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী
ড০ এছ জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
8.
মালদ্বীপত ইউপিআইৰ ওপৰত ভাৰতৰ এনপিচিআই ইণ্টাৰনেশ্যনেল পেমেণ্ট লিমিটেড (এনআইপিএল) আৰু মালদ্বীপ মুদ্ৰা প্ৰাধিকৰণৰ মাজত নেটৱৰ্ক-টু-নেটৱৰ্ক চুক্তি
ড০ আব্দুল্লা খলিল, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
ড০ এছ জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী