Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of Prime Minister to Maldives
26 JUL 2025 7:19AM by PIB Delhi
SI No. Agreement/MoU
1.
Extension of Line of Credit (LoC) of INR 4,850 crores to Maldives
2.
Reduction of annual debt repayment obligations of Maldives on GoI-funded LoCs
3.
Launch of India-Maldives Free Trade Agreement (IMFTA) negotiations
4.
Joint issuance of commemorative stamp on 60th anniversary of establishment of India-Maldives diplomatic relations
SI No. Inauguration / Handing-over
1.
Handing-over of 3,300 social housing units in Hulhumale under India's Buyers' Credit facilities
2.
Inauguration of Roads and Drainage system project in Addu city
3.
Inauguration of 6 High Impact Community Development Projects in Maldives
4.
Handing-over of 72 vehicles and other equipment
5.
Handing-over of two BHISHM Health Cube sets
6.
Inauguration of the Ministry of Defence Building in Male
SI No. Exchange of MoUs / Agreements Representative from Maldivian side Representative from Indian side
1.
Agreement for an LoC of INR 4,850 crores to Maldives
Mr. Moosa Zameer, Minister of Finance and Planning
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
2.
Amendatory Agreement on reducing annual debt repayment obligations of Maldives on GoI-funded LoCs
Mr. Moosa Zameer, Minister of Finance and Planning
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
3.
Terms of Reference of the India-Maldives Free Trade Agreement (FTA)
Mr. Mohamed Saeed, Minister of Economic Development and Trade
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
4.
MoU on cooperation in the field of Fisheries & Aquaculture
Mr. Ahmed Shiyam, Minister of Fisheries and Ocean Resources
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
5.
MoU between the Indian Institute of Tropical Meteorology (IITM), Ministry of Earth Sciences and the Maldives Meteorological Services (MMS), Ministry of Tourism and Environment
Mr. Thoriq Ibrahim, Minister of Tourism and Environment
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
6.
MoU on cooperation in the field of sharing successful digital solutions implemented at population scale for Digital Transformation between Ministry of Electronics and IT of India and Ministry of Homeland Security and Technology of Maldives
Mr. Ali Ihusaan, Minister of Homeland Security and Technology
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
7.
MoU on recognition of Indian Pharmacopoeia (IP) by Maldives
Mr. Abdulla Nazim Ibrahim, Minister of Health
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister
8.
Network-to-Network Agreement between India’s NPCI International Payment Limited (NIPL) and Maldives Monetary Authority (MMA) on UPI in Maldives
Dr. Abdulla Khaleel, Minister of Foreign Affairs
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফলশিংগী লিস্ত: প্রধান মন্ত্রীগী মালদীবদা চৎখিবা স্তেৎ ভিজিৎ
26 JUL 2025 7:19AM by PIB Imphal
সিরিএল মশিং
এগ্রীমেন্ত/MoU
1.
মালদীবতা লুপা করোর 4,850গী লাইন ওফ ক্রেদিৎ (LoC) পীবা
2.
GoI-ফন্দেদ LoCশিংদা মালদীবকী চহিগী দেত রিপেমেন্ত ওবলিগেসনশিং হন্থহনবা
3.
ইন্দিয়া-মালদীব ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত (IMFTA) নেগোসিএসনশিং লোঞ্চ তৌবা
4.
ইন্দিয়া-মালদীব দিপ্লোমেতিক মরীশিং লৈরকপা চহি 60শুবগী মতাংদা কম্মেমোরেতিব স্তাম্প পুন্না ফোংবা
সিরিএল মশিং
শঙ্গাবা / খুৎশিন্নবা
1.
ভারতকী বায়র্স ক্রেদিৎ ফেসিলিতীশিংগী মখাদা হুলহুমালেদা সোসিএল হাউসিং য়ুনিৎ 3,300 হেন্না খুৎশিন্নবা
2.
অদ্দু সিতীদা রোদস অমসুং দ্রেনেজ সিস্তেম প্রোজেক্ত শঙ্গাবা
3.
মালদীবতা হায় ইম্পেক্ত কম্ম্যুনিতী দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত 6 শঙ্গাবা
4.
গারী 72 অমসুং অতোপ্পা ইক্বিপমেন্ত খুৎশিন্নবা
5.
BHISHM হেল্থ ক্যুব সেৎ অনি খুৎশিন্নবা
6.
মালেদা দিফেন্স মিনিস্ত্রীগী বিল্দিং শঙ্গাবা
সিরিএল মশিং
তৌনখিবা MoUশিং/ এগ্রীমেন্তশিং
মালদীবকী মাইকৈদগী মীহুৎ
ভারতকী মাইকৈদগী মীহুৎ
1.
মালদীবতা লুপা করোর 4,850গী LoC অমগী এগ্রীমেন্ত
শ্রী মুসা জমির, ফাইনান্স অমসুং প্লান্নিং মন্ত্রী
দা. এস. জয়শঙ্কর, মপাল থৌরম মন্ত্রী
2.
GoI-ফন্দেদ LoCশিংদা মালদীবকী চহিগী দেত রিপেমেন্ত ওবলিগেসনশিং হন্থহনবগী অমেন্দতরী এগ্রীমেন্ত
শ্রী মুসা জমির, ফাইনান্স অমসুং প্লান্নিং মন্ত্রী
দা. এস. জয়শঙ্কর, মপাল থৌরম মন্ত্রী
3.
ইন্দিয়া-মালদীব ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত (FTA)গী তর্মস ওফ রিফরেন্স
শ্রী মোহমেদ সাইদ, ইকনোমিক দিবেলপমেন্ত অমসুং ত্রেদ মন্ত্রী
দা. এস. জয়শঙ্কর, মপাল থৌরম মন্ত্রী
4.
ফিশরিজ অমসুং এক্বাকলচরগী লমদা তেংবাং পীননবা MoU
শ্রী অহমদ শিয়াম, ফিশরিজ অমসুং ওসিন রিসোর্সেস মন্ত্রী
দা. এস. জয়শঙ্কর, মপাল থৌরম মন্ত্রী
5.
আর্থ সাইন্সেস মন্ত্রালয়গী, ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ ত্রোপিকেল মেতিওরোলোজী (IITM) অমসুং তুরিজম অমসুং এনভাইর্নমেন্ত মন্ত্রালয়গী মালদীব মেতিওরোলোজিকেল সর্ভিসেস (MMS)কী মরক্তা MoU
শ্রী থোরিগ ইব্রাহিম, তুরিজম অমসুং এনভাইর্নমেন্ত মন্ত্রী
দা. এস. জয়শঙ্কর, মপাল থৌরম মন্ত্রী
6.
দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসনগীদমক পোপুলেসন স্কেলদা ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবা মায় পাক্লবা দিজিতেল সোল্যুসনশিং শিয়র তৌবগী লমদা ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং IT মন্ত্রালয় অমসুং মালদীবকী হোমলেন্দ সেক্যুরিতী অমসুং তেক্নোলোজীগী মরক্তা তেংবাং পীননবা MoU
শ্রী অলি ইহুসান, হোমলেন সেক্যুরিতী অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রী
দা. এস. জয়শঙ্কর, মপাল থৌরম মন্ত্রী
7.
মালদীবনা ইন্দিয়ন ফার্মাকোপিয়া (IP) শকখঙনবা MoU
শ্রী অব্দুল্লা নজিম ইব্রাহিম, হকশেল মন্ত্রী
দা. এস. জয়শঙ্কর, মপাল থৌরম মন্ত্রী
8.
ভারতকী NPCI ইন্তর্নেস্নেল পেমেন্ত লিমিতেদ (NIPL) অমসুং মালদীব মোনিতরী ওথোরিতী (MMA)গী মরক্তা মালদীবতা UPI চৎনহন্নবা নেৎৱার্ক-তু-নেৎৱার্ক এগ্রীমেন্ত
দা. অব্দুল্লা খালিল, মপাল থৌরম মন্ত্রী
দা. এস. জয়শঙ্কর, মপাল থৌরম মন্ত্রী