Ministry of Home Affairs
Last date for nomination for Padma Awards-2026 extended till 15th August, 2025
30 JUL 2025 11:07AM by PIB Delhi
The last date for nominations/recommendations for Padma Awards has been extended from 31st July, 2025 to 15th August, 2025. The nominations/recommendations for Padma Awards will only be received online on the Rashtriya Puraskar Portal (https://awards.gov.in ). Nominations/recommendations for the Padma Awards-2026 to be announced on the occasion of Republic Day, 2026 started on 15th March, 2025.
The Padma Awards, namely, Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri, are amongst the highest civilian awards of the country. Instituted in 1954, these Awards are announced on the occasion of the Republic Day every year. The Award seeks to recognize ‘work of distinction’ and is given for distinguished and exceptional achievements/service in all fields/disciplines, such as Art, Literature and Education, Sports, Medicine, Social Work, Science and Engineering, Public Affairs, Civil Service, Trade and Industry etc. All persons without distinction of race, occupation, position or sex are eligible for these Awards. Government servants including those working with PSUs, except Doctors and Scientists, are not eligible for Padma Awards.
The Government is committed to transform Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are, therefore, requested to make nominations/recommendations, including self-nomination. Concerted efforts may be made to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, weaker sections of the society, SCs & STs, divyang persons and who are doing selfless service to the society.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above said Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
Details in this regard are also available under the heading 'Awards and Medals' on the website of Ministry of Home Affairs (https://mha.gov.in) and on the Padma Awards Portal (https://padmaawards.gov.in). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পদ্ম এৱার্দ-২০২৬ কী নোমিনেসন থাজিনবগী মতম ওগস্ত ১৫, ২০২৫ ফাওবা শাংদোক্লে
30 JUL 2025 11:07AM by PIB Imphal
পদ্ম এৱার্দকী নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসন থাজিনবগী অরোয়বা মতম জুলাই ৩১, ২০২৫ ওইরম্বদগী ওগস্ত ১৫, ২০২৫ ফাওবা শাংদোক্লে। পদ্ম এৱার্দকী নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসন ওনলাইনখক্তদা রাস্ত্রিয় পুরস্কার পোর্তেল (https://awards.gov.in ) লৌগনি। রিপব্লিক দে, ২০২৬ থৌরমদা লাউথোক্কদবা পদ্ম এৱার্দ ২০২৬ কী নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসন মার্চ ১৫, ২০২৫ দগী হৌখিবনি।
পদ্ম এৱার্দ্স, পদ্ম বিভুসন, পদ্ম ভুসন অমসুং পদ্ম শ্রী হায়রিবশিং অসি লৈবাকসিগী মীচমশিংদা পীবা খ্বায়দগী থাক ৱাংবা মনাশিংগী মনুং চল্লি। ১৯৫৪ দা চৎনবা হৌখিবা মনাশিং অসি চহি খুদিংগী রিপব্লিক দে থৌরমদা হেক হেক লাউথোকই। মনাশিং অসিনা ‘তোপ তোপ্না তৌথোরকপা’ থবক থৌওংশিংবু শকখঙই অমদি আর্ত, লিতরেচর অমদি মহৈ মশিং, শান্ন-খোৎনবা, মেদিসিন, সোসিএল ৱর্ক, সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনিয়রিং, পব্লিক এফ্যার্স, সিভিল সর্ভিস, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রী অসিনচিংবা লম খুদিংদা তোপ তোপ্না অমদি থোইদোক হেন্দোক্না মায় পাক্লকপা/থবক তৌথোরকপশিংদা পীবনি। কাঙলুপ ফুরুপ, শিনফম, ফম নৎত্রগা নুপা নুগী খায়দনা মীপুম খুদিংমক মনা অসি ফংবা য়াই। দোক্তর অমদি সাইন্তিস্তশিং নত্তনা PSUs দা থবক তৌবা য়াওনা লৈঙাক্কী থবক তৌববা মীওইশিংদি পদ্ম এৱার্দ্স ফংবা য়াদে।
লৈঙাক্না পদ্ম এৱার্দসপু “মীয়ামগী পদ্ম” ওন্থোক্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি। মরম অসিনা মীপুম খুদিংমক্কী মফমদা মশানা নোমিনেসন তৌজবা য়াওনা নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসন তৌরক্নবা পুক্নিং থৌগৎলি। নুপী, খুন্নাইগী তুশোন্নবা কাঙলুপ, SCs অমসুং STs, মীমান্নদ্রবা মীওইশিং অমদি খুন্নাইদা ওইজবা থিদনা থবক তৌরিবা মীওইশিংগী মরক্তগী মখোয়না থোইদোক হেন্দোক্না অমদি তোপ তোপ্না তৌথোরকপা অমদি মায় পাক্লকপশিং শকখঙবিবা মতিক চাই খন্বা মীওইশিং মশক খঙদোকমিন্ননবা ময়াম পন্না হোৎনমিন্নবা চঙই।
নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসনশিং রিকম্মেন্দ তৌরক্লিবা মীওই অদুগী মহাক্কী লমদা থোইদোক হেন্দোক্না অমদি তোপ তোপ্না তৌথোরকপা অমদি মায় পাক্লকপশিং ময়েক শেংনা তাক্তুনা ৱারী লিবগী মওংদা ইবা সাইতেসন অমা য়াওনা মথক্তা পীরিবা পোর্তেল অসিদা য়াওরিবা ফোর্মেত্তা পল্লিবা মরী লৈনবা অকুপ্পা ৱারোল পুম্নমক য়াওরক্কদবনি।
মসিগী মতাঙবা মচা খায়বা ৱাফমসু গৃহ মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত (https://mha.gov.in) কী ‘এৱার্দ্স এন্দ মেদল্স’ হায়রিবা হেদিং অসিগী মখাদা, অমদি পদ্ম এৱার্দ্স পোর্তেল (https://padmaawards.gov.in) দা ফংগনি। মনাশিং অসিগা মরী লৈনবা পথাপ অমদি কাঙলোনশিং https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx লিঙ্ক অসিদা পীরিবা ৱেবসাইত অসিদা ফংগনি।