Prime Minister's Office
PM shares an article on PRS 2024, a Transformative Blueprint for Skill-Linked, Inclusive Education
30 JUL 2025 1:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today remarked that India is redefining its education system beyond enrollment to focus on real learning. Sharing an article, Shri Modi hailed the PRS 2024 which provides scientific insights into student progress and lays out a roadmap for evidence-based, district-level action to build an inclusive, skill-linked education ecosystem.
Responding to a post on X by Union Minister Shri Jayant Chaudhury, the PMO India handle said:
“India is redefining its education system beyond enrollment to focus on real learning. In his latest reflection, Union Minister Shri @jayantrld discusses how PRS 2024 provides scientific insights into student progress and lays out a roadmap for evidence-based, district-level action to build an inclusive, skill-linked education ecosystem.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦକ୍ଷତା ଆଧାରିତ ତଥା ସମାବେଶୀ ଶିକ୍ଷା ପାଇଁ ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ ଯୋଜନା ପିଆର୍‌ଏସ୍ ୨୦୨୪ ଉପରେ ଲେଖା ଶେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
30 JUL 2025 1:32PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପଞ୍ଜିକରଣ ବ୍ୟତୀତ ପ୍ରକୃତ ଶିକ୍ଷା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ରୀତ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତ ନିଜର ଶିକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପୁନଃ ପରିଭାଷିତ କରୁଛି । ଏକ ଲେଖା ଶେୟାର କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ପିଆର୍‌ଏସ୍ ୨୦୨୪ର ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଛାତ୍ର ପ୍ରଗତିରେ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ । ଏହାଛଡା ଏକ ସମାବେଶୀ, ଦକ୍ଷତା ଆଧାରିତ ଶିକ୍ଷା ଇକୋସିଷ୍ଟମ୍ ଗଠନ ଦିଗରେ ପ୍ରମାଣ-ଆଧାରିତ, ଜିଲ୍ଲା-ସ୍ତରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟର ରୋଡମ୍ୟାପ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥାଏ ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜୟନ୍ତ ଚୌଧୁରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସରେ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲ ପକ୍ଷରୁ କୁହାଯାଇଛି;
“ଭାରତର ନିଜର ଶିକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପଞ୍ଚିକରଣର ପରିସୀମା ବ୍ୟତୀତ ବାସ୍ତବିକ ଶିକ୍ଷା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ରୀତ କରିବା ପାଇଁ ପୁନଃ ପରିଭାଷିତ କରୁଛି । ତାଙ୍କର ସଦ୍ୟ ପ୍ରତିଫଳନରେ, କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜୟନ୍ତ ଚୌଧୁରୀ କିପରି ପିଆରଏସ ୨୦୨୪ ଛାତ୍ର ପ୍ରଗତିରେ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ପ୍ରଦାନ କରିବା ସହ ଏକ ସମାବେଶୀ, ଦକ୍ଷତା ଆଧାରିତ ଶିକ୍ଷା ଇକୋସିଷ୍ଟମ ଗଠନ ପାଇଁ ପ୍ରମାଣ ଆଧାରିତ, ଜିଲ୍ଲା-ସ୍ତରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟର ରୋଡମ୍ୟାପ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥାଏ ତାହା ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ।”