Cabinet
Cabinet approves total outlay of Rs.6520 crore including additional outlay of Rs.1920 crore for ongoing Central Sector Scheme “Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana” (PMKSY) during 15th Finance Commission Cycle (2021-22 to 2025-26)
31 JUL 2025 3:04PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved a total outlay of Rs.6520 crore including additional outlay of Rs.1920 crore for ongoing Central Sector Scheme "Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana" (PMKSY) during 15th Finance Commission Cycle (FCC) (2021-22 to 2025-26).
Approval includes (i) Rs.1000 crore to support setting up of 50 Multi Product Food Irradiation Units under the component scheme-Integrated Cold Chain and Value Addition Infrastructure (ICCVAI) and 100 Food Testing Labs (FTLs) with NABL accreditation under the component scheme – Food Safety and Quality Assurance Infrastructure (FSQAI) of Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana (PMKSY), in alignment with the budget announcement and (ii) Rs.920 crore, for sanctioning projects under various component schemes of PMKSY during the 15th FCC.
Both ICCVAI and FSQAI are demand driven component schemes of PMKSY. The Expression of Interests (EOIs) would be floated for inviting proposals from eligible entities across the country. The proposals received against the EOI would be approved after proper scrutiny as per eligibility criteria as per the extant scheme guidelines.
The implementation of the proposed 50 multi-product food irradiation units is expected to create total preservation capacity ranging from 20 to 30 Lakh Metric Tonnes (LMT) per annum, based on the type of food products irradiated under these units. The setting up of the proposed 100 NABL-accredited food testing laboratories under private sector will lead to the development of advanced infrastructure for testing food samples, thereby ensuring compliance with food safety standards and supply of safe foods.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন সাইকল (২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬)কী মনুংদা হৌজিক চত্থরিবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম “প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পাদা য়োজনা” (PMKSY)গীদমক লুপা করোর ১৯২০গী অহেনবা আউৎলে য়াওনা লুপা ৬৫২০গী অপুনবা আউৎলে অয়াবা পীখ্রে
31 JUL 2025 3:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ঙসি ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন সাইকল (FCC) গী মনুংদা (২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবা) হৌজিক চত্থরিবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম "প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পাদা য়োজনা" (PMKSY) গীদমক লুপা করোর ১৯২০গী অহেনবা আউৎলে য়াওনা লুপা করোর ৬৫২০গী অপুনবা আউৎলে অমা অয়াবা পীখ্রে।
এপ্রুবেল অসিদা য়াওরিবশিং অদুদি (i) বজেৎ এনাউন্সমেন্তগী পরিং মখাদা কম্পোনেন্ত স্কিম-ইন্তিগ্রেতেদ কোল্দ চেন এন্দ ভেল্যু এদিসন ইনফ্রাস্ত্রকচর (ICCVAI) গী মখাদা মল্তি-প্রোদক্ত ফুদ ইরেদিএসন য়ুনিত ৫০ অমসুং কম্পোনেন্ত স্কিম - প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পাদা য়োজনা (PMKSY) গী ফুদ সেফতী এন্দ ক্বালিতী এশুরেন্স ইনফ্রাস্ত্রকচর (FSQAI) গী মখাদা NABL এক্রেদিতেসনগা লোইননা ফুদ তেস্তিং লেব ১০০ (FTL) লিংখৎনবগীদমক লুপা করোর ১০০০গী তেংবাং অমসুং (ii) ১৫শুবা FCCগী মনুংদা PMKSYগী তোঙান-তোঙানবা কম্পোনেন্ত স্কিমশিংগী মখাদা প্রোজেক্তশিং সেঙ্কসন তৌনবা লুপা করোর ৯২০।
ICCVAI অমসুং FSQAI অনিমক PMKSYগী দিমান্দ দ্রিভন কম্পোনেন্ত স্কিমশিংনি। এক্সপ্রেসন ওফ ইন্তরেস্তস (EOI) অসি লৈবাক শিনবা থুংনা ইলিজিবল ওইরবা এন্তিতীশিংদগী প্রোপোজেলশিং খোমজিনবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোক্কনি। EOIগী মায়োক্তা লাকপা প্রোপোজেলশিং অসি হৌজিক লৈরিবা স্কিমগী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না ইলিজিবিলিতী ক্রাইতেরিয়াগী মতুং ইন্না মওং চুম্না ক্রুতিনী তৌরবা মতুংদা অয়াবা পীগনি।
পুথোক্নবা থৌরাং তৌরিবা মল্তি-প্রোদক্ত ফুদ ইরাদিএসন য়ুনিৎ ৫০ অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা য়ুনিৎশিং অসিগী মখাদা ইরাদিএসন তৌরিবা ফুদ প্রদক্তশিংগী মখলগী মতুং ইন্না চহিদা লেম্না মেত্রিক তন লাখ ২০দগী ৩০ ফাওবগী অপুনবা প্রিজর্বেসন কেপাসিতী শেমগৎলগনি হায়না পানরি। প্রাইবেৎ সেক্তরগী মখাদা NABL-এক্রেদিতেদ ফুদ তেস্তিং লেবোরেতরী ১০০ লিংখৎনবগী পান্দম থম্লিবা অসিনা ফুদ সেম্পল তেস্ত তৌনবগীদমক অৱাংবা থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা শেমগৎকনি। মসিনা ফুদ সেফতী স্তেন্দর্দশিং ঙাক্না চৎপা অমসুং সেফ ফুদশিং ফংহনবদা মতেং ওইরগনি।