Prime Minister's Office
PM to visit Varanasi on 2nd August
PM to lay the foundation stone and inaugurate multiple development projects worth around Rs 2200 crore in Varanasi
Projects cater to multiple sectors: infrastructure, education, healthcare, tourism, urban development, cultural heritage among others
PM to lay foundation stone of various works under the Smart Distribution Project and undergrounding of electrical infrastructure
With the aim to preserve culturally significant water bodies, PM to lay foundation stone for water purification and maintenance works at various Kunds
PM to release 20th instalment of PM-KISAN transferring more than Rs 20,500 crore to over 9.7 crore Farmers
Total disbursement under PM-KISAN since its inception to cross Rs 3.90 lakh crore
31 JUL 2025 6:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone and inaugurate multiple development projects worth around Rs 2200 crore in Varanasi, Uttar Pradesh on 2nd August at around 11 AM. He will also address the gathering on the occasion.
The projects cater to multiple sectors, including infrastructure, education, healthcare, tourism, urban development and cultural heritage aim at achieving holistic urban transformation, cultural rejuvenation, improved connectivity, and enhanced quality of life in Varanasi.
In line with his commitment to improve road connectivity in Varanasi, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of several key infrastructure projects. He will inaugurate the widening and strengthening of the Varanasi - Bhadohi road and Chhitauni- Shool Tankeshwar road; and Railway Overbridge at Hardattpur, to ease congestion on the Mohan Sarai - Adalpura Road. He will lay the foundation stone for comprehensive road widening and strengthening across multiple rural and urban corridors, including Dalmandi, Lahartara-Kotwa, Gangapur, Babatpur among others and Railway Overbridges at Level Crossing 22C and Khalispur Yard.
Strengthening the power infrastructure in the region, Prime Minister will lay the foundation stone of various works under the Smart Distribution Project and undergrounding of electrical infrastructure worth over Rs 880 crore.
In a major boost to tourism, Prime Minister will inaugurate the redevelopment of 8 riverfront Kuccha Ghats, development works at Kalika Dham, beautification of the pond and ghat at Rangildas Kutiya, Shivpur, and the restoration and water purification of Durgakund. He will lay the foundation stone for restoration work at Kardameshwar Mahadev Temple; development of Karkhiyaon, the birthplace of several freedom fighters; City Facility Centres at Sarnath, Rishi Mandvi, and Ramnagar Zones; redevelopment of Munshi Premchand’s ancestral house in Lamahi and upgradation of museum among others. He will also lay the foundation stone for development of an Urban Miyawaki Forest at Kanchanpur and for the redevelopment and beautification of Shaheed Udyan and 21 other parks.
In addition, to preserve culturally significant water bodies, Prime Minister will lay the foundation stone for water purification and maintenance works at various kunds including Ramkund, Mandakini, Shankuldhara and others, along with the installation of four floating pujan platforms. To ensure access to potable water in rural areas, Prime Minister will also inaugurate 47 Rural Drinking Water Schemes under the Jal Jeevan Mission.
Furthering his vision of quality education for all, Prime Minister will inaugurate the upgradation of 53 school buildings within the municipal boundary. He will also lay the foundation stone for several educational projects, including the construction of a new district library and rejuvenation of Government High Schools at Jakhini, Lalpur among others.
In a major boost to health infrastructure, Prime Minister will inaugurate advanced medical equipment installations, including robotic surgery and CT scan facilities, at Mahamana Pandit Madan Mohan Malaviya Cancer Centre and Homi Bhabha Cancer Hospital. He will also lay the foundation stone of a Homoeopathic College and Hospital. Further, he will inaugurate an Animal Birth Control Centre and associated Dog Care Centre.
Furthering his vision for world class sports infrastructure in Varanasi, Prime Minister will inaugurate a synthetic hockey turf at Dr. Bhimrao Ambedkar Sports Stadium. Enhancing facilities for law enforcement personnel, Prime Minister will inaugurate a 300-capacity Multipurpose Hall at Pradeshik Armed Constabulary (PAC) Ramnagar and lay the foundation stone for Quick Response Team (QRT) Barracks.
In a significant step towards farmer welfare, Prime Minister will release the 20th instalment of PM-KISAN. An amount of more than Rs 20,500 crore will be transferred directly to the bank accounts of over 9.7 crore farmers across the country. With this release, the total disbursement under the scheme since its inception will surpass Rs 3.90 lakh crore.
Prime Minister will also inaugurate the registration portal for various events and competitions under the Kashi Sansad Pratiyogita, including Sketching Competition, Painting Competition, Photography Competition, Khel-Kood Pratiyogita, Gyan Pratiyogita, and the Rojgar Mela. Prime Minister will also distribute more than 7,400 assistive aids to various Divyangjan and Elderly beneficiaries.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ওগষ্ট ২ দা বারানাসীদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা বারানসীদা লুপা করোর ২২০০ রোমগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং শঙ্গাগনি
প্রোজেকশিং অদুদা য়াওরিবা হিরমশিংদি: ইনফ্রাষ্ট্রকচর, লাইরিক-লাইশু, অনা-লায়য়েং, তুরিজম, সহর শেমগৎপা, নাৎ অমসুং চৎনবীশিংনি
স্মার্দ দিষ্ট্রিব্যুসন প্রোজেক অমসুং হৌজিক পায়খৎলিবা ইলেক্ত্রিক্কী ইনফ্রাষ্ট্রকচরগী মখাদা প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা থবকশিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
নাৎকী ওইনা মরুওইবা ঈশিং লৈবা মফমশিং য়োকখৎনবা পান্দমদা, তোঙান তোঙানবা কুন্দশিংগী ঈশিং শেংদোক্নবা অমসুং শেমজিন-শাজিন্নবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লৌমী করোর ৯.৭ হেনবদা পি.এম-কিষানগী ২০ শুবা ইন্সতোলমেন্তগী লুপা করোর ২০,৫০০ হেন্না থাদোক্কনি
স্কিম অসি চৎনবা হৌবদগী হৌজিক ফাওবদা পি.এম কিষানগী মখাদা থাদোকখিবা শেনফম পুন্না লুপা করোর লাখ ৩.৯০ হেল্লে
31 JUL 2025 6:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগষ্ট ২ গী অয়ুক পুং ১১ রোম তাবদা উত্তর প্রদেসকী বারানাসীদা লুপা করোর ২২০০ রোমগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং শঙ্গাগনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদসু ৱা ঙাংগনি।
সহরগী অওনবা পুরক্নবা, নাৎ অমুক হন্না হিঙ্গৎহন্নবা, লম্বী-থোং ফগৎহন্নবা অমসুং বারানসীদা পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা পান্দমদা প্রোজেকশিং অদুদা য়াওরিবা হিরমশিংগী মনুংদা ইনফ্রাষ্ট্রকচর, লাইরিক-লাইশু, অনা-লায়য়েং, তুরিজম, সহর শেমগৎপা, নাৎ অমসুং চৎনবীশিংনি য়াওরি।
বারানসীগী লম্বী-থোং ফগৎহন্নবা মহাক্না থাজবা পীখিবগী মতুংইন্না, প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না বারানসী-ভাদোহি লম্বী অমসুং ছিতৌনি-সুল তঙ্কেস্বর লম্বী পাকথোকপা অমসুং ফগৎহনবা অমসুং হারদাতপুরদা রেলৱে ওভরব্রিজ, লম্বী চিনবা ফনবা মোহান সারাই-অদালপুর লম্বী শঙ্গাগনি। মহাক্না দালমান্দি, লাহারতানা-কোতৱা, গঙ্গাপুর, বাবাতপুর য়াওনা লেভেল ক্রোসিং ২২সি অমসুং খাসিপুর য়ার্দতা রেলৱে ওভরব্রিজ য়াওনা তোঙান তোঙানবা খুঙ্গং অমসুং সহরগী লম্বী পাকথোকপা অমসুং ফগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমগনি।
লমদম অসিগী পৱার ইনফ্রাষ্ট্রকচর ফগৎহন্নবা, লুপা করোর ৮৮০ হেনবগী স্মার্দ দিষ্ট্রিব্যুসন প্রোজেক অমসুং হৌজিক পায়খৎলিবা ইলেক্ত্রিক্কী ইনফ্রাষ্ট্রকচরগী মখাদা প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা থবকশিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি।
তুরিজম চাউখৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা রিভরফ্রন্ত কচ্ছা ঘাত ৮ অমুক হন্না শেমগৎপা, কলিকা থাম শেমগৎপা,, রঙ্গিলদাস কুতিয়া, সিবপুরদা পুখ্রি অমসুং ঘাত ফজহনবা অমসুং দুর্গাকুন্দগী ঈশিং শেংদোকপগী থবকশিং শঙ্গানগনি। প্রধান মন্ত্রীনা কারদামেশ্বর মহাদেব লাইশঙ অমুক শেমজিনবা; নিংতম লান্মী কয়াগী পোক্নফম কারখিয়াওন শেমগৎপা; সরনাথ, রিসি মন্দবী অমসুং রামনাগর জোনশিং সিতি ফেসিলিতি সেন্তরশিং; লামহিদা মুন্সি প্রেমচান্দগী মপা-মপুগী য়ুম অমুক হন্না শেমগৎপা অমসুং মসি ম্যুজিয়ম অমা ওইনা শেমগৎনবা থবকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। কাঞ্জনপুরদা অর্বান মিয়াৱাকি ফোরেষ্ট অমা শেমগৎনবা অমসুং সহিৎ উরান অমসুং অতোপ্পা পার্ক ২১ অমুক হন্না শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি।
মসিগী মথক্ত, নাৎকী ওইনা মরুওইবা ঈশিং লৈবা মফমশিং য়োকখৎনবা পান্দমদা, রামকুন্দ, মন্দাকিনি সনকুলধারা অমসুং অতোপ্পশিং য়াওনা ঈশিং শেংদোক্নবা অমসুং শেমজিন শাজিন্নবা অমসুং অতাওবা পুজন প্লেতফোর্ম ৪ থম্নবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। খুঙ্গংগী মফমশিংদা অফবা থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবা, জল জিবন মিসনগী মখাদা প্রধান মন্ত্রীনা খুঙ্গংগী থক্নবা ঈশিং পীনবা স্কিম ৪৭ শঙ্গাগনি।
মীওই খুদিংমক্ত অফবা গুন লৈনবা লাইরিক-লাইশু তম্বা ফংহন্নবা মহাক্কী পান্দমগী শরুক অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা ম্যুনিসিপাল ঙমখৈগী মনুংদা স্কুল বিল্দিং ৫৩ ফগৎহন্নবা থবক শঙ্গাগনি। মহাক্না অনৌবা দিস্ত্রিক লাইব্রেরি অমা শাবা য়াওনা অমসুং জাখিনি, লালপুরদা সরকারগী হায় স্কুলশিং অমুক হন্না শেমজিন্নবা থবকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
হকশেলগী ইনফ্রাষ্ট্রকচর ফগৎহন্নবা খোঙথাং অমা ওইনা, রোবোতিক সর্জরি অমসুং সি.তি স্কেনগী খুদোংচাবশিং য়াওনা অফবা মখলগী মেদিকেলগী খুৎলায়শিং মহামানা পন্দিৎ মদন মোহন মালবিয়া কেন্সর সেন্তর অমসুং হোম ভাভা কেন্সর হোস্পিতালদা শঙ্গাগনি। মহাক্না হোমিওপেথি কলেজ অমসুং হোস্পিতাল অমগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। মখা তানা মহাক্না এনিমেল বার্থ কন্ত্রোল সেন্তর অমসুং দোগ কিয়ার সেন্তর অমা শঙ্গাগনি।
বারানসীদা মালেম থাক্কী শানবগী ইনফ্রাষ্ট্রকচর লৈহন্নবা মহাক্কী পান্দম ফগৎহল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা দোক্তর ভিমরাও অম্বেদকার স্পোর্তস ষ্টদিয়মদা সিন্থেতিক হোক্কি তর্ফ অমা শঙ্গাগনি। লো ঙাক্না চৎনবা থৌদাং লৌরিবা মীওইশিংদা খুদোংচাবশিং হেন্না ফংহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা প্রাদেসিক আর্মদ কন্সতাবুলারি(পি এ সি) রামনাগরদা মীওই ৩০০ চনবা মলতিপর্পজ হোল অমা শঙ্গাগনি অমসুং কুইক রেসপোন্স তিম (ক্বিউ আর তি) বেরেকশিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি।
লৌমীশিংগী য়াইফনবা মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম-কিষানগী ২০শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্কনি। লৈবাক শীনবা থুংবগী লৌমী করোর ৯.৭ হেনবগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা লুপা করোর ২০,৫০০ হেন্না হকথেংননা হাপচিনগনি। মসিগী শেনফম অসি থাদোকপগা লোয়ননা, স্কিম অসি চৎনবা হৌবদগী হৌজিক ফাওবদা পি.এম কিষানগী মখাদা থাদোকখিবা শেনফম পুন্না লুপা করোর লাখ ৩.৯০ হেল্লে।
স্কেতচিং কম্পিতিসন, লাইয়েকপা চাংদম্নবা, ফোতোগ্রাফি চাংদম্নবা, খেল-খুদ প্রাতিয়োগিতা, গ্যান প্রোতিয়োগিতা অমসুং রোজগার মেলা য়াওনা কসি সংসদ প্রাতিয়োগিতাগী মখাদা তোঙান তোঙানবা থৌরমশিং অমসুং চাংদম্নবশিংগী রেজিষ্ট্রেসন পোর্তেল প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা দিবয়াংজিন অমসুং অহল ওইরবা বেনিফিসরিশিংদা এসিস্তিভ এদস ৭,৪০০ হেন্না য়েন্থোক্কনি।