Ministry of Information & Broadcasting
Empowering Northeast India: NFDC Offers Free Residential VFX & Animation Training for Youth
Free 8-Month Residential Training in 3D Animation & VFX; 100 Candidates to Be Selected for Fully-Funded Skill Program
Last Date to Apply - 15th August 2025
02 AUG 2025 11:05AM by PIB Mumbai
Mumbai, 02nd August 2025
The National Film Development Corporation of India (NFDC), under the aegis of the Ministry of Information and Broadcasting, Government of India, launches a fully residential training program in 3D Animation and Visual Effects (VFX) exclusively for aspiring professionals from the North Eastern region of India.
The program is open to individuals from any of the eight North Eastern states: Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Sikkim, and Tripura. Applicants must be at least 18 years of age as of June 2025. Upon successful completion of the program, all participants will receive a Joint Certificate issued by NFDC and the National Council for Vocational Education and Training (NCVET).
The minimum eligibility is a 10+2 pass, or a 10th pass with at least three years of relevant industry experience. A nominal, non-refundable registration fee of ₹1,180 (inclusive of taxes) is applicable for processing applications. Interested candidates may register online by visiting the official NFDC website at www.nfdcindia.com, or by going directly to the dedicated registration portal at https://skill.nfdcindia.com/Specialproject. The last date for registration is 15th August, 2025. For queries or support related to the application process, candidates may write to skillindia@nfdcindia.com
A total of 100 candidates will be selected through a screening and evaluation process to undergo this intensive 8-month residential training program, to be delivered in collaboration with NFDC’s training partner Aptech Ltd. The program will be conducted at a fully-equipped training facility in Ghaziabad, Uttar Pradesh, and will be divided into two parts: six months of rigorous classroom-based instruction in 3D Animation and VFX, followed by two months of industry exposure through on-the-job training. The training will include hands-on learning modules, industry-relevant projects, and exposure to real-world workflows used in film studios and content creation companies.
Each selected participant will be provided with a high-performance laptop to support their learning throughout the program.
Importantly, the entire training, including boarding and lodging, is being offered completely free of cost. Selected candidates will receive free residential accommodation, three meals a day, and access to training resources and mentorship support at no financial burden. This initiative is designed to ensure that talented youth from economically and geographically disadvantaged regions are able to participate in India’s growing digital economy on an equal footing.
Recognising the vast yet underutilised creative potential of India’s North Eastern states, NFDC has strategically designed this initiative to address regional disparities pertaining to accessibility to professional training and skilling infrastructure. This is the third such edition of NFDC’s Residential Program dedicated to the youth of the North East, with the objective of building a pipeline of skilled digital artists and animation professionals from the region. The program aims not only to equip participants with high-demand technical skills but also to serve as a springboard for employment, entrepreneurship, and long-term economic empowerment.
NFDC, a Government of India enterprise, has been a key institution in the cinematic and creative ecosystem of the country. While it is widely recognised for its role in producing and promoting meaningful Indian cinema, NFDC has also emerged as a trusted implementation agency for skill development, providing end-to-end solutions including training, assessment, certification, and placement support. It has been instrumental in delivering structured programs that cater to the evolving demands of the M&E industry—across domains such as animation, filmmaking, VFX, gaming, digital content creation, and advertising.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক ভারতপু শক্তি পীরি: NFDCনা নহারোলশিংগীদমক ফ্রী রেসিদেন্সিএল VFX & এনিমেসন ত্রেনিং পীরি
3D এনিমেসন অমসুং VFXদা থা 8গী ফ্রী রেসিদেন্সিএল ত্রেনিং; কেন্দিদেৎ 100 অসি মপুং ফানা ফন্দ থাদরবা স্কিল প্রোগ্রাম অমগীদমক খনগৎকনি
এপ্লাই তৌবগী অরোইবা তাং – ওগস্ত 15, 2025
02 AUG 2025 11:05AM by PIB Imphal
মুম্বাই, ওগস্ত 02, 2025
ভারত সরকারগী ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা নেস্নেল ফিল্ম দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা (NFDC)না ভারতকী অৱাং-নোংপোক লমদমগী হৌগৎলক্লিবা প্রোফেস্নেলশিং খক্তগী ওইনা 3D এনিমেসন এন্দ ভিজুএল ইফেক্তস (VFX) দা মপুং ফাবা রেসিদেন্সিএল ত্রেনিং প্রোগ্রাম অমা হৌদোক্লে।
প্রোগ্রাম অসি অৱাং নোংপোক্কী রাজ্য 8: অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, মনিপুর, মেঘালয়া, মিজোরাম, নাগালেন্দ, সিক্কিম অমসুং ত্রিপুরাদগী মীওই অমা হেক্তনা য়াওবা য়াই। এপ্লিকেন্তশিং অদু জুন 2025 ফাওবদা য়ামদ্রবদা চহি 18 শুরবা ওইগদবনি। প্রোগ্রাম অসি মায় পাক্না লোইরবা মতুংদা, শরুক য়ারিবা পুম্নমক্না NFDC অমসুং নেস্নেল কাউন্সিল ফোর ভোকেস্নেল এজুকেসন এন্দ ত্রেনিং (NCVET) না পীবা জোইন্ত সর্তিফিকেৎ অমা ফংগনি।
মিনিমম ওইবা ইলিজিবিলিতী অসি 10+2 পাস, নত্ত্রগা য়ামদ্রবদা চহি অহুমগী মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রী এক্সপরিয়েন্সগা লোয়ননা 10শুবা পাস তৌরবা ওইগদবনি। এপ্লিকেসনশিং প্রোসেস তৌনবগীদমক্তা অতাবা মমল, রিফন্দ তৌবা য়াদবা রেজিস্ত্রেসন ফি 1,180 (তেক্স য়াওনা) পীবা মথৌ তাই। থৱায় য়াওবা কেন্দিদেৎশিংনা NFDCগী ওফিসিএল ৱেবসাইৎ www.nfdcindia.comদা চংদুনা নত্ত্রগা https://skill.nfdcindia.com/Specialprojectদা লৈবা দেদিকেতেদ রেজিস্ত্রেসন পোর্তেলদা হকথেংননা চংদুনা ওনলাইন ওইনা রেজিস্তর তৌবা য়াই। রেজিস্ত্রেসন তৌনবগী অরোইবা নুমিৎ অসি 2025গী ওগস্ত 15নি। এপ্লিকেসন প্রোসেসকা মরি লৈনবা ৱাহং নত্ত্রগা সপোর্তকীদমক্তা, কেন্দিদেৎশিংনা স্কিল skillindia@nfdcindia.comদা অইবা চেরোল পীশিনবা য়াগনি।
NFDCগী ত্রেনিং পার্তনর এপতেক লিমিতেদগা খুৎশম্নদুনা পাংথোক্কদৌরিবা থা 8গী ইন্তেনসিব রেসিদেন্সিএল ত্রেনিং প্রোগ্রাম অসিদা শরুক য়ানবা স্ক্রীনিং অমসুং ইভালুএসনগী থৌওং অমগী খুত্থাংদা অপুনবা কেন্দিদেৎ ১০০ খনগৎলগনি। প্রোগ্রাম অসি উত্তর প্রদেশকী ঘাজিয়াবাদতা লৈবা মপুং ফানা খুৎলায় লৈরবা ত্রেনিং ফেসিলিতী অমদা পাংথোক্কনি অমসুং শরুক অনি থোক্না খায়দোক্কনি: থা তরুক্কী 3D এনিমেসন অমসুং VFXদা ক্লাসরুমদা য়ুম্ফম ওইবা অকনবা ইনস্ত্রক্সন, মসিগী মতুংদা থা অনিগী ওন-দি-জোব ত্রেনিংগী খুত্থাংদা ইন্দস্ত্রীদা এক্সপোজর তৌগনি। ত্রেনিং অসিদা হন্দ-ওন লর্নিং মোদ্যুলশিং, ইন্দস্ত্রীগা মরী লৈনবা প্রোজেক্তশিং অমসুং ফিল্ম স্তুদিওশিং অমসুং কন্তেন্ত ক্রিএসন কম্পনীশিংদা শীজিন্নরিবা রিএল-ৱার্ল্দ ৱার্কফ্লোশিং য়াওগনি।
খনগৎলবা শরুক য়ারিবা মীওই খুদিংমকপু প্রোগ্রাম অসিগী মনুংদা মখোয়গী লর্নিংদা মতেং পাংনবা হায় পর্ফোমেন্স লেপতোপ অমা পীগনি।
মরুওইনা হায়রবদা, লৈফম-চাফম য়াওনা ত্রেনিং পুম্নমক অসি মপুং ফানা ফ্রী ওইহল্লি। খনগৎলবা কেন্দিদেৎশিংনা লেম্না লৈফম, নোংমদা চরা অহুম, ত্রেনিং রিসোর্সশিং অমসুং মেন্তরশিপ সপোর্ত ফংলগনি। ইকোনোমিক অমসুং জিওগ্রাফিকেল্লি খুদোংচাদবা মফমশিংদগী লাকপা হৈ-শিংলবা নহারোলশিংনা ভারতকী চাউখৎলক্লিবা দিজিতেল ইকোনোমীদা চপ মান্নবা থাক্তা শরুক য়াবা ঙমহন্নবা থৌরাং অসি পায়খৎলি।
ভারতকী অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংদা লৈরিবা পাক চাউবা অমসুং অদুম ওইনমক শীজিন্নদবা ক্রিএতিব পোতেন্সিএল অদু খঙলদুনা, NFDCনা প্রোফেস্নেল ত্রেনিং অমসুং স্কিলিং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহনবদা লমদমসিগী ওইবা খেন্নবা অদু কোকহন্নবা থৌরাং ওইনা থৌরাং অসি পায়খৎলি। হায়রিবা অসি অৱাং নোংপোক্কী নহারোলশিংদা কৎথোকপা NFDCগী রেসিদেন্সিএল প্রোগ্রামগী অহুমশুবা এদিসননি। মসিগী পান্দমদি লমদম অসিদগী হৈ-শিংলবা দিজিতেল আর্তিস্ত অমসুং এনিমেসন প্রোফেস্নেলশিংগী পাইপলাইন অমা শেমগৎপনি। প্রোগ্রাম অসিগী পান্দমদি শরুক য়ারিবশিংদা তঙাই ফদবা তেক্নিকেল স্কিলশিং পীনবতা নত্তনা থবক ফংহন্নবা, ওন্তপ্রিন্যুওরশিপ অমসুং মতম শাংনা ইকোনোমিক এম্পাৱর্মেন্তকীদমক্তা স্প্রিংবোর্দ অমা ওইনা মথৌ তৌনবনি।
ভারত সরকারগী এন্তরপ্রাইজ অমা ওইরিবা NFDCনা লৈবাক অসিগী সিনেমেতিক অমসুং ক্রিএতিব ইকোসিস্তেমদা মরু ওইবা ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরি। মসিনা মগুন লৈরবা ভারতকী সিনেমা পুথোকপদা অমসুং প্রমোৎ তৌবদা লৌরিবা থৌদাং অদুগীদমক পাক শন্না খঙনরবসু, NFDCনা ত্রেনিং, এসেসমেন্ত, সর্তিফিকেসন অমসুং প্লেসমেন্ত সপোর্ত য়াওনা এন্দ-তু-এন্দ সোলুসনশিং পীরদুনা স্কিল দিবেলপমেন্তকীদমক থাজবা থম্বা ইমপ্লিমেন্তেসন এজেন্সী অমা ওইনা থোক্লক্লি। মসিনা এনিমেসন, ফিল্ম মেকিং, VFX, গেমিং, দিজিতেল কন্তেন্ত শেম্বা, অমসুং এদভর্তাইজিং অসিনচিংবা দোমেনশিংদা M&E ইন্দস্ত্রীগী চাউখৎলক্লিবা দিমান্দশিংদা চান্নবা স্ত্রকচর প্রোগ্রামশিং পুথোকপদা মরু ওইবা থৌদাং লৌরি।