Prime Minister's Office
PM shares an article on how India is reshaping its industrial landscape with a strong focus on electric mobility, green technology and self-reliant manufacturing
02 AUG 2025 2:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article on how India is reshaping its industrial landscape with a strong focus on electric mobility, green technology and self-reliant manufacturing.
Responding to a post by Union Minister Shri H.D. Kumaraswamy on X, the Prime Minister said:
“Union Minister Shri @hd_kumaraswamy writes that India is reshaping its industrial landscape with a strong focus on electric mobility, green technology and self-reliant manufacturing. Targeted schemes and public-private partnerships are driving this transformation.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ କିପରି ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ ମୋବିଲିଟି, ସବୁଜ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଉତ୍ପାଦନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ ଏହାର ଶିଳ୍ପ ପରିଦୃଶ୍ୟକୁ ପୁନଃଆକାର ଦେଉଛି ସେ ଉପରେ ଲେଖା ଶେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
02 AUG 2025 2:05PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଏକ ଲେଖା ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି । ଭାରତ କିପରି ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ ମୋବିଲିଟି, ସବୁଜ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଉତ୍ପାଦନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ ଏହାର ଶିଳ୍ପ ପରିଦୃଶ୍ୟକୁ ପୁନଃଆକାର ଦେଉଛି ସେ ଉପରେ ଏହି ଲେଖାରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଏଚ୍.ଡି. କୁମାରସ୍ୱାମୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସରେ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଏଚ୍ଡି କୁମାରସ୍ୱାମୀ ଲେଖିଛନ୍ତି ଯେ, ଭାରତ ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ୍ ମୋବିଲିଟି, ସବୁଜ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଉତ୍ପାଦନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ ନିଜର ଶିଳ୍ପ ପରିଦୃଶ୍ୟକୁ ପୁନଃଆକାର ଦେଉଛି । ଲକ୍ଷ୍ୟଭିତ୍ତିକ ଯୋଜନା ଏବଂ ସରକାରୀ-ଘରୋଇ ସହଭାଗିତା ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ଆଗେଇ ନେଉଛି ।”