Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves construction of 4-lane Marakkanam – Puducherry (NH-332A) in Tamilnadu on Hybrid Annuity Mode with an outlay of Rs.2157 crore
08 AUG 2025 4:08PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister has approved construction of 4-lane Marakkanam – Puducherry (46 km) in Tamilnadu. The project will be developed on Hybrid Annuity Mode (HAM) at a total capital cost of Rs.2,157 crore.
Currently, connectivity between Chennai, Puducherry Viluppuram & Nagapattinam is dependent on existing 2-lane National Highway 332A (NH-332A) and associated State Highways, which experience significant congestion due to high traffic volumes, especially in densely populated stretches and key towns along the corridor. To address these challenges, the project will upgrade approximately 46 km of NH-332A from Marakkanam to Puducherry to a 4-lane configuration. This will decongest the existing corridor, improve safety, and cater to the mobility needs of rapidly growing towns such as Chennai, Puducherry Viluppuram & Nagapattinam.
The project alignment integrates with 2 major National Highways (NH-32, NH-332) and two State Highways (SH-136, SH-203), providing seamless connectivity to key economic, social, and logistics nodes across Tamil Nadu. Additionally, the upgraded corridor will enhance multi-modal integration by connecting with two Railway Stations (Puducherry, Chinnababusamudram), two Airports (Chennai, Puducherry), and one Minor Port (Cuddalore) thereby facilitating faster movement of goods and passengers across the region.
Upon completion, the Marakkanam - Puducherry section will play a pivotal role in regional economic growth, strengthening connectivity between major religious and economic centers, boosting tourism to Puducherry, and opening new avenues for trade and industrial development. The project will also generate approximately 8 lakh person-days of direct and 10 lakh person-days of indirect employment, and will open new avenues of growth, development and prosperity in surrounding regions.
Map of Corridor
Appendix - I: Project Details
Feature
Details
Project Name
4-Lane Marakkanam – Puducherry Section (NH 332A)
Corridor
Chennai–Puducherry–Nagapattinam-Tuticorin-Kanyakumari Economic Corridor (East Coast Road - ECR)
Length (km)
46.047
Total Civil Cost (Rs Cr.)
1,118
Land Acquisition Cost (Rs Cr.)
442
Total Capital Cost (Rs Cr.)
2,157
Mode
Hybrid Annuity Mode (HAM)
Bypasses
Puducherry Bypass (Greenfield Access Controlled) – 34.7 km
Major Roads Connected
National Highways – NH-32, NH-332
State Highways – SH-136, SH-203
Economic / Social / Transport Nodes Connected
Airports: Chennai, Puducherry
Railway Stations: Puducherry, Chinnababusamudram
Minor Port: Cuddalore
Economic Nodes: Mega Food Park, Pharma Cluster, Fishing Cluster
Social Nodes: Arulmigu Manakula Temple, Paradise Beach
Major Cities / Towns Connected
Chennai, Marakkanam, Puducherry
Employment Generation Potential
8 lakh Man-Days (direct) & 10 lakh Man-Days (indirect)
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-25
Estimated at 17,800 Passenger Car Units (PCU)

आर्थिक मामिलासम्बन्धी मन्त्रिपरिषद् समिति (सीसीईए)
मन्त्रीण्डलले 2157 करोड़ रूपियाँको परिव्ययको साथ वार्षिकी संयुक्त मोडमा तमिलनाडुमा 4 लेन मरक्कनम-पुडुचेरी राजमार्ग (एनएच-332ए) को निर्माणको दियो स्वीकृति
08 AUG 2025 4:08PM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्रीको अध्यक्षतामा आर्थिक मामिलाहरूको मन्त्रीमण्डलीय समितिले तमिलनाडुमा मरक्कनम-पुडुचेरी (46 किलोमिटर) 4 - लेन राजमार्गको निर्माणलाई स्वीकृति दिएको छ। यस परियोजनाको विकास वार्षिकी संयुक्त मोड (एचएएम) अन्तर्गत गरिनेछ, जसको कुल लागत 2157 करोड़ रूपियाँ हुनेछ।
वर्तमानमा, चेन्नई, पुडुचेरी, विलुप्पुरम र नागपट्टिनमबिच सम्पर्क विद्यमान 2-लेन राष्ट्रीय राजमार्ग 332 ए(एनएच-332ए) अनि सम्बन्धित राज्य राजमार्गहरूमा निर्भर रहेको छ, जहाँ अधिक यातायातको कारण, विशेष रूपले अधिक जनसंख्या भएका क्षेत्रहरू र गल्लीका प्रमुख बाजारहरू, धेरै भीड़भाड़ रहने गर्दछ। यी चुनौतिहरूलाई समाधान गर्नको लागि यो परियोजना मरक्कनमदेखि पुडुचेरीसम्म लगभग 46 किलोमिटर लामो एनएच-332ए लाई 4-लेनमा बढ़ोत्तरी गरिनेछ। यसबाट विद्यमान गल्लीको भीड़भाड़ कम हुनेछ, सुरक्षामा सुधार हुनेछ अनि चेन्नई, पुडुचेरी, विलुप्पुरम र नागपट्टिनम जस्ता तीव्र गतिमा बढ़ीरहेका शहरहरूको आवागमन सम्बन्धि आवश्यकताहरू पूरा हुनेछ।
यो परियोजनाले दुई प्रमुख राष्ट्रीय राजमार्गहरू (एनएच-32, एनएच-332) अनि दुई राज्य राजमार्गहरू (एसएच-136, एसएच-203) लाई जोड़दछ, जसबाट तमिलनाडुको प्रमुख आर्थिक, सामाजिक अनि लजिस्टिक केन्द्रहरूसम्म निर्बाध सम्पर्क सुनिश्चित हुँदछ। यस अतिरिक्त, यसले उन्नत गल्ली, दुईवटा रेलवे स्टेशन (पुडुचेरी, चिन्नाबाबूसमुद्रम), दुईवटा हवाई अड्डा (चेन्नई, पुडुचेरी) अनि एउटा बन्दरगाह (कुड्डालोर) सित जोड़ेर बहु माध्यम एकीकरणलाई बढ़ावा दिनेछ, जसबाट सम्पूर्ण क्षेत्रमा माल ढुवानी र यात्रीहरूको शीघ्र आवातजावत सम्भव हुनेछ।
परियोजना पूरा भएपछि यसले मरक्कनम-पुडुचेरी खण्ड क्षेत्रको आर्थिक विकासमा महत्वपूर्ण भूमिका निर्वाह गर्नेछ, प्रमुख धार्मिक अनि आर्थिक केन्द्रहरूबिच सम्पर्क बलियो बनाउनेछ, पुडुचेरीमा पर्यटनलाई बढ़ावा दिनेछ अनि व्यापार एवं औद्योगिक विकासको लागि नयाँ बाटोहरू खोलिनेछ। यस परियोजनाले लगभग 8 लाख प्रत्यक्ष जन-दिवस र 10 लाख अप्रत्यक्ष जन-दिवस रोजगार पनि सृजना गर्नेछ अनि वरीपरीका क्षेत्रहरूमा विकास, प्रगति र समृद्धिका नयाँ सम्भावनाहरू खोल्नेछ।
गलियाराको मानचित्र
परिशिष्ट - I: परियोजनाको विवरण
विशेषता
विवरण
परियोजनाको नाम
4-लेन मरक्कनम - पुडुचेरी खण्ड (एनएच 332ए)
गलियारा
चेन्नई-पुडुचेरी-नागापट्टिनम-तूतिकोरिन-कन्याकुमारी आर्थिक गलियारा (पूर्वी तट-मार्ग- ईसीआर)
लम्बाइ (किमी)
46.047
कुल सिभिल लागत (करोड़ रूपियाँमा)
1,118
भूमि अधिग्रहण लागत (करोड़ रूपियाँमा)
442
कुल पूँजी लागत (करोड़ रूपियाँमा)
2,157
विधि
वार्षिकी संयुक्त मोड (एचएएम)
बाईपास
पुडुचेरी बाईपास (ग्रीनफील्ड एक्सेस नियन्त्रित) – 34.7 किमी
जोड़िएका प्रमुक सड़कहरू
राष्ट्रीय राजमार्ग – एनएच-32, एनएच -332
राज्य राजमार्ग – एसएच-136, एसएच -203
जोड़िएका आर्थिक /सामाजिक/यातायात केन्द्रहरू
विमानस्थलहरू : चेन्नई, पुडुचेरी
रेलवे स्टेशनहरू : पुडुचेरी, चिन्नाबाबूसमुद्रम
सानो बन्दरगाह : कुड्डालोर
आर्थिक केन्द्रहरू : मेगा फूड पार्क, फार्मा क्लस्टर, मत्स्य पालन समूह
सामाजिक केन्द्रहरू : अरूल्मिगु मनाकुला मन्दिर, प्याराडाइज समुद्र तट
जोड़िएका प्रमुख शहर/नगरहरू
चेन्नई, मरक्कणम, पुडुचेरी
रोजगार सृजनका सम्भावना
8 लाख जन-दिवस (प्रत्यक्ष) अनि 10 लाख जन-दिवस (अप्रत्यक्ष)
वित्तीय वर्ष 2024-2025 मा औसत दैनिक यातायात (एएडीटी)
अनुमानित 17,800 यात्री वाहन इकाइहरू (पीसीयू)