Prime Minister's Office
PM shares an article on landmark initiative aiming for a Sickle Cell Disease-free India by 2047
12 AUG 2025 12:35PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article by Union Minister Shri Jagat Prakash Nadda on a landmark initiative aiming for a Sickle Cell Disease-free India by 2047.
The PMO India handle on X posted:
“From tackling a genetic disorder to ensuring equity and dignity, India’s National Sickle Cell Anaemia Elimination Mission marks a new era in public health.
Union Minister Shri @JPNadda writes on this landmark initiative aiming for a Sickle Cell Disease-free India by 2047, a must-read reflection!”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
২০৪৭ ফাওবগী মনুংদা সিক্কল সেল লায়না লৈতবা ভারত অমা ওইহন্নবা পান্দমদা শিংথানিঙাই ওইরবা থবক অমগী মতাংদা ইবা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
12 AUG 2025 12:35PM by PIB Imphal
২০৪৭ ফাওবগী মনুংদা সিক্কল সেল লায়না লৈতবা ভারত অমা ওইহন্নবা পান্দমদা শিংথানিঙাই ওইরবা থবক অমগী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী জগত প্রকাস নাদানা ইবা আর্তিকল অমা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিয়ার তৌখ্রে।
পি.এম.ও ইন্দিয়া হেন্দলনা এক্সতা হায়খি;
“জিনেতিক দিসওদর্র লাকশিনবদগী হৌরগা চপ মান্নবা খুদোংচাবা অমসুং ইকায়খুম্নবা ফংহন্নবা, ভারতকী নেসনেল সিক্কল সেল এনেমিয়া ইলিমিনেসন মিসন মীয়ামগী হকশেলগী হিরমদা অনৌবা যুগ অমা হৌরে।
২০৪৭ ফাওবগী মনুংদা সিক্কল সেল লায়না লৈতবা ভারত অমা ওইহন্নবা পান্দমদা শিংথানিঙাই ওইরবা থবক অসিগী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী @JPNadda না ইরে, শোইদনা পাগদবা অমনি!”