Prime Minister's Office
PM shares an article on landmark initiative aiming for a Sickle Cell Disease-free India by 2047
12 AUG 2025 12:35PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article by Union Minister Shri Jagat Prakash Nadda on a landmark initiative aiming for a Sickle Cell Disease-free India by 2047.
The PMO India handle on X posted:
“From tackling a genetic disorder to ensuring equity and dignity, India’s National Sickle Cell Anaemia Elimination Mission marks a new era in public health.
Union Minister Shri @JPNadda writes on this landmark initiative aiming for a Sickle Cell Disease-free India by 2047, a must-read reflection!”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତକୁ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ସିକିଲସେଲ ମୁକ୍ତ ରୋଗ ମୁକ୍ତ କରିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ନିଆଯାଇଥିବା ଐତିହାସିକ ପଦକ୍ଷେପ ବାବଦରେ ଏକ ଆଲେଖ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି
12 AUG 2025 12:35PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତକୁ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ସିକିଲସେଲ ମୁକ୍ତ ରୋଗ ମୁକ୍ତ କରିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ନିଆଯାଇଥିବା ଐତିହାସିକ ପଦକ୍ଷେପ ବାବଦରେ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜଗତ ପ୍ରକାଶ ନଡ୍ଡାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ଆଲେଖ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷର ପିଏମଓ ହ୍ୟାଣ୍ଡଲ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସ ର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ କୁହାଯାଇଛି;
“ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ସିକିଲ ସେଲ ରକ୍ତହୀନତା ଉନ୍ମୁଳନ ମିଶନ ଆନୁବଂଶିକ ବିକାର ସହ ଲଢ଼ିବା ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ସମାନତା ଏବଂ ସମ୍ମାନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜନସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଏକ ନୂତନ ଯୁଗର ସୂତ୍ରପାତ କରୁଛି । କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ @JPNadda ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ସିକିଲସେଲ ମୁକ୍ତ ରୋଗ ମୁକ୍ତ କରିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ନିଆଯାଇଥିବା ଐତିହାସିକ ପଦକ୍ଷେପ ବାବଦରେ ଏକ ଆଲେଖ ଲେଖିଛନ୍ତି, ତାଙ୍କ ବିଚାରଧାରାକୁ ଅବଶ୍ୟ ପଢ଼ିବା ଆବଶ୍ୟକ ।”