Cabinet
Cabinet approves semiconductor manufacturing units in ODISHA, PUNJAB and ANDHRA PRADESH with an outlay of Rs.4600 crore
India Semiconductor Mission: Momentum builds further as India advances into Compound Semiconductor and Advanced Packaging landscape
12 AUG 2025 3:16PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved four more semiconductor projects under India Semiconductor Mission (ISM).
Momentum is building up in semiconductor ecosystem in India with the six approved projects already in various stages of execution. These four proposals approved today are from SiCSem, Continental Device India Private Limited (CDIL), 3D Glass Solutions Inc., and Advanced System in Package (ASIP) Technologies.
These four approved proposals will setup semiconductor manufacturing facilities with cumulative investment of around Rs.4,600 crore and are expected to generate a cumulative employment for 2034 skilled professionals which would catalyse the electronic manufacturing ecosystem resulting in creation of many indirect jobs. With these four more approvals today, total approved projects under ISM reaches to 10 with cumulative investments of around Rs.1.60 lakh crore in 6 states.
Given the growing demand of semiconductors in telecom, automotive, datacentres, consumer electronics and industrial electronics, these four new approved semiconductors projects would significantly contribute to making Atmanirbhar Bharat.
SiCSem and 3D Glass will be set up in Odisha. CDIL is located in Punjab and ASIP will be set up in Andhra Pradesh.
SicSem Private Limited is collaborating with Clas-SiC Wafer Fab Ltd., UK, to establish integrated facility of Silicon Carbide (SiC) based Compound Semiconductors in Info Valley, Bhubaneshwar, Odisha. This will be 1st commercial compound fab in the country. The project proposes to manufacture Silicon Carbide devices. This compound semiconductor fab will have an annual capacity of 60,000 wafers and packaging capacity of 96 million units. The proposed products will have applications in Missiles, Defence equipment, Electric Vehicles (EVs), Railway, Fast Chargers, Data Centre racks, Consumer Appliances, and Solar Power Inverters.
3D Glass Solutions Inc. (3DGS) will be setting up a vertically integrated advanced packaging and embedded glass substrate unit in Info Valley, Bhubaneshwar, Odisha. This unit will bring world’s most advanced packaging technology to India. Advanced packaging brings the next generation of efficiency to semiconductor industry. The facility will have a large variety of advanced technologies including glass interposers with passives and silicon bridges, and 3D Heterogeneous Integration (3DHI) modules. Planned capacity of this unit will be approximately 69,600 glass panel substrates, 50 million assembled units, and 13,200 3DHI modules per annum. The proposed products will have significant applications in defence, high-performance computing, artificial intelligence, RF and automotive, photonics and co-packaged optics etc.
Advanced System in Package Technologies (ASIP) will setup a semiconductor manufacturing unit in Andhra Pradesh, under technology tie-up with APACT Co. Ltd, South Korea, with an annual capacity of 96 Million units. The manufactured products will find applications in mobile phones, set-top boxes, automobile applications, and other electronic products.
Continental Device (CDIL) will expand its discrete semiconductor manufacturing facility at Mohali, Punjab. The proposed facility will manufacture high-power discrete semiconductor devices such as MOSFETs, IGBTs, Schottky Bypass Diodes, and transistors, both in Silicon and Silicon Carbide. The annual capacity of this brownfield expansion will be to the tune of 158.38 million units. The devices manufactured by these proposed units will have applications in Automotive electronics including EVs and its charging infrastructure, Renewable energy systems, Power conversion applications, industrial applications and communication infrastructure.
With the approval of these projects, semiconductor ecosystem in country would get significant boost as these projects include country’s first commercial compound fab as well as highly advanced glass-based substrate semiconductor packaging unit.
These would complement the growing world class chip design capabilities coming up in the country which are propelled by design infrastructure support provided by Government to 278 academic institutions and 72 start-ups.
Already more than 60,000 students have availed the benefits of talent development programme.

মন্ত্রীমন্দল
লুপা করোর ৪৬০০ গী শেনফম অমা কাইথোক্তুনা উরিসা, পঞ্জাব অমসুং অন্ধ্র প্রদেসতা সেমিকন্দক্তর য়ুনিতশিং লিংখৎপদা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন: কম্পাউন্দ সেমিকন্দক্তর অমসুং অৱাংবা থাক্কী পেকেজিংগী মাইকৈদা ভারতনা খুমাঙচাউশিল্লকপগা লোয়ননা মখা তানা খোঙজেল য়াংখৎলে
12 AUG 2025 3:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন(আই এস এম)গী মখাদা অহেনবা সেমিকন্দক্তর প্রোজেক মরি অয়াবা পীখ্রে।
অয়াবা পীখ্রবা প্রোজেক তরুক মাঙজৌননা থবক পায়খৎপগী তোঙান তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈবগা লোয়ননা ভারত্ত সেমিকন্দক্তরগী থবকশিংগী য়াংনা চঙশিল্লি। ঙসি অয়াবা পীখ্রবা প্রোজেকশিং অদুদি সিকসেম, কন্তিনেন্তেল দিভাইস ইন্দিয়া প্রাইভেত লিমিতেদ(সিদিল), ৩-দি গ্লাস সোলুসন্স ইনকোর্পোরেতেদ অমসুং এদভান্স সিষ্টেম ইন পেকেজ(এ এস আই পি) তেক্নোলোজিসনি।
অয়াবা পীরবা প্রোপোজেস মরি অসিদা লুপা করোর ৪,৬০০ রোম থাদুনা সেমিকন্দক্তর শানবা য়ুনিতশিং লিংখৎকনি অমসুং হৈথোই-শিংথোইরবা শীনফমশিংগী মীওই ২০৩৪ থবক পীগনি হায়বগী থাজবা থমলি অমসুং মসিনা ইলেক্ত্রোনিক মেনুফেকচরিংগী থবকশিং পায়খৎতুনা নাকোইননা থবক কয়া পীগনি। ঙসি প্রোজেক মরি অয়াবা পীখিবগা লোয়ননা আই.এস.এমগী মখাদা অয়াবা পীখ্রবা অপুনবা প্রোজেক ১০ য়ৌরে অমসুং রাজ্য ৬ দা চাউরাক্না লুপা করোর লাখ ১.৬০ রোম থাদরে।
তেলিকোম, ওতোমেতিপ, দেতাসেন্তরশিং, কঞ্জুমর ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইন্দষ্ট্রিয়েল ইলেক্ত্রোনিক্সতা সেমিকন্দক্তর দরকার ওইবা হেনগৎলকপগা লোয়ননা, নৌনা অয়াবা পীখ্রবা সেমিকন্দক্তর প্রোজেক মরি অসিনা অত্মনির্ভর ভারত ওইহনবদা চাউনা মতেং পাংগনি।
উরিসাদা সিকসেম অমসুং ৩-দি গ্লাস লিংখৎকনি। পঞ্জাবতা সিদিল লৈগনি অমসুং অন্ধ্র প্রদেসতা এ.এস.আই.পি লিংখৎকনি।
উরিসাগী ভুবনেশ্বরগী ইনফো ভেল্লিদা সিলিকোন কর্বাইদ ( এস আই সি) দা য়ুম্ফম ওইবা কম্পাউন্দ সেমিকন্দক্তরগী ইন্তিগ্রেতেদ ফেসিলিতি লিংখৎনবা সিকসেম প্রাইভেদ লিমিতেদনা ক্লাস-এস.আই.সি ৱেফর ফেব লিমিতেদ, য়ু.কেগা পুন্না থবক তৌমিন্নরি। মসি লৈবাক অসিদা অহানবা কম্মর্সিএল কম্পাউন্দ ফেব ওইগনি। প্রোজেক অসিনা সিলিকোন কর্বাইদ দিভাইন্সশিং শাগনি। কম্পাউন্দ সেমিকন্দক্তর ফেব অসিদা চহি অমদা ৱেফর ৬০,০০০ শাবা অমসুং য়ুনিত মিল্লিয়ন ৯৬ পেকেত তৌবগী খুদোংচাবা লৈগনি। পুথোক্কদৌরবা পোৎথোকশিং অদু মিসাইলশিং, ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং, ইলেক্ত্রিক গারিশিং, রেলৱে, ফাষ্ট চার্জরশিং, দেতা সেন্তর রেকশিং, কঞ্জুমর এপ্লাইয়েন্সশিং অমসুং সোলার পৱার ইনভর্তরশিংদা শীজিন্নগনি।
উরিসাগী ভুবনেশ্বরগী ইনফো ভেল্লিদা ৩-দি গ্লাস সোলুসন্স ইনকোর্পোরেতেদনা ভর্তিকেলি ইন্তিগ্রেতেদ এদভান্স পেকেজিং অমসুং ইম্বেদদেদ গ্লাস সবষ্ট্রেদ য়ুনিত অমা লিংখৎকনি। য়ুনিত অসিনা ভারত্ত মালেমগী খ্বাইদগী ফবা পেকেজিং তেক্নোলোজি পুরক্কনি। মসিদা পেসিভ অমসুং সিলিকোন ব্রিজশিং য়াওবা গ্লাস ইন্তরপোজরশিং অমসুং ৩-দি হেতেরোজেনস ইন্তেগ্রেসন (৩ দি ঐচ আই) মোদুলশিং য়াওনা মশিং য়াম্লবা অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজিশিং লৈগনি। য়ুনিত অসিনা চহি অমদা চাউরাক্না গ্লাস পেনেল সবষ্ট্রেদ ৬৯,০০০, এশেম্বল য়ুনিত মিল্লিয়ন ৫০ অমসুং ৩ঐচ.দি.আই য়ুনিতি ১৩,২০০ পুথোক্কনি হায়না পানরি। পুথোক্কদৌরিবা পোৎথোকশিং অদু ঙাক-শেন, অৱাংবা থাক্কী কম্পুতিংগী থবক, আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, আর.এফ অমসুং অতোমেতিপ, ফোতোনিক্স অমসুং কো-পেকেজ ওপ্তিক্স অসিনচিংবদা শীজিন্নগনি।
এদভান্স সিষ্টেম ইন পেকেজ তেক্নোলোজিস (এ এস আই পি) না সাউথ কোরিয়াগী এপেক্ত কো লিমিতেদকা তেক্নোলোজিগী খুৎশম্নদুনা অন্ধ্র প্রদেসতা সেমিকন্দক্তর য়ুনিত অমা লিংখৎকনি অমসুং মসিদা চহি অমদা য়ুনিত মিল্লিয়ন ৯৬ পুথোকপা ঙমগনি। পোৎথোকশিং অদু মোবাইল ফোনশিং, সেত-তোপ বোক্সশিং, ওতোমোবাইল অমসুং অতোপ্পা ইলেক্ত্রোনিক্কী পোৎথোকশিংদা শীজিন্নগনি।
কন্তিনেন্তেল দিভাইস (সিদিল) না পঞ্জাবকী মোহালিদা মসিগী সেমিকন্দক্তর শানবা খুদোংচাবশিং পাকথোক-চাউথোকহনগনি। মসিদা অৱাংবা থাক্কী সেমিকন্দক্তর দিভাইসশিং হায়বদি মোসেতশিং, আই.জি.বি.তিশিং, স্কুতকি বাইপাস দাইওদশিং অমসুং ত্রান্সিষ্টরশিং, সিলিকোন অমসুং সিলিকোন কর্বাইদ অনিমক্ত শাগনি। মফম অসিদগী চহি অমদা য়ুনিত মিল্লিয়ন ১৫৮.৩৮ পুথোক্কনি। শাগদৌরিবা পোৎথোকশিং অসি ওতোমেতিপ ইলেক্ত্রোনিক্স হায়বদি ই.ভি অমসুং মসিগী চার্জ তৌনবা মচাকশিং, রিন্যুএবল ইনর্জি সিষ্টেমশিং, পৱার কনভর্সন এপ্লিকেসনশিং, ইন্দষ্ট্রিয়েল এপ্লিকেসনশিং অমসুং কম্মুনিকেসন ইনফ্রাষ্ট্রকচরদা শীজিন্নগনি।
প্রোজেকশিং অসি অয়াবা পীখিবগা লোয়ননা, হায়রিবা প্রোজেকশিং অসি লৈবাক অসিগী অহানবা কম্মর্সিএল কম্পাউন্দ ফেব ওইবা অমসুং অৱাংবা থাক্কী গ্লাস-বেজ সবষ্ট্রেদ সেমিকন্দক্তর পেকেজিং য়ুনিত ওইবনা লৈবাক অসিগী সেমিকন্দক্তরগী থবকশিংদা য়াম্না চাউনবা কান্নবা পীগনি।
একাদেমিক ইন্সতিতুসন ২৭৮ অমসুং ষ্টার্দ-অপ ৭২ দা সরকারনা দিজাইন ইনফ্রাষ্ট্রকচরগী মতেং পাংবগা লোয়ননা লৈবাক অসিদা মালেম থাক্কী চিপ দিজাইনগী খুদোংচাবশিং শেমগৎপদা প্রোজেকশিং অসিনা মতেং পাংগনি।
তেলেন্ত দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামগী কান্নবা মাঙজৌননা মহৈরোয় ৬০,০০০ হেনবনা ফংখ্রে।