Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Department of Pension & Pensioner's Welfare to conduct Nationwide Digital Life Certificate Campaign 4.0 from 1st to 30th November, 2025
Camps to be held at more than 1850 Districts/Cities/Towns across the country
Largest ever Campaign To promote Digital Empowerment of Pensioners using Face Authentication technology
Saturation model adopted to achieve 2 crore DLCs
13 AUG 2025 11:27AM by PIB Delhi
Pensioners have to submit Life Certificate every year in the month of November for continuation of pension. The previous DLC Campaign 3.0 held in 845 cities in November, 2024 witnessed 1.62 crore DLCs submissions. Department of Pension & Pensioner's Welfare (DoPPW) will be conducting the 4th Nation-wide Digital Life Certificate Campaign which will be held in more than 1850 districts/cities/towns (2500 camp locations) across India from November 1-30, 2025. The department has notified comprehensive guidelines for the Campaign through O.M. dated 30th July, 2025. The Campaign will be held in collaboration with Pension Disbursing Banks, India Post Payments Bank, Pensioners’ Welfare Associations, CGDA, DoT, Railways, DoP, EPFO, UIDAI & MeitY with the aim of touching all the pensioners in remotest corners of the country.
Today, Shri. V. Srinivas, Secretary, DoPPW reviewed preparations for the forthcoming campaign. It is informed that. IPPB will be holding Camps at 1600 District/Sub-divisional Post offices through its vast network of 1.8 lakh postmen and Gramin Dak Sewaks. IPPB also provides doorstep DLC services. 19 Pension Disbursing Banks will also hold camps at 315 cities at more than 900 locations. 57 Pension Welfare Associations will play a crucial role by mobilizing pensioners for the camps. Concerned Ministries/Departments, i.e. D/o Telecommunications, Ministry of Railways, D/o Posts, Ministry of Defence (CGDA) & EPFO will also organize camps throughout the country at identified locations.
Detailed breakup of State-wise/Bank-wise where camps will be held is as follows:
State-wise
Bank-wise
Name of State/UT
No. of Cities/Towns
Name of Bank
No. of Cities/Towns
Uttar Pradesh
170
State Bank of India
82
Madhya Pradesh
127
Punjab National Bank
31
Bihar
114
Bank of india
27
Odisha
110
Indian Bank
24
Maharashtra
106
Bank of Baroda
24
West Bengal
102
Union Bank of India
20
Karnataka
97
Bank of Maharashtra
16
Rajasthan
95
Central Bank of India
16
Tamil Nadu
85
Canara Bank
12
Andhra Pradesh
81
HDFC Bank
12
Gujarat
76
ICICI Bank
11
Assam
74
Indian Overseas Bank
10
Telangana
73
Punjab and Sind Bank
6
Jharkhand
69
Axis Bank
6
Chhattisgarh
68
UCO Bank
5
Punjab
54
J&K Bank
4
Haryana
53
Bandhan Bank
5
Arunachal Pradesh
40
IDBI
2
Kerala
38
Kotak Mahindra Bank
2
Himachal Pradesh
35
Uttarakhand
30
Meghalaya
22
Tripura
22
Nagaland
21
Manipur
19
Mizoram
13
Sikkim
5
Goa
4
Jammu and Kashmir
38
Andaman and Nicobar Islands
6
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
4
Ladakh
4
Chandigarh
1
Delhi
1
Puducherry
1
Total
1858
Total
315

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
পেন্সন অমসুং পেন্সন্নরস ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তনা নবেম্বর ১ দগী নবেম্বর ৩০,২০২৫ ফাওবা লৈবাক শীনবা থুংনা দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেদ কেম্পেন ৪.০ পাংথোক্কনি
লৈবাক শীনবা থুংবগী জিলা/সহর/ ১৮৫০ হেনবদা কেম্পশিং পাংথোক্কনি
ফেস ওথেন্তিকেসন তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা পেন্সন্নরশিংদা দিজিতেলগী খুদোংচাবা ফংহন্নবা খ্বাইদগী চাউবা কেম্পেন ওইগনি
দি.এল.সি করোর ২ ফংনবা সেচুরেসন মোদেল শীজিন্নরে
13 AUG 2025 11:27AM by PIB Imphal
মখা তানা পেসন ফংনবগীদমক পেন্সন্নরশিংনা চহি খুদিংগী নবেম্বর থাদা লাইফ সর্তিফিকেদ পীশিনগদবনি। মমাঙগী দি.এল.সি কেম্পেন ৩.০ নবেম্বর ২০২৪ দা সহর ৮৪৫ দা পাংথোকখ্রে অমসুং দি.এল.সি করোর ১.৬২ পীশিল্লকখি। পেন্সন অমসুং পেন্সন্নরস ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তনা নবেম্বর ১ দগী নবেম্বর ৩০,২০২৫ ফাওবা লৈবাক শীনবা থুংনা দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেদ কেম্পেন ৪.০ পাংথোক্কনি। ও.এমগী খুৎথাংদা জুলাই ৩০,২০২৯ দা কেম্পেনগী চৎন-কাংলোনশিং দিপার্তমেন্তনা নোতিস থোকখ্রে। পেন্সন পীরিবা বেঙ্কশিং, ইন্দিয়া পোষ্ট পেমেন্ত বেঙ্ক, পেন্সন্নরস ৱেলিফিয়ার এসোসিএসন, সি.জি.দি.এ, দি.ও.তি, রেলৱেজ, দি.ও.পি, ই.পি.এফ.ও, য়ুদাই অমসুং এম.ই.আই.তি.ৱাইগা খুৎশম্নদুনা কেম্পসন অসি পাংথোক্কনি অমসুং লৈবাক অসিগী মনুং-হুঞ্জিনবা মফমশিংদা লৈবা পেন্সন্নরশিং য়ৌনবা পান্দম থম্লি।
লাক্লিবা কেম্পেন অসিগী থৌরাং তৌরিবা অসি ঙসি পেন্সন অমসুং পেন্সন্নরস ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি, শ্রী শ্রীনিভাসনা য়েংশিনখ্রে। ইন্দিয়া পোষ্ট পেমেন্ত বেঙ্কনা মসিগী পোষ্টমেন অমসুং গ্রামিন দাগ সেবক লাখ ১.৮ গী খুৎথাংদা দিস্ত্রিক/সব-দিবিজনেল পোষ্ট ওফিস ১৬০০ দা কেম্পশিং পাংথোক্কনি। ইন্দিয়া পোষ্ট পেমেন্ত বেঙ্কনা দি.এল.সিগী থবকশিং ফংহল্লি অমসুং মফম ৯০০ হেনবদা সহর ৩১৫ দা পেন্সন দিষ্ট্রিব্যুসন বেঙ্কশিংনসু কেম্পশিং পাংথোক্কনি। খঙদোক্লবা মফমশিংদা মরী লৈনবা মিনিষ্ট্রিশিং/দিপার্তমেন্তশিং হায়বদি তেলিকোম দিপার্তমেন্ত, রেলৱেজ মিনিষ্ট্রি, পোষ্ট দিপার্তমেন্ত, দিফেন্স মিনিষ্ট্রি অমসুং ই.পি.এফ.ওনা কেম্পশিং পাংথোক্কনি।
কেম্পশিং পাংথোক্কদবা রাজ্যশিং/বেঙ্কশিংগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
রাজ্য
বেঙ্ক
রাজ্য/য়ু.তি মমিং
সহর মশিং
বেঙ্ক মমিং
সহর মশিং
উত্তর প্রদেস
170
ষ্টেৎ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া
82
মধ্য প্রদেস
127
পঞ্জাব নেসনেল বেঙ্ক
31
বিহার
114
বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া
27
উরিসা
110
ইন্দিয়ান বেঙ্ক
24
মহারাষ্ট্রা
106
বেঙ্ক ওফ বরোদা
24
নোংচুপ বেঙ্গল
102
য়ুনিয়ন বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া
20
কর্নাতকা
97
বেঙ্ক ওফ মহারাষ্ট্রা
16
রাজস্থান
95
সেন্ত্রেল বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া
16
তামিল নাদু
85
কনারা বেঙ্ক
12
অন্ধ্র প্রদেস
81
ঐচ.দি.এফ.সি বেঙ্ক
12
গুজরাত
76
আই.সি.আই.সি.আই বেঙ্ক
11
অসাম
74
ইন্দিয়ান ওভরসিজ বেঙ্ক
10
তেলঙ্গানা
73
পঞ্জাব এন্দ সিন্দ বেঙ্ক
6
ঝারখন্দ
69
এক্সিস বেঙ্ক
6
ছতিসগর
68
য়ুকো বেঙ্ক
5
পঞ্জাব
54
জে এন্দ কে বেঙ্ক
4
হরিয়ানা
53
বন্ধন বেঙ্ক
5
অরুনাচল প্রদেস
40
আই.দি.বি.আই
2
কেরলা
38
কোতাক মহিন্দ্র বেঙ্ক
2
হিমাচল প্রদেস
35
উত্তরখন্দ
30
মেঘালয়
22
ত্রিপুরা
22
নাগালেন্দ
21
মনিপুর
19
মিজোরম
13
সিক্কিম
5
গৱা
4
জম্মু অমসুং কাস্মির
38
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
6
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
4
লাদাখ
4
চান্দিগর
1
দিল্লি
1
পুদুচেরি
1
অপুনবা
1858
Total
315