Prime Minister's Office
PM hails India’s milestone towards self-reliance in achieving 100 GW Solar PV Module Manufacturing Capacity and efforts towards popularising clean energy
13 AUG 2025 8:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today hailed the milestone towards self-reliance in achieving 100 GW Solar PV Module Manufacturing Capacity and efforts towards popularising clean energy.
Responding to a post by Union Minister Shri Pralhad Joshi on X, the Prime Minister said:
“This is yet another milestone towards self-reliance! It depicts the success of India's manufacturing capabilities and our efforts towards popularising clean energy.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୧୦୦ ଗିଗାୱାଟ ସୌର ପିଭି ମଡ୍ୟୁଲ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା ହାସଲ କରିବାରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ଦିଗରେ ସଫଳତା ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତିକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
13 AUG 2025 8:25PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ୧୦୦ ଗିଗାୱାଟ ସୌର ପିଭି ମଡ୍ୟୁଲ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା ହାସଲ କରିବାରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ଦିଗରେ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତିକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହଲ୍ଲାଦ ଜୋଶୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସରେ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଏହା ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ଦିଗରେ ଆଉ ଏକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ! ଏହା ଭାରତର ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତାର ସଫଳତା ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତିକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ଦିଗରେ ଆମର ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରୁଛି ।”