Prime Minister's Office
IFS Officer Trainees of 2024 Batch call on PM
PM discusses India’s role as a Vishwabandhu and cites instances of how India has emerged as a first responder for countries in need
PM discusses the significance of Officer Trainees in their role as future diplomats as the country moves ahead towards the aim of becoming developed by 2047
PM emphasises on the role of communication in a technology driven world
PM urges the trainees to create curiosity about India among youngsters in various countries through quizzes and debates
Discussing the emerging opportunities for private players globally, PM says India has the the potential to fill this space in the space sector
19 AUG 2025 8:34PM by PIB Delhi
The Officer Trainees of the 2024 Batch of Indian Foreign Service (IFS) called on Prime Minister Shri Narendra Modi at his residence at 7, Lok Kalyan Marg earlier today. There are 33 IFS Officer Trainees in the 2024 batch from different States and UTs.
Prime Minister discussed the current multipolar world and India’s unique role as a Vishwabandhu, ensuring friendship with everyone. He cited instances of how India has emerged as a first responder for countries in need. He also underlined the capacity building efforts and other endeavours undertaken by India to lend a helping hand to the Global South. Prime Minister discussed the evolving sphere of foreign policy and it’s significance in the global fora. He spoke about the key role that the diplomats are playing in the evolution of the country as a Vishwanandhu on the global stage. He underscored the significance of the Officer Trainees in their role as future diplomats as the country moves ahead towards the aim of becoming developed by 2047.
Prime Minister engaged in a wide-ranging interaction with the Officer Trainees and asked them about their experience so far, after joining the government service. The officer trainees shared their experiences from their training and research tasks undertaken by them, which included topics such as Maritime diplomacy, AI & Semiconductor, Ayurveda, Cultural connect, Food and Soft Power, among others.
Prime Minister said that we must create curiosity amongst youngsters in various countries about India with Know Your Bharat quizzes and debates. He also said that questions of these quizzes should be regularly updated and include contemporary topics from India such as Mahakumbh, Celebration of completion of 1000 years of Gangaikonda Cholapuram Temple and so on.
Prime Minister emphasised on the important role of communication in a technology driven world. He urged the officer trainees to work on exploring all the websites of the Missions and try to find out what can be done to improve these websites for effective communication with the Indian diaspora.
Discussing the opening up of the space sector for private players, PM emphasized on exploring opportunities in other countries for expanding the scope of Indian startups coming up in this sector. PM said that India has the potential to fill this space in the space sector.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
২০২৪ বেতচগী আই.এফ.এস ওফিসার ত্রেনিশিংনা প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
বিশ্ববন্ধু অমা ওইনা ভারতকী থৌদাং প্রধান মন্ত্রীনা খন্নখ্রে অমসুং লৈবাকশিংনা দরকার ওইরকপদা অহানবা মতেং পাংবা ওইনা কমদৌনা ভারতনা হোৎনখিবগে হায়বগী থৌদোকশিং পাউদমখ্রে
২০৪৭ দা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইনবা পান্দমদা লৈবাক অসি মাঙলোমদা চঙশিল্লকপগা লোয়ননা তুংগী দিপ্লোমেতশিং ওইবগী মখোয়গী থৌদাংদা ওফিসার ত্রেনিশিংগী মরুওইবা প্রধান মন্ত্রীনা খন্নখ্রে
তেক্নোলোজিনা হুমদুনা চৎলিবা মালেম অমদা ই-পাউ ফাওনবনা লৌরিবা থৌদাং প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে
কুইজশিং অমসুং দিবেতশিংগী খুৎথাংদা তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংগী নহারোলশিংগী মরক্ত ভারতকী মরমদা খঙনিংবা পোকহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা ত্রিনিশিংদা তকশিনখ্রে
মালেমগী ওইনা লনাই কাংবুগী খুদোংচাবা কয়া থোক্লক্লিবা অসি খন্নরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি স্পেস সেক্তরগী অহাংবা মেনশিন্নবা ভারতকী শক্তি লৈরে
19 AUG 2025 8:34PM by PIB Imphal
ঙসি ২০২৪ বেতচগী ইন্দিয়ান ফোরেন সর্বিস(আই.এফ.এস) ওফিসার ত্রেনিশিংনা ৭, লোক কলয়ান মার্গতা লৈবা মহাক্কী য়ুমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা উনখ্রে। তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংদগী ২০২৪ বেতচগী আই.এফ.এস ওফিসার ত্রেনি ৩৩ য়াওখি।
লৈবাক খুদিংমক্কা মরুপ-মপাং ওইনবা, হৌজিক্কী মালেম অমসুং বিশ্ববন্ধু অমা ওইনা ভারতকী থৌদাং প্রধান মন্ত্রীনা খন্নখ্রে। লৈবাকশিংনা দরকার ওইরকপদা অহানবা মতেং পাংবা ওইনা কমদৌনা ভারতনা হোৎনখিবগে হায়বগী থৌদোকশিং পাউদমখি। গ্লোবেল সাউথকী মতেং পাংনবা ভারতনা পায়খৎখিবা কেপাসিতি বিল্দিংগী থবকশিং অমসুং অতোপ্পা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। মপান লৈবাক্কী থৌশিলগী ওইরক্লিবা ফিবম অমসুং মালেমগী থৌদোক ৱাথোকশিংদা মসিগী মরুওইবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা খন্নখি। মালেমগী ফম্বাক্ত লৈবাক অসি বিশ্ববন্ধু অমা ওইরকপদা দিপ্লোমেতশিংনা লৌরিবা মরুওইবা থৌদাংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। ২০৪৭ দা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইনবা পান্দমদা লৈবাক অসি মাঙলোমদা চঙশিল্লকপগা লোয়ননা তুংগী দিপ্লোমেতশিং ওইবগী মখোয়গী থৌদাংদা ওফিসার ত্রেনিশিংগী মরুওইবা প্রধান মন্ত্রীনা পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হিরম কয়াদা ওফিসার ত্রেনিশিংগা ৱারি শানখি অমসুং সরকারগী থবক চংলবা মতুংদা, হৌজিক ফাওবদা মখোয়না থেংনখিবশিংগী মতাংদা মখোয়দা হংখি। মখোয়গী ত্রেনিংদগী মখোয়না থেংনরকপশিং অমসুং মেরিতাইম দিপ্লোমেসি, এ.আই অমসুং সেমিকন্দক্তর, অয়ুর্বেদা, নাৎ, চীঞ্জাক অমসুং ৱা ঙাংবগী মতাং য়াওনা হিরম কয়াদা মখোয়না থিজিনবদগী ফংলকপগী মতাংদা ওফিসার ত্রেনিশিংনা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অদোমগী ভারত মশক খঙউ কুইজশিং অমসুং দিবেতশিংগী পাংথোক্তুনা তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংগী নহারোলশিংগী মরক্ত ভারতকী মরমদা খঙনিংবা পোকহন্নবা হোৎনগদবনি। কুইজশিং অদুগী ৱাহংশিং চাং নাইনা নৌথোহনগদবনি অমসুং মহাকুম্ভ, গঙ্গাইকোন্দ চোলাপুরম লাইশঙ চহি ১০০০ মপুংফারকপগী থৌরমগুম্বা অনৌবা হিরমশিং য়াওহনগদবনি।
তেক্নোলোজিনা হুমদুনা চৎলিবা মালেম অমদা ই-পাউ ফাওনবনা লৌরিবা থৌদাং প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। মিসনশিংগী ৱেবসাইতশিং খঙদোক্নবা থবক পায়খৎনবা অমসুং মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ভারতমচাশিংগা পাউ ফাওন্নবা কমদৌনা হায়রিবা ৱেবসাইতশিং ফগৎহনগনি হায়না হোৎন্নবা মহাক্না ওফিসার ত্রেনিশিংদা তকশিনখি।
স্পেস সেক্তরদা লনাই কাংবু শরুক য়াহনবগী মতাংদা খন্নরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হিরম অসিদা ভারতকী ষ্টার্দঅপশিং অতোপ্পা লৈবাকশিংদা থবক পায়খৎনবগী খুদোংচাবশিং খঙদোক্কদবনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি স্পেস সেক্তরগী অহাংবা মেনশিন্নবা ভারতকী শক্তি লৈরে।