Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses the foundation stone laying ceremony of Sardardham Phase-II, Kanya Chhatralaya, Ahmedabad
When efforts are undertaken with noble intentions and purity for the welfare of society, divine support follows—and society itself becomes a divine force: PM
The new National Education Policy places its strongest emphasis on skill development: PM
Infrastructure development across the country is progressing at a record pace: PM
The world today holds India’s labour and talent in high regard and recognizes its value, As a result, numerous opportunities are emerging across various countries: PM
India must become self-sufficient; society must embrace swadeshi products with conviction: PM
Swadeshi movement is not a century-old relic but a campaign that strengthens the future, and its leadership must come from society—especially the youth: PM
24 AUG 2025 10:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the foundation stone laying ceremony of Sardardham Phase-II, Kanya Chhatralaya in Ahmedabad, Gujarat via a video message today. Addressing the gathering, the Prime Minister remarked that the name of Sardardham is as sacred as its work, highlighting the inauguration of a hostel dedicated to the service and education of daughters. He further stated that the girls who will reside in this hostel will carry aspirations and dreams, and will be provided with numerous opportunities to fulfill them. Shri Modi emphasized that once these daughters become self-reliant and capable, they will naturally play a vital role in nation-building, and their families will also become empowered. Extending his best wishes, the Prime Minister conveyed his heartfelt greetings to all the daughters who will have the opportunity to stay in this hostel, and also to their family members for a bright future.
Expressing gratitude for being given the opportunity to lay the foundation stone of Girls Hostel Phase 2, Shri Modi highlighted that through the dedicated efforts of society, a grand facility with excellent arrangements is now available for 3,000 daughters. He noted that hostel construction for 2,000 students is also underway in Vadodara and nearing completion. The Prime Minister remarked that similar centres for education, learning, and training are being developed in Surat, Rajkot, and Mehsana. He extended congratulations to all contributors involved in these initiatives, stating that the nation progresses through the strength of society and paid tributes to Sardar Vallabhbhai Patel.
Recalling his tenure as Chief Minister of Gujarat, the Prime Minister stated that he always believed Gujarat’s development was essential for India’s progress. He noted that today, the lessons learned from Gujarat are contributing to national development. He reflected on the situation 25–30 years ago, when Gujarat faced concerning indicators and had to channel its strength into overcoming social challenges. Shri Modi shared that upon becoming Chief Minister, he was struck by the fact that daughters lagged significantly in education and many families did not send their daughters to school, and those who enrolled often dropped out early. He credited public support 25 years ago for transforming this situation. The Prime Minister reminded the audience of the “Kanya Shiksha Rath Yatra,” recalling the scorching temperatures of 40–42°C in mid-June, when they visited villages and homes, personally escorting daughters to school. He emphasized the scale of the school enrollment due to the yatra and expressed pride in the substantial benefits these efforts yielded. As a result, the Prime Minister stated, school infrastructure was developed, modern facilities were introduced, systems were strengthened, and teachers were recruited. Society actively participated and fulfilled its responsibilities. He noted that many of the children enrolled during that time have now become doctors and engineers, dropout rates have declined, and a hunger for learning has spread across Gujarat.
Addressing another major concern, Shri Modi condemned the sin of female foeticide, calling it a grave stigma. He recalled the societal anxiety around the issue and the support he received to launch a movement against it. He mentioned the journey from Surat to Umiya Mata, which helped strengthen the sentiment of gender equality. The Prime Minister emphasized that Gujarat, a land that worships feminine power—be it Umiya Mata, Khodiyar Mata, Kali Mata, Amba Mata, or Bahuchar Mata—must not bear the stain of female foeticide. He stated that once this sentiment awakened and received widespread support, Gujarat began to successfully narrow the gap in the male-female child ratio.
“When efforts are undertaken with noble intentions and purity for the welfare of society, divine support follows—and society itself becomes a divine force”, stated Shri Modi, affirming that such efforts yield results, and today a new awakening has emerged within society. He highlighted that people are now proactively coming forward to educate daughters, enhance their dignity, and create facilities for them, including the construction of grand hostels. The Prime Minister remarked that the seeds sown in Gujarat have now grown into a nationwide movement—“Beti-Betiyon, Beti Padhao”—which has become a public campaign. He emphasized that historic work is being carried out across the country for women’s safety and empowerment.
Referring to Operation Sindoor, the Prime Minister noted that the voices and capabilities of daughters are being heard and recognized. He cited the example of “Lakhpati Didis” in villages, stating that out of the 3 crore target, 2 crore have already been achieved. He further added that initiatives like “Drone Didi” have transformed societal perspectives towards women in villages. Shri Modi also mentioned schemes such as “Bank Sakhi” and “Bima Sakhi,” highlighting that these programs are actively driving rural economic growth through the efforts of India’s maternal power.
Emphasising that the foremost objective of education is to nurture individuals who contribute positively to society and to enhance their capabilities, the Prime Minister stated that in today’s fast-paced environment, this goal has become even more relevant. He called for a competitive spirit in skills and talent, noting that the true strength of society lies in its skill base. Shri Modi highlighted the global demand for India’s skilled manpower and criticized the outdated education system implemented by previous governments for decades. He stated that his government has brought significant reforms, moving away from obsolete methods and transforming the educational landscape.
Underscoring that the new National Education Policy places its strongest emphasis on skill development, the Prime Minister said that under the Skill India Mission, the government is working to prepare millions of youth as skilled manpower across various fields. He noted that the world is facing a major challenge of aging populations and requires young talent—an area where India has the capacity to lead. Shri Modi remarked that when youth are skilled, it opens up vast employment opportunities, builds self-confidence, and fosters self-reliance. He reiterated the government’s strong focus on creating maximum employment opportunities for youth.
Recalling that 11 years ago, India had only a handful of startups, whereas today the number is approaching 200,000, Shri Modi noted that startups are now emerging even in Tier 2 and Tier 3 cities. He highlighted the launch of the Mudra Yojana, which enabled youth to receive bank loans without guarantees. As a result, ₹33 lakh crore has been disbursed to youth for self-employment. He stated that this initiative has empowered lakhs of youth to become self-reliant and also provide employment to others. Referring to his Independence Day address, the Prime Minister mentioned the announcement and immediate implementation of the Pradhan Mantri Viksit Bharat Rojgar Yojana—a ₹1 lakh crore scheme. Under this initiative, if someone is hired in the private sector, the government provides ₹15,000 towards their initial salary.
“Infrastructure development across the country is progressing at a record pace”, affirmed the Prime Minister, stating that under the PM Surya Ghar Muft Bijli Yojana, large-scale installation of solar systems is being actively carried out. He remarked that India is witnessing continuous growth in the drone and defence industries. The Prime Minister emphasized that the government’s foremost focus is on mission-driven manufacturing. He noted that all these initiatives are also generating new employment opportunities in Gujarat.
“The world today holds India’s labour and talent in high regard and recognizes its value. As a result, numerous opportunities are emerging across various countries”, stated Shri Modi. He highlighted that Indian youth are leaving a remarkable impression globally in sectors such as healthcare, education, and space—astonishing the world with their capabilities and achievements.
Reiterating his strong emphasis on self-reliance and indigenous production, as highlighted in his Independence Day address from the Red Fort, the Prime Minister urged that India must become self-sufficient and called upon society to embrace swadeshi products with conviction.
Addressing the gathering, the Prime Minister acknowledged the contributions of the people, stating that while he may have earned merit by assigning tasks in the past, it is they who have fulfilled those tasks and delivered results. He affirmed that in his entire public life so far, there has never been an instance where his expectations were not met, and this trust continues to fuel his desire to assign new responsibilities.
Shri Modi remarked that in today’s unstable global environment, the best path forward for India is to become self-reliant. He clarified that self-reliance means prioritizing indigenous goods and increasing enthusiasm for the Make in India initiative. “Swadeshi movement is not a century-old relic but a campaign that strengthens the future, and its leadership must come from society—especially the youth”, emphasised the Prime Minister. He called upon families to resolve that no foreign item should enter their homes. He cited examples where people cancelled weddings abroad and chose to celebrate in India after hearing his appeal for Made in India. He noted that such reflections naturally awaken patriotic sentiments.
“Success in Make in India and Atmanirbhar Bharat belongs to all and is a collective strength. It is the foundation of future generations”, exclaimed Shri Modi. He urged that once people begin choosing Indian products, quality will automatically improve due to market competition, better packaging, and affordability. He stressed that allowing Indian currency to flow out of the country is not appropriate.
Expressing confidence, the Prime Minister said that the small task he has entrusted will be fulfilled by society through awareness and will give new strength to the nation. He appealed to traders as well, noting that society today is not just agrarian but also entrepreneurial. He suggested that traders display boards stating “Only Swadeshi Products Sold Here,” encouraging customers to buy Indian goods and committing themselves to selling only swadeshi items. Shri Modi affirmed that this, too, is an act of patriotism—not just Operation Sindoor, but embracing swadeshi is also a form of national service. Conveying this sentiment to the people, the Prime Minister requested their promise and contribution. Concluding his address, the Prime Minister expressed deep gratitude for the opportunity to be among the people, extended his best wishes to all, and offered heartfelt blessings to the daughters.
Union Minister Shri Amit Shah, Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendrabhai Patel were present among other dignitaries at the event.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অহমেদবাদতা, সরদারধাম ফেজ-২, কন্যা ছত্রালয় উরেপ-উয়ুং তম্বা থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
খুন্নাইগী য়াইফনবা পুকচেল শেংনা থবকশিং পায়খৎলকপা মতমদা, ঈশ্বরনা মতেং পাংলকই- অমসুং খুন্নাই মশামক ঈশ্বরগী শক্তি অমা ওইরকই: প্রধান মন্ত্রী
অনৌবা নেসনেল ইজুকেসন পোলিসিনা স্কিল দিবলপমেন্তনা অকনবা মীৎয়েং চঙলে: প্রধান মন্ত্রী
অয়াংবা খোঙজেল অমদা লৈবাক শীনবা থুংনা ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎপগী থবক খুমাঙচাউশিল্লি: প্রধান মন্ত্রী
মালেম্না ভারতকী হোৎনবা অমসুং হৈথোই-শিংথোইবা লুম্না লৌরি অমসুং মসিগী গুনশিং ইকায়খুম্নরি, মসিগী ফল ওইনা, তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদা খুদোংচাবা কয়া ফংলে: প্রধান মন্ত্রী
ভারত মশা মরোমদোম লেপচবা ঙমগদবনি; থাজবগা লোয়ননা খুন্নাইনা লৈবাক অসিগী পোৎথোকশিং শীজিন্নগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
শ্বাদেসি ইহৌ অসি চহিচা অমা শুরবা পোৎলম অমা নত্তে, তুংগী ফগৎনবা খোঙজং অমনি অমসুং খুন্নাইদগী, মরুওইনা নহারোলশিংনা মসিগী লুচিংবা ওইগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
24 AUG 2025 10:20PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও মেসেজ অমগী খুৎথাংদা অহমেদবাদতা, সরদারধাম ফেজ-২, কন্যা ছত্রালয় উরেপ-উয়ুং তম্বা থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সরদারধাম অসি মসিগী থবকগুম্না অশেংবনি অমসুং হোষ্টেল অমা শঙ্গারিবা অসি ইচানুপীশিংগী থবক অমসুং লাইরিক-লাইশু তম্বদা কৎথোক্লে। হোষ্টেল অসিদা লৈগদৌরিবা নুপীমচাশিংনা মখোয়গী অনিংবশিং অমসুং মঙলানশিং পুদুনা লাক্কনি অমসুং মখোয় ফংনবা খুদোংচাবা কয়া পীগনি। নুপীমচাশিং অসিনা মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্লকপদা, লৈবাক শেমগৎপগী থবক্ত মখোয়না মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি অমসুং মখোয়গী ইমুংশিংগী ফিবমসু ফগৎলক্কনি। হোষ্টেল অসিদা লৈনবা খুদোংচাবা ফংগদৌরিবা নুপীমচাশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগী মীওইশিংদা তুংগী য়াইফনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি।
গার্লস হোষ্টেল ফেজ-২ গী উরেপ-উয়ুং তম্নবগী খুদোংচাবা পীবগীদমক তৌবীমল খঙবা উৎলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খুন্নাইগীদমক কৎথোক্লবা থবকশিংগী খুৎথাংদা হৌজিক নুপীমচা ৩,০০০ গী অফবা অচৌবা খুদোংচাবা অমা ফংলে। বদোদারাদা মহৈরোয় ২০০০গী হোষ্টেল অমা শাবা লোইশিল্লক্লে। সুরত, রাজকোত অমসুং মেহসনাদা লাইরিক-লাইশু অমসুং ত্রেনিংগী অসিগুম্বা মফমশিং শেমগৎলি। হায়রিবা থবকশিং অসিদা মতেং পাংলিবা খুদিংমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। খুন্নাইগী মপাঙ্গলদগী লৈবাক অমা চাউখৎপনি অমসুং সরদার ভাল্লাবভাই পতেলগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎচরি।
মহাক্না গুজরাতকী চীফ মিনিষ্টর ওইরিঙৈগী মতম নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারত চাউখৎনবগীদমক গুজরাত চাউখৎহনবা তঙাইফদে হায়না মহাক্না মতম পুম্নমক্ত খনখি। ঙসিদি, গুজরাত্তগী তমখিবা পারাশিংনা লৈবাক চাউখৎহনবদা মতেং পাংলি। চহি ২৫-৩০ গী মমাংদা গুজরাতনা অরুবা ইন্দিগেতরশিং মায়োক্নখি অমসুং খুন্নাইগী অৱাবশিং কোকহন্নবা রাজ্য অসিগী মপাঙ্গল শীজিন্নবা তাখি। মহাক্না চীফ মিনিষ্টর ওইরকপা মতমদা, নুপীমচাশিং লাইরিক লাইশুগী লমদা শোৎথবা অমসুং ইমুং কয়া মখোয়গী মচানুপীশিং স্কুল কাহন্দবা অমসুং স্কুল কারবা নুপীমচাশিং ঙন্না লাইরিক তম্বা তোকপা থেংনবদা মহাক থম্মোয় কায়খি। চহি ২৫ গী মমাঙদা মীয়ামগী মতেংদগী ফিবম অসি অহোংবা পুরকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা “কন্যা সিক্ষ রথ যাত্রা” নিংশিংখি, জুন থাগী সেলসিয়স দিগ্রি ৪০-৪২ গী শারবা নুংশাগী মৈশা নিংশিংখি, মখোয়না খুঙ্গংশিং অমসুং য়ুমশিংদা চৎপা মতমদা, মমা-মপাশিংনা মচানুপীশিং স্কুলদা থিনবা অদু নিংশিংখি। যাত্রা অদুনা মরম ওইদুনা স্কুল কাবগী চাং হেনগৎলকখি অমসুং থবকশিং অদুগী কান্নবশিং ফংবদা চাউথোকচবা পোকখি। যাত্রা অদুগী ফল ওইনা স্কুল শাগৎলে, অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লে, থবকশিং ফগৎহল্লে অমসুং ওজাশিং হাপ্লে। খুন্নাই থৱায় য়াওনা শরুক য়াখি অমসুং খুন্নাইগী থৌদাংশিং মপুংফানা পাংথোক্লে। মতম অদুদা স্কুল কাখিবা অঙাং অয়াম্বা হৌজিক দোক্তরশিং অমসুং ইঞ্জিনিয়ারশিং ওইরে, লাইরিক তম্বা তোকপগী চাং হন্থরে অমসুং গুজরাত শীনবা থুংনা লাইরিক তম্নিংবগী খৌরাংবা অমা লৈখি।
অতোপ্পা মরুওইবা ৱাফম অমা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অঙাং নুপীমচাশিং মমাগী শিওমনুঙদা লৈরিঙৈদা হাৎপা হায়বসি অচৌবা পাপ অমনি। ৱাফম অসিদা খুন্নাইগী লাংতক্নবা লৈখি অমসুং মসিগী মায়োক্ত খোঙজং অমা পায়খৎনবা মহাক মতেং ফংখি। সুরত্তগী উমিয়া মাতা ফাওবগী খোঙচৎ অদুদা নুপা-নুপী থোং মান্নবগী ৱাখল্লোন মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মতেং পাংখি। লাইরেম্বীশিং- উমিয়া মাতা, খোদিয়ার মাতা, কালি মাতা, অম্বা মাতা নত্ত্রগা বহুচার মাতা লাৎলিবা লমদম অমা ওইরিবা গুজরাতনা অঙাং নুপীমচাশিং মমাগী শিওমনুঙদা লৈরিঙৈদা হাৎপগী দাগফম তাহল্লোইদবনি। মসিগী ৱাখল্লোন অসি হেক মিকপ থোকহনবদগী মীয়ামগী মতেং ফংখি অমসুং অঙাং নুপামচা-নুপীমচাগী রেসিওদা লৈরম্বা অহোবা অদু গুজরাতনা মাইপাক্না মেনখৎপা হৌরকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খুন্নাইগী য়াইফনবা পুকচেল শেংনা থবকশিং পায়খৎলকপা মতমদা, ঈশ্বরনা মতেং পাংলকই- অমসুং খুন্নাই মশামক ঈশ্বরগী শক্তি অমা ওইরকই। ঙসিদি অসিগুম্বা থবকশিংগী মহৈ চারে অমসুং ঙসি খুন্নাইদা অনৌবা মিকপ অমা থোক্লে। নুপীমচাশিং লাইরক তমহন্নবা, মখোয়গী ইকায়খুম্নবা হেনগৎহন্নবা অমসুং অচৌবা হোষ্টেলশিং শাবা য়াওনা মখোয়গী খুদোংচাবা কয়া শেমগৎনবা হৌজিক মীয়াম থৱায় য়াওনা চোঙথোরক্লে। গুজরাত্ত হুনখিবা মরু অদু হৌজিক লৈবাক শীনবা থুংবগী খোঙজং অমা- “বেতি-বেতিয়োন, বেতি পরাউ” ওইরে, মসি মীয়ামগী খোঙজং অমা ওইরে। নুপীশিং অশোই-অঙাম থোক্তনবা অমসুং ফিবম ফগৎনবা পুৱারি ওইরবা থবক অসি লৈবাক শীনবা থুংনা পায়খৎলি।
ওপরেসন সিন্দুরগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ইচানুপীশিংগী খোঞ্জেলশিং অমসুং থৌনাশিং তারে অমসুং মশক খঙলে। খুঙ্গংশিংদা লাখপতি দিদি করোর ৩ শেমগৎনবা পান্দম থমখিবা অদুগী মনুংদা করোর ২ ফংবা ঙমখ্রে। দ্রোন দিদিগুম্বা থবকশিংনা খুঙ্গংশিংদা খুন্নাইনা নুপীশিংদা য়েংলম্বা মীৎয়েংশিং হোংহল্লে। “বেঙ্ক শখি” অমসুং “বিমা শখি” গুম্বা স্কিমশিংদা ভারতকী নুপীশিংগী থৌনাগী থবকশিংগী খুৎথাংদা খুঙ্গংগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎলে।
লাইরিক-লাইশু তম্বগী মরুওইবা পান্দমদি খুন্নাইগী কান্নগদবা মীওইশিং শেমগৎপা অমসুং মখোয়গী তৌবা ঙম্বশিং হেনগৎহনবনি। ঙসিগী য়াংনা চৎলিবা মালেম অসিদা, মসিগী পান্দম অসি অমুক্কা হেন্না চুনরে। স্কিলশিং অমসুং লৌশিংদা চাংদম্নবগী থৌনা অমা লৈগদবনি অমসুং খুন্নাই অমগী অশেংবা মপাঙ্গল অসি খুন্নাই অদুগী মীয়ামগী স্কিলদা য়ুম্ফম ওই। মালেমগী লৈবাকশিংনা ভারতকী হৈথোই-শিংথোইরবা মীওইশিং য়াম্না পাম্নরে অমসুং চহি কয়া মমাঙগী সরকারশিংনা মতমগা চুনদ্রবা লাইরিক-লাইশু তম্বীগী থবকশিং পায়খৎলমখি। সরকার অসিনা অফবা অহোংবা কয়া পুরক্লে, অরিবা থবকশিং শীজিন্নদ্রে অমসুং লাইরিক-লাইশুগী থবকশিংদা অহোংবা পুরক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অনৌবা নেসনেল ইজুকেসন পোলিসিনা স্কিল দিবলপমেন্তনা অকনবা মীৎয়েং চঙলে। স্কিল ইন্দিয়া মিসনগী মখাদা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা নহারোল মিল্লিয়ন কয়া হৈথোই-শিংথোইরবা মীওইশিং ওইহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলি। অহল ওইশিল্লক্লবা মীওই মশিং য়ামগৎলকপগী অচৌবা খুদোংচাদবা অমা মালেম্না থেংনরি অমসুং হৈশিংবা নহারোল কয়া দরকার ওইরে অমসুং মসিদা মাঙজিল থানবগী থৌনা ভারতকী লৈরি। নহারোলশিং স্কিল লৈহনবা মতমদা, মসিনা থবক ফংনবগী য়াম্লবা খুদোংচাবশিং পীরি, মশানা মশাবু থাজবা অমসুং মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা হেনগৎহল্লে। নহারোলশিংগীদমক থবক য়াম্না পীনবা সরকারনা অকনবা মীয়েং চঙলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চহি ১১ গী মমাঙদা, ভারত্ত ষ্টার্দঅপ খর খক্ত লৈরমখি, ঙসিদি মশিং ২০০,০০০ য়ৌশিল্লক্লে। হৌজিক তয়ার-২ অমসুং তয়ার-৩ সহরশিংদা ষ্টার্দঅপশিং থোরক্লে। মুদ্র য়োজনা হৌদোকপদগী নহারোলশিং গরেন্তর য়াওদনা বেঙ্ক লোনশিং ফংলে। মসিগী ফল ওইনা, মশানা মশা থবক পীজনবা নহারোলশিংদা লুপা করোর লাখ ৩৩ ফংহনখ্রে। থবক অসিনা নহারোল লাখ কয়া অত্মনির্ভর ওইনবা শক্তি পীরে অমসুং অতোপ্পা মীওই কয়াসু থবক ফংলে। লুপা করোর লাখ ১ গী প্রধান মন্ত্রী বিকসিত ভারত রোজগার য়োজনা পায়খৎনবা মহাক্না নিংতম্বা নুমিত্ত মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা লাউথোকখ্রে। স্কিম অসিগী মখাদা, কনাগুম্বা অমা প্রাইভেদ সেক্তরদা থবক ফংবা মতমদা, মহাক্কী অহানবা তোলোব ফংবদা সরকারনা লুপা ১৫,০০০ পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অয়াংবা খোঙজেল অমদা লৈবাক শীনবা থুংনা ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎপগী থবক খুমাঙচাউশিল্লি। প্রধান মন্ত্রী সু্র্য়া ঘর মুফ বিলজি য়োজনাগী মখাদা সোলার সিষ্টেমশিং খিনবগী থবকশিং পাক-শন্না পায়খৎলি। দ্রোন অমসুং দিফেন্স সিষ্টেমশিংদা ভারত মখা তানা চাউখৎলকপা উরে। মিসন্না লমজিংবা মেনুফেকচরিংদা সরকারনা অকনবা মীৎয়েং চঙলি। হায়রিবা থবকশিং অসিনা গুজরাত্ত অনৌবা থবক কয়া ফংহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মালেম্না ভারতকী হোৎনবা অমসুং হৈথোই-শিংথোইবা লুম্না লৌরি অমসুং মসিগী গুনশিং ইকায়খুম্নরি, মসিগী ফল ওইনা, তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদা খুদোংচাবা কয়া ফংলে। অনা-লায়য়েং, লাইরিক-লাইশু অমসুং স্পেসগুম্বা হিরমশিংদা মালেম শীনবা থুংনা ভারতকী নহারোলশিংগী ফজবা মমি অমা তারে অমসুং মখোয়গী থবক ঙম্বা অমসুং মাইপাকপশিংদা মালেম অসি অঙকপা পোক্নরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারত মশা মরোমদোম লেপচবা ঙমগদবনি; থাজবগা লোয়ননা খুন্নাইনা লৈবাক অসিগী পোৎথোকশিং শীজিন্নগদবনি। শ্বাদেসি ইহৌ অসি চহিচা অমা শুরবা পোৎলম অমা নত্তে, তুংগী ফগৎনবা খোঙজং অমনি অমসুং খুন্নাইদগী, মরুওইনা নহারোলশিংনা মসিগী লুচিংবা ওইগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়াম্না মতেং পাংলকপশিংগীদমক থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা হায়খি, থবকশিং শীন্নদুনা মহাক্না কান্নবা লৌবা য়াই, অদুবু মীয়াম্না থবকশিং অদু পাংথোকপনি অমসুং মদুগী ফলশিং ফংলে। মহাক্না হৌজিক ফাওবা মীয়ামগী থবক তৌরক্লিবা অসিদা, মহাক্না নিংখিবা অমতা ফংদবা হৌজিক ফাওবা য়াওদ্রি অমসুং অনৌবা থৌদাংশিং লৌবা মতমদা মহাক্কী অনিংবশিং হেনগৎহন্নবা মসিগী থাজবা অসি মখা তানা লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিগী তুংদু-লৈতাবা মালেমগী ফিবম অসিদা, ভারতকী খ্বাইদগী ফবা লম্বীদি অত্মনির্ভর ওইবনি। অত্মনির্ভর ওইবা হায়বদি লৈবাক অসিদা শাজবা পোৎলমশিং মরুওইনা লৌবা অমসুং মেক ইন ইন্দিয়াগী থবকশিংদমক হরাওবা হেনগৎহনবা হায়বনি। শ্বাদেসি ইহৌ অসি চহিচা অমা শুরবা পোৎলম অমা নত্তে, তুংগী ফগৎনবা খোঙজং অমনি অমসুং খুন্নাইদগী, মরুওইনা নহারোলশিংনা মসিগী লুচিংবা ওইগদবনি। মখোয়গী য়ুমশিংদা মপান লৈবাকশিংগী পোৎ-চৈশিং পুশিল্লক্তনবা ইমুংশিংনা ৱারেপ লৌগদবনি। মেদ ইন ইন্দিয়াগী মহাক্কী পাউজেল তাবদগী মীয়াম মপান লৈবাকশিংদা লুহোংবা লেপখি অমসুং ভারত্ত থৌরম পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখি। অসিগুম্বা থবকশিং অসিনা মশা মরোমদোম মরৈবাক নুংশিবগী ৱাখল্লোনশিং পোকহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মেক ইন ইন্দিয়া অমসুং অত্মনির্ভর মাইপাকপা অসি মীওই খুদিংমক্কীনি অমসুং মসি অপুনবগী পাঙ্গল অমনি। মীয়াম্না ভারতকী পোৎথোকশিং খনবা হেক হৌবদা, কৈথেলদা চাংদম্নবা লৈবা মরমনা মশা মথন্থ মগুন লৈরক্কনি, হেন্না ফজনা য়োম্লক্কনি অমসুং মমল হোংদোরক্কনি। ভারতকী শেন লৈবাক অসিগী মপান্দা চৎহনখিবা অসি অফবা থবক নত্তে।
থাজবা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীয়াম ৱাখল তাহন্দুনা মহাক্না শীন্নরিবা অপীকপা থবকশিং অসি খুন্নাইনা পাংথোকপা ঙমগনি অমসুং লৈবাক অসিদা অনৌবা থৌনা পীগনি। ঙসিগী খুন্নাই অসি লৌউ-শিংউবগী খুন্নাই খক ওইদ্রে, ওন্ত্রেপ্রেন্যুরগী খুন্নাইসু ওইরে। ললোনবশিংনা “মফম অসিদা লৈবাক অসিগী পোৎথোকশিং খক্ত য়োল্লি” হায়না থাবা বোর্দশিং থেৎকদবনি। মীয়াম্না লৈবাক অসিদা শাবা পোৎলমশিং খক্ত লৈগদবনি অমসুং ললোনবশিংনা লৈবাক অসিদা শাবা পোৎথোকশিং খক্ত য়োনগদবনি। মসিসু লৈবাক নিংবগী থবক অমনি-ওপরেসন সিন্দুর খক্ত নত্তে। শ্বাদেসি ওইবা হায়বসি লৈবাক্কী তৌবা মখল অমনি। মীয়াম্না ৱাশক লৌগদবনি অমসুং মতেং পাংগদবনি। মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লকপদা, মীয়াম মরক্ত শরুক য়াবগী খুদোংচাবা ফংবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা তৌবীমল খঙবা উৎখি অমসুং মীয়াম অমসুং মচানুপীশিংদা মহাক্কী য়াইফ পাউজেলশিং পীখি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা অতোপ্পা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মনুংদা য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহ, গুজরাতকী চীফ মিনিষ্টর শ্রী ভুপেন্দ্রভাই পতেল য়াওখি।
Sharing my remarks during foundation stone laying ceremony of Sardardham Phase-II in Ahmedabad. https://t.co/4zB7AUJ45U
— Narendra Modi (@narendramodi) August 24, 2025