Prime Minister's Office
PM extends greetings on Samvatsari calling for Forgiveness, Compassion, and Humility
27 AUG 2025 6:20PM by PIB Delhi
On the sacred occasion of Samvatsari, Prime Minister Shri Narendra Modi extended heartfelt greetings to all citizens, emphasizing the timeless values of forgiveness, compassion, and sincere human connection.
In a post on X, he wrote:
“Samvatsari is a reminder of the beauty of forgiving and the power of compassion. It inspires people to nurture bonds with sincerity. As we mark this sacred occasion, may our hearts be filled with humility and our actions reflect kindness as well as goodwill. Michhami Dukkadam!”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସମ୍ବତ୍ସରୀ ଅବସରରେ ଶୁଭକାମନା ଜଣାଇବା ସହ କ୍ଷମା, କରୁଣା ଏବଂ ନମ୍ରତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
27 AUG 2025 6:20PM by PIB Bhubaneswar
ସମ୍ବତ୍ସରୀର ପବିତ୍ର ଅବସରରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସମସ୍ତ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ହୃଦୟର ସହିତ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇବା ସହ କ୍ଷମା, କରୁଣା ଏବଂ ଆନ୍ତରିକ ମାନବୀୟ ସମ୍ପର୍କର କାଳଜୟୀ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
“ସମ୍ବତ୍ସରୀ ହେଉଛି କ୍ଷମା କରିବାର ସୌନ୍ଦର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ କରୁଣାର ଶକ୍ତି ସ୍ମରଣକାରୀ । ଏହା ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଆନ୍ତରିକତାର ସହିତ ବନ୍ଧନ ଗଭୀର କରିବାକୁ ପ୍ରେରଣା ଦିଏ । ଏହି ପବିତ୍ର ଅବସରକୁ ପାଳନ କରିବା ସମୟରେ, ଆମର ହୃଦୟ ନମ୍ରତାରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ହେଉ ଏବଂ ଆମର କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡିକ ଦୟା ଏବଂ ସଦ୍ଭାବନାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁ । ମିଛମି ଦୁକ୍କଡମ!