Prime Minister's Office
Prime Minister participates in the 25th SCO Summit in Tianjin, China
01 SEP 2025 11:53AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi participated in the 25th Meeting of the Council of Heads of State of the Shanghai Cooperation Organization (SCO), held in Tianjin, China, from 31 August to 1 September 2025. The Summit witnessed productive discussions on SCO Development Strategy, Reform of Global Governance, Counter-Terrorism, Peace and Security, Economic and Financial Cooperation, and Sustainable Development.
Addressing the Summit, Prime Minister highlighted India’s approach to strengthening cooperation under the SCO framework. In this regard, he noted that India seeks greater action under three pillars – Security, Connectivity and Opportunity. Emphasising that peace, security and stability remain key to progress and prosperity, he called upon member countries to take firm and decisive action to fight terrorism in all its manifestations. Prime Minister underlined the need for coordinated action against terror financing and radicalization. Thanking member countries for their strong solidarity in the wake of the Pahalgam terror attack, he emphasized that there should be no double standards in dealing with terrorism and urged the group to hold countries who perpetrate and support cross-border terrorism accountable.
Highlighting the role of connectivity in fostering development and building trust, Prime Minister stated that India strongly supported projects such as Chabahar port and International North-South Transport Corridor. He also spoke about opportunities in the fields of start-ups, innovation, youth empowerment and shared heritage, which must be pursued under the SCO umbrella. Prime Minister proposed commencing a Civilizational Dialogue Forum within the group to foster greater people-to-people ties and cultural understanding.
Prime Minister expressed support for the reform-oriented agenda of the group. In this regard, he welcomed the setting up of centres to deal with organized crime, drug trafficking and cyber security. He called for a similar approach by the group to reforming multilateral institutions, including the United Nations. Full address of PM may be seen here [Link].
Prime Minister thanked President Xi Jinping for his warm hospitality and congratulated him for the successful organization of the Summit. He also congratulated Kyrgyzstan on taking over the next Presidency of SCO. At the conclusion of the Summit, the SCO Member countries adopted the Tianjin Declaration.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা চাইনাগী তিয়াঞ্জিনদা 25শুবা SCO সম্মিত্তা শরুক য়াখ্রে
01 SEP 2025 11:53AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নারেন্দ্র মোদীনা 2025কী ওগস্ত 31তগীনা 01 ফাওবা চাইনাগী তিয়াঞ্জিনদা পাংথোকপা শঙঘাইগী কাউন্সিল ওফ এদ ওফ স্তেতকী 25শুবা মীফমদা শরুক য়াখ্রে। সম্মিত অসিদা SCO দেবেলপমেন্ত স্ত্রেতেজী, রিফোর্ম ওফ গ্লোবল গোবর্নেন্স, কাউন্তর-তেরোরিজম, পীস অমসুং সেক্যুরিতী, ইকোনোমিক এন্দ ফাইনান্সিয়েল কোওপরেশন অমসুং সস্তেনেবল দেবেলপমেন্তগী মতাংদা বাম্না প্রোদক্তিব ওইবা দিসকসনশিং পাংথোকখি।
সম্মিত অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা SCO ফ্রেমৱার্ক অসিগী মখাদা কোওপরেশন এনগৎহন্নবা ভারতকি খোংথাং অদুগী মতাংদা বাম্না মরুওইনা পনখি। মসিগী মতাংদা, মহাক্না পনখি মদুদি ভারতনা য়ুম্বি অহুম – সেক্যুরিতি, কনেক্তিবিতী অমসুং ওপোর্চুনিতী হাবরিবা অহুম অসিগী মখাদা থবক-থৌরম কয়া অমা পাইখৎনবা হৌৎনরি। খুমাং চাউশিনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা হায়বসি পীস, সেক্যুরিতী অমসুং স্তেবিলিতীগী য়াম্না মখা পোল্লি হায়না য়াম্না মরু ওইনা পনখি, মহাক্না মেম্বর ওইরিবা লৈবাকশিংদা তেরোরিজম মওং অমসুং শক্তম খুদিংমক্তা লান্থেংননবা খোংফম চেৎপা অমসুং অচেৎপা ফিরেপ অমা লৌনবা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা তেরর ফাইনান্সিং অমসুং রেদিকেলাইজেশনগী মায়োক্তা অমত্তা ওইনা লেং মান্ননা থবক পাইখৎপগী তঙাইফদবা অদুগী মতাংদা পনখি। পেহলগাম তেরর এতেক্কী মতমদা ঐখোয়গীদমক্তা লেপ্পীখিবা মেম্বর লৈবাকশিংবু থাগৎলদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি তেরোরিজম মায়োক্নবা মতমদা দবল স্তেন্দার্দ লেরোইদবনি অমসুং ক্রোস-বোর্দর তেরোরিজম তৌবা অমসুং শৌগৎপা লৈবাকশিংবু মখোয়গী মরালগীদমক্তা দন্দি পীননবা গ্রুপতা তকশিনখি।
চাউখৎ-থৌরাং য়োকখৎপদা অমসুং থাজবা হেনগৎহনবদা কনেক্তিবিতীনালৌরিবা থৌদাং অদুগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতনা চাবাহার পোর্ত অমসুং ইন্তরনেস্নেল নোর্থ-সাউথ ত্রান্সপোর্ত কোরিদোরগুম্বা প্রোজেক্তশিংবু য়াম্না চাউনা শৌগৎলি। মহাক্না SCO গী মখাদা তান্নবা য়াবা স্তার্তঅপশিং, ইন্নোভেশনশিং, য়ুথ এমপাৱরমেন্ত অমসুং শিয়র্দ হেরিতেজকি লমশিংদা লৈরিবা খুদোংচাবশিংগী মতাংদা ঙাংখি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রজা মীয়ামগী মরক্তা লৈরিবা মরিশিং অসিবু হেন্না চেৎশিনহন্নবা অমসুং চৎনবীশিংবু হেন্না মশক খঙনবা গ্রুপ অসিগী মনুংদা সিভিলাইজেস্নেল দাইলোগ ফোরম অমা হোদোক্নবগি ৱাফম থাংগৎলকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা গ্রুপ অসিগী রিফোর্ম-ওরিয়েন্তেদ ওইবা এজেন্দাবু সপোর্ত তৌই হায়না ফোংদোকখি। মসিগী মতাংদা মহাক্না ওর্গনাইজ ক্রাইম, দ্রগ ত্রাফিক্কিং অমসুং সাইবর সেক্যুরিতীগা লান্থেংননবা সেন্তরশিং থম্বা অদুবু তরাম্না ওকখি। মহাক্না য়ুনিআতেদ নেশ্নস য়াওনা মলতিলেতরেল ইনস্তিত্যুশনশিং রিফোর্ম তৌনবা খোংথাংশিং লৌখৎনবগীদমক্তশু হায়খি। PMগী মপুং ফাবা ৱারোলশিং অদু [
Link] অসিদা য়েংবা য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মআকপু হরাও-তয়াম্না ওকপীবগীদমক্তা প্রেসিদেন্ত সি জিনপিংবুশু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং সম্মিত অসিবু মাইপাক্না শিনবগীদমক্তা মহাকপু থাগৎপা ফোংদোকখি। মআক্না কিরগীস্তানবু SCOগী মথংগী পরেসিদেন্সী ওইবগীদমক্তশু ধাগৎপা ফোংদোকখি। সম্মিত অদু লোইশিল্লকপদা, SCO মেম্বর লৈবাকশিংনা তিয়াঞ্জিন দেক্লেরেশনবু এদোপ তৌখি।