Prime Minister's Office
Prime Minister’s Opening statement during his meeting with the President of Russia
01 SEP 2025 1:47PM by PIB Delhi
I am very pleased to meet you, and I feel that meeting you is always an occasion to remember. It provides us with an opportunity to exchange information on a variety of topics.
We’ve been in constant touch. There have also been many high-level meetings between the two sides regularly. 140 crore Indians are eagerly waiting to welcome you for our 23rd Summit in December this year.
Excellency,
This is a reflection of the depth and scope of our Special and Privileged Strategic Partnership. India and Russia have always stood shoulder-to-shoulder even in the most difficult situations. Our close cooperation is important not only for the people of both countries, but also for global peace, stability, and prosperity.
Excellency,
We’ve been having regular discussions on the ongoing conflict in Ukraine. We welcome all the recent efforts towards establishing peace. We hope that all parties shall proceed ahead constructively. A way must be found to end this conflict and establish lasting peace. This is the aspiration of entire humanity.
Excellency,
Once again, I extend my heartfelt gratitude to you.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of Prime Minister's statement. Original statement was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রাসিয়াগী রাস্ত্রপতিগা উনখিবা অদুদা থমখিবা হৌদোক ৱারোল
01 SEP 2025 1:47PM by PIB Imphal
অদোমগা উনবদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই, অমসুং অদোমগা উনবসিনা নীংশিংবা য়াবা মীফম অমা ওইগনি হায়না ঐহাক্না মতম পুম্নমক্তা খল্লি। য়াম্না মরু ওইবা হিরম কয়াগী মতাংদা পাউ ফাওনবগী খুদোংচাবা ফংলি।
ঐখোয়না লেপ্পা লৈতনা কন্টেক্ত তৌরি। নাকল অনিগী মরক্তা চাং নাইনা অৱাংবা থাক্কী মীফম কয়া পাংথোক্নখি। চহি অসিগী দিসেম্বরদা ঐখোয়গী ২৩শুবা সমিৎকীদমক ভারত মচা কোতি ১৪০না য়াম্না কন্না ঙাইদুনা লৈরি।
একসেলেন্সী,
মসি ঐখোয়গী স্পিসিএল এন্দ প্রিভিলেজ স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী অচেৎপা অমসুং পাক চাউবগী মশক অমনি। অরুবা ফিভমদা ভারত অমসুং রসিয়ানা মতম পুম্নমক্তা অমগা অমগা মতেং পাংদুনা চৎলি। ঐখোয়গী নক্নবা মতেং পীনবা অসি লৈবাক অনিগী মীয়ামগীদমক্তা নত্তনা মালেমগী শান্তি, অচেৎপা অমসুং চাউখৎপগীদমক্তা য়াম্না মরু ওই।
একসেলেন্সী,
ঐখোয়না য়ুক্রেনদা চত্থরিবা লানফম অসিগী মতাংদা লেপ্পা লৈতনা খন্ন-নৈনরি। হৌজিক্কী ওইনা পাংথোক্লিবা শান্তিগী খোঙথাং খুদিংমক ঐখোয়না তরাম্না ওক্লি। ঐখোয়না আশা তৌরি মদুদি নাকল পুম্নমক্না কন্সত্রক্তিব ওইবা মওংদা মাংলোমদা চংশিনগনি। লানফম অসি অথুবা মতমদা লোইশিন্নবা অমসুং অচেৎপা শান্তি অমা পুরক্নবা লম্বী অমা থিগদবনি। মসি মীওইবা খুন্নাই পুম্নমক্কী হায়জবনি।
একসেলেন্সী,
অমুক্কা হন্না ঐহাক্কী থম্মোয়দগী অদোমবু য়াম্না-য়াম্না থাগৎচরি।