Prime Minister's Office
PM shares an article on the Bharat’s transformative semiconductor journey
03 SEP 2025 12:24PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri Ashwini Vaishnaw that highlighted Bharat’s transformative semiconductor journey, noting that the Semicon India Summit 2025 marks the continuation of this path.
Responding to a post by Union Minister Shri Ashwini Vaishnaw on X, Shri Modi said:
"Union Minister Shri @AshwiniVaishnaw writes on Bharat’s transformative semiconductor journey, noting that the Semicon India Summit 2025 marks the continuation of this path.
He highlights that in the coming decade, as India’s semiconductor units attain scale and maturity, the nation is set to emerge as a competitive hub for the entire semiconductor value chain."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী ত্রান্সফোর্মেতিব সেমিকন্দক্তরগী খোঙচৎকী মতাংদা আর্তিকল অমা শিয়র তৌখ্রে
03 SEP 2025 12:24PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনী বৈষ্ণবনা ইবা ভারতকী ত্রান্সফোর্মেতিব সেমিকন্দক্তরগী খোঙচৎকী মতাংদা ইবা আর্তিকল অমা ঙসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শিয়র তৌখ্রে। সেমিকোন ইন্দিয়া সমিত ২০২৫ অসিনা মসিগী খোঙচৎ অসি মখা চত্থবগী মশক তাকই হায়না পনখি।
Xতা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনী বৈষ্ণবনা থাংগৎলকখিবা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি:
"কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী @AshwiniVaishnaw না ভারতকী ত্রান্সফোর্মেতিব সেমিকন্দক্তরগী খোঙচৎকী মতাংদা ইখি। সেমিকোন ইন্দিয়া সমিৎ ২০২৫না মসিগী খোঙচৎ অসিবু মখা চত্থখি হায়না মহাক্না পনখি।
মহাক্না হায়খি মদুদি লাক্কদৌরিবা দিকেদ অসিদা, ভারতকী সেমিকন্দক্তর য়ুনিতশিংনা থাক ৱাংবা অমসুং মেচ্যুরিতী ফংলকপগা লোয়ননা, লৈবাক অসি সেমিকন্দক্তর ভেল্যু চেন পুম্নমক্কী কম্পিতিতিব হব অমা ওইনা ওইরক্লগনি।"