Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves construction of 4-lane greenfield access-controlled Mokama-Munger section of the Buxar-Bhagalpur High-Speed Corridor in Bihar on Hybrid Annuity Mode (HAM) with a total project length of 82.4 km with an outlay of Rs. 4447.38 Crore
10 SEP 2025 3:02PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved the Construction of 4-lane greenfield access-controlled Mokama-Munger section of the Buxar-Bhagalpur High-Speed Corridor Bihar on Hybrid Annuity Mode (HAM) with a total project length of 82.400 km and Total Capital Cost of Rs. 4447.38 crore.
The section passes through or provides connectivity to important regional cities such as Mokama, Barahiya, Lakhisarai, Jamalpur, Munger connecting to Bhagalpur, as indicated in the map at Annexure-I.
The Munger–Jamalpur-Bhagalpur belt in Eastern Bihar is emerging as a key industrial region focusing on ordinance factory (Existing gun factory and 1 more proposed as part of Ordnance Factory Corridor by M/o Defence), locomotive workshop (in Jamalpur), food processing (e.g., ITC in Munger) and related logistics & warehousing hubs. Bhagalpur stands out as a textile and logistics hub, led by Bhagalpuri silk (details of proposed textile ecosystem in Bhagalpur. Barahiya is emerging as a region for food packaging, processing and agro-warehousing. The increased economic activity in the region is expected to drive up the freight movement and the traffic on the Mokama-Munger section in the future.
The 4-lane access-controlled corridor with close tolling, supporting average vehicular speeds of 80 km/h with design speed of 100 km/h will reduce the overall travel time to approximately 1.5 hours, while offering safer, faster, and uninterrupted connectivity for both passenger and freight vehicles.
The proposed project with 82.40 km will generate about 14.83 lakh man-days of direct employment and 18.46 lakh man-days of indirect employment. The project will also induce additional employment opportunities due to increase in economic activity in the vicinity of the proposed corridor.
Annexure-1
Project Alignment Map for Mokama-Munger

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী মন্দলনা বিহারগী বক্সর-ভাগলপুর হাই-স্পীদ কোরিদোরগী গ্রীনফিল্দ এক্সেস কন্ত্রোল তৌরবা মোকামা-মুংগর সেক্সনগী হাইব্রিদ এনুইতি মোদ (ঐচ.এ.এম.) দা অপুনবা প্রোজেক্ত কিলোমিতর ৮২.৪ শাংবা অমসুং লুপা কোতি ৪৪৪৭.৩৮ গী শেনফমগা লোয়ননা শেমগৎপদা অয়াবা পীখ্রে
10 SEP 2025 3:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা শেন্মিৎলোনগী মন্ত্রী মন্দলগী মীফম্না ঙসি অপুনবা প্রোজেক্ত কিলোমিতর ৮২,৪০০ অমসুং অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা কোতি লিশিং ৪৪৪৭.৩৮ গী হাইব্রিদ এন্যুএতি মোদ (ঐচ.এ.এম.) দা বক্সর-ভাগলপুর হাই-স্পিদ কোরিদোর বিহারগী মোকামা-মুংগর সেক্সনগী লেন মরিগী গ্রীনফিল্দ এক্সেস কন্ত্রোল তৌদুনা শেমগৎপগী অয়াবা পীখ্রে।
সেক্সন অসিনা এনেক্সর-I গী মেপতা তাকপগুম্না মোকামা, বরাহিয়া, লক্ষীসরাঈ, জামালপুর, মুঙ্গরগুম্বা মরুওইবা রিজনেল সিতিশিং জবলপুরগা শম্নহন্দুনা ফাওদুনা চৎকনি।
নোংপোক থংবা বিহারদা লৈবা মুঙ্গের-জামালপুর-ভাগলপুর বেল্ত অসি ওর্দিনান্স ফেক্তরী (হান্নদগী লৈরবা গন ফেক্তরী অমসুং এম/ও দিফেন্সনা ওর্দিনান্স ফেক্তরী কোরিদোরগী শরুক অমা ওইনা অতোপ্পা অমা শেমগৎনবা থৌরাং তৌরিবা), লোকোমোতিব ৱার্কশোপ (জামালপুরদা), ফুদ প্রোসেসিং (খুদম ওইনা, মুঙ্গরদা আই.তি.সি.) অমসুং মসিগা মরী লৈনবা লোজিস্তিক্স অমসুং গুদ হাবশিংদা মীৎয়েং থমদুনা মরুওইবা ইন্দস্ত্রিএল রিজন অমা ওইরক্লি। ভাগলপুর অসি তেক্সতাইল অমসুং লোজিস্তিক্সকী হব অমা ওইদুনা, ভাগলপুরী সিল্ক (ভাগলপুরদা প্রোপোজ তৌরিবা তেক্সতাইল ইকোসিস্তেমগী অকুপ্পা মরোল) না লুচিংদুনা মশক থোক্না লৈরি। বরাহিয়া অসি ফুদ পেক্কেজিং, প্রোসেসিং অমসুং এগ্রো-ৱায়রহাউজিংগী লমদম অমা ওইনা থোক্লক্লি। লমদম অসিদা ইকোনোমিক এক্তিবিতী হেঙ্গৎলকপনা লাক্কদৌরিবা মতম অসিদা মোকামা-মঙ্গর সেক্সনদা ফ্রেৎ মুভমেন্ত অমসুং ত্রাফিক হেঙ্গৎহল্লগনি হায়না পানরি।
নক্ননা তোলিং লৈবগা লোইননা লেন মরিগী লৈরবা কোরিদোর অসিনা, 100 কি.মি.গী দিজাইন স্পীদকা লোয়ননা 80 কি.মি.গী চাংচত্তা লৈবা খোংজেলদা থৌবা য়াগনি, পেসেঞ্জর অমসুং ফ্রেৎ ভেহিকল অনিমক্কীদমক হেন্না শাফরবা, হেন্না থুনা অমসুং অথিংবা লৈতনা কন্নেক্তিবিতী ফংহন্দুনা, অপুনবা চৎথোক-চৎশিনগী মতম অদু চাউরাক্না পুং 1.5দা হন্থহল্লগনি।
কিলোমিতর ৮২.৪০ শাংবা হায়রিবা প্রোজেক্ত অসিনা মীওই লাখ ১৪.৮৩দা হকথেংননা অমসুং মীওই লাখ ১৮.৪৬দা নাকোইননা থবক পীগনি। প্রোজেক্ত অসিনা প্রোপোজ তৌরিবা কোরিদোর অসিগী অকোইবদা শেন্মিৎলোনগী থবকশিং হেনগৎলকপদগী অহেনবা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিংসু পীরগনি।
এনেক্সর-১
মোকামা-মুংগরগী প্রোজেক্ত এলাইনমেন্ত মেপ