Prime Minister's Office
PM visits Dehradun and conducts review meeting to assess damage caused by floods in Uttarakhand
PM announces financial assistance of Rs. 1200 crore for flood and rain affected areas in Uttarakhand
PM announces ex-gratia of Rs. 2 lakh for the families of the deceased and Rs. 50,000 for those injured
PM announces comprehensive support under the PM CARES for Children scheme to children orphaned due to recent floods and landslides
PM meets affected families and offers condolences
PM also meets personnel of the NDRF, SDRF and Aapda Mitra volunteers and praises their efforts
Central Government assures full support for restoration and rebuilding of infrastructure in the affected regions
11 SEP 2025 5:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited Dehradun on 11th September 2025 and reviewed the flood situation and damage caused due to cloudbursts, rains and landslides in affected areas of Uttarakhand.
Prime Minister had an official meeting in Dehradun to review the relief and rehabilitation measures undertaken as well as assess the damage that has occurred in Uttarakhand. He announced financial assistance of Rs. 1200 crore for Uttarakhand.
Prime Minister emphasized the need for a multi-dimensional approach to help the entire region and its people recover. This would include measures such as rebuilding homes under the PM Awas Yojana, restoring national highways, reconstructing schools, providing relief through the PMNRF, and distributing mini kits for livestock.
Under the Pradhan Mantri Awas Yojana - Gramin, financial assistance will be extended under “Special Project’’ submitted by Government of Uttarakhand for reconstruction of houses in rural areas to eligible households whose houses have been damaged due to floods.
The Union Government has already sent Inter-Ministerial Central teams to visit Uttarakhand to visit the states to assess the extent of damage, and based on their detailed report further assistance will be considered.
The Prime Minister expressed his condolences to the family members of those who have lost their lives in the natural calamity and stated that the Union Government will work closely with the State Governments at this difficult time and extend all possible assistance.
The Prime Minister met families from Uttarakhand who had been affected by the recent natural calamities, including landslides and floods. He conveyed his solidarity with all those who had suffered and offered heartfelt condolences to the families who lost their loved ones.
PM Modi also announced an ex-gratia of ₹2 lakh for the next of kin of the deceased and ₹50,000 for those seriously injured in the floods and related disasters.
The Prime Minister declared that children orphaned by the recent floods and landslides will receive assistance through the PM CARES for Children scheme, ensuring their long-term care and welfare.
The Prime Minister also stated that the assistance under the purview of the Disaster Management Act and Rules including advance disbursements to the States being announced at this stage are for the interim period. The Central government will further review the assessment based on the memorandum of the State as well as the report of the Central teams. He appreciated the efforts of the personnel of NDRF, SDRF, Army, State administration and other service-oriented organisations for making efforts in immediate relief and response.
The Prime Minister acknowledged the gravity of the situation and assured that the Central Government will make all efforts to address the situation.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী দেহরাদুন্দা চৎখ্রে অমসুং উত্তরখন্দদা ঈশিং ইচাউনা শোকহনখ্রবশিং য়েংশিন্নবা মীফম পাংথোকখ্রে
উত্তরখন্দদা ঈশিং ইচাউ অমসুং নোংনা অমাং-অতা থোকহনখিবগী লুপা করোর ১২০০ গী শেনগী মতেং প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোক্লে
লৈখিদ্রবশিংগী ইমুংশিংদা লুপা লাখ ২ গী এক্স-গ্রেসিয়া অমসুং অমসুং অশোকপশিংদা লুপা ৫০,০০০ পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোক্লে
হন্দক্কী ঈশিং ইচাউ অমসুং চীং নিংখায়বদা মমা-মপা লৈখিদ্রবা অঙাংশিংদা পি.এম কিয়ারস ফোর চিন্দ্রেন স্কিমগী মখাদা মতেং পাংনবা প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোক্লে
প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা তারবা ইমুংশিংগা উনখ্রে অমসুং অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা এন.দি.আর.এফ, এস.দি.আর.এফ অমসুং আপদা মিত্রা ভোলুন্তিয়ারশিংগা উনখ্রে অমসুং মখোয়গী থবকশিং থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
শোক্লবা মফমশিংদা ইনফ্রাষ্ট্রকচর অমুক হন্না শেমজিন্নবা অমসুং শাগৎনবা কেন্দ্র সরকারনা মপুংফানা মতেং পীগনি হায়না থাজবা পীখ্রে
11 SEP 2025 5:50PM by PIB Imphal
ঙসি সেপ্তেম্বর ১১, ২০২৫ দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী দেহরাদুন্দা চৎখ্রে অমসুং উত্তরখন্দদা ঈশিং ইচাউ ফিবম অমসুং নোং কা হেন্না কন্না চুবা অমসুং চীং নিংখায়বদগী থোকহনখিবা মফমশিংগী অমাং-অতাগী ফিবম য়েংশিনখ্রে।
মতেং পাংনবা অমসুং খুন্দা-লৈতানবা অমসুং উত্তরখন্দগী থোকখিবা অমাং-অতাগী ফিবম য়েংশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসিএল ওইবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। উত্তরখন্দগীদমক লুপা করোর ১২০০ গী শেনগী মতেং পীরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লমদম অসি শীনবা থুংনা মতেং পাংনবা অমসুং মসিগী মীয়াম মহৌশাগী পুন্সিদা হল্লক্নবা মাইকৈ কয়াদগী মতেং পাংবা দরকার ওই। মসিগী মনুংদা পি.এম অৱাস য়োজনাগী মখাদা য়ুমশিং অমুক হন্না শাবা, নেসনেল হায়ৱেশিং শেমজিনবা, স্কুলশিং অমুক শাবা, পি.এম.এন.আর.এফকী মখাদা মতেং পাংবা অমসুং শা-ষনশিংগী মিনি কিতশিং য়েন্থোকপা য়াওরি।
খুঙ্গংগী লমদা ঈশিং ইচাউনা শোকহনখ্রবা য়ুমশিং অমুক হন্না শানবা উত্তরখন্দ সরকারনা পীরকপা “স্পিসিএল প্রোজেক”কী মখাদা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা শেন্থং পীগনি।
অমাং-অতা থোকখিবগী ফিবমশিং য়েংশিন্নবা কেন্দ্র সরকারনা মাঙজৌননা উত্তরখন্দদা ইন্তর-মিনিষ্টরিয়েল সেন্ত্রেল তিমশিং থাখ্রে অমসুং মখোয়না পীরকপা অকুপ্পা মরোলশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মখা তানা মতেং পাংনবা খন্নগনি।
মহৌশাগী ওইবা খুদোংথিবা অসিদা লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী ইমুং-মনুংগী মীওইশিংগী অৱাবদা প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াখ্রে অমসুং অৱাবা তানফম অসিদা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারগা য়াম্না নক্না থবক তৌমিন্নগনি অমসুং পাংবা য়াবা মতেং খুদিংমক পাংগনি হায়না ফোঙদোকখি।
হন্দক উত্তরখন্দদা ঈশিং ইচাউ অমসুং চীঙ নিংখায়বদা শোকহল্লবা ইমুংশিংগা প্রধান মন্ত্রীগা উনখি। অৱাবা তারবশিং অমসুং মখোয়গী নুংশিরবা মীওইশিং লৈখিদ্রবা ইমুংশিংগী অৱাবদা মহাক্না শরুক য়াখি অমসুং অমতা ওইনা লেপখি।
ঈশিং ইচাউ অমসুং মরী লৈনবা অমাং-অতাশিংদা লৈখিদ্রবশিংগী ইমুংশিংদা লুপা লাখ ২ গী এক্স-গ্রেসিয়া অমসুং অমসুং অশোকপশিংদা লুপা ৫০,০০০ পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোক্লে।
হন্দক্কী ঈশিং ইচাউ অমসুং চীং নিংখায়বদা মমা-মপা লৈখিদ্রবা অঙাংশিংদা পি.এম কিয়ারস ফোর চিন্দ্রেন স্কিমগী মখাদা মতেং পাংনবা প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি তাঙ্কক অসিদা মরক্কী ওইনা মতেং লাউথোকপগা লোয়ননা দিজাষ্টর মেনেজমেন্ত এক্ত অমসুং রুলশিংগী মখাদা রাজ্যশিংদা মতেং পাংলি। রাজ্যনা পীরকপা মেমোরেন্দম অমসুং সেন্ত্রেল তিমশিংগী পাউদমদা য়ুম্ফম ওইদুনা কেন্দ্র সরকারনা মখা তানা অমুক হন্না খন্নগনি। খুদক্কী ওইনা মতেং পাংনবা পায়খৎখিবা থবকশিংগীদমক মহাক্না এন.দি.আর.এফ, এস.দি.আর.এফ অমসুং আপদা মিত্রা ভোলুন্তিয়ারশিংগা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা অরুবা ফিবম অসি খঙখি অমসুং ফিবম অসি লাকশিন্নবা কেন্দ্র সরকারনা পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীখি।