Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Sir M. Visvesvaraya on Engineers’ Day
15 SEP 2025 8:44AM by PIB Delhi
On the occasion of Engineers’ Day, Prime Minister Shri Narendra Modi paid heartfelt homage to Bharat Ratna Sir M. Visvesvaraya, whose pioneering contributions laid the foundation for India’s modern engineering landscape.
In a message on X today, the Prime Minister said:
“Today, on Engineers’ Day, I pay homage to Sir M. Visvesvaraya, whose brilliance left an indelible mark on India’s engineering landscape. I extend warm greetings to all engineers who, through their creativity and determination, continue to drive innovation and tackle tough challenges across sectors. Our engineers will continue playing a crucial role in the collective efforts to build a Viksit Bharat.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইঞ্জিনিয়ারগী নুমিৎ লাকপদা সার এম. বিশ্বেশ্বর্যগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
15 SEP 2025 8:44AM by PIB Imphal
ইঞ্জিনিয়ারগী নুমিৎ থৌরমদা, ভারতকী অনৌবা যুগকী ইঞ্জিনিয়ারগী থবক্কী য়ুম্ফম থোন্নবা মাঙজিল থাখিবা ভারত রত্ন সার এম. বিশ্বেশ্বর্যগী মফমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
ঙসি এক্সতা পীবা পাউজেল অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঙসি, ইঞ্জিনিয়ারগী নুমিৎ থৌরমদা, ভারতকী ইঞ্জিনিয়ারগী লমদা মহাক্কী হৈথোই-শিংথোইবনা মুৎপা নাইদ্রবা মমি অমা থম্লমখিবা সার এম. বিশ্বেশ্বর্যগী মফমদা ঐনা ইকায়খুম্নবা উৎচরি। মখোয়গী অনৌবা থবক অমসুং খাঙবা খনবনা, হিরম খুদিংমক্ত মখা তানা অনৌবা থবকশিং পায়খৎলিবা অমসুং অরুবা ফিবমশিং মায়োক্নরিবা ইঞ্জিনিয়ারশিংদা ঐনা য়াইফ পাউজেল পীজরি। বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা অপুনবা থবকশিংদা ঐখোয়গী ইঞ্জিনিয়ারশিংনা মখা তানা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি”।