Ministry of Information & Broadcasting
National Award-Winning Film 'Chalo Jeete Hain' Set for Special Nationwide Re-release
Lakhs of ‘Silent Heroes’ to be Honoured on PM Modi’s Birthday, post the screenings of National Award-winning film ‘Chalo Jeete Hain’
A Powerful Tribute to PM Modi's Life and Swami Vivekananda’s Philosophy to Inspire Youth
16 SEP 2025 5:09PM by PIB Delhi
National Award-winning film “Chalo Jeete Hain”—a moving cinematic tribute to Swami Vivekananda’s philosophy “Bas wahi jeete hain, jo doosro ke liye jeete hain” (Only those are truly successful who live for others)—is set for a special re-release across India from September 17 to October 2, 2025. The critically acclaimed film, among the most viewed short films of 2018, will be screened in lakhs of schools and nearly 500 cinema halls nationwide, including PVRInox, Cinepolis, Rajhans and Miraj.
Inspiring Young Minds
To mark the re-release, the ‘Chalo Jeete Hain: Seva Ka Sanman’ initiative has been launched. Under this initiative, ‘Silent Heroes’ of schools and society—watchmen, cleaning staff, drivers, peons and others who contribute quietly to the smooth functioning of daily life—will be honoured and felicitated. These ceremonies will take place after students watch the film along with the ‘Silent Heroes’, inspiring young minds to live not just for themselves but in service of others.
A Tribute to Swami Vivekananda's Philosophy
The film is inspired by a childhood incident from the life of Prime Minister Shri Narendra Modi. It tells the story of young Naru, who, deeply influenced by Swami Vivekananda’s philosophy, seeks to understand its meaning and strives to make a difference in his small world. With this initiative, the timeless message of selflessness and service will reach a new generation in an impactful manner.
Nationwide Impact
“This movement carries a deeply powerful message. It will inspire millions of young minds about valuing and respecting every work and each individual. It reinforces the timeless values of selflessness, empathy and duty to the nation—a true tribute to our Prime Minister,” said producer Mahaveer Jain. “Through this film, we hope to ignite a spark in the hearts of youth, encouraging them to live a life of purpose and to contribute positively to society,” he added.
Winner of the National Award for Best Non-Feature Film on Family Values, “Chalo Jeete Hain” continues to resonate with audiences. Directed by Mangesh Hadawale and presented by Aanand L. Rai and Mahaveer Jain, the film’s message of living for others remains as relevant today as when it was first released. Its special re-release now seeks to carry that message further, as a tribute to the inspiring life and philosophy of the Prime Minister.
The screenings in schools are a significant part of this initiative, ensuring the film's message resonates with students and encourages them to embrace a life of purpose.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
নেস্নেল এৱার্দ ফংলবা ফিল্ম ‘চলো জীতে হেন’ অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা অখন্ননা অমুক হন্না রিলিজ তৌরগনি
নেস্নেল এৱার্দ ফংলবা ফিল্ম ‘চলো জীতে হেন’গী স্ক্রীনিংগী মতুংদা পি.এম. মোদীগী মপোক নুমিৎতা ‘সাইলেন্ত হিরোস’ লাখ কয়াদা ইকাই খুম্নবা উৎকনি
নহারোলশিংদা ইথিল পীনবা পি.এম. মোদীগী পুন্সি অমসুং স্বামী বিবেকানন্দগী ফিলোসোফীদা চাউনা ইকাই খুম্নবা উৎপা
16 SEP 2025 5:09PM by PIB Imphal
নেস্নেল এৱার্দ ফংখ্রবা ফিল্ম “চালো জীতে হেন” - স্বামী বিবেকানন্দগী ফিলোসোফী “বস ৱাহী জীতে হেন, জো দুসরো কে লিয়ে জীতে হেন” (অতোপ্পা মীওইশিংগীদমক হিংলিবা মীওইশিং খক্তনা তশেংনা মাইপাকপা ওইবা ঙম্মি) অসিদা উৎলিবা সিনেমাতিক ত্রিব্যুৎ ওইরি – অসি ভারত শিনবা থুংনা সেপ্তেম্বর 17দগী ওক্তোবর 2, 2025 ফাওবা স্পেসিএল রিলিজ তৌনবা লেপখ্রে। ক্রিতিকেল্লী এক্লেম ফিল্ম অসি 2018দা খ্বাইদগী হেন্না য়েংখিবা শোর্ত ফিল্মশিংগী মরক্তা অমা ওইদুনা, PVRইনোক্স, সিনেপোলিস, রাজহন্স অমসুং মিরাজ য়াওনা লৈবাক শিনবা থুংনা স্কুল লাখ কয়া অমসুং সিনেমা হোল 500রোমদা উৎকনি।
নহারোলগী ৱাখলশিংদা ইথিল পীবা
অমুক হন্না রিলিজ তৌনবগীদমক, "চলো জীতে হেন: সেবা কা সনমন" ইনিসিয়েতিব হৌদোক্লে। থৌরাং অসিগী মখাদা স্কুল অমসুং খুন্নাইগী 'সাইলেন্ত হিরোস' –নোংমগী পুন্সি অসি অপনবা লৈতনা পাংথোক্নবা তুমিন্না শরুক তম্মিবা ৱাচমেনশিং, ক্লিনিং স্তাফশিং, দ্রাইভরশিং, পিয়োনশিং অমসুং অতোপ্পশিংবু - ইকায় খুম্নবা উৎকনি। হায়রিবা থৌরমশিং অসি মহৈরোইশিংনা "সাইলেন্ত হিরোস"গা লোয়ননা ফিল্ম য়েংলবা মতুংদা হৌগনি, মসিনা নহা ওইরিবা মীওইশিংবু মখোয় মশাগীদমক্তা নত্তনা অতোপ্পশিংগীদমক্তা থবক তৌনবা পুক্নিং থৌগৎকনি।
স্বামী বিবেকানন্দগী ফিলোসোফীদা ইকাই খুম্নবা উৎপা
ফিল্ম অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী অঙাং ওইরিঙৈগী থৌদোক অমদা ইথিল পীবনি। মসিনা নহা ওইরিবা নারুগী ৱারী উৎলি, মহাক অসি স্বামী বিবেকানন্দগী ফিলোসোফীনা য়াম্না ইথিল পীদুনা, মসিগী ৱাহন্থোক খঙনবা হোৎনৈ অমসুং মহাক্কী অপীকপা মালেম অসিদা অহোংবা পুরক্নবা হোৎনৈ। খোঙথাং অসিগা লোয়ননা, মশাগীদমক্তা কৎথোকপা অমসুং সেবা তৌবগী মমল নাইদ্রবা পাউজেল অসি অনৌবা মীরোল অমদা ইথিল পীবা মওংদা য়ৌহনগনি।
লৈবাক শিনবা থুংবদা পীরিবা কান্নবা
“মুফমেন্ত অসিনা য়াম্না শক্তি লৈরবা পাউজেল অমা পীরি। মসিনা থবক খুদিংমক অমসুং মীওই খুদিংমকপু থাগৎপা অমসুং ইকাই খুম্নবা উৎনবা নহা ওইরিবা মীওই মিলিয়ন কয়াদা ইথিল পীরগনি। মসিনা লৈবাক অসিগীদমক্তা ওইজবা থিদবা, মীনুংশিং লৈবা অমসুং থৌদাং পাংথোকপগী মমল নাইদ্রবা ভেল্যুশিংবু উৎলিবা – ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীদা উৎপা তশেংবা ইকাই খুম্নবা", হায়না প্রদ্যুসর মহাভীর জেননা ফোংদোকখি। “ফিল্ম অসিগী খুত্থাংদা, ঐখোয়না নহাশিংগী থম্মোয়দা ইথিল অমা পোকহনগনি হায়না আশা তৌই, মখোয়বু পান্দম লৈবা পুন্সি অমা হিংনবা অমসুং খুন্নাইদা পোজিতিব ওইবা থৌদাং লৌনবা পুক্নিং থৌগৎলি", হায়না মহাক্না মখা তাখি।
বেস্ত নন-ফিচর ফিল্ম ওন ফেমিলী ভেল্যুসকীদমক নেস্নেল এৱার্দ ফংখিবা, "চলো জীতে হেন" অসি মখা তানা ভাবোকনা পাম্নরি। মঙ্গেশ হদাৱলেনা দিরেক্সন পীখি অমসুং অন্নন্দ এল. রাই অমসুং মহাভীর জেননা পুথোকখিবা ফিল্ম অসিনা অতোপ্পগীদমক হিংনবগী পাউজেল অসি অহানবা ওইনা রিলিজ তৌখিদা মরু ওইখিবা অদুগুম্না ঙসিসু মরু ওইরি। মসিগী অখন্নবা রিলিজ অসিনা প্রধান মন্ত্রীগী ইথিল পীবা পুন্সি অমসুং ফিলোসোফীদা ইকাই খুম্নবা উৎতুনা, মসিগী পাউজেল অসি হেন্না শন্দোক্নবা হোৎনরি।
স্কুলশিংদা স্ক্রীনিংশিং তৌবা অসি থৌরাং অসিগী মরুওইবা শরুক অমনি, মসিনা ফিল্ম অসিগী পাউজেল অসি মহৈরোইশিংদা শন্দোক্না তাক্লি অমসুং মখোয়বু পান্দম লৈবা পুন্সি অমা হিংনবা পুক্নিং থৌগৎলি।